Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 6:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Platforma Nieobywatelska
Johnny99 napisał(a):
Nie, oburzenie wynika z tego, że ktoś, kto jest bogaty (przynajmniej w porównaniu z większością społeczeństwa) płaci za prywatny obiad z publicznych pieniędzy i to kwotę przewyższającą najniższą krajową.

BTW ciekawe, czy MinSik oddał już te pieniądze, do czego wzywała go nawet rzeczniczka jego własnego rządu? :roll:

Pfff, a skąd. Dodatkowo złożył w sobotę zawiadomienie do prokuratury o działaniu zorganizowanej grupy przestępczej, powołując się na art. 267. Chodzi chyba o możliwie jak najwyższy wymiar kary dla podsłuchiwaczy.
Właśnie jakoś ludziom umyka fakt, że obiadek był spotkaniem PRYWATNYM opłaconym z pieniędzy MSZ...

w wywiadzie dla Radia Zet napisał(a):
Obrońca Radosława Sikorskiego przekonywał też, że nie ma powodu, aby minister Sikorski oddał 1300 złotych, które wydał na obiad z Jackiem Rostowskim. – Jeżeli spotyka się minister z posłem komisji spraw zagranicznych, to dlaczego ma oddawać pieniądze? Zawsze, kiedy spotyka się dwóch polityków, którzy są przyjaciółmi, to część jest prywatna, część służbowa. Nie róbmy z Polski takiego bieda-kraju – stwierdził Giertych.

Dodał, że ma pretensje do Donalda Tuska, że „z polskiego rządu robi bieda-rząd”. – Obniża pensje, nie kupuje nowych samolotów. Poddaje się w ten sposób terrorowi tabloidów. Ja się temu sprzeciwiam. Uważam, że posłowie powinni pracować za darmo, ale rząd powinien dobrze zarabiać i nie mieć takich problemów, że się będziemy epatować rachunkiem z restauracji – mówił Giertych.

Pn cze 30, 2014 9:15

MARIEL napisał(a):
Dodatkowo złożył w sobotę zawiadomienie do prokuratury o działaniu zorganizowanej grupy przestępczej, powołując się na art. 267. Chodzi chyba o możliwie jak najwyższy wymiar kary dla podsłuchiwaczy.

Jakież to typowe dla szlachcica imć Sikorskiego :-D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 30, 2014 9:21
Kozioł napisał(a):
gita napisał(a):
Wróciłam, ale na krótko, aby wyjaśnić łopatą do głowy:"Do emerytury, czy z emerytury".
Otóż DO EMERYTURY, gdyż 1100+300=1400, a więc dołożyć powinnam DO MOJEJ EMERYTURY ponad 300zł.

To zdecyduj się: lewica, czy prawica.
Burzysz się, bo ktoś jest bogaty i stać go na taki obiad? To cos niemoralnego być bogatym?
W sejmie powinni sami biedacy zasiadać?
Skąd taka lewackość? Czy w PiS sami biedacy są?

Bzdurnych komentarzy nie komentuje, szkoda czasu.

Pn cze 30, 2014 11:18
Alus napisał(a):
Cytuj:
W programie "Polityka przy kawie" poseł PiS Mariusz Kamiński mocno wysokość opłaty za obiad krytykował, o czym napisałam w mojej notce na salonie24:"Z ostatniej chwili"

Ten Mariusz Kamiński, który pozostawił zonie i dwojgu swoim dzieciom cały "majątek" w postaci domu obciążonego kwotą kredytu 280 tys złotych (1,800 zł rata miesięczna)??
A może ten, który fotografował sie z agentem Tomaszkiem przy walizkach pełnych pieniędzy i przy stołach zastawionych wyszukanymi potrawa, z najdroższymi alkoholami?.....oczywiście też za nasze pieniądze.

Alus! Jak zwykle normalna Twoja perfidna taktyka:odwracanie kota ogonem.

