Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Saqura napisał(a): Od tego są odpowiednie organy, które obecnie ta sprawą się zajmują. Nie mnie je oceniać po tym co opisała GW. To po co w ogóle sprawę komentujesz? Cytuj: Ciekawa jestem co by się działo gdyby nagle się okazało że pięć milionów głosów jest nieważnych, tak jak w wyborach samorządowych w 2014 roku, a PKW dwa tygodnie zwlekałaby z ogłoszeniem frekwencji. Czyli to co zawsze – łotabałtyzm i odgrzewane kotlety.
|
Śr lip 29, 2020 8:58 |
|
|
|
 |
Saqura
|
gzaze napisał(a): To po co w ogóle sprawę komentujesz? Bo padają same oskarżenia na bazie GW, a wyrok w sprawie jeszcze nie zapadł. To się nazywa niesprawiedliwość. gzaze napisał(a): Czyli to co zawsze – łotabałtyzm i odgrzewane kotlety To dla tych którzy widzą źdźbło, a belkę pomijają.
_________________ "To jest moje przykazanie, abyście się wzajemnie miłowali tak jak Ja was umiłowałem" (J 15,12)
|
Śr lip 29, 2020 9:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Saqura napisał(a): Bo padają same oskarżenia na bazie GW, a wyrok w sprawie jeszcze nie zapadł. To się nazywa niesprawiedliwość. No tak. W normalnej cywilizacji najpierw się oskarża, a potem pada wyrok. Według przedstawicieli cywilizacji pisowskiej to niesprawiedliwość. Najpierw się wydaje wyrok, żeby potem móc oskarżać. Cytuj: To dla tych którzy widzą źdźbło, a belkę pomijają. Aha – czyli rozwalenie mediów publicznych, robienie kampanii wyborczej pod pretekstem „wiadomości”, cenzurowanie piosenek i oczernianie zasłużonych moderatorów polskiej kultury to jest „źdźbło”. Tymczasem założenie, że Polacy są na tyle inteligentni, że nie będą głosować na spis treści to jest „belka”.
|
Śr lip 29, 2020 9:15 |
|
|
|
 |
Saqura
|
gzaze napisał(a): No tak. W normalnej cywilizacji najpierw się oskarża, a potem pada wyrok. Według przedstawicieli cywilizacji pisowskiej to niesprawiedliwość. Najpierw się wydaje wyrok, żeby potem móc oskarżać. Nie znasz sprawy, opierasz się jedynie na słowach dziennikarza, nie wysłuchano stron. Czy S.Nowak jest już winny zarzucanych Mu czynów? Mam prawo Go oskarżać? gzaze napisał(a): Aha – czyli rozwalenie mediów publicznych, robienie kampanii wyborczej pod pretekstem „wiadomości”, cenzurowanie piosenek i oczernianie zasłużonych moderatorów polskiej kultury to jest „źdźbło”. Tymczasem założenie, że Polacy są na tyle inteligentni, że nie będą głosować na spis treści to jest „belka”. Drugą stronę też takim "czystym wzrokiem" oceniłeś?
_________________ "To jest moje przykazanie, abyście się wzajemnie miłowali tak jak Ja was umiłowałem" (J 15,12)
|
Śr lip 29, 2020 9:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Saqura napisał(a): Nie znasz sprawy, opierasz się jedynie na słowach dziennikarza, nie wysłuchano stron. Ale znam fakt – 100% pensjonariuszy zagłosowało za Dudą. To jest zjawisko na tyle dziwne, że w zasadzie implikuje oszustwo. Cytuj: Czy S.Nowak jest już winny zarzucanych Mu czynów? Mam prawo Go oskarżać? Masz prawo komentować jego sprawę na podstawie tego, co już wiadomo. Cytuj: Drugą stronę też takim "czystym wzrokiem" oceniłeś? Przedstawiłem problematyczne działania związane z jednymi i drugimi wyborami. Nie moja wina, że w przypadku PiS-u jest ich więcej i są poważniejsze.
