Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 11:17

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 135  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2 
Autor Wiadomość

Obiektywizm nie boli :) ...a Gość Niedzielny nie babrze się w brudach dla uchwycenia czytelnika :D
Zawsze artykuły, felietony, reportaże, są merytoryczne, wiarygodne.
GN daje świadectwo cnót chrzescijańskich.
Dobre media nie muszą sięgać po "wytrychy" ...i od kilku lat GN zajmuje 3 miejsce w ilości sprzedanych tygodników w Polsce :brawo:

3 miejsce ... hmmmm.... może dlatego, że przejął Palikotowo - Ozonowych wykształciuchów? :x Jak nie wypominając x, y, z ...

Śr kwi 02, 2008 14:02
Zobacz profil WWW
Może...ważne, że ludzie czytają prawdziwie katolicką prasę - nie różnej maści uzurpatorów :D

Śr kwi 02, 2008 14:11

Ale chyba nie mieści się mówienie fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu?

Nie mieści. Tak jak nie mieści udawadnianie niewinności przez oskarżanego. Dotąd standardem było, że to oskażający musiał dowieść winę.
Ale pewnie standard się zmienił, a ja nie zauważyłem ... powiewu Nowego.

Sweet, nikniesz w oczach :(
Rok temu to w ripoście napisałbyś coś bardziej twórczego.
A pomyśleć, że to dopiero tylko po 100-paru dniach. :o
A co będzie po 300? A po 1000 dni? A po 3000 dni?
Strach pomyśleć - pewnie cień człowieka. :cry:

Śr kwi 02, 2008 14:25
Zobacz profil WWW

Może...ważne, że ludzie czytają prawdziwie katolicką prasę - nie różnej maści uzurpatorów :D

Alus - katoliczka, boeing - katolik, Gruby - komunista, SweetChild - liberał.
I wszyscy dmą w tę samą trąbę.
Prawdziwa jedność ponad podziałami.

Takie true "Abyśmy byli jedno ..."
Tylko pogratulować. :D

Śr kwi 02, 2008 14:30
Zobacz profil WWW

Nie mieści. Tak jak nie mieści udawadnianie niewinności przez oskarżanego. Dotąd standardem było, że to oskażający musiał dowieść winę.
Ale pewnie standard się zmienił, a ja nie zauważyłem ... powiewu Nowego.

Myślę, że nie zauważyłeś, kto tu jest oskarżonym.

Stanisław Adam napisał(a):
Sweet, nikniesz w oczach :(
Rok temu to w ripoście napisałbyś coś bardziej twórczego.

Starzeję się, to i sił mniej niż rok temu. Poza tym stwierdziłem, że taka twórcza retoryka niczemu nie służy, poza poprawie samopoczucia piszącego. A ja już się dostatecznie dowartościowałem ;)

A pomyśleć, że to dopiero tylko po 100-paru dniach. :o
A co będzie po 300? A po 1000 dni? A po 3000 dni?
Strach pomyśleć - pewnie cień człowieka. :cry:

Dobre i tyle, gorzej jak całkiem zniknę.

Śr kwi 02, 2008 14:32

Chyba nie masz na myśli Aleksandra, tego indeksowego oszusta i pijaczka chwiejącego się w Katyniu nad grobami Polaków pomordowanych przez jego ideowych mentorów?

Bo ja mam cały czas na myśli tę waszą antyrydzykow-antyradiomaryjną obsesję. Tu wy jesteście oskarżycielami, chociaż może to zbyt szumne słowo, lepsze byłoby bezmyślnymi powtarzaczami oszczerstw.

Śr kwi 02, 2008 14:41
Zobacz profil WWW
Nie przecztałam w Ewangelii aby Jezus stosował inne kryteria podziałów ponad..."Cokolwiek uczyniliście jednemu z tych najmniejszych braci Moich, Mnieście uczynili"....wykluczasz, że liberał czy komunista mogą czynić dobro? :D
Zatem jednak może występować jedność ponad podziałami :)

Śr kwi 02, 2008 14:50

... indeksowego oszusta i pijaczka chwiejącego się w Katyniu nad grobami Polaków pomordowanych przez jego ideowych mentorów?

