PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
A gdzie mozna te uwagi zglaszac? Na pewno wiesz. Tez powaznie.
Na razie widze tylko, ze PiS nie ma jednej linii. Poslowie w mediach spolecznosciowych groza palcem (naduzywajac “wladzy“, ktorej nie maja), pani premier cos tam mowi innego, a bedzie, co JK postanowi.
Tego chaosu opozycja nie robi. Sam PiS, z niejasnych dla mnie powodow, nie potrafi ustalic wspolnej linii. Albo jest to robione celowo, zeby jesli np przejdzie zakaz wspolpracy z WOSP, zawsze mozna bylo powiedziec, te taki to a taki posel o tym raz notke na twiterze napisal...
|
Pn gru 21, 2015 20:24 |
|
|
|
 |
andej
|
Ale heca. Z igły widły. To jasne, że urzędnik państwowy w czasie swoich godzin pracy nie ma prawa brać udziały w zbiórce na Orkiestrę. Podobnie słuszny jest zakaz czynienia tego w uniformie służbowym. A prywatnie, każdy niech robi to, co uważa za stosowne. Byle w granicach prawa.
A wspaniale, że jest okazja do bicia piany. Może uda się sprowokować władze. A w każdym razie można zrobić awanturę. W sam raz na Gody. Lubię taką postawę.
Mój sąsiad ma pieska, pekińczyka, wystarczy kichnąć w klatce schodowej, od razu zaczyna się wściekłe ujadanie. A inne pieski, trochę poważniejsze, całkowicie ignorują takie odgłosy.
|
Pn gru 21, 2015 20:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,115354,wid, ... tykul.htmlJezeli sluzby mundurowe musza bywac na prywatnych miesiecznicach smolenskich, to tym bardziej nie moga nie zabezpieczac takiej imprezy ogolnokrajowej. Posel Pieta to twoj posel, andej. Mozesz mu powiedziec, zeby zachowal swoje zdanie dla siebie i nie probowal terroryzowac ludzi. Wtedy nie bedziesz musial bic puany, kiedy twoi poslowie beda sie odpowiedzialnie zachowywac.
|
Wt gru 22, 2015 7:53 |
|
|
|
 |
andej
|
Kael napisał(a): Jezeli sluzby mundurowe musza bywac na prywatnych miesiecznicach smolenskich, to tym bardziej nie moga nie zabezpieczac takiej imprezy ogolnokrajowej.
Wprawdzie powyższe bez sensu jest, jednak wyjaśnię. 1. Na prywatnych mogą być. Wpis na portalu dotyczył miejsc i akcji publicznych. 2. Są też PUBLICZNE i OFICJALNE miesięcznice. One wymagają ochrony. A asystę policji, tajniaków i strażników miejskich miały od samego początku. Nawet, na wszelki wypadek były dokonywane nagrania wideo. A policjanci czynili to ostentacyjnie. 3. Wpis zupełnie nie odnosił się do zapewniania porządku publicznego, ale do legitymizacji imprezy. Kael napisał(a): Posel Pieta to twoj posel, andej. Czy podarowałaś mi go? Uczyń to skutecznie. Kael napisał(a): Mozesz mu powiedziec, Nie mogę, nie znam, nie mam kontaktu. Zrób to sama. Kael napisał(a): zeby zachowal swoje zdanie dla siebie i nie probowal terroryzowac ludzi. 1. Czy ja jestem totalitarystą, aby zakazywał ludziom wypowiadać swoje poglądy. Myślenie typowe dla eurokomunistów: wprowadzić zakaz wypowiadania się dla osób o odmiennych postawach. Toż to pomysł z czasów hitlerowsko-stalinowskich. Otóż, nie. Jestem demokratom. Przyznaję prawo do wypowiedzi, nawet jeśli są tak idiotyczne, jak właśnie komentowana. 2. Nazwanie próbą terroryzmu luźną wypowiedź, bez mocy prawnej, jest tezą emocjonalną, a przy tym głupawą, złośliwą i bezpodstawną. Kael napisał(a): Wtedy nie bedziesz musial bic puany, kiedy twoi poslowie beda sie odpowiedzialnie zachowywac. Nie muszę bić "puany" i nie biję. A pianę bić muszę, bo ciążą na mnie niektóre wypieki. I bez piany z białek się nie obędzie. Zapewniam, że MOI posłowie zachowują się godnie i odpowiedzialnie, gdyż tego od nich wymagam. Gdy tracą moje zaufanie, przestają być MOIMI posłami.
|
Wt gru 22, 2015 8:55 |
|
 |
pilaster
|
Symptomatyczne dla totalitarystów wszelkiej maści jest głoszenie narastania walki klasowej w miarę postępów socjalizmu. PIS nie jest tu żadnym wyjątkiem. Po rozpoczęciu okupacji Polski, medialna histeria mediów polskojęzycznych i samych aparatczyków pisowskich, zamiast jakby można się było tego spodziewać po normalnym ugrupowaniu, spaść, przeciwnie - narasta.
