Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 06, 2025 18:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14706 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718 ... 981  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Dlatego uważam ze każde takie posadzenie powinno być z urzędu wyjaśniane. Nie może być sytuacji gdy na tak ważnych osobach ciąża podejrzenia takiego kalibru.
Jeśli nie mamy takich uregulowań prawnych to osoba pomówiona powinna wystąpić na drogę sądowa.

Co do Kaczyńskiego i dwóch wież to sprawa się ciągnie. Teraz czytałem ze to co wypłynęło do GW to tez jakaś rodzina Kaczyńskiego.

Tylko inny kaliber jest gdy oskarżany jest marszałek senatu a inny gdy oskarżany jest prezes PiS. Gdyby takie podejrzenia były na Morawieckiego, Dudę lub marszałka sejmu to miałabyś racje byłby to ten sam kaliber. Co nie zmienia faktów ze sprawa powinna być wyjaśniona.

N sty 12, 2020 9:27
A co z marszałkiem senatu poprzedniej kadencji? Tym co pracował dla idei. Jak myślisz, uczciwie pracował i zarabiał?
Odrobina refleksji nie zaszkodzi.

N sty 12, 2020 9:31
Believing napisał(a):
A co z marszałkiem senatu poprzedniej kadencji? Tym co pracował dla idei. Jak myślisz, uczciwie pracował i zarabiał?
Odrobina refleksji nie zaszkodzi.

Jak było coś na rzeczy to trzeba wyjaśniać. Jak było przestępstwo to należy pozbawić immunitetu. Tak na marginesie jestem zwolennikiem ograniczenia immunitetu Jestem zwolennikiem równości wobec prawa wszystkich obywateli bez względu na to czy to polityk czy celebryta czy Nowak z Pcimcia Dolnego. Dlatego mnie wkurzają np. takie sprawy jak Najsztuba czy swojego czasu Cimoszewicza albo Misiewicza czy Hoffmana. O zmarłych dobrze lub wcale ale jak mówimy to sp Adamowicz miał dużo na sumieniu i tez się ślizgał. Takich sytuacji nie powinno być.

N sty 12, 2020 10:45
Moderator

Jockey napisał(a):
Jak było coś na rzeczy to trzeba wyjaśniać. Jak było przestępstwo to należy pozbawić immunitetu.

Sęk w tym, że oni są ponad prawem i nie znają prawa. Karczewski, w czasie, kiedy był na bezpłatnym urlopie, miał płatne dyżury w szpitalu, z którego był urlopowany. Twierdzi, że był przekonany, że działał zgodnie z prawem.
https://www.se.pl/wiadomosci/polityka/g ... -pCb9.html

N sty 12, 2020 11:22
Jockey napisał(a):
Dlatego uważam ze każde takie posadzenie powinno być z urzędu wyjaśniane. Nie może być sytuacji gdy na tak ważnych osobach ciąża podejrzenia takiego kalibru.
Jeśli nie mamy takich uregulowań prawnych to osoba pomówiona powinna wystąpić na drogę sądowa.

Co do Kaczyńskiego i dwóch wież to sprawa się ciągnie. Teraz czytałem ze to co wypłynęło do GW to tez jakaś rodzina Kaczyńskiego.

Tylko inny kaliber jest gdy oskarżany jest marszałek senatu a inny gdy oskarżany jest prezes PiS. Gdyby takie podejrzenia były na Morawieckiego, Dudę lub marszałka sejmu to miałabyś racje byłby to ten sam kaliber. Co nie zmienia faktów ze sprawa powinna być wyjaśniona.

Morawiecki kombinował z własnym majątkiem ukrywając, przepisując go na żonę. Już ponad rok temu miały być ujawnione zeznania majątkowe żony...a cisza trwa nadal.

W jaki sposób wyjaśnić anonimowe doniesienia, choćby takie przygotowane przez jakiego nieuka, donoszące o łapówce w postaci kartki pocztowej ze znaczkiem - bo tyle można było kupić w 1994r za 400 zł. Nieuk preparujący owe doniesienie, nie wiedział nawet o denominacji złotówki w 1995r.

N sty 12, 2020 11:30
Jeśli są ponad prawem to czemu opozycja tego nie podnosi? Może w tv coś jest mówione ale ja nie mam telewizji. Na portalach informacyjnych nie widziałem. A nawet jeśli dzisiaj nie odpowiadają to mam nadzieje ze w końcu PiS straci władze i następcy mogą ich rozliczyć. Czy ich rozlicza oto pytanie. Bo do tej pory było tak ze krzyczeli jedni na drugich a po wygranych wyborach cisza.

N sty 12, 2020 12:56
Moderator

Wyjaśnić? Nie bądźmy śmieszni. Rządowi wcale nie chodzi o wyjasnienie, a o oskarżenie za wszelką cenę. w przeciwnym razie nie apelowanoby o kolejnych "pokrzywdzonych" zapewniając o niekaralności tychże.
Jockey napisał(a):
Jeśli są ponad prawem to czemu opozycja tego nie podnosi?