Pn cze 30, 2014 11:21
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:
W programie "Polityka przy kawie" poseł PiS Mariusz Kamiński mocno wysokość opłaty za obiad krytykował, o czym napisałam w mojej notce na salonie24:"Z ostatniej chwili"

Ten Mariusz Kamiński, który pozostawił zonie i dwojgu swoim dzieciom cały "majątek" w postaci domu obciążonego kwotą kredytu 280 tys złotych (1,800 zł rata miesięczna)??
A może ten, który fotografował sie z agentem Tomaszkiem przy walizkach pełnych pieniędzy i przy stołach zastawionych wyszukanymi potrawa, z najdroższymi alkoholami?.....oczywiście też za nasze pieniądze.

Nie - proste pytanie, który z tych szlachetnych panów jest oburzony podobnym sobie zachowaniem.

Pn cze 30, 2014 11:34
gita napisał(a):

Raczej brak ci argumentów.
gita napisał(a):

@Alus wskazała, że niektórzy mają mentalność Kalego. Całkowicie się tu z nią zgadzam.

Potrafisz się do tego odnieść inaczej, niz poprzez napaść ?

Pn cze 30, 2014 12:53
Kozioł napisał(a):
gita napisał(a):

Raczej brak ci argumentów.
gita napisał(a):

@Alus wskazała, że niektórzy mają mentalność Kalego. Całkowicie się tu z nią zgadzam.

Potrafisz się do tego odnieść inaczej, niz poprzez napaść ?

1.Zajrzyj do słownika wyrazów podstawowych i dowiedz się co znaczy słowo "napaść"
2.Po upublicznieniu wypowiedzi vipów Platformy, nie zasługuje ona nawet na miano:Platforma Nieobywatelska, a Arogancka Sitwa.
3.Nie dziwię się, że zgadzasz się z Alus, zarówno ty jak i ona popieracie rządzącą sitwę.

Pn cze 30, 2014 13:05
Krótko pisząc: brak ci argumentów.
Smutne :(

Pn cze 30, 2014 13:21
Cytuj:
2.Po upublicznieniu wypowiedzi vipów Platformy, nie zasługuje ona nawet na miano:Platforma Nieobywatelska, a Arogancka Sitwa.

Inni tak mówią o PiS :D
Zależy gdzie kto siedzi, a dokładnie można to oddać patrząc na Niesiołowskiego.
W latach 90-tych Niesiołowski czołowy polityk ZCHN językiem niczym nie różniącym się od aktualnego stylu traktował wszystkich polityków lewicy.
Za co otrzymywał głośny aplauz i pochwały od kolegów.
Po latach panowie z ZCHN znaleźli się w dwu zwalczających się prawicowych partii. Niesiołowski nie zmienił stylu, z tym, że zmienił obiekt.
I co?.....otóż okazało się, że w tych okolicznościach to "brutalny cham z niewyparzonym ozorem" :D

Pn cze 30, 2014 13:24

Roman "Romek-pisze-pozwy" Giertych napisał(a):
Jeżeli spotyka się minister z posłem komisji spraw zagranicznych, to dlaczego ma oddawać pieniądze? Zawsze, kiedy spotyka się dwóch polityków, którzy są przyjaciółmi, to część jest prywatna, część służbowa.

No, trzeba przyznać, że imć pan Giertych pracuje na miejsce na listach PO niemal tak samo gorliwie, jak imć Niesiołowski :-D

Zawsze, kiedy spotyka się dwóch polityków, którzy są przyjaciółmi, to część jest prywatna, część służbowa

Ano tak, tak, część służbowa to rachunek, a część prywatna to cała reszta :D Któż by tego nie rozumiał :D

Cytuj:
Nie róbmy z Polski takiego bieda-kraju – stwierdził Giertych.