Dodam jeszcze, pijaczka nie będącego w stanie nawet pamięci "swoich" uszanować:

Obrazek

Śr kwi 02, 2008 14:51
Zobacz profil WWW

Nie przecztałam w Ewangelii aby Jezus stosował inne kryteria podziałów ponad..."Cokolwiek uczyniliście jednemu z tych najmniejszych braci Moich, Mnieście uczynili"....wykluczasz, że liberał czy komunista mogą czynić dobro? :D
Zatem jednak może występować jedność ponad podziałami :)

Nie przeczę, może - przeciwko Sprawiedliwemu.
Jedność ponad podziałami.
W Ewangeli taką "jedność" nazywa się kamieniowaniem.

A tak w ogóle, to wielu rzeczy w Ewangelii nie przeczytałaś.

Śr kwi 02, 2008 14:55
Zobacz profil WWW
Jak narazie to "kamienowany" jest bardzo wpływową osoba w państwie i Kościele, czuje sie komfortowo, mieni się "jedynym obrońcą Kościoła i Polski", i nic nie wskazuje na to, aby coś się zmieniło :D

Śr kwi 02, 2008 15:01
Kosiarz: Daremny trud. Marksiści używali terminu "klasa sama w sobie". Termin ten znakomicie pasuje moim zdaniem do "poglądów" Grubego (i paru innych osób). Po prostu trzeba ignorować, na ile się da.
(...)
...

I znowu to samo :!: :cry:
Ja pokazuję palcem konkretne brednie, oszczerstwa i kłamstwa w tekstach Sakiewicza i Wybranowskiego, a Stanisław Adam, tak jak Kosiarz soli głodne kawałki o moich pogladach. :cry:

Dlatego to co napisałem do Kosiarza powtórze też Stanisławowi Adanowi

Przejrzyj jeszcze raz wątek dotyczący tego wielkopiątkowego gniota od początku i spróbuj zauważyć, że odpowiadając Stanisławowi Adamowi w kilku wypowiedziach cytowałem to, co w swoim paszkwilu napisał W. Wybranowski, a potem w miarę dokładnie wskazywałem, co w tekście Wybranowskiego jest nieprawdą, co nieuzasadnionym wnioskiem, a co po prostu dowodem jego znikomej wiedzy o tym co napisał. :!:

Jak dotąd nit tutaj nawet nie spróbował ustosunkować się do tych moich konkretnych zarzutów – jedyne na co was stać, to takie ataki ad personam, jaki właśnie zaprezentowałeś.

Wiem, że to beznadziejne, ale może znajdzie się ktoś, kto przynajmniej spróbuje dowieść, że moje zarzuty wobec tekstów Sakiewicza i Wybranowskiego są bezpodstawne
Uspiechow żełaju :!: :

Juz teraz widać, że to zbyt ciężkie zadanie dla Kosiarza i Stanisława Adama. :razz: :razz: :razz:
Oni potrafia tylko tak ideolo-politolo
A gdy dojdzie do konkretów i faktów, to obaj są jak ślepe kocięta :razz: :razz: :razz:

Stanisławie Adamie przypominam, że jestem konsekwentny oraz, że rozmowy niedkończone to specjalność Radia Maryja a nie moja :razz:

Śr kwi 02, 2008 15:04

Gruby napisał(a):
Kosiarz: Daremny trud. Marksiści używali terminu "klasa sama w sobie". Termin ten znakomicie pasuje moim zdaniem do "poglądów" Grubego (i paru innych osób). Po prostu trzeba ignorować, na ile się da.
(...)
...

