Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 03, 2025 20:31

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1501 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 101  Następna strona
 Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje
osiris napisał(a):
Dziękuję za link bo to kamień milowy w śledztwie.

Komisarzu osiris, prosze kontynuować śledztwo.

Pn lut 07, 2011 15:09
Dural napisał(a):
ToMu linkuje do ciekawych artykulow, ale to juz prawdy znane. Ja czekam na cos innego.
Nawet zagorzali zwolennicy sztucznej mgly, wycofali sie ze swego stanowiska. Czy nie czas zalinkowac do artykulu "Pszepraszamy za wprowadzanie w blad!", gdzie redaktorzy przyznaja sie do malej wiedzy, lamania zasad dziennikarstwa i oglupiania czytelnikow?
Na kajanie sie przed "ruskimi" nie licze. To by wymagalo posiadania duzej dozy honoru i samokrytyki. Jak wiadomo ludzie-szmaty ani jednego, ani drugiego nie maja.

Jedyne co się pcha na usta to stwierdzenie : "I vice versa" ;)

Pn lut 07, 2011 22:56
Wydawało by się że już nic nowego nie można w tym temacie napisać a tu proszę.
Cytuj:
Raport polskiej komisji badającej przyczyny katastrofy smoleńskiej powstanie z sześciotygodniowym opóźnieniem - poinformował szef komisji i minister SWiA, Jerzy Miller. Przyczyną opóźnienia jest usterka samolotu Tu-154M o numerze 102, na którym mają zostać przeprowadzone próby symulujące lot rozbitej maszyny.

Nie było by to żadną ciekawostką gdyby nie informacja przeczytana na pasku Polsat News, gdzie szef pułku oświadcza iż samolot nie ma żadnej usterki. (sic!)
Jeśli się zestawi te dwie sprzeczne informacje wychodzi na że rząd chce na siłę opóźnić wydanie raportu.
Czyżby wybory miały się jednak odbyć na wiosnę?

Śr lut 09, 2011 10:18

Może trochę poza topem ale trochę może w topie:

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/ka ... omosc.html

Ta paskudna mgła...

Cz lut 10, 2011 13:48
zbanowany na stałe

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... ntarz.html

Ciekawa wypowiedź eksperta, no i co ważne przychylam sie do tych tez.
Trudno dyskutować z kims kto sie zna. Wyśmiewać i opluwac to można conajwyżej pseudoekspertów w rodzaju "bandy" Macierewicza i Fotygi, oraz moherków z RM.
To przykre, ale totalna głupotą jest zwalanie własnych win nawet na Rosjan.

Podoba mi sie fragment:
Cytuj:
Katastrofa smoleńska była jednak powtórzeniem "kropka w kropkę" katastrofy pod Mirosławcem. - Prosiliśmy się o tragedię. Takie są skutki, jeśli nie bierze się odpowiedzialności za swoje czyny - mówi. Za Smoleńsk dawno zdymisjonowani powinni być - jego zdaniem - minister Klich i szef kancelarii premiera Tomasz Arabski.

100 % racji!!

Co do pilota Jaka 40 to juz dawno twierdziłem, ze powinien zostac ukarany odebraniem licencji na latanie. Jedyne co mógłby pilotować to latawiec. Nawet z transportem świńskich tusz nie powinno sie go puszczać za stery samolotu. Zas...y kozak.
"Honor oficera" - buhahahahaha - dobre do wierzenia dla oszołomów.

Cz lut 17, 2011 19:19

Kenfollet! To w Mirosławcu też na wieży siedział szympans? Nie wiedziałam.

Pt lut 18, 2011 22:06
zbanowany na stałe

Naucz się najpierw czytać, a później postaraj się zrozumieć co czytałaś.
Gdzie ja napisałem o rosyjskiej konferencji. Ja zacytowałem wypowiedź polskiego eksperta!!!!!!!

Bolesne, ale prawdziwe. Co mieli zrobić kontrolerzy? Kozakowi z Jaka zabronili siadać, a on i tak zrobił swoje. Po drugie kontrolerzy nie znali wysokości na jakiej sie znajdował TU 154. Piloci podawali im błędną.

Słuchajcie dalej Macierewicza i tej kliki od Jarkacza, a daleko zajdziecie.

Pn lut 21, 2011 10:39
kenfollett napisał(a):
Naucz się najpierw czytać, a później postaraj się zrozumieć co czytałaś.
Gdzie ja napisałem o rosyjskiej konferencji. Ja zacytowałem wypowiedź polskiego eksperta!!!!!!!

