Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
apropos marnotrawienie środków unijnych
* wrzesień 2008 r.: środki pozyskane z Unii (Fundusz Spójności, fundusze strukturalne, dochody Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Program Rozwoju Obszarów Wiejskich, dochody Agencji Rynku Rolnego): 133,8 mln euro; składka członkowska: 186,4 mln euro; saldo przepływów finansowych Polska–UE było więc ujemne i wyniosło minus 52,6 mln euro;
* październik 2008 r.: środki pozyskane z Unii: 287,2 mln euro; składka członkowska: 460,8 mln euro; saldo przepływów finansowych Polska–UE: minus 173,6 mln euro;
* listopad 2008 r.: środki pozyskane z Unii: 283,6 mln euro; składka członkowska: 278,8 mln euro; saldo przepływów finansowych Polska–UE: plus 4,8 mln euro;
* grudzień 2008 r.: środki pozyskane z Unii: 315 mln euro; składka członkowska: 425,7 mln euro; saldo przepływów finansowych Polska–UE: minus 110,7 mln euro.
Podsumowując, w ciągu ostatnich czterech miesięcy 2008 r. straciliśmy na członkostwie w UE około 332,1 mln euro, co daje gigantyczną kwotę 1,5 mld zł.
lepiej było nawet za rządów premiera Milera
sereneth - masz rację, PO wybrali ludzie i PO wygrała wybory - nikt nie zamierza kopać się z koniem i temu zaprzeczać,
co do sondaży - wczoraj na WP - spadek o 6 pnktów -
czy to początek równi pochyłej?
zobaczymy - bo coraz trudniej rządowi (choć jak widać na tym forum - innym nieustannie łatwo) przykrywać swoje nicnierobienie faktem że PO to nie PIS
moim skromnym zdaniem rząd PO-PSL (zapominacie o tym wspaniałym koalicjancie zbyt często) posiada wizję łagodnego wyczekiwania do wyborów prezydenckich, a jedyną dostrzeglaną zmianą jest język - i to nie język partii - ale język komentarzy mediów o rządzących
tu widzę jednak przysłowiowe światełko w tunelu bo, jak mi się wydaje z tematów podejmowanych w TVN-ie dziennikarze już nie mają czym przykryć nicnierobienia a i jakieś wpadki słowne muszą komentować... - z mniejszymi objawami histerii ale... jednak to robią
apropos sondy - to alusiu - jest zdanie ankietowanych a nie opis stanu faktycznego (bo nawet ty miałabyś problemy ze wskazaniem jakie to zło wyrządzili polsce liderzy IV RP)
a z drugiej strony jak ogólne musiało być pytanie jesli pierwsza trójka dobroczyńców to Jan Paweł II, Jerzy Owsiak i Jacek Kuroń
pzdr
|
Cz lut 05, 2009 17:36 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
A możę outsiderze pytali nie "pieniaczy, którym nikt nie powie że białe jest białe" tylko normalnych członków społeczeństwa, młodzież i "łże elitę"?
Zobaczymy na wyborach: prezydenckich i do parlamentu. I jeżęli znów wybiorą PO, to stwierdzicie, żę masoneria przekupiła społeczeństwo? powiesicie się? Bo z tym dniem zapadnie się cała wasza ideologia...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Cz lut 05, 2009 17:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
outsider napisał(a): lepiej było nawet za rządów premiera Milera Pogratulowac dowcipu Cytuj: co do sondaży - wczoraj na WP - spadek o 6 pnktów - czy to początek równi pochyłej? Dla obu partii prawicowych...PiS-owi spadło do 14%....czas na lewicę zatem, jak za Millera było tak dobrze. Cytuj: apropos sondy - to alusiu - jest zdanie ankietowanych a nie opis stanu faktycznego
No tak ankietowano przeciez zdanie UFO i gremlinów - swoja drogą namnożyło się tych dziwact co niemiara  - ponad 565 tys. a wskazania ani drgą 
|
Cz lut 05, 2009 19:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A Ty osiris nadal obracasz się w świecie iluzji z okolic Torunia? A co tam jest? Ja z Wolszczanem nie mam nic wspólnego. Jak Wam ktoś się nie widzi, to na chama zaraz mu wsuwacie na głowę moherowy beret. Typowe dla POżal się Boże sposoby dyskusji.[/quote]
|
Cz lut 05, 2009 20:15 |
|
 |
Sareneth
|
A ty jak nie wiesz, co powiedzieć, to napewno walniesz jakiś kretyński tekst z PO w tle... Szał.
ps. Czy nienawiść to nie grzech ciężki?
pps. Przekaż pozdrowienia ojcu Dyrektorowi...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Cz lut 05, 2009 20:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Nie nazywajmy szamba perfumerią, bo tu śmierdzi i czas wywietrzyć.
