Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Idziemy na wybory
Alus napisał(a): gita napisał(a): 25 października pójdę wybierać kandydata z listy nr1-Prawo i Sprawiedliwość-ZP. Mam dylemat na kogo z tej listy głosować, prawdopodobnie będzie to głos na pozycję nr 11, osobę którą dobrze znam i szanuję,a nie na jedną z vipów:Szczypińska, Śniadek, Arciszewska, chociaż oni również zasługują, aby znaleźć się w nowym sejmie. P.S.Przypominam J99 i pilastrowi, że napisałam komentarz adekwatny do tematu wątku. Nie odpowiada ci p. Arciszewska - wzór uczciwości polskiego biznesu? Dorota Arciszewska Mielewczyk, którą znam jeszcze z czasów, gdy należałyśmy do KPN odpowiada mi pod wieloma względami i mam nadzieję, a nawet jestem pewna, że dostanie się do sejmu. Głosować będę na kandydatkę z pozycji 11, która prawdopodobnie nie dostanie się do sejmu.
|
Śr wrz 30, 2015 11:23 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
PiS-ZP nokautuje Platformę 42:26, oczywiście to tylko sondaż, ale również pewność, że PiS-ZP wygra wybory i groźba rządów koalicji przegranych:PO,PSL,SLD i Nowoczesna.pl, jest coraz mniejsza.
|
Śr wrz 30, 2015 11:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): gita napisał(a): 25 października pójdę wybierać kandydata z listy nr1-Prawo i Sprawiedliwość-ZP. Mam dylemat na kogo z tej listy głosować, prawdopodobnie będzie to głos na pozycję nr 11, osobę którą dobrze znam i szanuję,a nie na jedną z vipów:Szczypińska, Śniadek, Arciszewska, chociaż oni również zasługują, aby znaleźć się w nowym sejmie. P.S.Przypominam J99 i pilastrowi, że napisałam komentarz adekwatny do tematu wątku. Nie odpowiada ci p. Arciszewska - wzór uczciwości polskiego biznesu? Dorota Arciszewska Mielewczyk, którą znam jeszcze z czasów, gdy należałyśmy do KPN odpowiada mi pod wieloma względami i mam nadzieję, a nawet jestem pewna, że dostanie się do sejmu. Głosować będę na kandydatkę z pozycji 11, która prawdopodobnie nie dostanie się do sejmu. Czyli wiesz jak państwo AM wyprowadzili majątek do banków na Cyprze i oszukali dziesiątki polskich drobnych kontrahentów na kilka milionów złotych. gita napisał(a): PiS-ZP nokautuje Platformę 42:26, oczywiście to tylko sondaż, ale również pewność, że PiS-ZP wygra wybory i groźba rządów koalicji przegranych:PO,PSL,SLD i Nowoczesna.pl, jest coraz mniejsza. Bo gdy wynik będzie inny, to namacalny dowód oszustwa wyborczego 
|
Śr wrz 30, 2015 11:50 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Alus napisał(a): Bo gdy wynik będzie inny, to namacalny dowód oszustwa wyborczego  Ten wynik z dużą dozą pewności będzie inny: Po otrzyma najwyżej jakieś 15% głosów. I to pomimo prób oszustw wyborczych 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Śr wrz 30, 2015 11:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Alus napisał(a): Bo gdy wynik będzie inny, to namacalny dowód oszustwa wyborczego  Ten wynik z dużą dozą pewności będzie inny: Po otrzyma najwyżej jakieś 15% głosów. I to pomimo prób oszustw wyborczych  To, że wynik Platformy będzie mniejszy niż 26% jest bardzo prawdopodobne, gdyż po przejęciu steru w ZL przez Nowacką, ZLew odbierze kilka procent tej partii.
|
Śr wrz 30, 2015 12:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Alus napisał(a): Bo gdy wynik będzie inny, to namacalny dowód oszustwa wyborczego  Ten wynik z dużą dozą pewności będzie inny: Po otrzyma najwyżej jakieś 15% głosów. I to pomimo prób oszustw wyborczych  Prorok?.... i to pomimo prób oszustw wyborczych.....a ponoć na tym forum nikogo nie wolno szkalować i obrażać Nie. Nie uważam, że na wszystkie inne osoby wolno rzucać inwektywy.....obrona dobrego imienia na forum katolickim należy sie każdemu
|
Śr wrz 30, 2015 12:13 |
|
 |
pilaster
|
gita napisał(a): PiS-ZP nokautuje Platformę 42:26, oczywiście to tylko sondaż, Oczywiście nie ma takiego sondażu.  Średnia z wrześniowych sondaży to 37:25 na korzyść PIS Cytuj: To, że wynik Platformy będzie mniejszy niż 26% jest bardzo prawdopodobne, gdyż po przejęciu steru w ZL przez Nowacką, ZLew odbierze kilka procent tej partii. Na dwoje babka wróżyła. ZLew, jak sama nazwa wskazuje to połączenie SLD i Palikota. O ile SLD faktycznie w niewielkim stopniu wymieniało się elektoratem z PO, to Palikot wymieniał się elektoratem z PIS w stopniu dużo większym. Zatem prawdopodobieństwo że ZLew urwie głosów PISowi też jest większe. medieval Cytuj: Po otrzyma najwyżej jakieś 15% głosów. A może się założymy? 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Śr wrz 30, 2015 12:37 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Alus napisał(a): Prorok?....i to pomimo prób oszustw wyborczych.....a ponoć na tym forum nikogo nie wolno szkalować i obrażać Nie. Nie uważam, że na wszystkie inne osoby wolno rzucać inwektywy.....obrona dobrego imienia na forum katolickim należy sie każdemu Nie ma tu żadnego szkalowania. Dowody na oszustwa wyborcze są, tylko sądy jakoś nie chcą się nimi zajmować. Wyguglaj sobie. A swoją drogą... przecież nie napisałem kto oszukuje, więc dlaczego tak się denerwujesz? pilaster napisał(a): Cytuj: Po otrzyma najwyżej jakieś 15% głosów. A może się założymy?  Byłoby ciekawie, ale nie... Nie mam jeszcze wglądu w przyszłość, a te 15% to moje myślenie życzeniowe. Chociaż mam co do tego spore przekonanie.
