Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 13:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14855 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774 ... 991  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Kael napisał(a):
Kiedy jednostki lub grupy nie pasują do ustalonych norm płci, często spotykają się z napiętnowaniem, praktykami dyskryminacyjnymi lub wykluczeniem społecznym”[

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Gender

Szczegolnie to ostatnie zdanie okresla problem.
Czy, jezeli ktos nie pasuje do przecietnosci, to nalezy go zniszczyc?
Czy wolno poswiecac zycie czlowieka (problem samobojstw), zeby reszta czula, ze zyja w (swoim) "normalnym" swiecie?

No właśnie i na tym polega manipulacja mediów że mówi się tylko o jednej stronie problemu.
A głównie to chodzi na graniu na emocjach.

Więc pytam dlaczego o tym się nie mówi:

"Nie potępiam transseksualistów za sposób, w jaki wyrażają swój dyskomfort. Jednak, jak to powiedział pewien chirurg z Portugalii, jeśli ktoś twierdzi, że jest Napoleonem, lekarze nie muszą się z tym zgadzać.
Przez osiem lat żył pan jako kobieta. Może pan opisać to doświadczenie?

Walt Heyer, transseksualista, autor książek: Z początku było zabawnie, jakbym się wcielił w postać z bajki, ale potem poczułem pustkę. Żyłem jako Laura Jensen przez trzy lata, zanim poddałem się operacji. Okazało się, że pierwsza operacja nie zmieniła nic, pogłębiła tylko moje zanurzenie w świecie iluzji. Operacje nie rozwiązują problemów osób transseksualnych – i to jest właśnie powodem wysokiego odsetka prób samobójczych w tym środowisku. Z początku myślałem, że jestem jedynym transseksualistą, który żałował decyzji o operacji i próbował popełnić samobójstwo. Dziś, 30 lat po zabiegu chirurgicznym, który zmienił mnie z mężczyzny w postać przypominającą fizycznie kobietę, zdałem sobie sprawę, że jestem tylko jedną osobą z milczącej, przepełnionej wstydem grupy ludzi, którzy ucierpieli wskutek niepotrzebnej operacji zmiany płci. Mimo to, mimo naszego bólu i tak mamy szczęście, bo przynajmniej nie odebraliśmy sobie życia.

A może, gdyby nie operacja, byłoby jeszcze gorzej? Zarzuca się panu, że chce odebrać transseksualistom jedyną formę pomocy, jakiej naprawdę potrzebują. Z zawiści, niechęci czy innych niskich pobudek.

Głęboko odczuwam ból osób transseksualnych, rozumiem ich i współczuję im. Ani zrozumienie, ani współczucie nie powstrzymuje mnie jednak przed zdecydowanym twierdzeniem, że właściwym rozwiązaniem jest tylko psychoterapia. Sam tego doświadczyłem i zrozumiałem w najtrudniejszy sposób. Rozpadła się moja rodzina. Osiem lat ?żyłem w świecie fantazji i samooszukiwania. Gdy w pełni zrozumiałem tragedię, której byłem ofiarą i sprawcą, było już za późno. Zrujnowałem życie mojej żony, moich dzieci i swoje.

Mówi pan o tym, że transseksualiści częściej niż inni popełniają samobójstwo. Ma pan na to jakieś dowody?
Według amerykańskich badań socjologicznych ?41 proc. osób transseksualnych próbowało targnąć się na życie. Transseksualiści o wiele częściej niż reszta populacji popełniają samobójstwo. Uważam, że są dwie zasadnicze przyczyny. Pierwsza to poważne luki w protokole kwalifikacji do procedury zmiany płci. Są one tak wielkie, że można by przez nie przejechać ciężarówką. Protokół ten (nazywany standardami opieki) – diagnoza dokonywana przez psychologa – nie obejmuje diagnozowania depresji czy innych stresorów, które mogą wywołać kompulsywną potrzebę zmiany płci. Świadczy o tym chociażby fakt, że Paul Walker, powszechnie szanowany twórca tych standardów, który osobiście stwierdził, że kwalifikuję się do operacji, moich doświadczeń życiowych nie uznał za istotne. A czy fakt, że jako chłopiec byłem wielokrotnie wykorzystywany seksualnie przez dorosłych mężczyzn, mógł mieć wpływ na to, że nie akceptowałem świadomości bycia mężczyzną?

