Jaki jest Prezydent Duda?
| Autor |
Wiadomość |
|
Dariusz-555
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
powyzsze to sondaz na zlecenie ekipy " Ewa i przyjaciele " . nadal nie moga pogodzic sie z porazka .
|
| Cz gru 10, 2015 12:59 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
Alus napisał(a): Nie wspominając nieznajomość świąt obchodzonych przez przodków małżonki.
Jaka nieznajomość świąt? Tradycję zapalania świec w pałacu prezydenckim na okoliczność święta Chanuka wprowadził Lech Kaczyński i kontynuował ją później Bronisław Komorowski.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Cz gru 10, 2015 13:06 |
|
 |
|
andej
|
Alus napisał(a): Nie wspominając nieznajomość świąt obchodzonych przez przodków małżonki.
Czy to aluzja do znajomości hierarchii przodków z Wehrmachtu?
|
| Cz gru 10, 2015 13:12 |
|
|
|
 |
|
Dariusz-555
|
pan o ktorym mowa powyzej niedlugo przestanie byc krolem Europy .
|
| Cz gru 10, 2015 13:15 |
|
 |
|
andej
|
Dariusz-555 napisał(a): pan o ktorym mowa powyzej niedlugo przestanie byc krolem Europy . Ale zostanie EMERYTEM EUROPY, a na tym zapewne znacznie bardziej mu zależy. A co do świeczek, to prosiłbym kogoś, aby spytał wszechwiedzącą A, czy panowie w śmiesznych czapeczkach też nie mają pojęcia o Chanuce? Patrz: http://fakty.interia.pl/polska/news-prezydent-andrzej-duda-zapalil-chanukowa-swiece,nId,1936311
|
| Cz gru 10, 2015 13:20 |
|
|
|
 |
|
niewiarek
|
Alus napisał: Cytuj: Nie chodzi gdzie jeździ A.Duda - jak każdy wolny człowiek, ma prawo jeździć gdzie chce. Ależ oczywiście. Czy muszę takie oczywiste oczywistości tłumaczyć? Nie mam nic przeciwko temu. Wręcz popieram! Każda wyprawa to jakieś wzbogacenie wewnętrzne. To jest poza dyskusją. Jak mam możliwość, też robię wypady. Alus napisał: Cytuj: Dziwi i to bardzo nieznajomość świąt obchodzonych w Judaiźmie - dzieci uczą się tego na lekcjach religii, poznają jakie wydarzenia starotestamentowemu, w jakim czasie, obchodzą wyznawcy Judaizmu. Czego, czego? Cytuj: dzieci uczą się tego na lekcjach religii...w jakim czasie, obchodzą wyznawcy Judaizmu. Sprawdzałeś, czy ot tak, wyssałeś z paluszka? Do 18-ego roku uczęszczałem na lekcje religii, ale o świętach w judaizmie nikt z tych panów w czerni nawet nie napomknął. Nie wiem jak jest teraz, ale obawiam się, że nic się nie zmieniło. Żyjesz w świecie życzeniowym?
|
| Cz gru 10, 2015 13:38 |
|
 |
|
Johnny99
|
niewiarek napisał(a): Do 18-ego roku uczęszczałem na lekcje religii, ale o świętach w judaizmie nikt z tych panów w czerni nawet nie napomknął. Nie wiem jak jest teraz, ale obawiam się, że nic się nie zmieniło.
Żyjesz w świecie życzeniowym? Może Alus chodziło o żydowskie dzieci? 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Cz gru 10, 2015 13:39 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Zapewnie tak interesowały Cie lekcje religii i stąd nieznajomość świąt Judaizmu.
|
| Cz gru 10, 2015 13:40 |
|
 |
|
niewiarek
|
Zapewne olewali te lekcje "wykładowcy". Nie potrafili zainteresować podopiecznych.
Masz pretensje do "gawniaków"?
Każdy robił co chciał. Głównie przepisywane były do zeszytu rozwiązania zadań z matematyki, fizyki. Pod czujnym okiem "nauczycieli religii".
|
| Cz gru 10, 2015 13:54 |
|
 |
|
niewiarek
|
Poświęciłem się. Wykonałem trzy rozmowy telefoniczne ze znajomymi uważającymi się za chrześcijan. "Słuchaj jest takie święto Chanuka. Podoba ci się czy nie?"
Odpowiedz: "Chanuka? Nie znam żadnego Chanuka, a co zmarł?"
Zostawiam bez komentarza.
|
| Cz gru 10, 2015 14:25 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Trzeba było zadzwonić do Alus. ps. Pozostaje Ci współczuć, że masz takich znajomych uważających się za chrześcijan i ... zrozumieć dlaczego nic Cię nie przyciągnęło do katolicyzmu.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Cz gru 10, 2015 16:53 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): niewiarek napisał(a): Do 18-ego roku uczęszczałem na lekcje religii, ale o świętach w judaizmie nikt z tych panów w czerni nawet nie napomknął. Nie wiem jak jest teraz, ale obawiam się, że nic się nie zmieniło.
Żyjesz w świecie życzeniowym? Może Alus chodziło o żydowskie dzieci?  Mnie w szkole na lekcjach religii, w kontekście przerabiania ST uczono o czczeniu tych wydarzeń konkretnymi świętami. Może miałam mądrego katechetę.
|
| Cz gru 10, 2015 17:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jaka nieznajomość świąt Nie czytasz postów
|
| Cz gru 10, 2015 17:50 |
|
 |
|
Johnny99
|
Alus napisał(a): Nie czytasz postów Aaa, o to chodzi. No to najwidoczniej Duda miał równie słabego wykładowcę katechezy co ty, skoro tobie z kolei nie powiedział, że nazwy religii pisze się z małej litery (a więc: islam, chrześcijaństwo, judaizm, a nie: Islam, Chrześcijaństwo, Judaizm).
|
| Cz gru 10, 2015 19:15 |
|
 |
|
andej
|
Wszystkim nienawidzącym Dudy i PiSu dedykuję przeczytanie tekstu zamieszczonego w WP: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Do-Rzeczy-Prezydent-w-oku-cyklonu,wid,18044126,wiadomosc.htmlAle apeluję przy tym, przeczytajcie spokojnie. Wiem, że to niezgodne z linią GW. Wiem, że inne opcje polityczne Z DEFINICJI racji nie mają i nie mogą mieć. Ale przeczytajcie. Może coś zostanie ...
|
| Wt gru 15, 2015 13:16 |
|
|
|