|
Śr lip 29, 2020 9:38 |
|
|
|
 |
Saqura
|
gzaze napisał(a): Ale znam fakt – 100% pensjonariuszy zagłosowało za Dudą. To jest zjawisko na tyle dziwne, że w zasadzie implikuje oszustwo. Oszustwo, którego Twoim zdaniem dopuścił się PIS? Gminy, komisje ze 100% poparciem też się zdarzały, to też oszustwo? Wybory przeprowadziła PKW, a nie osobiście członkowie PIS gzaze napisał(a): Przedstawiłem problematyczne działania związane z jednymi i drugimi wyborami. Nie moja wina, że w przypadku PiS-u jest ich więcej i są poważniejsze. Byłam dość bacznym obserwatorem, i niestety ale obie strony posługiwały się ciężkimi działami. Najbardziej ze wszystkiego zbulwersowały mnie niby niezależne media i prasa działające na korzyść kandydata PO oraz zachowanie pana posła Nitrasa. Natomiast z drugiej strony telewizja publiczna, w której słowo Trzaskowski nie schodziło z anteny, plus wszystkie wiece obecnego prezydenta transmitowane na żywo...męczyło. Jeśli chodzi o S.Nowaka, to nie wiem jak miałabym komentować coś, do czego nie mam pewności że doszło. Takie gadu gadu dla samego pogadania.
|
Śr lip 29, 2020 10:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Saqura napisał(a): Oszustwo, którego Twoim zdaniem dopuścił się PIS? Oszustwo, którego dopuścili się zwolennicy PiS. Kierowanie pisowską propagandą, która każe tych, którzy PiS-u nie popierają demonizować, odsądzać od polskości, od chrześcijaństwa, czy czasem nawet od człowieczeństwa. Cytuj: Wybory przeprowadziła PKW Osobiście licząc głosy w każdym obwodzie. Cytuj: Byłam dość bacznym obserwatorem, i niestety ale obie strony posługiwały się ciężkimi działami. Ale niestety PiS cięższymi. Cytuj: Najbardziej ze wszystkiego zbulwersowały mnie niby niezależne media i prasa działające na korzyść kandydata PO Tak? Proszę zatem przedstawić mi materiał odpowiednika „Wiadomości” z dowolnej niezależnej telewizji, który ma taką formę i wymowę, jak niesławny materiał z TVPiS. Gdybym był zwolennikiem PiS-u, to by mnie obrażało bardziej niż męczyło.
|
Śr lip 29, 2020 10:08 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Uwielbiam obronę jedynie słusznie nam panujących pt. "a u was murzynów biją: 
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
Śr lip 29, 2020 10:10 |
|
 |
Saqura
|
gzaze napisał(a): Oszustwo, którego dopuścili się zwolennicy PiS. Kierowanie pisowską propagandą, która każe tych, którzy PiS-u nie popierają demonizować, odsądzać od polskości, od chrześcijaństwa, czy czasem nawet od człowieczeństwa. Kto kogo demonizuje, obie strony są winne, osobiście nigdzie nie widziałam wśród zwolenników PIS-u maseczek z wulgarnymi napisami, lub osobiście popierającymi i promującymi te napisy w mediach społecznościowych posłów tejże partii, w przeciwieństwie do członków opozycji obnoszących się z tym wszem i wobec. Nie wspomnę o wyrażeniach obrażających wyborców prawej strony. gzaze napisał(a): Osobiście licząc głosy w każdym obwodzie. Uważasz że w każdej z nich było brak przedstawicieli obu stron. gzaze napisał(a): Ale niestety PiS cięższymi. Wiele zależy od tego w co ma się wgląd i na ile jest się zaangażowanym w daną stronę(już posiadany wybór z góry zaciera obraz) gzaze napisał(a): Tak? Proszę zatem przedstawić mi materiał odpowiednika „Wiadomości” z dowolnej niezależnej telewizji, który ma taką formę i wymowę, jak niesławny materiał z TVPiS Niezależna telewizja nie otrzymuje upomnień KRRiT za nieprawdziwą informację czy zbytnią agitację jednego kandydata, oczywiście TVP z upomnieniami nie pozostaje w tyle(ma ich dość sporo) gzaze napisał(a): Gdybym był zwolennikiem PiS-u, to by mnie obrażało bardziej niż męczyło. Też nie jestem zwolennikiem PIS, jak dla mnie zbyt słaba prawica.
