Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 0:17

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 89  Następna strona
 Wybory 2010 
Autor Wiadomość
Post Re: Wybory 2010
pawis-66 napisał(a):
To Komorowski woła "zgoda buduje", a przeciwników politycznych nazywa kłamcami, psujami, farbowanymi lisami itp. To dziś, są epitety, obelgi czy choćby propozycje zastrzelenia kandydata i przyzwyczaiłem się juz, że autorami są Niesiołowski i Palikot. Ale dziś ten język nienawiści stał się tak powszechnym jakby w Platformie ogłoszono dyscyplinę partyjną na obrzucanie "błotem" Jarosława Kaczyńskiego, kandydata, którego w pierwszej turze poparło ponad 6 mln osób. Dla mnie jest to nie do przyjęcia. Zwłaszcza, że Kaczyński w najmniejszym stopniu takiego zachowania nie sprowokował, ale jest to zimna wyrachowana akcja obliczona na sprowokowanie Kaczyńskiego. Ja widzę że Platforma bez wojny "polsko-polskiej" żyć nie potrafi. Bez wzgledu na to czy nazwiemy to "wyciągnięciem dłoni", lub "wywieszeniem białej flagi" jak nazwał to swego czasu Komorowski i stwierdził że ten gest przyjmuje. W rzeczywistości odpowiedzia Platformy jest brutalny atak. Platforma tak chętnie poprawiając cudze "Polska jest najważniejsza" niech poprawią własne "zgoda buduje" bo parafrazując pewne powiedzonko "zgoda jaka jest każdy widzi".

A Kaczyński nigdy nie przeprosił za ZOMO i współny szereg z Piotrowskim.
Aby mu wybaczyć nie potrzeba jego przeprosin, ale, żeby uwierzyć w jego chęć zakończenia wojny polsko-polskiej te przeprosiny są warunkiem.
Zakończenie wojny dokonuje się aktem kłamstwa i wyrokiem sądowym przeprosin????

So cze 26, 2010 20:40

Twojego męża nie przeprosił? A on gdzie stał, tam gdzie Kaczyński czy tam gdzie ZOMO?
Oczywiście, że Kaczyński przeprosił, chociaż nie miał za co przepraszać, trochę za często nadstawia te swoje policzki, gdy Palikot, Niesiołowski i inne buldogi Komorowskiego obrażają i szczekają.

So cze 26, 2010 20:45
Cytuj:
Twojego męża nie przeprosił? A on gdzie stał, tam gdzie Kaczyński czy tam gdzie ZOMO?

Ani z Kaczyńskimi ani z ZOMO....ja z mężem stałam tam gdzie stał Wałęsa, śp. L. Kaczyński.
J. Kaczyński zaczął stać razem z bratem tam gdzie stał Wałęsa w Magdalence, gdy komuna już leżała padnięta na pysk i nikogo nie internowano.
Cytuj:
Oczywiście, że Kaczyński przeprosił, chociaż nie miał za co przepraszać, trochę za często nadstawia te swoje policzki, gdy Palikot, Niesiołowski i inne buldogi Komorowskiego obrażają i szczekają.

Wzorem Komorowskiego należy pozwać do sądu buldogów i podobnie jak J. Kaczyńskiego lub zakon redemptosrystów, wyrokiem sądowym zmusić do przeproszenia i wpłacenia pokaźnych kwot na cele dobroczynne.
Kaczyński już drugi raz nadstawił policzka :D - przegrał także w kwestii szpitali w 2007r.....widocznie lubi ukazywać swoje kłamstwa :D

So cze 26, 2010 20:58

Gdyby sądy w Polsce ferowały sprawiedliwe wyroki, to owszem, ale tak, to "szkoda czasu i atłasu"
"Komuna była padnięta na pysk"? a teraz Komorowski ja wskrzesza za pomoca Cimoszewicza , Belki, podlizując się Napieralskiemu w sprawie KPP oraz in vitro.
Pisałam juz kiedyś, że gdybym była w partii w której bryluje Palikot, najlepszy przyjaciel kandydata PO na prezydenta ze wstydu zapadłabym się pod ziemie, a tak na prawdę NIGDY nie należałabym do taliej partii, ani NIGDY bym takiego kandydata nie popierała WSTYD i HAŃBA katolikowi popierać takiego kandydata, powtarzam KATOLIKOWI!

