Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Ze te wybory byly wygrane nieczysto, to jedna sprawa. Ze Kosciol w osobach osob, ktore kiedys byly a priori poza wszelkimi podejrzeniami zachowal sie skandalicznie, jest obrzydliwe Cytuj: W prowadzonym przez siostry pasterki Zakładzie Opiekuńczo-Leczniczym we wsi Święta Katarzyna 100 proc. głosów w ostatnich wyborach otrzymał Andrzej Duda. "Gazeta Wyborcza" dotarła do nagrań, w których podopieczne stwierdzają: "karty do głosowania wypełniały nam zakonnice". https://www.onet.pl/informacje/onetwroc ... 2,79cfc278
|
Wt lip 28, 2020 11:17 |
|
|
|
 |
Saqura
|
Kael napisał(a): Ze te wybory byly wygrane nieczysto, to jedna sprawa Nieczysto, to znaczy?
_________________ "To jest moje przykazanie, abyście się wzajemnie miłowali tak jak Ja was umiłowałem" (J 15,12)
|
Wt lip 28, 2020 11:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tzn np wykorzystujac media publiczne do kampanii jednego kandydata i ovrzydzania kontrkandydata. Plus uniemozliwianie glosowania osobom za granica. Plus komplikacje z glosowaniem w drugiej turze, jezeli ktos w oierwszej wzial zaswiadczenie i glosowal gdzie indziej. Wystarczy? Czy to nieistotne drobiazgi, bo w DPSach Duda mial (ach, jakze czyste i zasluzone) 100% poparcia?
|
Wt lip 28, 2020 11:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Saqura napisał(a): Kael napisał(a): Ze te wybory byly wygrane nieczysto, to jedna sprawa Nieczysto, to znaczy? Zawartości linku nie przeczytałaś? W I turze podobny przypadek miał miejsce w DPS dla mężczyzn z problemami psychicznymi. Zdarzyło się raz, zdarzyło kolejny, jaka pewność, że nie zdarzyło się wielokroć???
|
Wt lip 28, 2020 11:54 |
|
 |
Saqura
|
Kael napisał(a): Wystarczy? Czy to nieistotne drobiazgi, bo w DPSach Duda mial (ach, jakze czyste i zasluzone) 100% poparcia? Razem w sumie w 36 DPS-ach i zakładach leczniczych, ile to głosów? Wiesz ilu to ludzi, po 29, 9 w niektórych z nich. Nie wie czy z 200 głosów by sie uzbierało
_________________ "To jest moje przykazanie, abyście się wzajemnie miłowali tak jak Ja was umiłowałem" (J 15,12)
|
Wt lip 28, 2020 12:11 |
|
|
|
 |
george45
|
Saqura napisał(a): Kael napisał(a): Wystarczy? Czy to nieistotne drobiazgi, bo w DPSach Duda mial (ach, jakze czyste i zasluzone) 100% poparcia? Razem w sumie w 36 DPS-ach i zakładach leczniczych, ile to głosów? Wiesz ilu to ludzi, po 29, 9 w niektórych z nich. Nie wie czy z 200 głosów by sie uzbierało No pewnie taki wał to nie wał. Poza tym, siostrzyczki chyba najlepiej wiedzą na kogo głosować powinni pensjonariusze.
|
Wt lip 28, 2020 12:21 |
|
 |
Saqura
|
george45 napisał(a): No pewnie taki wał to nie wał. Poza tym, siostrzyczki chyba najlepiej wiedzą na kogo głosować powinni pensjonariusze. W gminach też tak było, np Świętej Katarzynie 100 procent głosów na Dudę, to również nadaje się do podważenia? Nieścisłości zbyt mało, różnica głosów pomiędzy kandydatami za duża.
|
Wt lip 28, 2020 12:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Saqura napisał(a): Kael napisał(a): Wystarczy? Czy to nieistotne drobiazgi, bo w DPSach Duda mial (ach, jakze czyste i zasluzone) 100% poparcia? Razem w sumie w 36 DPS-ach i zakładach leczniczych, ile to głosów? Wiesz ilu to ludzi, po 29, 9 w niektórych z nich. Nie wie czy z 200 głosów by sie uzbierało Ty tak na powaznie? Jesli siostry zakonne uwazaja, ze cel uswieca srodki, to kto wie, ile tam np jest siostr Bernadett? https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/s ... ek/77v8s7dKosciol instytucjonalny Polsce coraz mniej zasluguje na zaufanie i szacunek wiernych, o osobach spoza Kosciola nie mowiac. Skutki widac juz dzis. A kampania byla poza tym wedlug ciebie ok? Rowne szanse w niezaleznych mediach publicznych np?
|
Wt lip 28, 2020 12:27 |
|
 |
george45
|
Jeśli siostrzyczki fałszują, łamią prawo wyborcze, łżą, to komu tu wierzyć. No chyba, że nas tak umiłowały i czynią to dla naszego dobra. Wtedy chyba nie będzie im to poczytane jako grzech, nawet gdy to co cesarskie ukradną.
