Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 9:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość
Post Re: Uchodzcy a Kosciół
Yarpen_Zirgin napisał(a):
Po tym, co imigranci wyprawiają w Niemczech, nie dziwne że w Polsce patrzymy na nich krzywo.

Pierwotniakami i pasożytami straszono w Polsce na dłuuugo przed ekscesami w Niemczech.

N sty 24, 2016 19:24
Ekscesy to był gwóźdź do trumny. Pasożytnictwo imigrantów z Bliskiego Wschodu i Afryki widać było już od dawna.

N sty 24, 2016 19:38

Takie sobie komentarze niczego nie zmieniają.
Przekonywanie siebie, kto jest w stanie lepiej stwiedzić zaistniałe fakty.
To ględzenie nie zmienia niczego. No może poprawia ego ględzących.

Jest problem do rozwiązania. Ogromny problem.
Tutaj wszyscy decydenci pokazują swoje umiejętności.

Jedna wielka zgraja bałwanów.

N sty 24, 2016 19:56
Problem? Jego rozwiązanie jest proste, ale nie do przyjęcia dla dysydentów, którzy nieopatrznie zaprosili Arabów do Europy: Zawracać wszystkie grupy i pojedynczych uchodźców tam, skąd przyszli, a wpuszczać małe grupy, które można zintegrować ze społeczeństwem.

N sty 24, 2016 20:00

Nie kumam. To dysydenci zaprosili Arabów do Europy?
Może trochę b. szczegółowo?

N sty 24, 2016 20:19

niewiarek napisał(a):
...
.....

Wielką radość sprawiło mi powyższe totalitarne wyznanie.

Tylko władza totalitarna STWIERDZA fakty. W każdej innej rzeczywistości fakty po prostu są, wydarzają się. Istnieją całkowicie niezależnie od ich STWIERDZENIA.

Choć nie wyobrażam sobie, aby współczesny w miarę rozgarnięty człowiek szedł się opalać, gdy władza podczas śnieżycy stwierdzi, że panuje upał. Nie wyobrażam sobie, a jednak widzę. Wyciągam wniosek, że jest to świadome działanie w ZŁEJ WOLI.

Pn sty 25, 2016 13:21
niewiarek napisał(a):
Nie kumam. To dysydenci zaprosili Arabów do Europy?
Może trochę b. szczegółowo?

Przez lata pewne kręgi utrzymują, że holokaust to tylko wymysł Żydów, podobnie uchodźcy nie są powodowani głodem i nędzą, ale zaproszeniem desydentów.......a jeszcze dobrze że padło na Niemców......

Pn sty 25, 2016 15:53

andej pisze:
Cytuj:
niewiarek napisał(a):
Cytuj:
...
.....

andej pisze:
Cytuj:
Wielką radość sprawiło mi powyższe totalitarne wyznanie.

Tylko władza totalitarna STWIERDZA fakty. W każdej innej rzeczywistości fakty po prostu są, wydarzają się. Istnieją całkowicie niezależnie od ich STWIERDZENIA.

Choć nie wyobrażam sobie, aby współczesny w miarę rozgarnięty człowiek szedł się opalać, gdy władza podczas śnieżycy stwierdzi, że panuje upał. Nie wyobrażam sobie, a jednak widzę. Wyciągam wniosek, że jest to świadome działanie w ZŁEJ WOLI.

To dlaczego władza tak rozp...dala media?
Teraz jedynie słuszni dziennikarze będą podawali jedynie słuszne fakty (wygodne dla rządzących).
Będą robili z odbiorców idiotów.
Już kilku na tym forum daje tego świadectwo.

Pn sty 25, 2016 16:52
Moderator

niewiarek napisał(a):
Teraz jedynie słuszni dziennikarze będą podawali jedynie słuszne fakty (wygodne dla rządzących).
Już kilku na tym forum daje tego świadectwo.

Dlaczego poprzednia władza trzymała krótko media?
Przez ostatnie 8 lat i dłużej jedynie słuszni dziennikarze podawali jedynie słuszne fakty (wygodne dla rządzących).
Robili z odbiorców idiotów.
Kilku na tym forum daje tego świadectwo.
;)

Pn sty 25, 2016 18:38
Zobacz profil WWW
Cytuj:
Robili z odbiorców idiotów.
Kilku na tym forum daje tego świadectwo.
;)

Nie ma to jak chrześcijański szacunek bliźniego....bo obrona dobrego imienia katolickim forum należy się.....no właśnie - czy naprawdę wszystkim???