I znowu to samo :!: :cry:
Ja pokazuję palcem konkretne brednie, oszczerstwa i kłamstwa w tekstach Sakiewicza i Wybranowskiego, a Stanisław Adam, tak jak Kosiarz soli głodne kawałki o moich pogladach. :cry:

Dlatego to co napisałem do Kosiarza powtórze też Stanisławowi Adanowi

Przejrzyj jeszcze raz wątek dotyczący tego wielkopiątkowego gniota od początku i spróbuj zauważyć, że odpowiadając Stanisławowi Adamowi w kilku wypowiedziach cytowałem to, co w swoim paszkwilu napisał W. Wybranowski, a potem w miarę dokładnie wskazywałem, co w tekście Wybranowskiego jest nieprawdą, co nieuzasadnionym wnioskiem, a co po prostu dowodem jego znikomej wiedzy o tym co napisał. :!:

Jak dotąd nit tutaj nawet nie spróbował ustosunkować się do tych moich konkretnych zarzutów – jedyne na co was stać, to takie ataki ad personam, jaki właśnie zaprezentowałeś.

Wiem, że to beznadziejne, ale może znajdzie się ktoś, kto przynajmniej spróbuje dowieść, że moje zarzuty wobec tekstów Sakiewicza i Wybranowskiego są bezpodstawne
Uspiechow żełaju :!: :

Juz teraz widać, że to zbyt ciężkie zadanie dla Kosiarza i Stanisława Adama. :razz: :razz: :razz:
Oni potrafia tylko tak ideolo-politolo
A gdy dojdzie do konkretów i faktów, to obaj są jak ślepe kocięta :razz: :razz: :razz:

Stanisławie Adamie przypominam, że jestem konsekwentny oraz, że rozmowy niedkończone to specjalność Radia Maryja a nie moja :razz:

Gruby, dobrze się czujesz? Zaczynasz cytować sam siebie. I to żeby tylko zdanie, dwa, ale cały esej. Opamiętaj się.

Śr kwi 02, 2008 15:10
Zobacz profil WWW

SweetChild napisał(a):

Chyba nie masz na myśli Aleksandra, tego indeksowego oszusta i pijaczka chwiejącego się w Katyniu nad grobami Polaków pomordowanych przez jego ideowych mentorów?

A jednak, bo to jego oskarża Wybranowski, najwyraźniej mijając się z prawdą. Natomiast fakt, że jest on winien w N sprawach nie oznacza, że można mu bezkarnie wszystko wrzucić.

Bo ja mam cały czas na myśli tę waszą antyrydzykow-antyradiomaryjną obsesję. Tu wy jesteście oskarżycielami, chociaż może to zbyt szumne słowo, lepsze byłoby bezmyślnymi powtarzaczami oszczerstw.

Możesz zapodać jakiś konkret? Ja, mimo niechęci do RM i innych dzieł o. Rydzyka (zwanej też "antyrydzykowo-antyradiomaryjną obsesją") staram się nie powtarzać oszczerstw, więc jeśli już, to czynię to nieświadomie (czy też "bezmyślnie").

Śr kwi 02, 2008 15:13

Jak narazie to "kamienowany" jest bardzo wpływową osoba w państwie i Kościele, czuje sie komfortowo, mieni się "jedynym obrońcą Kościoła i Polski", i nic nie wskazuje na to, aby coś się zmieniło :D

Nie zanadto się podniecasz? Przecież to tylko pisanie na forum.

A poza tym marnujesz czas, dobro nieodnawialne, czas który mogłabyś wykorzystać na dokształt z Ewangelii. Nawet nie wiesz, ile tam jest jeszcze do wyczytania!

Śr kwi 02, 2008 15:15
Zobacz profil WWW
Ja marnuję czas? :D ...mnie w odróżnieniu do Ciebie, nie irytują wypowiedzi ludzi nie identyfikujących się z moimi poglądami...i nie zapędzam do dokształacania :D

Śr kwi 02, 2008 15:33
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 135  Następna strona