W pełni się zgadzam, nie róbcie :-D

Cytuj:
ale rząd powinien dobrze zarabiać i nie mieć takich problemów, że się będziemy epatować rachunkiem z restauracji – mówił Giertych

Czyli, jak rozumiem, MinSik zarabia za mało, więc kiedy zamawia kolację za 1500 zł, to musi za nią płacić służbową kartą, tak? :-D Biedni ci ministrowie, zaiste :D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 30, 2014 13:29
Johnny99 napisał(a):
No, trzeba przyznać, że imć pan Giertych pracuje na miejsce na listach PO niemal tak samo gorliwie, jak imć Niesiołowski :-D

Nie czytałam stenogramów, ale nawet Halicki przyznał, że spotkanie miało charakter prywatny.

dziennik.pl napisał(a):
Ministerstwo Spraw Zagranicznych wyjaśniało, że celem spotkania była propozycja Sikorskiego dla Rostowskiego objęcia placówki w Paryżu. Z nagrań wynika jednak, że uczestnicy spotkania wymienili tylko kilka zdań na ten temat.

Pn cze 30, 2014 14:55

Cytuj:
Smutne

Smutne to jest Twoje bredzenie. Gita dokładnie napisała o co chodzi i iużyla argumento. Ty ją napadłeś nonsensem, tak jakby złodziejstwo dotyczyło jej wyborów. Napadaj sobie swoich wybrańcow [...]

Ostatnio edytowano Pn cze 30, 2014 18:25 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz

obraźliwe określenie -> kosz

Pn cze 30, 2014 18:07
@Gita uwaza za bulwersujące, ze ministerstwo wydał na obiad więcej niz ona ma emerytury.
Ja uważam, że taki "argument" to zwykłe lewactwo i zwykły populizm. Tak było za każdego rządu i tak będzie dalej, ze establishment nie będzie spotykał się w barze mlecznym. Robienie z tego afery to chwyt z koszyka lewaków.
Zauważyłem także, ze używanie niewybrednego języka jest raczej cechą zwolenników tzw. prawicy. Oczywiście z pewnymi wyjątkami.

Pn cze 30, 2014 18:20

Kozioł napisał(a):
@Gita uwaza za bulwersujące, ze ministerstwo wydał na obiad więcej niz ona ma emerytury.
Ja uważam, że taki "argument" to zwykłe lewactwo i zwykły populizm. Tak było za każdego rządu i tak będzie dalej, ze establishment nie będzie spotykał się w barze mlecznym. Robienie z tego afery to chwyt z koszyka lewaków.
Zauważyłem także, ze używanie niewybrednego języka jest raczej cechą zwolenników tzw. prawicy. Oczywiście z pewnymi wyjątkami.

W państwie o wiele bogatszym od Polski, Szwecji, za nieuzasadnione użycie karty służbowej pożegnała się ze stanowiskiem wysoka urzędniczka państwa , sama podała się do dymisji wcześniej oczywiście zwracając pieniądze.To nie Sikorski psuje państwo, to Ty! I Tobie podobni , broniąc tych nieudaczników i złodzieji! Cóż Ci zrobiła Gita? , że tak ja zaatakowałeś? A nie tych ktorzy okradają nas podatników, wydając w godzinę czy w dwie, najniższa miesięczną płace która sami ustalili? Co się takiego stało w Twoim mozgu, ze to aprobujesz?
Znowu atakujesz mnie za język ktory używam, choć daleko mi do Twoich wybrańcow...[...]

Ostatnio edytowano Pn cze 30, 2014 21:00 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz

usunięto obraźliwą uwagę.

Pn cze 30, 2014 19:32

Jeszcze dodam..pisźesz o lewactwie? Bo ktoś pilnuje pieniędzy? Prawy człowiek sam wyda tyle ile zarobil. Czy oni wydaja swoje pieniadze? Czy to w państwach gdzie rządzi prawica szasta się pieniedzmi podatnikow? Czy może tam gdzie lewactwo się panoszy, żyje sie ponad stan i gardzi pieniędzmi podatnikow, wydajac kilka tysięcy złotych na wino...
Nikt nikomu nie powinien zagladać do portfeli! Z takim wyjątkiem, ze to portfel wszystkich podatnikow.

Przepraszam Mariel, ze musisz moderować moje posty. Obiecuję poprawę. :roll:

Pn cze 30, 2014 21:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 153  Następna strona