Nie wiedziałam, że prof Wolszczan też jest ekspertem w kwestii szamba i perfumerii.
|
Cz lut 05, 2009 20:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widzę, że jedynym waszym argumentem jest przypisywanie swojemu adwersarzowi znaczka RM.
Tak właśnie ogłupił młodzież Tusk wmawiając jej, że wszyscy którzy są przeciwko PO mają owłosienie z moheru, a WY tą metodę powielacie.
Rozczaruje Was, ale nie mam nic wspólnego z moherem, RM, ani nawet z kościołem.
Zamiast polemizować ze mną na temat zarzutów kierowanych w stronę Tuska, z braku kontrargumentów zasłaniacie się alergią na moher.
Jesteście cieniasy razem z Waszym bóstwem z PO.
|
Cz lut 05, 2009 22:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
sareneth - jeszcze miesiąc temu (a może wcześniej) pisałem tutaj, że nie mam żadnych wątpliwości co do wyników przyszłych wyborów i wygra je w cuglach PO - parlamentarne i pan Tusk - prezydenckie
mnie to nie wadzi -
(dzis jestem mniej przekonany - a to dlatego, że nie będzie dróg, laptopów dla dzieci, pensji dla lekarzy, bezrobocia kryzysu itd... - kto wie, może kryzys to niezły sprawdzian dla rządzących - albo wyjdą bardzo wzmocnieni z totalnym kredytem zaufania polaków albo..... - ale kto potem - wszyscy już byli - może czas na młodych)
i bardzo proszę nie pisz takich głupawych tekstów do mnie:
Cytuj: I jeżęli znów wybiorą PO, to stwierdzicie, żę masoneria przekupiła społeczeństwo? powiesicie się? Bo z tym dniem zapadnie się cała wasza ideologia...
bo dorabiana mi przez ciebie pupa - albo gęba - jak kto woli - nie jest moja -
bo nie każdy, kto widzi niedostatki dzisiejszego rządu musi być posiadaczem takowej
apropos wzmiankowanych przez ciebie cytatów -
mnie język polityków mierzi - ale w równym stopniu
i jak ktoś wspomina o chamach, wyjcach, politykomatołkach to ma to dla mnie taką samą wartość jak wypisane przez ciebie słowa
ty jesteś doskonałym przykładem - tak własnie postępują nasze "obiektywne" media
wyobraźmy sobie, że te słowa padają z ust polityków PIS-u
oj.... byłyby cytowane w każdym twoim poście i przez lata cytowane w wiadomościach
co by było gdyby to premier kaczyński powiedział...., że pedofilów trzeba kastrować...
oj cała europa podburzona naszymi mediami dałaby nam plakom do wiwatu...
gazety pełne byłyby słów o stalinizacji czy faszyzacji życia politycznego
apropos dorabiania gęby - pamiętam jak to pewnego polityka wygwizdano na powązkach w czasie obchodów rocznicy powstania warszawskiego...
po tym zdarzeniu obecnym tam kombatantom i ich rodzinom media dołożyły gębę PIS-u i LPR-u i zdaje się że (ale tu mogę się mylić) zwolenników ojca Rydzyka....
tylko dlaczego??
pewnie z tych samych powodów, którymi i ty sie kierujesz upupiając swoich interlokutorów
alusiu
- cenię twoje merytoryczne komentarze....
przypomniał mi się dzis nasz stary spór o ocenę książek pomimo ich nieczytania
w dzisiejszej wyborczej dostało się Pawłowi Śpiewakowi za pozytywne słowa o książce (habilitacji) dr. Migalskiego
a dostało się mu za to, że ocenia choć (jak sam sie przyznał) nie czytał...
weź to do serca droga alusiu - bo zgani cię wyborcza za oceniania bez czytania...
żałuję tylko, że wyborcza nie była tak skłonna oceniać polityków lewicy i partii demokratycznej, którzy oceniali a nie czytali... (sama wiesz o jaką ksiązkę chodzi)
ot... takich kilka refleksji - skoro udało mi się tu wstąpić
pozdrawiam wszystkich
|
Cz lut 05, 2009 22:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Niestety, każdy kto śmie krytykować PO i Tuska jest wrzucany do jednego wora z komuchami, PiS-em, RM oraz obrzucany inwektywami w rodzaju oszołomów i wielbicieli ZSRR.