Do stałego pisowskiego repertuaru, którym PIS opisuje Polskę i Polaków, obok esbeckich mord, lemingów, zdrajców, zaprzańców, osób o pokroju oficerów WSI, agentów, czy esbeków, doszedł teraz najgorszy sort, komuniści i złodzieje, czy agenci gestapo.
Genetyczni patrioci na pewno częściowo odreagowują miesiące milczenia, kiedy PIS udawał jakoś tam normalną siłę polityczną, ale tylko częściowo, bo w miarę jak katastrofa pisowskiej okupacji będzie się pogłębiać, sama propaganda że "życie stało się lepsze, życie stało się weselsze", nie wystarczy i trzeba będzie wyszukać i niszczyć kolejnych wrogów sypiących piach w tryby i wsadzających kij w szprychy.
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Wt gru 22, 2015 10:48 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Po co uogólniasz? Określenia najgorszy sort, komuniści i złodzieje, czy agenci gestapo pojawiły się jako przykłady postaw, ale nie odnosiły się do nikogo konkretnego. Przypomnę, że obok współpracowników gestapo, prezes wymienił też żołnierzy AK. Żołnierze AK też obrażają Polaków? Czy może zauważasz tylko to, co chcesz zauważać?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Wt gru 22, 2015 11:07 |
|
 |
Johnny99
|
Pilaster to inteligentny facet o dużej wiedzy, którego warto czytać, niestety, gdy temat schodzi na politykę, zamienia się on w oszalałego antypisowca, ziejącego wyłącznie nienawiścią i żądzą krwi (zresztą nie jest tu żadnym wyjątkiem - podobnych przykładów można wskazać dziesiątki w polskim życiu publicznym i niepublicznym, choćby wśród prawników "spierających się" o TK)  Jego opiniami w zakresie polityki nie należy się więc specjalnie przejmować.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt gru 22, 2015 11:22 |
|
 |
Johnny99
|
Ciekawostka: Sejm właśnie uchwalił pierwszą chyba w tej kadencji ustawę, którą poparła również opozycja, mianowicie o funkcjonowaniu górnictwa, przewidującą m.in. "wygaszanie nierentownych jednostek" Strajki na Śląsku za 3.. 2.. 1.. 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt gru 22, 2015 11:32 |
|
 |
pilaster
|
medieval_man napisał(a): Przypomnę, że obok współpracowników gestapo, prezes wymienił też żołnierzy AK. Jako siebie i swoją formację. Bo oprócz cytowanych określeń na Polaków, PIS ma tez nazwy na siebie. "Obóz patriotyczny", "Obóz niepodległościowy", "Patrioci", "Naród", "Polacy" etc... Język giętki a twarda głowa
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Wt gru 22, 2015 11:41 |
|
 |
andej
|
Dlaczego Niemcy tak traktują rząd PiS? Dlaczego germanofile tak oczekują pomocy niemieckiej? Krótka i ciekawa wypowiedź na łamach WP: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Wprost-Dokladnie-przygladajcie-sie-przyjaciolom,wid,18059897,wiadomosc.html
|
Wt gru 22, 2015 11:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
http://info.wiara.pl/doc/2891294.Rzad-n ... i-in-vitroI totalna cisza ....gdzie podziali się obrońcy życia????
|
Wt gru 22, 2015 20:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale za to beda zamykac nierentowne kopalnie. Bo oni tylko “by chcieli“. Nic nie obiecywali na pewno.
|
Wt gru 22, 2015 20:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Śr gru 23, 2015 0:18 |
|
 |
SweetChild
|
Mam nadzieję, że wyjdzie z tego coś na kształt Majdanu, który zakończy mroczny czas PiSowskiej okupacji Polski Przeproście i Spadajcie 
|
Śr gru 23, 2015 8:29 |
|
 |
akacja
|
Alus napisał(a): http://info.wiara.pl/doc/2891294.Rzad-n ... i-in-vitro I totalna cisza ....gdzie podziali się obrońcy życia???? Nie czytałaś uważnie tego artykułu Pisze w nim: "Obserwując napięcia społeczne wywoływane przez środowiska przeciwne rządowi – to nie jest dobry moment na rozpoczynanie takiej dyskusji" Czyli znaczy to "nie teraz bo to nie jest odpowiedni czas" ale drobnymi kroczkami będą dążyć do celu. Czyli poczekać na później. Prędzej czy później do Sejmu trafi obywatelski projekt ustawy zakazującej aborcję i to będzie test dla posłów jak zachowają się w takiej sytuacji.
|
Śr gru 23, 2015 9:06 |
|
|
|