Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 9:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
katon napisał(a):
Jak już brak Ci kultury i wchodzisz na ad personam to proszę uzasadnij dlaczego określasz mnie forumowym Stalinem.

To bie było o Tobie, a o mnie, bo to ja wkleiłam ten artykuł. Szkoda tylko, że nasz forumowy obrońca jedynie słusznie panującej nam władzy nie doczytał, że sledztwo rozpoczęła p[rok Ewa Wrzosek, a umorzył nie wiadomo kto i kiedy:
Cytuj:
– Jestem zszokowana tą informacją – odpowiada prok. Ewa Wrzoszek. – To było chyba najszybsze śledztwo świata, bo trwało łącznie jakieś trzy godziny. Przez ponad 25 lat pracy nie spotkałam się z czymś takim. Nie wiem przez kogo zostało to śledztwo umorzone i w jakim trybie. Przecież w tej sprawie nie zostały wykonane żadne czynności procesowe. Kiedy dzisiaj kończyłam pracę wszystkie dokumenty były jeszcze w prokuraturze rejonowej, nie zdążyłam ich nawet przesłać do prokuratury okręgowej. Bardzo chciałabym poznać uzasadnienie tej decyzji i dowiedzieć się jaka była podstawa prawna tego działania – mówi w rozmowie z Onetem.

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... FooxuAArYM

Pt kwi 24, 2020 13:57

Małgosiaa napisał(a):
katon napisał(a):
Jak już brak Ci kultury i wchodzisz na ad personam to proszę uzasadnij dlaczego określasz mnie forumowym Stalinem.

To bie było o Tobie, a o mnie, bo to ja wkleiłam ten artykuł.

A to najmocniej przepraszam forumowicza, to moja wina że zle zrozumiałem i odniosłem to tak do siebie.

Pt kwi 24, 2020 14:04

O przepraszam, ale ja wiem co do kogo pisałem, i adresatem nie był moderator.

Pt kwi 24, 2020 14:12
Moderator

W takim razie masz pecha, bo gdyby było to do mnie, to ... nie bywam sędzią we własnej sprawie. Skoro jest to do @katon (czy którykolwiek z userów), to należy się Tobie ostrzeżenie, chyba że przeprosisz za nazwanie go forumowym Stalinem.

Pt kwi 24, 2020 14:23

A), opcja A), zdecydowanie A), tak A), A)

Pt kwi 24, 2020 14:34

Naprawde Malgosiu chcesz powaznie traktowac Smoka i dawac mu ostrzezenia?

Pt kwi 24, 2020 23:41

Mógłby przecież uzasadnić swoje wypowiedzi.

Stwierdzenie które tu wkleił jest kuriozalne:

"Kilka godzin później prok. Mirosława Chyr z Prokuratury Okręgowej w Warszawie przekazała, że śledztwo to jest umorzone. – Z uwagi na to, że ostateczny termin wyborów jest nieznany i jest jeszcze przedmiotem prac legislacyjnych parlamentu".

A ja chciałbym wiedzieć jakie są podstawy prawne tego umorzenia na siłę. No cóż prokuratura to zawsze coś musi zanlezć aby tylko nie można było skorzystać z prawa.
No i wobec prokurator która tę sprawę przyjęła wszczęto natychmiastowe postępowanie dyscyplinarne .
Natomiast ściga tu się prof Dutka no bo przecież musowo powinien uratować ojca naczelnego prokuratora.

Więc chyba wiadomo kto tu ma coś ze Stalina.

So kwi 25, 2020 7:28

Może szybko doczekamy czasów, że nie będziemy musieli stosować rękawiczek na koronawirusa, czy nawet zbyt dokładnie myć ręce po powrocie do domu.

Cytuj:
Naukowcy z hongkońskiej uczelni opracowali antywirusową powłokę polimerową, która może ich zdaniem zapewniać przez 90 dni znaczącą ochronę przed bakteriami i wirusami, między innymi koronawirusem wywołującym Covid-19 – podała w poniedziałek agencja Reutera.

Cytuj:
Opracowanym przez uczonych środkiem MAP-1 można spryskiwać powierzchnie w miejscach publicznych, takich jak przyciski w windach i poręcze przy schodach, by wytworzyć na nich powłokę ochronną.

Cytuj:
W powłoce, jaka tworzy się na powierzchniach po zastosowaniu środka, znajdują się miliony nanokapsłuek zawierających substancje dezynfekujące, które według Kwana skutecznie zabijają bakterie, wirusy i zarodniki roślin i grzybów nawet po wyschnięciu powłoki.

Cytuj:
Zdaniem naukowców z HKUST powłoka jest bezpieczna dla skóry i środowiska i nie jest toksyczna. Po testach klinicznych w szpitalu i domu opieki nad seniorami produkt został w lutym dopuszczony do użytku i ma się pojawić w sklepach w maju – przekazał Reuters.

https://www.tvp.info/47764048/koronawir ... ieszwiecej

Pn kwi 27, 2020 23:54
Maj to czas nie tylko matur, ale i komunii świętych.

Cytuj:
Komunie w maju? Część księży nie daje rodzicom wyboru. "Zysków z tacy nie było, trzeba na dzieciach nadrobić"
https://wiadomosci.onet.pl/lodz/koronaw ... ju/6ezgpy0

Łapki opadają, by nie powiedzieć brak słów.

Wt maja 05, 2020 19:32
Believing napisał(a):
Maj to czas nie tylko matur, ale i komunii świętych.