Nie dziwota skoro właśnie PO wylansowała taki sposób postrzegania świata. I dlatego też przeważnie (chociaż nie wszyscy) elektorat Tuska, tak postrzega krytycznie nastawionych userów.
Upraszczają do bólu wszystko i wszystkich, bo tak najprościej.
Brak tylko kontrargumentów i rzeczowej dyskusji, bo ciężko bronić kogoś kto okazał się - jednak - miałki i pusty.
Ja tez spodziewałem się rewolucji i odnowy a mamy co mamy.
Pozerstwo i dyletanctwo.
Co z tego, że nie mamy show w TV jak za czasów PiS-u?
Wtedy przynajmniej mieliśmy znakomite wyniki w gospodarce i rosnący dobrobyt, a teraz mamy spokój w TV oraz złowieszczy, niepokojący spokój rządu w obliczu narastającego kryzysu.
Nic nie robienie o to znak rozpoznawczy PO.
Jakoś to będzie, samo się ułoży - oto hasła Tuska.
Byleby tylko słupki szły w górę, bo to jest dla niego najważniejsze.
|
Pt lut 06, 2009 8:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Ja tez spodziewałem się rewolucji i odnowy a mamy co mamy. Pozerstwo i dyletanctwo.
To musimy uderzyć się w piersi, że niedostatecznie przykładalismy się do nauki historii...w 1918r Polacy podobnie nam wierzyli....i skończyło się jak zwykle na wierze...
Przypomnienie tego oszczędziłoby nam zawodu i rozczarowania....
|
Pt lut 06, 2009 9:09 |
|
 |
Sareneth
|
Mój drogi outsiderze. Nie wiesz na kogo ja głosowałem, więc nie nie udawaj "jedynego Sprawiedliwego", który widzi błędy PO.
Z całym szacunkiem outsiderze, ale wydajesz się osobą inteligentną, więc nie rozumiem, jak możesz pisać takie bzdury. pomiętasz KTO był po wyborach posądzany o przegraną PiS? Gazety, ludzie itd. każdy oprócz partii. I w tym wypadku będzie podobnie a nawet gorzej...
Mylisz się outsiderze. Komuchami są nazywani ci, którym nie podobał się PiS. A możę jedni i drugdzy? Cytuj: Wtedy przynajmniej mieliśmy znakomite wyniki w gospodarce i rosnący dobrobyt, Bo wtedy to Wall Street również zbankrutowało razem z całą Europą...
|
Pt lut 06, 2009 10:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pt lut 06, 2009 13:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
[quote="osiris"]A teraz wypowiem się ustami dziennikarza: [quote]
Mędrca....nie ma w Polsce równemu mu znawcy wszelkich dziedzin życia 
|
Pt lut 06, 2009 15:15 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Tak sobie czytam i czytam i przy okazji oglądam o której dany post był nadany i wychodzi mi "dziwadło". Bo jak to pięknie jest ponarzekać, na Rząd, Prezydenta, kryzys, ale jak to trudno w godzinach pracy, pracować, a nie dyskutować na internetowym forum. "Rozgrzeszam" tylko tych, którzy sa emerytami, ewentualnie osoby niepracujące. Tylko błagam nie piszcie mi, że jesteście prywatnymi przedsiębiorcami, bo tacy to wcale nie maja czasu na internetowe pogaduszki.
Mam propozycje. Zacznijcie szanowni Państwo od przyjrzenia się swojej efektywności w pracy, a dopiero potem krytykujcie wszystkich innych.
Miłego wieczoru i spokojnego weekendu 
|
Pt lut 06, 2009 18:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sareneth napisał:
Cytuj: Niestety, każdy kto śmie krytykować PO i Tuska jest wrzucany do jednego wora z komuchami, PiS-em, RM oraz obrzucany inwektywami w rodzaju oszołomów i wielbicieli ZSRR. zgadzam się z TOBĄ SARENETHcie - święte słowa SARENETH NAPISAŁCytuj: Jak Wam ktoś się nie widzi, to na chama zaraz mu wsuwacie na głowę moherowy beret. Typowe dla POżal się Boże sposoby dyskusji
zgadzam się z tobą SARENETHcie - masz rację
podzielam TWOJE SŁOWA SARENETHcie - bardzo ładnie trafnie to napisałeś
pzdr
|
Pt lut 06, 2009 19:05 |
|
|
|