Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 12, 2025 17:19

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 133  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce 
Autor Wiadomość
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=60977

i tak sobie myślę, ile czasu jeszcze musi minąć, zanim politycy i komentatorzy zdadzą sobie sprawę z mechanizmów demokracji...

wedlug standardów posła męzydły np. new york times angazujący się dla przykładu w kampanie wyborcza pana klintona....
to była korupcja polityczna?

media mają swoje poglady i kropka
czy przeglad i trybuna są zaangazowane korupcyjnie z lidem?
a może wyborcza ma korupcyjne związki z lidem :D
wspólnota pogladów to nie zaraz korupcyjny styk

pzdr :D

Cz wrz 20, 2007 11:54
Pytasz czego to dowodzi...potwierdza przysłowie - "czym kto za młodu nasiąknie tym na starość trąci" - panowie z PiS tak nasiąknęli PRL-em, żebezwiednie powielają metody stosowane w tym systemie...tym samym "robią za komunistów" :D
A Kurski w kłamstwach to o niebo przerósł Urbana :D :lol:

Cz wrz 20, 2007 12:26

A ja popieram PiS - przynajmniej stoi na drodze liberałom (fujjjjj) do zniszczenia kraju.

Cz wrz 20, 2007 14:52
Boobr - a Ty choć wiesz kto to jest liberał????....z łac. "liberalis" - wolonościowy, szczodry, wolny.
Liberalizm - ustrój oparty na indywidualistycznej koncepcji człowieka, dążący do zagwarantowania swobody działania jednostkom...."Kochaj i rób co chcesz" - wiesz kto jest autorem? :D

Cz wrz 20, 2007 17:11
Alus z dedykacja dla Ciebe, choc nie tylko.

"Sekciarski charakter liberalizmu".

http://www.informacje.int.pl/liberalizm

Cz wrz 20, 2007 17:30

"...Najbardziej światoburcza faza liberalizmu przypadła na czasy papiestwa Jana Pawła II i złączyła się ona z najgłębszą laicyzacją Europy Zachodniej, w której dziś nie być liberałem równa się być oszołomem, zapleśniałym konserwatystą, a nawet przestępcą społecznym...."

he,he,he.

Jeszcze niedawno zapleśniałego konserwatystę nazywano zaplutym
karłem reakcji.

Jakże niedaleko zalecieliśmy na skrzydłach światowej
pseudo-demokracji.

PS.

Tym razem buziaczki dla ks.prof. Czesława Bartnika za świetny artykuł.

Cz wrz 20, 2007 18:05

Boobr - a Ty choć wiesz kto to jest liberał????....z łac. "liberalis" - wolonościowy, szczodry, wolny.
Liberalizm - ustrój oparty na indywidualistycznej koncepcji człowieka, dążący do zagwarantowania swobody działania jednostkom...."Kochaj i rób co chcesz" - wiesz kto jest autorem? :D

To jak grochem o ścianę, dla niektórych liberał, z łac. "liberalis", to diabeł wcielony. Ewentualnie sekciarz, jeśli trzeba spełnić warunki poprawności politycznej ;)

Cz wrz 20, 2007 19:10
Dla mnie nigdy PRL nie stanowił "dogodnego gruntu pod idee socjalizmu w którym robotnicy, chłopi, inteligencja, częśc arystokracji" poczuła sie synami "raju na ziemi" :D
http://recesja.icm.edu.pl/rm/rmryd81.htm
Nie odpowiadały mi poglądy ks. Cz. Bartnika w PRL i nie odpowiadają dziś....nie słucham tego typu podpowiadaczy - ja myślę samodzielnie :D

Cz wrz 20, 2007 19:32

A Kurski w kłamstwach to o niebo przerósł Urbana

A ja akurat uważam, że należy bronić Kurskiego przed zarzutami o kłamstwa. Każdy, kto umie czytać i zechce przeanalizować np. słynne wystąpienie Giertycha, które miało miejsce niedawno w Sejmie, zauważy, że to Giertych kłamał, a nie Kurski, który został całkowicie niesłusznie oskarżony o bycie oszustem. Kłamstwo Giertycha polegało na tego typu niskich zagrywkach, jak np. podawanie tego, jak ktoś się zachował podczas głosowania za jedną poprawką zamiast tego, jak się zachował podczas głosowania nad całą ustawą. Stwierdzał on zarazem, że to głosowanie za poprawką, a nie za ustawą, świadczy o tym, czy ktoś był za projektem ulgi prorodzinnej, czy przeciwko, co jest ewidentną bzdurą i manipulacją.

Cz wrz 20, 2007 21:58
To lepiej prześledź wieloletnią drogę Kurskiego do parlamentu - zauważysz wtedy czemu Giertych tak pastwiał się nad Kurskim... i dowiesz się wtedy, jak panowie Kaczyńscy rozmawiali o Kurskim, gdy ten ponownie ubiegał się do akces do PiS, słynny dialog :D
Lech sprzeciwiał się argumentując, że Kurski to s....n, na co Jarosław odpowiedział, iż wie i dlatego tego s....na woli mieć obok siebie niż przeciw :D ....co dobrze świadczy o taktyce Jarosława, przyjął zasadę: "Boże broń mnie od "przyjaciół" z wrogami poradzę sobie sam".
I sprawdź ile Kurski przegrał procesów o pomówienia :D
On działa na zasadzie - "ciemny lud to kupi"....i są tacy, którzy kupują :D

Pt wrz 21, 2007 8:44

A ja akurat uważam, że należy bronić Kurskiego przed zarzutami o kłamstwa. Każdy, kto umie czytać i zechce przeanalizować np. słynne wystąpienie Giertycha, które miało miejsce niedawno w Sejmie, zauważy, że to Giertych kłamał, a nie Kurski, który został całkowicie niesłusznie oskarżony