Pn sty 25, 2016 18:57
Moderator

Poczytaj sobie dokładnie przebieg wcześniejszej mojej rozmowy z @niewiarkiem...
:mrgreen:

Alus napisał(a):
Nie ma to jak chrześcijański szacunek bliźniego

Ja słyszałem o chrześcijańskiej miłości bliźniego, ale może być i szacunek...
8)
Alus napisał(a):
....bo obrona dobrego imienia katolickim forum należy się.....no właśnie - czy naprawdę wszystkim

Lubię jak posługujesz się cytatami.
Nie zauważyłaś, że moja wypowiedź była też, odrobinę dostosowanym, cytatem?
8)

Pn sty 25, 2016 19:27
Zobacz profil WWW

niewiarek napisał(a):

Władza rozwala media? Niby jak? Tym, że też chce mieć jakiś wpływ na medialne tuby? Czy też zrobiono czystkę w TVN? A może także w innych prywatnych mediach? Nie zauważyłem, aby obecna władza to czyniła.
A w TVP za PO zwolniono kilkuset dziennikarzy. Było to dobre? Teraz ok. 10% tego i stało się strasznie?
A może totalną klęską jest nastawienie się bardziej na informowanie, a mniej na propagandę. Na podawanie faktów, zamiast komentarzy do nich.

niewiarek napisał(a):

Tak, bo fakty są faktami. Fakty nie są słuszne albo niesłuszne. Fakty, są konkretami. A inteligentni ludzie potrafią je interpretować.
Słusznie robią zastępując propagandystów ludźmi podającymi informacje. Dlaczego w telewizji finansowanej ze środków publicznych miałyby być uprawiana propaganda antyrządowa?
Na prawdę nie odróżniasz faktów od propagandy?

niewiarek napisał(a):

Właśnie z tym kończą. Dla idiotów podawano przez niemal dekadę opinie i interpretacje zamiast faktów. Niewygodne fakty przemilczano lub podawano je fragmentarycznie, aby dało się dopasować lewicowy komentarz. To było dla idiotów, którzy nie potrafili sami ocenić faktów.

Pn sty 25, 2016 21:52
medieval_man napisał(a):
Poczytaj sobie dokładnie przebieg wcześniejszej mojej rozmowy z @niewiarkiem...
:mrgreen:

Alus napisał(a):
Nie ma to jak chrześcijański szacunek bliźniego

Ja słyszałem o chrześcijańskiej miłości bliźniego, ale może być i szacunek...
8)
Alus napisał(a):
....bo obrona dobrego imienia katolickim forum należy się.....no właśnie - czy naprawdę wszystkim

Lubię jak posługujesz się cytatami.
Nie zauważyłaś, że moja wypowiedź była też, odrobinę dostosowanym, cytatem?
8)

Dostosowanym - niedostosowanym......
Zawsze w przypadku takich pyszałkowatych i pogardliwych ocen, mam przed oczami moją babcię, która latami w wigilię ukradkiem cichutko popłakiwała w kąciku.
Jednego syna straciła podczas wojny, o drugiego walczącego w szeregach AK u "Szarego", drżała co dzień, a po wojnie musiała przeżyć rozstanie.
Oczywiście syn musiał uciekać przez więzieniem UB.
A w tymże czasie przez lata komuniści non stop w radiu ubolewali nad Polakami otumanionymi przez imperialistycznych wrogów.......imperialistyczny wróg słuchany z uchem przy głośniku, gdzie słyszało się poszczególne słowa, bo władza dbała o swobodę myślenia narodu.....

Przez poprzednie 8 lat występowali dziennikarze, którzy teraz przyznają - "występowałam, ale rzadko".....średnio co 3-4 razy w tygodniu. Albo tacy, którzy to ponoć w lutym i marcu 2010 r zostali wyrzucenia z TVP za upominanie się o rzetelne śledztwo smoleńskie (na portalu podano taki rodzynek ze strony "niezależna. po".

Wt sty 26, 2016 9:10
Tylko jeden "niepokorny" J. Kurski w programie T. Lisa w ciągu ostatnich 8 lat wystąpił jedynie 36 razy......prześladowany biedaczek :D ....

Wt sty 26, 2016 9:30
Alus napisał(a):
Przez lata pewne kręgi utrzymują, że holokaust to tylko wymysł Żydów, podobnie uchodźcy nie są powodowani głodem i nędzą, ale zaproszeniem desydentów.

Ktoś kto jest w stanie zapłacić kilka tysięcy euro za przerzut do Europy raczej nie jest głodującym nędzarzem. Pora skończyć już z tymi fantazjami, o tym,że większość przybyszów zalewających obecnie Europę Zachodnią to „uciekający spod bomb” uchodźcy, którym grozi śmierć, a naszym obowiązkiem jest zapewnić im godne życie. Rzeczywistość powoli przebija się do świadomości nawet unijnych decydentów (zwanych przez niektórych w tym wątku „dysydentami”).

60 procent osób, które dotarły do Europy w grudniu to nie uchodźcy a imigranci ekonomiczni. Takie dane ujawnił w wywiadzie dla holenderskiej telewizji wiceprzewodniczący Komisji Frans Timmermans.

http://forsal.pl/artykuly/919781,naplyw-uchodzcow-do-europy-imigranci-ekonomiczni.html

Jeśli obecne elity europejskie mają choć odrobinę instynktu samozachowawczego, to muszą w tym roku uszczelnić zewnętrzne granice i rozpocząć deportacje większości imigrantów, którzy zdążyli już dotrzeć do Europy. Inaczej zmiecie ich skrajna prawica i terror islamskich fundamentalistów.

Śr sty 27, 2016 0:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 182  Następna strona