So cze 26, 2010 21:10
Cytuj:
Gdyby sądy w Polsce ferowały sprawiedliwe wyroki, to owszem, ale tak, to "szkoda czasu i atłasu"

Sądy w Polsce ferowały sprawiedliwe wyroki tylko za kadencji Ziobry.
Cytuj:
"Komuna była padnięta na pysk"? a teraz Komorowski ja wskrzesza za pomoca Cimoszewicza , Belki, podlizując się Napieralskiemu w sprawie KPP oraz in vitro.

Ale to nie Komoroski ukatrupił postkomunę i pokochał lewicę podzielając wspólne poglądy :D
Cytuj:
Pisałam juz kiedyś, że gdybym była w partii w której bryluje Palikot, najlepszy przyjaciel kandydata PO na prezydenta ze wstydu zapadłabym się pod ziemie, a tak na prawdę NIGDY nie należałabym do taliej partii, ani NIGDY bym takiego kandydata nie popierała WSTYD i HAŃBA katolikowi popierać takiego kandydata, powtarzam KATOLIKOWI!

Nie zapadaj się, bo Tylko Bóg decyduje kiedy każdy z nas ma się zapaść.
No widzisz jakiego nam zafundowano prymasa.....wstyd i hańba zaprosił Komorowskiego, Kwaśniewskiego....cosik słabo z jego katolicyzmem....
A katoliczka nie wstydzi się głosować na osobę popierającą aborcję??

So cze 26, 2010 21:19
Alez Gita2, uspokoj sie! Jezeli cos jest dla ciebie hanba, to tego nie rob. Kieruj sie swoim sumieniem. Dla mnie hanba byloby popieranie partii, ktora stosuje ciosy ponizej pasa, klamstwa na drodze do szczytnego celu (wbrew jasnej nauce Kosciola), ma Jacka Kurskiego w swoich szeregach, ktory brzydko mowiac, olewa polskie prawo i sprawiedliwosc do tego stopnia, ze komornik musi je egzekwowac, ale nazywa sie "PiS".
Ja jestem uczulona na takich ludzi, ty na innych i dobrze.

Ale uwazam za naduzycie z twojej strony przenoszenie walki politycznej na walke religijna. Ani ty nie masz monopolu na chrzescijanstwo, ani ja. A wyrzucanie innym, ze ich poglady polityczne sa grzechem ciezkim, to juz naduzycie do kwadratu.

N cze 27, 2010 9:47
Ubawił mnie wczoraj Poncyliusz - którego lubię i który wybija się na tle PiS pozytywnie - wskazywał konieczność zaniechania pamięci wstecz w lata 2005-2007r, a ograniczyć tylko do czasu po 10 kwietnia 2010r.
Przy czym ubolewania, oskarżania o zawłaszczenie IPN, gdzie PiS tak chętnie, z lubością sięga do czasów 30-40 lat wstecz.

N cze 27, 2010 10:00

olila napisał(a):
Lwia część kampanii PO opiera się na straszeniu wyborców IV-tą RP.

No i z tym nie trafili. Z tego co wiem, to PIS już z IV RP zrezygnował, więc wychodzi, że PO nie walczy z PIS-em, tylko Samoobroną, której prezes, A.Lepper chce reaktywacji IV RP :-D . Natomiast Prawica RP i Marek Jurek chcą RP 4.2 (wersja ulepszona) ;).

N cze 27, 2010 12:50

Wyborcy sami wyrazili zdanie o IV RP w wyborach w 2007 roku. A IV RP PiS-owcy nie zrezygnowali bo ona nigdy nie istniała. Tu chodzi o styl rządów PiS (a zwłaszcza Jarosława Kaczyńskiego) a ten, odkąd zaczął w kampanii mówic SWOIM głosem (a nie czytac z kartki podsunięte mu przez sztab hasełka), już zdążył postraszyc lubelskich wyborców wizją głosowania na zamknięte szpitale i ludzi konających na ich progu - czym udowodnił, ze zmienił się niewiele albo wcale.
Mi się jego rządy, które nazywał "tworzeniem tzw. IV RP" nigdy nie podobały i nie chcę powrótu tego pana na decyzyjne stanowiska. Dlatego tutaj przypominanie o "IV RP" uważam za uzasadnione. Temu panu juz podziękowalismy.

