Jaki jest Prezydent Duda?
| Autor |
Wiadomość |
|
andej
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
medieval_man napisał(a): Pisaniem o lizaniu przez niego tyłka? Daruj sobie ten kit. Jest różnica pomiędzy napisaniem, że Prezydent, Twoim zdaniem, nie powinien chwalić Rydzyka, (choć niby dlaczego?), a napisaniem, że liże tyłek. To raczej daje świadectwo o piszącym, a nie o opisywanym. Ja rozumiem, że to nie Twój Prezydent, że reprezentuje inne niż Twoje poglądy. I OK. Mamy pluralizm. Ale pluralizm, to przecież nie prawo do wyrażania pogardy? Niewiarek ma rację. Ocena jest zależna wyłącznie od tego, kto komu. Serwilizm naszego byłego wobec Angeli był czymś szczytnym i honorowym. To jest oczywiste. Dbanie ekipy partii do niedawna rządzącej o interesy Niemiec kosztem Polski (realizacja niemieckiej doktryny z 1915 roku o państwach peryferyjnych), też była czymś wzniosłym. Natomiast złożenie gratulacji, komuś kogo nie znoszą A, K i N, nie oznacza lizania, ani włażenia. Takie zachowanie oznacza kulturę. Natomiast forma, w jakiej napisano o lizaniu też świadczy o kulturze piszącego.
|
| Wt gru 08, 2015 14:14 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
[quote M-M]Może jednak minimum szacunku dla urzędu Prezydenta, ..[/quote] M_m potrafi odpowiedzieć?.....
|
| Wt gru 08, 2015 14:22 |
|
 |
|
niewiarek
|
Emocje robią swoje. Jak wejdę do kawiarenki to słyszę w stosunku do PAD-a określenia zupełnie niecenzuralne. "Lizanie" jest bardzo delikatnym określeniem.
"Cmokanie w pupcię" bedzie lepsze?
|
| Wt gru 08, 2015 14:33 |
|
|
|
 |
|
SweetChild
|
medieval_man napisał(a): W sprawie Trybunału Prezydent stanął po stronie prawa, więc jest jak najbardziej Prezydentem, który stoi na straży Konstytucji: - Nie zaprzysiągł osób wybranych na sędziów TK co do których istniało podejrzenie wyboru niezgodnego z prawem. W przypadku trzech takie podejrzenie jest baaardzo naciągane. Gdyby sprawa dotyczyła tylko tych dwóch, wybranych przez PO-PSL w wątpliwy sposób, to faktycznie można by mówić o próbie stanięcia przez PADa ponad podziałami. medieval_man napisał(a): - Zaprzysiągł 4 osoby wybrane legalnie i bez naruszania procedur przez Sejm  Patrząc w ten sposób, to za PRLu też mieliśmy legalnie wybrane władze. A może właśnie dlatego sprawę referował sędzia z tego okresu. boże_dziecię napisał(a): Zachodni model gospodarczy jest jak gra w eurobiznes, na końcu zostaje jeden, najsilniejszy. To przynajmniej rozumiem - nie podoba mi się zachodni model gospodarczy (kapitalizm), więc głosuję na PiS (socjalizm).
|
| Wt gru 08, 2015 14:47 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Alus napisał(a): M-M napisał(a): Może jednak minimum szacunku dla urzędu Prezydenta, .. M_m potrafi odpowiedzieć?..... Urząd Prezydenta jest tylko jeden
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Wt gru 08, 2015 15:33 |
|
|
|
 |
|
medieval_man
Moderator
|
SweetChild napisał(a): medieval_man napisał(a): W sprawie Trybunału Prezydent stanął po stronie prawa, więc jest jak najbardziej Prezydentem, który stoi na straży Konstytucji: - Nie zaprzysiągł osób wybranych na sędziów TK co do których istniało podejrzenie wyboru niezgodnego z prawem. W przypadku trzech takie podejrzenie jest baaardzo naciągane. Gdyby sprawa dotyczyła tylko tych dwóch, wybranych przez PO-PSL w wątpliwy sposób, to faktycznie można by mówić o próbie stanięcia przez PADa ponad podziałami. Moim zdanie, i nie tylko, w ogóle. Wybrano ich w zgodzie z postanowieniami ustawy, ale z naruszeniem procedur SweetChild napisał(a): medieval_man napisał(a): - Zaprzysiągł 4 osoby wybrane legalnie i bez naruszania procedur przez Sejm  Patrząc w ten sposób, to za PRLu też mieliśmy legalnie wybrane władze. A może właśnie dlatego sprawę referował sędzia z tego okresu. Czyli kto?
|
| Wt gru 08, 2015 15:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Alus napisał(a): M-M napisał(a): Może jednak minimum szacunku dla urzędu Prezydenta, .. M_m potrafi odpowiedzieć?..... Urząd Prezydenta jest tylko jeden Za kadencji Komorowskiego równie ważny?
