Autor |
Wiadomość |
zepp
|
 Re: Platforma Nieobywatelska
Kilka dni upłynęło, można nabrać dystansu. W całej tej sprawie jak dla mnie naprawdę bulwersujące są dwie sytuacje : rozmowa Nowaka z Parafianowiczem ( ale tym już zajmuje się prokuratura) oraz płacenie służbowymi kartami za de facto prywatne pogaduszki przy wódce. Słuszna jest tu uwaga o Szwecji, dużo nam brakuje do takich standardów. W sumie to się chłopcom należało : spotykali się ciągle w tych samych miejscach, pletli co im ślina na język przynosiła, także o sprawach państwowych, i nie przyszło im do głowy, że ktoś może ich podsłuchać. Zupełnie zatracili instynkt samozachowawczy: jak kiedyś SLD za Millera. Takie afery działają trzeźwiąco na polityków.
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Wt lip 01, 2014 6:02 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Kozioł napisał(a): Ja uważam, że taki "argument" to zwykłe lewactwo i zwykły populizm. Tak było za każdego rządu i tak będzie dalej, ze establishment nie będzie spotykał się w barze mlecznym. Robienie z tego afery to chwyt z koszyka lewaków. Oczywiście, przecież wykorzystywanie publicznych pieniędzy nawet do płacenia za kolację to po prostu kwintesencja prawicowości 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt lip 01, 2014 7:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz1 napisał(a): Jeszcze dodam..pisźesz o lewactwie? Bo ktoś pilnuje pieniędzy? Prawy człowiek sam wyda tyle ile zarobil. Czy oni wydaja swoje pieniadze? Czy to w państwach gdzie rządzi prawica szasta się pieniedzmi podatnikow? Czy może tam gdzie lewactwo się panoszy, żyje sie ponad stan i gardzi pieniędzmi podatnikow, wydajac kilka tysięcy złotych na wino... Nikt nikomu nie powinien zagladać do portfeli! Z takim wyjątkiem, ze to portfel wszystkich podatnikow. Przepraszam Mariel, ze musisz moderować moje posty. Obiecuję poprawę.  Trzeba szanować pieniądze polskich podatników adekwatnie jak panowie Kaczmarek, Kamiński, z flaszkami drogich koniaków w ręce, nad walizką wypchaną pieniędzmi, przy suto zastawionym wyszukanymi potrawami stole.
|
Wt lip 01, 2014 8:06 |
|
|
|
 |
andej
|
Taśmy pokazują, że rządzą nami lumpy. Lumpokracja rządzi się swoimi zasadami. Pamiętam jak kiedyś przedstawiciel socjalistycznego centrum wyraził się: "spieprzaj dziadu". Jak obecne lumpen-elity krytykowały to wyrażenie. Ciekaw jestem jak lumpen komuniści będą atakować lumpensocjalistów z PO. A w zjednoczenie prawicy pod egidą socjalistów z PiS nie wierzę.
|
Wt lip 01, 2014 8:22 |
|
 |
zepp
|
Alus napisał(a): kosiarz1 napisał(a): Jeszcze dodam..pisźesz o lewactwie? Bo ktoś pilnuje pieniędzy? Prawy człowiek sam wyda tyle ile zarobil. Czy oni wydaja swoje pieniadze? Czy to w państwach gdzie rządzi prawica szasta się pieniedzmi podatnikow? Czy może tam gdzie lewactwo się panoszy, żyje sie ponad stan i gardzi pieniędzmi podatnikow, wydajac kilka tysięcy złotych na wino... Nikt nikomu nie powinien zagladać do portfeli! Z takim wyjątkiem, ze to portfel wszystkich podatnikow. Przepraszam Mariel, ze musisz moderować moje posty. Obiecuję poprawę.  Trzeba szanować pieniądze polskich podatników adekwatnie jak panowie Kaczmarek, Kamiński, z flaszkami drogich koniaków w ręce, nad walizką wypchaną pieniędzmi, przy suto zastawionym wyszukanymi potrawami stole. Każda opozycja, gdy tylko opuści ławy rządowe, natychmiast zapomina co sama robiła : a kto twierdzi inaczej, ten na pasku rządowej propagandy. Generalnie, jak wszędzie, obowiązuje zasada by nie dać się przyłapać ze spuszczonymi gaciami, a jak się dałeś, to się nie dziw...
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Wt lip 01, 2014 9:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Taśmy pokazują, że rządzą nami lumpy. Lumpokracja rządzi się swoimi zasadami. Pamiętam jak kiedyś przedstawiciel socjalistycznego centrum wyraził się: "spieprzaj dziadu". Jak obecne lumpen-elity krytykowały to wyrażenie. Ciekaw jestem jak lumpen komuniści będą atakować lumpensocjalistów z PO. A w zjednoczenie prawicy pod egidą socjalistów z PiS nie wierzę. Pożyjemy zobaczymy, ja w zjednoczenie na prawicy wierzę. Upierdliwe obrażanie Prawa i Sprawiedliwości, lewackością,socjalizmem i temu podobnymi epitetami nie robią na mnie wrażenia, , gdyż kierowanie się kryterium lewicowości, prawicowości z wieku XIX dowodzi o braku elementarnej wiedzy na ten temat.
|
Wt lip 01, 2014 11:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zepp napisał(a): Każda opozycja, gdy tylko opuści ławy rządowe, natychmiast zapomina co sama robiła : a kto twierdzi inaczej, ten na pasku rządowej propagandy. Generalnie, jak wszędzie, obowiązuje zasada by nie dać się przyłapać ze spuszczonymi gaciami, a jak się dałeś, to się nie dziw... W pełni się z tobą zgadzam.