Cytuj:
Komunie w maju? Część księży nie daje rodzicom wyboru. "Zysków z tacy nie było, trzeba na dzieciach nadrobić"

Łapki opadają, by nie powiedzieć brak słów.

Wpierw niech rodzice i dziennikarze sprawdzą jaki komunikat w kwestii pierwszej Komunii i bierzmowań wydał ordynariusz diecezji.
Jeśli dany proboszcze nie uwzględnia wskazania biskupa, właśnie do biskupa należy skierować doniesienie.
Inna sprawa - kto zapłaci dziesiątki tysięcy grzywny za zorganizowanie nielegalnego zgromadzenia - proboszcz, czy rodzice?
Rada miasta Ciechanowa ukarana została grzywną w kwocie 130 tys zł, za zorganizowani koncertu K. Kowalskiej na wolnej przestrzeni, a widzowie nie respektowali 2 odstępów między sobą.
W mojej parafii zgodnie z zaleceniem biskupa, I Komunia przesunięta na 12.09, a bierzmowanie na 3.10.2020r.

Śr maja 06, 2020 7:39
Alus, właśnie o tym jest mowa, że maj tego roku nie jest czasem na komunie. W czasie pandemii nie było nawet pełnych uroczystości związanych z Triduum Paschalnym. Wszystko jest odłożone w czasie. W tym artykule - moim zdaniem - rodzice wyrażają swoje zdumienie, a nawet oburzenie.

Cytuj:
Rodzice nie mogli zadać ks. Jędraszkowi żadnych pytań - ksiądz po prostu przed nimi uciekł. - Wcześniej wprost powiedział, że tu chodzi o tacę, bo on ma pilne płatności. I dlatego chce ryzykować zdrowiem naszych dzieci - opowiadała nam jedna z matek dzieci przystępujących do komunii św.
Dziś piszą do nas kolejni oburzeni rodzice. Jak się okazuje, w łódzkiej parafii pw. Matki Bożej Jasnogórskiej komunie planowane są zarówno na 10, jak i na 17 maja. Z kolei w Kobyłce pod Warszawą proboszcz postawił rodzicom ultimatum - albo komunie 31 maja, albo za rok lub dwa lata

Czy nie widzisz jakim w jakim tonie wybrzmiewają komunikaty skierowane bezpośrednio do rodziców? Podoba Ci się ten styl?

Cytuj:
Ks. Jędraszek był dla nas nieuchwytny. Łódzka kuria, po wielu pytaniach ze strony zaniepokojonych rodziców poinformowała, że komunie w łódzkim kościele będą nie klasowe - jak wcześniej zapowiadano - a kameralne, rodzinne. Jak mówił nam ks. Paweł Kłys, rzecznik łódzkiej Archidiecezji w uroczystości uczestniczyć będzie kilkoro dzieci z najbliższą rodziną. - Ci, którzy się z majowym terminem nie zgadzają, przełożyli komunie na październik - wyjaśniał. - Majowy termin pozostał na prośbę części rodziców - wyjaśniał.

Problem w tym, że nie mogliśmy dotrzeć do żadnych rodziców, którzy by takie prośby zgłosili. Potwierdzają to sami rodzice, którzy po publikacji naszego tekstu wysłali do nas e-maile z kolejnymi informacjami.

Czy tak powinien wyglądać "dialog" kościoła z wiernymi?

Coraz bardziej przekonuję się, że nie chcę mieć z taką instytucją nic do czynienia. Kolejna kropla do kielicha goryczy.

Śr maja 06, 2020 8:11
Believing rozumiem twoje rozgoryczenie, ale ta (nie tylko) instytucja, to takze i ci ludzie

https://info.dominikanie.pl/2020/05/bra ... -w-bochni/

No i takze i ja i ty.
To, ze (szczegolnie) w Polsce "sluzba" proboszcza w parafii to po prostu wladza bez ograniczen, jest wypaczeniem.

Z drugiej strony oburzenie rodzicow na termin 1. Komunii sw w przyszlym roku tez wydaje mi sie przesadzony.

Śr maja 06, 2020 8:51
Moderator

Ach te dzisiejsze czasy. Ze wszystkim ludzie lecą do mediów, zamiast rozwiązać problem na drodze służbowej, czyli oprzeć się o instytucję kurii. No, ale po co, skoro można narobić hałasu i obsmarowac kogo sie da słusznie czy też niekoniecznie słusznie. No, ale wane, że zaistniałem/am w mediach :D

Śr maja 06, 2020 9:26
Sprawdziłam w necie ogłoszenia parafialne wskazanej parafii - proboszcz precyzuje, zborowa ceremonia I Komunii prawdopodobnie na jesieni po ustaniu pandemii. W maju 2020r na wniosek rodziców I Komunia udzielana indywidualnie w gronie najbliższej rodziny.
http://mbj.org.pl/ogloszenia_parafialne_mbj-k-8.html

Dziennikarze onetu nie mogli odnaleźć rodzin - proste, ponad 80% społeczeństwa nie wierzy mediom. Jedynie wyznawcy o. Rydzyka przyjmują przekaz jego mediów jako objawienie prawdy.

Śr maja 06, 2020 10:04
Malgosiaa, ludzie pewnie nie leca do kurii z przyczyn (dla mnie) oczywistych.
Zanim ich tam przyjma, wysluchaja i podejma jakiekolwiek kroki, bedzie po terminie.
No i kuria nie jest za plotem.

A, jak widac, na droge przez media, reakcja jest wrecz blyskawiczna.

Śr maja 06, 2020 10:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747 ... 976  Następna strona