Ostatnio edytowano Wt lip 28, 2020 12:43 przez george45, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt lip 28, 2020 12:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Saqura napisał(a): Razem w sumie w 36 DPS-ach i zakładach leczniczych, ile to głosów? Wiesz ilu to ludzi, po 29, 9 w niektórych z nich. Nie wie czy z 200 głosów by sie uzbierało Aha. Czyli PiS oszukuje, ale oszukuje tylko trochę. Tylko trochę nadużył telewizji publicznej, tylko trochę oszukiwano przy liczeniu i tylko trochę oddano głosów za ludzi nieprzytomny. No i w sumie tylko trochę wygrał.
|
Wt lip 28, 2020 12:38 |
|
 |
Saqura
|
Kael napisał(a): Kosciol instytucjonalny Polsce coraz mniej zasluguje na zaufanie i szacunek wiernych Nie jestem katoliczką, tak samo jak nie jestem zwolenniczką uogólnień, zwłaszcza jeśli chodzi o instytucje działające dla dobra ludzi. Kael napisał(a): A kampania byla poza tym wedlug ciebie ok? Rowne szanse w niezaleznych mediach publicznych np? Mamy XXI wiek, kanałów informacyjnych nie brakuje, media sprzyjające były po obu stronach. Prasa też pilnie się udzielała, a cały naród potrafi "już" czytać. gzaze napisał(a): Aha. Czyli PiS oszukuje, ale oszukuje tylko trochę. Tylko trochę nadużył telewizji publicznej, tylko trochę oszukiwano przy liczeniu i tylko trochę oddano głosów za ludzi nieprzytomny. No i w sumie tylko trochę wygrał. Czy te siostry zakonne posiadają legitymacje partyjne PIS=u? Za nieprzytomnych się nie głosuje(no chyba że masz jakieś specjalne informacje  ) Prawie pół miliona to nie takie tylko trochę. Oszukiwano przy liczeniu? Mężów zaufania brakowało, nikt z opozycji nie zgłaszał się do komisji?
|
Wt lip 28, 2020 21:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): A kampania byla poza tym wedlug ciebie ok? Rowne szanse w niezaleznych mediach publicznych np? Cytuj: Mamy XXI wiek, kanałów informacyjnych nie brakuje, media sprzyjające były po obu stronach. Prasa też pilnie się udzielała, a cały naród potrafi "już" czytać. Jeśli było tak dobrze z tvp, to czemu obsadzona w większości ludźmi PiS, KRRiT "czepia" sie k___zji za tysiące godzin kampanii ukazującej jedynie Dudę, i czego "czepia sie" Konfederacja wskazując na jej niebyt w tejże z nazwy zwanej publiczną tv. Potrafi wyborcy już czytać, ale czy chcą - znajoma emerytowana nauczycielka normalna praktykująca katoliczka przez lata, od paru lat nawrócona na narodowy katolicyzm, wzorem o. Rydzyka brzydzi się wziąć do ręki GW, a TVN to przekaz piekielny. Osoba z wyższym wykształceniem, +-70% wyborców Dudy stanowią ludzie z podstawowym i zawodowym wykształceniem - a ci zdecydowanie korzystali z różnych mediów przekazu. gzaze napisał(a): Aha. Czyli PiS oszukuje, ale oszukuje tylko trochę. Tylko trochę nadużył telewizji publicznej, tylko trochę oszukiwano przy liczeniu i tylko trochę oddano głosów za ludzi nieprzytomny. No i w sumie tylko trochę wygrał. Cytuj: Czy te siostry zakonne posiadają legitymacje partyjne PIS=u? Za nieprzytomnych się nie głosuje(no chyba że masz jakieś specjalne informacje  ) Prawie pół miliona to nie takie tylko trochę. Oszukiwano przy liczeniu? Mężów zaufania brakowało, nikt z opozycji nie zgłaszał się do komisji? Polonia w Wlk Brytanii na własny koszt wynajmował kurierów, aby dostarczyć głosy do ambasady, bo ta ponoć na skutek koronawirusa zamknęła drzwi przed wyborcami. W Polsce funkcjonuje ponad 800 DPS - niezłą liczbę głosów można było uzyskać w nich.