Lud widział lud to komentował. na oczach milionów Polaków pan Roman znokautował Jacka.. Tłumaczenie Jacka ,że źle stanąłem wygląða na kpinę.. Bo takich cygaństw jawnych oszukańczych sztuczek w wykonaniu Jacka było więcej.
Choćby chwalenie się jak to bezrobocie za rządów PiS-u spadło.. ( zapomina dodać 3 m miliony ludzi wyjechało za chlebem

A tak na marginesie idą ciężkie czasy.. Tylko PiS ma rację przeciwnicy są wylewanii przykład ostatnich godzin Lis z Polsatu

Pt wrz 21, 2007 9:56
Biskupi wyraźnie mówią o tym, że ambona nie jest miejscem kampanii wyborczej, że księża nie mają prawa wskazywać na kogo głosować maja wierni.
Tymczasem Rydzyk i jego kompania mają to wszystko w d.... i w sposób obrzydliwy prowadzą kampanię wyborczą na rzecz PiS-u

Oto instrukcja jaką otrzymali w czwartek wierni toruńskiej parafii redemptorystów, a za pośrednictwem Radyja - Polacy w kraju i za granicą:

"- Ludzie wciąż mnie pytają, ojcze, na kogo mamy głosować. Nigdy nie powiem - zastrzegł się podczas kazania o. Stanisław Kuczek. - Ja tylko powiem: w tej chwili mam głosować na Prawo i Sprawiedliwość. Jedynie ma szanse coś zrobić dla Polski. Inni nie mają szans.

Duchowny pytał też o sumienie tych, którzy prosto z kościoła idą głosować na partię popierającą aborcję, eutanazję, małżeństwa homoseksualne i legalizację miękkich narkotyków. A jedna z nich jest bardzo popularna, rywalizuje z PiS-em, wskazał zakonnik.
Mógłby powiedzieć po ludzku, o jaką partię chodzi. Lepiej wiedzieć, żeby przypadkiem nie zgrzeszyć. Zresztą, co ja gadam! Przecież grzechem jest głosowanie na każdą inną partię niż PiS.
"

Czy redemptoryści Rydzyka są jeszcze w Kościele? Czy stworzyli własny?
Na wskroś polityczny i słuchający tylko Jego Świątobliwości Ojca Świętego Dyrektora?

Pt wrz 21, 2007 23:35

Strzeżcie się ludzie Radia Maryja - to radio kłamliwe!!!!!

We wtorek o. Piotr Andrukiewicz, bliski współpracownik Rydzyka rzekł:

"- Radio Maryja nie sprzyja żadnym ugrupowaniom politycznym, nie namawia do głosowania tylko na jedną partię. Wiemy, że wśród słuchaczy Radia Maryja są zwolennicy różnych ugrupowań, różnych opcji politycznych i dlatego Radio Maryja nie ma zamiaru angażować się w kampanię tylko jakiejś jednej - uważanej przez siebie za jedyną słuszną - partii politycznej - oznajmił Andrukiewicz. I dodał - Politycy są dziś tacy, jutro tacy, zmieniają się. Wiemy, na ilu żeśmy się zawiedli, również jak było z ich dotrzymywaniem obietnic, zobowiązań przedwyborczych. Jesteśmy więc bardzo ostrożni. Nie angażujemy się w kampanię takiej, czy innej partii politycznej.

O. Piotr wezwał też słuchaczy telefonujących do rozgłośni: - Proponujemy, żeby trochę powstrzymać się od agitacyjnego tonu na antenie Radia Maryja.
"

Tymczasem kilkadziesiąt godzin później na antenie ze swoimi bredniami występuje potomek Kmicica - Pierwszy Peronowy - Przemysław Edgar Gosiewski, a po dwóch dniach podczas kazania następuje wyraźna propaganda na rzecz PiS-u

Radiem Maryja zarządzają oszuści i kłamcy - taka jest prawda

Pt wrz 21, 2007 23:44
http://wiadomosci.onet.pl/1610302,11,1, ... ,item.html

Cytuj:
rząd nie chce widzieć zagranicznych obserwatorów na wyborach 21 października. Dziennik przypomina, że tego samego dnia będą wybory w Szwajcarii. Jej rząd nie ma nic przeciwko.

Szwajcarzy nie mają nic przeciw, za to PiS-iory robią w majty. Tak to jest gdy ma sie brud za uszami i wstyd gdyby ten brud zobaczył ktoś postronny.

Nie będzie stało nic na przeszkodzie by w dzień wyborów armia "ziobrowych" zbirów aresztowała np. wszystkich przeciwników PiSjańskiej wizji świata z komitetów wyborczych. Po tych "piiiiiii" można się wszystkiego spodziewać :D

Naczelne "Zero" jest teraz na urlopie, to ma czas by coś wymyślić :)

So wrz 22, 2007 9:26
Czy ja juz jestem w innej bajce, czy czytac nie umiem?

Premier: jeśli zwycięży PO i LiD, to będzie nowy 13 grudnia 1981 r
http://wiadomosci.onet.pl/1610471,11,item.html

Jezeli prawo i sprawiedliwosc wprowadza sie takimi metodami, to juz nawet nie trzeba sie zastanawiac, czemu ta IV RP tak mi przypomina niedawne czasy socjalizmu. Odpowiedzi udzielil nam nasz nam milosciwie panujacy (z woli "demokratycznego" narodu). Chyba demokracja nie jest najlepszym ustrojem, choc niewatpliwie obecnie nie ma lepszego.

So wrz 22, 2007 19:12
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 133  Następna strona