|
Wt lip 01, 2014 13:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zepp napisał(a): Kilka dni upłynęło, można nabrać dystansu. W całej tej sprawie jak dla mnie naprawdę bulwersujące są dwie sytuacje : rozmowa Nowaka z Parafianowiczem ( ale tym już zajmuje się prokuratura) oraz płacenie służbowymi kartami za de facto prywatne pogaduszki przy wódce. Słuszna jest tu uwaga o Szwecji, dużo nam brakuje do takich standardów. W sumie to się chłopcom należało : spotykali się ciągle w tych samych miejscach, pletli co im ślina na język przynosiła, także o sprawach państwowych, i nie przyszło im do głowy, że ktoś może ich podsłuchać. Zupełnie zatracili instynkt samozachowawczy: jak kiedyś SLD za Millera. Takie afery działają trzeźwiąco na polityków. Kilka dni upłynęło i można dostrzec prawdziwość porzekadła nie pamięta wół jak cielęciem byłhttp://natemat.pl/108347,obiad-belki-za ... zentacyjne
|
Wt lip 01, 2014 18:23 |
|
 |
andej
|
gita napisał(a): ... obrażanie Prawa i Sprawiedliwości, lewackością ... Obrażać nie chciałem i nie chcę. Nikogo. O lewackość nie pomawiałem, lecz o centrolewicowość. Poza tym, wybieram PiS, gdyż jest mniej lewicowy niż pozostałe wymienione. gita napisał(a): ... dowodzi o braku elementarnej wiedzy na ten temat. Za swą ignorancję wielce przepraszam. Pokornie proszę o edukację. Na swą obrone powiem jeno, żem uwierzył w wartości i przy nich obstaję. Staram się dostrzegać to, co dobre i chwalę za to. Widząc zło, staram się przeciwdziałać. A mając wady wzroku, oceniam jak widzę. Podaj rękę błądzącemu.
|
Wt lip 01, 2014 20:03 |
|
 |
Witold
|
gita napisał(a): obrażanie Prawa i Sprawiedliwości, lewackością,socjalizmem i temu podobnymi epitetami nie robią na mnie wrażenia, , gdyż kierowanie się kryterium lewicowości, prawicowości z wieku XIX dowodzi o braku elementarnej wiedzy na ten temat Najwyraźniej Jarosław Kaczyński też jej nie ma, skoro regularnie występuje z planami "jednoczenia prawicy". Z perspektywy PiS to bardzo wygodna koncepcja. Skoro tak, to gita nie będzie się sprzeczać, jeżeli powiem że Polska Zjednoczona Partia Robotnicza była partią stuprocentowo prawicową, od której współczesna prawica powinna się uczyć?
|
Wt lip 01, 2014 21:23 |
|
 |
zepp
|
Ciekawe zestawienie ! Nasza demokracja jest młoda, słabo tolerujemy tego typu wydatki, przyzwyczajeni raczej do polityków "z etosem " , traktujących politykę jako służbę publiczną . Moim zdaniem na bankiet do restauracji można zapraszać np. gości z zagranicy ( i zapłacić kartą służbową, jak również np. za porządne garnitury), a nasi ministrowie między sobą mogą się spotykać w swoich gabinetach : do tego przecież służą i są całkiem nieźle wyposażone... Trochę skromności...
|
Śr lip 02, 2014 6:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Witold napisał(a): gita napisał(a): obrażanie Prawa i Sprawiedliwości, lewackością,socjalizmem i temu podobnymi epitetami nie robią na mnie wrażenia, , gdyż kierowanie się kryterium lewicowości, prawicowości z wieku XIX dowodzi o braku elementarnej wiedzy na ten temat Najwyraźniej Jarosław Kaczyński też jej nie ma, skoro regularnie występuje z planami "jednoczenia prawicy". Z perspektywy PiS to bardzo wygodna koncepcja. Skoro tak, to gita nie będzie się sprzeczać, jeżeli powiem że Polska Zjednoczona Partia Robotnicza była partią stuprocentowo prawicową, od której współczesna prawica powinna się uczyć? Bzdurnych komentarzy nie komentuję, treść tych bzdur ignoruję.
|
Śr lip 02, 2014 8:30 |
|
 |
Witold
|
A jednak gita skomentowała.
No przecież kierowanie się kryterium prawicowości i lewicowości to XIX-wieczny anachronizm, więc co za różnica, kogo się nazwie jednym czy drugim.
|
Śr lip 02, 2014 12:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kolejny antyobywatelski, a nawet antyludzki wyczyn ministra Arłukowicza w rządzie platformerskiej sitwy, to kolosalna podwyżka niektórych leków anty-rakowych obowiązująca od 1 lipca, dla przykładu lek, który kosztował 3,4zł, teraz kosztuje ponad 100zł. Takich przykładów jest więcej. Wykaz nowych cen leków nietrudno znaleźć, a więc świadomym internautom nie muszę podawać linku do tej informacji.
|
Śr lip 02, 2014 13:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kolosalna podwyżka leków to antyludzkie posunięcie platformy, a antyobywatelskie, to kolejny raz niedopuszczenie prof. Glińskiego jako kandydata PiS na premiera technicznego na posiedzenie sejmu w tej sprawie. Zaiste, że taki terroryzm Platformy jest niebywały.
|
Śr lip 02, 2014 13:49 |
|
|
|