|
Śr wrz 30, 2015 12:44 |
|
 |
pilaster
|
medieval_man napisał(a): Dowody na oszustwa wyborcze są, tylko sądy jakoś nie chcą się nimi zajmować. Wszystkie sądy? Europejskie również? Cytuj: przecież nie napisałem kto oszukuje, A kto oszukuje?
|
Śr wrz 30, 2015 12:47 |
|
 |
pilaster
|
pilaster napisał(a): gita napisał(a): PiS-ZP nokautuje Platformę 42:26, oczywiście to tylko sondaż, Oczywiście nie ma takiego sondażu. A nie, faktycznie, jest.  Nie zmienia to faktu, że: Średnia z wrześniowych sondaży to 37:25 na korzyść PIS medieval Cytuj: Nie mam jeszcze wglądu w przyszłość, a te 15% to moje myślenie życzeniowe. Czyli już nie jest to Cytuj: ...wynik z dużą dozą pewności... Coś ta duża doza pewności szybko wyparowała. 
|
Śr wrz 30, 2015 12:52 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
pilaster napisał(a): medieval_man napisał(a): Dowody na oszustwa wyborcze są, tylko sądy jakoś nie chcą się nimi zajmować. Wszystkie sądy? Europejskie również? http://niezalezna.pl/64255-130-tysiecy-glosow-zniklo-ale-dla-sadu-nie-problem-protest-wyborczy-oddalonypilaster napisał(a): Cytuj: przecież nie napisałem kto oszukuje, A kto oszukuje? Pilaster jest mądry, pilaster zgadnie. pilaster napisał(a): Coś ta duża doza pewności szybko wyparowała.  Doza jak to doza. Nie ma tam 100%. Dlatego się nie zakładam. Gdyby istniała możliwość obstawiałbym u bukmachera wynika PO na 15%
|
Śr wrz 30, 2015 12:57 |
|
 |
pilaster
|
No i gdzie tu jest o o fałszerstwach? Fałszerstwo to przestępstwo kryminalne, zupełnie co innego niż uznanie, czy uchylenie wyników wyborów. A poza tym, apelować. Co za problem? Cytuj: pilaster napisał(a): Cytuj: przecież nie napisałem kto oszukuje, A kto oszukuje? Pilaster jest mądry, pilaster zgadnie. Czy to jest zgaduj zgadula, lub jakaś inna podobna w charakterze zabawa ludowa? To medieval pisał, że posiada dowody na fałszerstwo, to niech medieval powie teraz B i ujawni kto fałszował.
|
Śr wrz 30, 2015 13:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nie ma tu żadnego szkalowania. Dowody na oszustwa wyborcze są, tylko sądy jakoś nie chcą się nimi zajmować. Wyguglaj sobie. Kolejne mijanie sie z prawdą...po ostatnich wyborach samorządowych wpłynęło do sądów kilka tysięcy protestów. Sądy po rozpatrzeniu wszystkich, nie znalazły żadnych dowodów na sfałszowanie wyborów. Kilka (ok 50) uznały za zasadne i nakazały powtórzenie wyborów w konkretnych gminach czy powiatach. Cytuj: A swoją drogą... przecież nie napisałem kto oszukuje, więc dlaczego tak się denerwujesz? Nikt konkretny, zatem oskarżenie o oszustwa dotyczy wszystkich Polaków. I nie denerwuję się  ....wskazuję jedynie, że obrona dobrego imienia na katolickim forum szacunek należy sie wszystkim.
|
Śr wrz 30, 2015 13:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Obiecuje, że 26 października napiszę, czy w moim obwodzie wyborczym, będzie policzony głos kandydatki nr11 z listy nr1. Pójdę pod lokal wyborczy i sprawdzę. Jeśli policzony będzie co najmniej jeden głos, będzie to świadczyć o tym, że w tym obwodzie raczej nie dokonano oszustwa.
|
Śr wrz 30, 2015 16:34 |
|
 |
andej
|
medieval_man napisał(a): Gdyby istniała możliwość obstawiałbym u bukmachera wynika PO na 15% Możliwości są. Firma bukmacherska STS obstawia następująco: PiS powyżej 32,5% wypłacają 1,7 za złotówkę. PiS poniżej 32,5% wypłacają 1,9 za złotówkę. PO powyżej 22,5% wypłacają 1,9 za złotówkę. PO powyżej 22,5% wypłacają 1,7 za złotówkę. W przypadku wyborów parlamentarnych bukmacherzy do tej pory się nie mylili. I raczej stawiają na zwyżkę PiS, niż odwrotnie. Ale są ostrożni. Analogiczne wartości progowe dla innych partii wynoszą w STS: Kukiz - 20,5% PSL - 6,5 % SLD - 5,5 % Nowoczesna 5,5 Korwin - 3,5 %.
|
Pt paź 02, 2015 9:18 |
|
|
|