Koń jaki jest każdy widzi, ale nawet jesli podnosi, to jest to zaraz zagłuszane, albo wyjaśniane, że opozycja to wróg Polski i szkaluje nieskazitelnych.
A kto niby ujawnił, że Karczewski pracował w szpitalu w czasie urlopu bezpłatnego i pobierał wynagrodzenie? A kto ujawnił stodołę śp. Szyszki, akto ujawnił hotele na godziny i loty Kuchcińskiego i Karczewskiego? Sami się przyznali?

N sty 12, 2020 13:01
Nie znam grabi grabiących od siebie. Dlatego trzeba ich pilnować. Nie mamy prawa które zmuszałoby do spisywania majątku polityków i nie ma urzędu kontroli nad oświadczeniami i porównującymi z dochodami które wpisali w zeznania majątkowe i w roczne pity. Przykładowo takie rozwiązania są u Amerykanów i Brytyjczyków. Składane zeznania to śmiech na sali. Wartość mieszkania w centrum Warszawy Gdańska Poznania czy Krakowa podane w cenie tak zaniżonej ze nawet działki się za to nie kupi. Dotyczy to polityków wszystkich opcji.
W Polsce nie są wszyscy równi wobec prawa. Wciąż mamy różnych i równiejszych. Politycy i celebryci mogą więcej.
Żadna partia polityczna nie jest zainteresowana wprowadzeniem jakichkolwiek rozwiązań systemowych żeby kontrolować klasę polityczna. I będzie jak to jest do tej pory.
Po przejęciu władzy po PiS będzie trochę pozornych ruchów i nic się nie zmieni. Tak samo jak z aferami za rządów PO. Ktoś usłyszał zarzuty? A przecież tyle było afer. Tak samo będzie za pare lat jak PiS przegra wybory i jak może w końcu objawi się jakaś siła polityczna po stronie opozycji.

N sty 12, 2020 13:29
Cytuj:
Ekskomunika dla zakonników oskarżających papieża o herezję
https://deon.pl/kosciol/ekskomunika-dla ... je-,715812

N sty 12, 2020 14:13
Jockey napisał(a):
Jeśli są ponad prawem to czemu opozycja tego nie podnosi? Może w tv coś jest mówione ale ja nie mam telewizji. Na portalach informacyjnych nie widziałem. A nawet jeśli dzisiaj nie odpowiadają to mam nadzieje ze w końcu PiS straci władze i następcy mogą ich rozliczyć. Czy ich rozlicza oto pytanie. Bo do tej pory było tak ze krzyczeli jedni na drugich a po wygranych wyborach cisza.

Dziwne, ze nie widziałeś na portalach informacyjnych, bo temat na stronach tygodników/dzienników/organizacji społecznych jest non stop tłuczony od ok 3 lat.
Pierwszy z brzegu:
https://polityka.pl/tygodnikpolityka/kr ... kiego.read
https://konkret24.tvn24.pl/polityka,112 ... 97593.html

Co konkretnie może zrobić opozycja - powołać komisję sejmową, stworzyć własną prokuraturę, czy własne służby?

N sty 12, 2020 14:37
Małgosia napisał(a):
Koń jaki jest każdy widzi

Ano każdy widzi. Zdrajcy narodu Polskiego donoszą do zagranicznych organizacji na naród Polski. I są bezkarni :(
Cytuj:
opozycja to wróg Polski

Część opozycji tego dowiodła

Kolejny dowód na to że demokracja to nieudolny system. Nawet rewolucjoniści francuscy to wiedzieli, gdy mówili o greckiej demokracji. Chociaż w Grecji to przynajmniej ktoś miał rozum i godność człowieka, bo władzę stanowiły elity a nie plebs

N sty 12, 2020 15:36
Zagranicznych? Quinque zyje w alternatywnej rzeczywistosci, hdzie Polska nie jest (dobrowolnie) czescia Unii Europejskiej.

Czy rzad w Warszawie jest "obcym rzadem" dla Podlasia?

N sty 12, 2020 15:42
Quinque napisał(a):
Ano każdy widzi. Zdrajcy narodu Polskiego donoszą do zagranicznych organizacji na naród Polski. I są bezkarni :(

PiS robił to samo.

N sty 12, 2020 16:08
Cytuj:

No właśnie - Ziobro o media o. Rydzyka, Macierewicz oskarżenie rządu o zamach smolęński, Czarnecki o "sfałszowane" wybory, Legutko i Duda o zagrożeniu demokracji w RP, Błaszczak o zaniżonym czynszu na stadionie Legii, jeszcze Duda w Londynie i w Berlinie o niesprawiedliwej Polsce - i nadal pozostają bezkarni.

N sty 12, 2020 16:11
Jockey napisał(a):
PiS robił to samo

No właśnie. PiS udaje prawicę a prowadzi antypolską politykę :(
Alus napisał(a):
No właśnie - Ziobro o media o. Rydzyka, Macierewicz oskarżenie rządu o zamach smolęński, Czarnecki o "sfałszowane" wybory, Legutko i Duda o zagrożeniu demokracji w RP, Błaszczak o zaniżonym czynszu na stadionie Legii, jeszcze Duda w Londynie i w Berlinie o niesprawiedliwej Polsce - i nadal pozostają bezkarni

Napisz to jeszcze raz. Tylko tym razem tak żebym mógł Cię zrozumieć

N sty 12, 2020 19:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14706 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718 ... 981  Następna strona