Wszystkie strony w dyskusji o tym co ważne
Po drugie, ściśle medyczny problem został zawłaszczony na cele ideologiczne. Aktywiści wykorzystują alarmujące statystyki dotyczące tendencji samobójczych, by obwiniać społeczeństwo o transfobię i żądać kolejnych przywilejów dla transseksualistów. Te dwa czynniki przeplatają się ze sobą, sprawiając, że trudno dowiedzieć się prawdy. A prawda brzmi – zmiana płci to samobójstwo.
A to nie transfobia społeczeństwa powoduje, że osoby transseksualne popełniają samobójstwa?
Informacje o ilości samobójstw wśród osób transseksualnych po operacji zmiany płci nie są moim wymysłem. Jest mnóstwo dostępnych informacji na ten temat, lecz są one ignorowane. Badanie opublikowane w czasopiśmie „Metabolism" zawiera informację: „Liczba śmierci u osób, które dokonały zmiany płci z męskiej na żeńską, jest pięciokrotnie wyższa, niż się spodziewano, ze względu na wzrost liczby samobójstw oraz śmierci o nieustalonych przyczynach". Długoterminowe (trwające ponad 30 lat) badanie losów 324 transseksualistów, którzy przeszli operację zmiany płci w Szwecji, pokazało, że osoby zoperowane wykazują znacząco wyższe ryzyko popełnienia samobójstwa
https://www.rp.pl/artykul/1110452-Zmian ... jstwo.html
Cytuj:
A pytam, bo nie wiem, jak papiez Franciszek rozumie gender?
W przeszlosci papieze rozne rzeczy potepiali i nie wiem, co naprawde potepiali: np to, co pani Kuby, wyczytala z wypiekami w ksiazce dla dzieci, czy sama ksiezke i autorke.
Czy ktorys potepil basnie braci Grimm, czyli spisana madrosc ludowa?

No nie wiem co tam Kuby wyczytała z wypiekami na twarzy. Wiem że są jakieś filmiki na necie dla dzieci z jakimiś wytryskiem, czy genitaliami próbującymi nawiązać jakąś konwersację. A może miała na myśli słynną broszurkę wydaną przez ministerstwo zdrowia BZGA Niemiec która zachęcała tatusiów do dotykania miejsc intymnych córeczek. Wycofano ją po proteście rodziców.
Czy też może wspomniała wiceministra edukacji Kanady pedofila Bena Levina i jego odlotowej edukacji seksualnej w Ontario.
No i znowu ten sprzeciw rodziców.
Tak więc przytocz to co pani Kuby wyczytała to ocenimy czy jakieś wypieki powinny zagościć na naszych twarzach.

Śr cze 24, 2020 14:25
Nie wszystko sprowadza sie do seksu i gentaliow.... Ale u niektorych to, jak widac, centrum ich zainteresowan.

Pani Kuby napisala ksiazke i jezdzila nawet po Polsce, przestrzegajac przed Harry Potter.
Dlatego tez ksiazki z tej serii pewien ksiadz palil na stosi z innymi.

Śr cze 24, 2020 14:45

Z tego co pamiętam to pani Kuby głównie o jakiejś według niej hardcorowej edukacji seksualnej i gender rozprawiała no to więc pytam co takiego Kuby wyczytywała z wypiekami na twarzy tak jak to ujęłaś. No chyba nie był to Harry Porter. Nie ja ją zresztą tu przywołałem.
A Harry Potter nie mieści się w temacie.

Śr cze 24, 2020 15:24
Gender to tez offtop

2006: Harry Potter – dobry czy zły? ​ISBN 83-89862-48-4​
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Gabriele_Kuby

Śr cze 24, 2020 17:45
Czy ktos w ogole wie po co PAD polecial na wycieczke do USA, 4 dni przed wyborami?
Chce cos ugrac, zeby przebic innych kandydatow?

Bo jesli po to, zeby sciagnac wojska NATO do Polski z Niemiec, to znowu narobi Polsce problemow.

https://www.rp.pl/Dyplomacja/200629754- ... -NATO.html

Śr cze 24, 2020 18:38

W mojej skromnej opinii to kompletna strata pieniedzy i czasu. Trump chce zmobilizowac glosy Polonii dla swojej kandydatury i zaognic spor z NATO na temat nie wydawania 2% PKB na zbrojenia przez panstwa Zach. Europy i wykorzystac do tego Polske, tak jak zrobil to z konferencja na temat Iranu.
Kongres jest przeciwny wycofaniu zolnierzy z Niemiec, wiec nic z tych ustalen nie musi byc zatwoerdzone. Ma to podniesc slupki obu panom, ale mozliwe jest to tylko u ludzi zupelnie nie interesujacych sie polityka.