|
| Wt gru 08, 2015 15:48 |
|
 |
|
andej
|
Alus napisał(a): Za kadencji Komorowskiego równie ważny? Dla prawdziwych Polaków - TAK -------------------- Urząd - TAK. Z osobami piastującymi to stanowisko bywało różnie. Był Jaruzelski, Wałęsa, Kwaśniewski, Kaczyński, Komorowski. Każdy z nich piastował ten sam urząd. Każdy był innym człowiekiem. Szacunek dla urzędu - TAK, szacunek dla człowieka - TAK, szacunek dla postępowania - niekoniecznie.
|
| Wt gru 08, 2015 16:24 |
|
 |
|
SweetChild
|
medieval_man napisał(a): Moim zdanie, i nie tylko, w ogóle. Wybrano ich w zgodzie z postanowieniami ustawy, ale z naruszeniem procedur. A moim zdaniem kontrowersyjne naruszenie procedur to wygodny pretekst. I nawet rozumiem PiS, który chce wykorzystać okazję, nie dałbym sobie nawet palca uciąć, czy PO nie postąpiłoby podobnie  Tyle że właśnie prezydent powinien znaleźć rozwiązanie, które określiłbym jako sprawiedliwe, a on zdecydowanie włączył się po stronie swojej partii. Po tej akcji określanie go prezydentem wszystkich Polaków wywołuje u mnie jedynie uśmiech politowania medieval_man napisał(a): SweetChild napisał(a): medieval_man napisał(a): - Zaprzysiągł 4 osoby wybrane legalnie i bez naruszania procedur przez Sejm  Patrząc w ten sposób, to za PRLu też mieliśmy legalnie wybrane władze. A może właśnie dlatego sprawę referował sędzia z tego okresu. Czyli kto? Stanisław "Wallenrod" Piotrowicz
|
| Śr gru 09, 2015 8:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Może jednak minimum szacunku dla urzędu Prezydenta, .. Urząd Prezydenta jest tylko jeden Cytuj: Za kadencji Komorowskiego równie ważny? Nadal czekam na odpowiedź.......
|
| Śr gru 09, 2015 9:03 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
|
SweetChild napisał(a):  Patrząc w ten sposób, to za PRLu też mieliśmy legalnie wybrane władze. A może właśnie dlatego sprawę referował sędzia z tego okresu. Stanisław "Wallenrod" PiotrowiczTo Piotrowicz awansował na sędziego? Bo chyba był prokuratorem? No, ale to typowe dla narzekających: nieważne są fakty, można je dowolnie mieszać z mitami, byleby herbata była słodka.
|
| Śr gru 09, 2015 9:40 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: Może jednak minimum szacunku dla urzędu Prezydenta, .. Urząd Prezydenta jest tylko jeden Cytuj: Za kadencji Komorowskiego równie ważny? Nadal czekam na odpowiedź....... Cytuj: No, ale to typowe dla narzekających: nieważne są fakty, można je dowolnie mieszać z mitami, byleby herbata była słodka. Doczekałam sie wreszcie odpowiedzi  ..... Mam rozumieć, że to także odpowiedź na moje pytanie. Można dowolnie mieszać - drwić, obrażać jednego prezydenta nie dbając o szacunek dla urzędu Prezydenta, a każde słowa krytyki wobec innego, traktować jako brak szacunku dla urzędu Prezydenta.,,,,byleby herbata była słodka.....
|
| Śr gru 09, 2015 10:19 |
|
 |
|
SweetChild
|
medieval_man napisał(a): To Piotrowicz awansował na sędziego? Bo chyba był prokuratorem? No, ale to typowe dla narzekających: nieważne są fakty, można je dowolnie mieszać z mitami, byleby herbata była słodka. Nie wiem, czy moja pomyłka aż tak wiele zmienia w odbiorze całej sprawy, ale dzięki za sprostowanie. Jestem za trzymaniem się faktów, ale niestety nie jestem wszechwiedzący ani nieomylny. Jak gdzieś się "machnę", to zawsze będę wdzięczny za poprawkę, nawet za cenę uszczypliwego komentarza 
|
| Śr gru 09, 2015 10:24 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
|
Alus napisał(a): Cytuj: Może jednak minimum szacunku dla urzędu Prezydenta, .. Urząd Prezydenta jest tylko jeden Cytuj: Za kadencji Komorowskiego równie ważny? Nadal czekam na odpowiedź....... Urzędowi Prezydenta należy się szacunek. Czego jeszcze oczekujesz? Tak, wiem, że krytykowałem Komorowskiego. Czy jednak gdziekolwiek, kiedykolwiek pisałem o nim, że liże czyjś tyłek? Albo coś równie niesmacznego?
|
| Śr gru 09, 2015 13:05 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: Może jednak minimum szacunku dla urzędu Prezydenta, .. Urząd Prezydenta jest tylko jeden Cytuj: Za kadencji Komorowskiego równie ważny? Nadal czekam na odpowiedź....... Urzędowi Prezydenta należy się szacunek. Czego jeszcze oczekujesz? Tak, wiem, że krytykowałem Komorowskiego. Czy jednak gdziekolwiek, kiedykolwiek pisałem o nim, że liże czyjś tyłek? Albo coś równie niesmacznego? Czyli oskarżanie o lizanie tyłka jest niesmaczne, bo oskarżanie o grabież już nie.
|
| Śr gru 09, 2015 13:35 |
|
|
|