Bolesne, ale prawdziwe. Co mieli zrobić kontrolerzy? Kozakowi z Jaka zabronili siadać, a on i tak zrobił swoje. Po drugie kontrolerzy nie znali wysokości na jakiej sie znajdował TU 154. Piloci podawali im błędną.

Słuchajcie dalej Macierewicza i tej kliki od Jarkacza, a daleko zajdziecie.

Powinni zamknąć lądowisko - bo na miano lotniska ten stary rupieć nie zasługuje.
Do dziś mielibyśmy kalkulację: kto, z kim, za co, dla czyjego interesu, "nie pozwolił" prezydentowi uczcić rocznicy.
Tak żle i tak niedobrze.

Pn lut 21, 2011 11:25

Słuchajcie kenfolleta i jemu podobnych propagandzistów, to wkrótce obudzicie się w republice sowieckiej.
To po pierwsze.
Po drugie Miedwiediew jeszcze przed identyfikacją zwłok Prezydenta Kaczyńskiego oglosił komunikat o jego śmierci:
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po41.txt

Pn lut 21, 2011 11:33
Gita2 napisał(a):
Słuchajcie kenfolleta i jemu podobnych propagandzistów, to wkrótce obudzicie się w republice sowieckiej.

Równie prawdopodobne, że wkrótce obudzimy się na Neptunie :D
Cytuj:
To po pierwsze.
Po drugie Miedwiediew jeszcze przed identyfikacją zwłok Prezydenta Kaczyńskiego oglosił komunikat o jego śmierci:
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po41.txt

NDz jest nader wiarygodny....już udowadniali jak wytwarzano sztuczną mgłę....z 50 tys. ton wody...
http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105226, ... perta.html

Pn lut 21, 2011 12:40

Alus! Przed Kopernikiem uważano, że ziemia jest płaska, a potem, że okrągła, ale to słońce krąży wokół ziemi.
Technika i odkrycia poszły tak daleko, że obśmiewanie tego czy można czy nie mozna wyprodukować sztuczna mgłę świadczy o zacofaniu.
Poza tym przypomnij sobie kto wylansował temat sztucznej mgły, czyżby pamięć tak mocno Cię zawodziła, że nie pamiętasz?
A teraz idę do kościoła na czuwanie modlitewne, o mądrość Polakó też będe się modlić.

Pn lut 21, 2011 16:38
Gita2 napisał(a):
Alus! Przed Kopernikiem uważano, że ziemia jest płaska, a potem, że okrągła, ale to słońce krąży wokół ziemi.
Technika i odkrycia poszły tak daleko, że obśmiewanie tego czy można czy nie mozna wyprodukować sztuczna mgłę świadczy o zacofaniu.
Poza tym przypomnij sobie kto wylansował temat sztucznej mgły, czyżby pamięć tak mocno Cię zawodziła, że nie pamiętasz?
A teraz idę do kościoła na czuwanie modlitewne, o mądrość Polakó też będe się modlić.

Prof. dr habilitowany Instytutu Geofizyki UW nie jest na bieżąco z osiągnieciami najnowszej nauki?

Pn lut 21, 2011 17:54

Gita2 napisał(a):

Słuchajcie Gity i jej podobnych propagandzistów, to wkrótce obudzicie się w Trzeciej Rzeszy.
W której panuje dokładnie to samo co w republikach sowieckich, ale za to naród, patriotyzm i tradycja są uświęcone, więc jest to niedościgniony ideał.

Taka mała złośliwość.

Cytuj:
Alus! Przed Kopernikiem uważano, że ziemia jest płaska

Gwoli ścisłości, to uważano tak jakiś 1-2 tys. lat przed Kopernikiem. Tak, wiem, rozmach duży, ale wszystko kwestia tego kto i gdzie tak uważał. Generalnie jednak Kopernik nie poczynił żadnych zmian w tej materii.

Pn lut 21, 2011 19:18

Gita2 napisał(a):
Technika i odkrycia poszły tak daleko, że
obśmiewanie tego czy można czy nie mozna wyprodukować sztuczna mgłę świadczy o zacofaniu.
Tu nie chodzi raczej o to, czy można taką mgłę wytworzyć,
ale bardziej czy można ją było wytworzyć tam na miejscu, w tamtych warunkach, we właściwym czasie,
a potem niepostrzeżenie zatrzeć wszystkie ślady.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pn lut 21, 2011 19:55

Przepraszam, że w następnym poście będą cytaty po angielsku,
ale w filmie ze strony pod ostatnim linkiem są polskie napisy, które właściwie wyjaśniają przesłanie całości.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pn lut 21, 2011 19:59
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1501 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 101  Następna strona