Śr cze 24, 2020 20:03
[quote]Pogłębianie współpracy obronnej przez rozwój planów wzmocnienia więzi wojskowych oraz rozpoczęcie nowego rozdziału we współpracy energetycznej przez partnerstwo na rzecz rozwoju polskiego sektora energetyki jądrowej - przewiduje wspólne oświadczenie prezydentów Donalda Trumpa i Andrzeja Dudy, które przyjęli w środę w Waszyngtonie.
(...)Oba nasze narody łączy poszanowanie dla prywatności i wolności osobistych oraz zrozumienie znaczenia bezpieczeństwa naszych systemów telekomunikacyjnych. Dlatego też ponownie potwierdzamy treść Wspólnej Deklaracji z września 2019 roku i zobowiązujemy się do współpracy w rozwijaniu rozwiązań technologicznych następnej generacji, a także do korzystania wyłącznie z usług bezpiecznych i zaufanych dostawców, sprzętu oraz łańcuchów dostaw w ramach naszych sieci 5G" - dodano.
[/quote]

https://tvn24.pl/polska/wspolna-deklara ... pa-4619480

To po to byla wycieczka, kiedy powodz w kraju i wybory tuz tuz?
Zeby prezydent USA powtorzyl co juz mowil, sprzedal nam swoj LNG i pomachal obietnica rozwoju energetyki jadrowej? Moze tak na Nowogrodzkiej te elektrownie jadrowa postawia?

Ale przypuszczan, ze bedzie jak z lotniskiem. Powstanie kolejna "dyrekcja cyrku w budowie" sowicie oplacana za nic.

Ciekawi mnie tez, kto jest, wedlug obcego mocarstwa, "bezpiecznym dostawca przy budiwie sieci 5G", z uslug ktorego wolno bedzie Polsce korzystac? Moze ... USA?

Cz cze 25, 2020 5:56

[ciach... jeśli nie masz do powiedzenia nic merytorycznego, nie zabieraj głosu. Kłótni mamy wystarczająco dużo w realu. M]

Cz cze 25, 2020 7:13
Najtrafniej tą wizytę ocenił sam Duda podczas konferencji prasowej - To nie jest nazwa bazy wojskowej w sensie fizycznym, tylko to jest nazwa zbioru działań zwiększających amerykańską obecność militarnych w Polsce (o słynnym "Fort Trump) - i w innych kwestiach nie będzie nic w sensie fizycznym.
W sensie fizyczny porozmawiali sobie o pandemii koronawirusa i Trump sprzedał nieistniejącą szczepionkę.

Cz cze 25, 2020 7:18
subadam napisał(a):
Trump chce zmobilizowac glosy Polonii dla swojej kandydatury

Czy i prezydentowi Dudzie nie powinno zależeć, by zmobilizować Polonię w naszych prezydenckich wyborach?
Ciekawe, dlaczego nasz Prezydent nie spotkał się z rodakami, czy choćby z przedstawicielami Polonii w USA?

Kael napisał(a):
Ciekawi mnie tez, kto jest, wedlug obcego mocarstwa, "bezpiecznym dostawca przy budiwie sieci 5G", z uslug ktorego wolno bedzie Polsce korzystac?

Przecież w Polsce mamy już 5G. Aha, może o to chodzi ;)

Alus napisał(a):
Trump sprzedał nieistniejącą szczepionkę.

Biznesmen na miarę czasów. W końcu nie sztuką jest sprzedać coś, co się ma.

Cz cze 25, 2020 7:36
Believing napisał(a):
Ciekawe, dlaczego nasz Prezydent nie spotkał się z rodakami, czy choćby z przedstawicielami Polonii w USA?

Polonijne środowiska LGBT zapowiedziały manifestację, aby tego uniknąć nie spotkał sie z nikim.

Cz cze 25, 2020 7:39
Aluś, czy nie wydaje Ci się, że to jedynie wygodna wymówka?

Cz cze 25, 2020 7:50
Naprawde nie wiem, co to mialo byc? Polski prezydent potrzebuje zdjecia z prezydentem innego kraju, bo mu sie wydaje, ze wtedy wygra wybory, bo godzine z kims o niczym rozmawial?
Jezeli zignorowal Polonie amerykanska, to im sie narazil.
W Polsce przekonal przyklejaniem sie do USA juz przekonanych, ze w razie czegp Amerykanie beda za Polakow umierac.

Cz cze 25, 2020 8:36

Wycinam, dwa razy wbiło się to samo. Sorry.

Ostatnio edytowano Cz cze 25, 2020 8:46 przez andej, łącznie edytowano 1 raz

Cz cze 25, 2020 8:41

[ciach... spam i sianie nienawiści. M]

Cz cze 25, 2020 8:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14855 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774 ... 991  Następna strona