|
Śr lip 29, 2020 7:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Saqura napisał(a): Czy te siostry zakonne posiadają legitymacje partyjne PIS=u? Nie mam pojęcia. Ale z jakiegoś powodu postanowiły oszukiwać na korzyść PiS-u. Czymś to jest powodowane. Cytuj: Za nieprzytomnych się nie głosuje No chyba że akurat się głosuje. Właśnie tego dotyczy zarzut. Jakim cudem wszyscy wyborcy w DPS-ie nagle zaczęli popierać PiS? Cytuj: Prawie pół miliona to nie takie tylko trochę. No w skali Narodu jest to niewiele. Tylko jedne wybory prezydenckie miały tak niewielką różnicę. Mój argument był taki, że argumentowanie „tylko trochę” nie ma racji bytu w tej sytuacji. Jak się doda tych pacjentów z demencją, za których zagłosowała pisowska zakonnika, tych, którzy mają ograniczony dostęp do mediów innych niż TVPiS, tych, co chcieli zagłosować, ale pakiet nie doszedł i tych gdzie doszło do innych „drobnych nieprawidłowości” to pół miliona się może nagle zebrać. Zresztą, gdyby te wszystkie brudne sztuczki PiS-u nie były istotne, to po co PiS je w ogóle stosował? Zresztą zdecyduj się na jedną linię obrony. Albo siostrzyczki zrobiły wałek, ale to nieważne, bo to niewiele głosów było. Albo siostrzyczki wałka nie zrobiły i wówczas obrona, że „tylko trochę” nie ma sensu.
|
Śr lip 29, 2020 8:32 |
|
 |
Saqura
|
Alus napisał(a): Potrafi wyborcy już czytać, ale czy chcą - znajoma emerytowana nauczycielka normalna praktykująca katoliczka przez lata, od paru lat nawrócona na narodowy katolicyzm, wzorem o. Rydzyka brzydzi się wziąć do ręki GW, a TVN to przekaz piekielny. Osoba z wyższym wykształceniem, +-70% wyborców Dudy stanowią ludzie z podstawowym i zawodowym wykształceniem - a ci zdecydowanie korzystali z różnych mediów przekazu. Człowiekowi z podstawowym wykształceniem konstytucja również zapewnia prawo oddania głosu. Zawsze pozostaje im Fakt czy Newsweek z panem Lisem, który również posługuje się na twiteerze ośmioma gwiazdkami (gość z wyższym wykształceniem). GW czy TVN to żadne wzory medialne, typowy przykład medialnej manipulacji językowej często zakrywającej rzetelny przekaz. Alus napisał(a): Polonia w Wlk Brytanii na własny koszt wynajmował kurierów, aby dostarczyć głosy do ambasady, bo ta ponoć na skutek koronawirusa zamknęła drzwi przed wyborcami. W Polsce funkcjonuje ponad 800 DPS - niezłą liczbę głosów można było uzyskać w nich. Poczta w Anglii nie działała? To nie MSZ czy ambasada decydują o formie przeprowadzenia wyborów w danym kraju, a tamtejsze odpowiednie władze. Insynuujesz że w DPS-ach nie ma ludzi którzy sami dają sobie doskonale radę i głosują? No przecież żaden przedstawiciel partii PIS za nich krzyżyka nie stawiał 
|
Śr lip 29, 2020 8:40 |
|
 |
Saqura
|
gzaze napisał(a): Zresztą zdecyduj się na jedną linię obrony. Albo siostrzyczki zrobiły wałek, ale to nieważne, bo to niewiele głosów było. Albo siostrzyczki wałka nie zrobiły i wówczas obrona, że „tylko trochę” nie ma sensu. Od tego są odpowiednie organy, które obecnie ta sprawą się zajmują. Nie mnie je oceniać po tym co opisała GW. gzaze napisał(a): Zresztą, gdyby te wszystkie brudne sztuczki PiS-u nie były istotne, to po co PiS je w ogóle stosował? Ciekawa jestem co by się działo gdyby nagle się okazało że pięć milionów głosów jest nieważnych, tak jak w wyborach samorządowych w 2014 roku, a PKW dwa tygodnie zwlekałaby z ogłoszeniem frekwencji.
|
Śr lip 29, 2020 8:50 |
|
|
|