N cze 27, 2010 12:58
Cytuj:
No i z tym nie trafili. Z tego co wiem, to PIS już z IV RP zrezygnował, .

Na czas kampanii, podobnie jak do 4 lipca PiS pokochał lewicę :D

N cze 27, 2010 13:34

Alus! Tak, "katoliczka wstydzi sie głosować na osobę popierającą aborcję" i dlatego nie glosuje na Napieralskiego.
Jeśli idzie o ustawę aborcyjną, to w tej kwestii obaj kandydaci się nie różnią, zadawala ich obecna ustawa i ja również o to kopi nie kruszę, gdyż nie jestem świętsza od papieża.
Na temat nowego prymasa Polski nie mam zamiaru się w tym wątku wypowiadać, tylko przypominam, że nie tak wielu prymasów, biskupów, czy w ogóle księży zostało świetymi.
Kamala! Porównywanie Palikot i jego haniebnych wypowiedzi do przekraczania predkości przez Kurskiego jest dużym nadużyciem.
Czy mam przypominać czym ostatnio Palikot, przyjaciel kandydata PO na prezydenta się wsławił?
Chyba nie muszę.
Jest wiele różnic pomiędzy kandydatami, a więc liberałem podlizującym się lewicy-Komorowskim, a Kaczyńskim, na którego również krytycznie patrzę za jego wycofanie się z określenia postkomuniści, być może zapłaci za to utratą radykalnego prawicowego elektoratu i prezydentem zostanie Komorowski.
Patrzę na to ze spokojem, przeżyłam komunę to i przeżyję pseudo liberałów z Komorowskim na czele.
Po co na siłę ludzi uszczęśliwiać, często sami kręcą na siebie bicz, dlatego, że dają się manilulować.Wybór Komorowskiego wielu odczuje na własnej skórze, ale nie wszyscy oczywiście, nie Ty Alus Twój status nie powinien sie pogorszyć.

N cze 27, 2010 13:40
Gita2 napisał(a):
Alus! Tak, "katoliczka wstydzi sie głosować na osobę popierającą aborcję" i dlatego nie glosuje na Napieralskiego.
Jeśli idzie o ustawę aborcyjną, to w tej kwestii obaj kandydaci się nie różnią, zadawala ich obecna ustawa i ja również o to kopi nie kruszę, gdyż nie jestem świętsza od papieża.

Ale kruszysz o in vitro, zapominająć, że jeśli grozisz Komorskiemu piekłem, to automatycznie umieściłaś w piekle śp. M. Kaczyńską, która jawnie wypowiadała się jako zwolenniczka in vitro.
Zawsze kij ma dwa końce.....
Mój status w 99% zależy ode mnie :)....o ile Bóg daje zdrowie.

N cze 27, 2010 14:36

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):

Ale kruszysz o in vitro, zapominająć, że jeśli grozisz Komorskiemu piekłem, to automatycznie umieściłaś w piekle śp. M. Kaczyńską, która jawnie wypowiadała się jako zwolenniczka in vitro.
Zawsze kij ma dwa końce.....
Mój status w 99% zależy ode mnie :)....o ile Bóg daje zdrowie.

Demagogia Alus, to Twoja mocna strona, "gratuluję" tego piekła i Komorowskiego na samym dnie.

N cze 27, 2010 14:48
zbanowany na stałe

Ludzie, opanujcie się !
Jesteśmy przecież wszyscy chrześcijanami, uczniami Jezusa !
Czy wypada nam tak mówić do siebie?

N cze 27, 2010 14:59

maly_kwiatek napisał(a):
Ludzie, opanujcie się !
Jesteśmy przecież wszyscy chrześcijanami, uczniami Jezusa !
Czy wypada nam tak mówić do siebie?

Jezus też się czasami denerwował, np. wówczas, gdy przewracał stragany handlarzy w przedsionku światyni.

N cze 27, 2010 15:34
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 89  Następna strona