|
Śr lip 29, 2020 10:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Saqura napisał(a): Kto kogo demonizuje, obie strony są winne, osobiście nigdzie nie widziałam wśród zwolenników PIS-u maseczek z wulgarnymi napisami, lub osobiście popierającymi i promującymi te napisy w mediach społecznościowych posłów tejże partii, w przeciwieństwie do członków opozycji obnoszących się z tym wszem i wobec. Po pierwsze – jesteśmy na forum polskim i proszę pisać po polsku. Po drugie – znowu ten sam łotabałtyzm – mamy w mediach publicznych nieustanną propagandę idei tożsamości „polskości” z pisowskością, „interesów polskich” z planami PiS, a ostatnio także kościelną propagandę idei „niegłosujący na Dudę tracą życie wieczne”, czy Dudowe „LGBT to nie ludzie”. No i co wobec tego powie symetrysta? Otóż symetrysta powie, że ktoś tam założył maseczkę z wulgarnym napisem. Cytuj: Uważasz że w każdej z nich było brak przedstawicieli obu stron. W niektórych było. Co oczywiście nie jest winą PiS-u. Jednakże pomysł, że „przecież nie mogło być oszustw, bo czuwa PKW” to absurd. Cytuj: Wiele zależy od tego w co ma się wgląd i na ile jest się zaangażowanym w daną stronę(już posiadany wybór z góry zaciera obraz) Też dlatego przedstawiam tutaj konkretne przykłady. Jeśli dla Ciebie wulgarna maseczka i podporządkowanie mediów publicznych mają tę samą wagę, to pytanie, komu zaangażowanie zaciera obraz. Cytuj: gzaze napisał(a): Tak? Proszę zatem przedstawić mi materiał odpowiednika „Wiadomości” z dowolnej niezależnej telewizji, który ma taką formę i wymowę, jak niesławny materiał z TVPiS Niezależna telewizja nie otrzymuje upomnień KRRiT za nieprawdziwą informację czy zbytnią agitację jednego kandydata, oczywiście TVP z upomnieniami nie pozostaje w tyle(ma ich dość sporo) Jeśli cytujesz moje pytanie, to na nie odpowiadaj. Jeśli moje pytanie ignorujesz, to nie udawaj, że odpowiadasz. Cytuj: Też nie jestem zwolennikiem PIS, jak dla mnie zbyt słaba prawica. Jeśli dla Ciebie ktoś, kto publicznie głosi, że niepodporządkowani wodzowi to nie są prawdziwi Polacy i ludzie pójdą do piekła za głosowanie przeciwko Partii jest „za słabą prawicą”, to strach pomyśleć, jak wyglądałaby „odpowiednio silna prawica”.
|
Śr lip 29, 2020 10:56 |
|
 |
Saqura
|
gzaze napisał(a): Po pierwsze – jesteśmy na forum polskim i proszę pisać po polsku. Po drugie – znowu ten sam łotabałtyzm – mamy w mediach publicznych nieustanną propagandę idei tożsamości „polskości” z pisowskością, „interesów polskich” z planami PiS, a ostatnio także kościelną propagandę idei „niegłosujący na Dudę tracą życie wieczne”, czy Dudowe „LGBT to nie ludzie”. No i co wobec tego powie symetrysta? Otóż symetrysta powie, że ktoś tam założył maseczkę z wulgarnym napisem. Nie po polsku a jednak odpowiedziałeś. Pomimo to nie dziwi twoja uszczypliwość skoro mózgi głosujących za PIS-em mają całkowicie inne okablowanie, nie wspomnę o paskudnych mordach, ordynarnych ryjach po których łatwo można ich rozpoznać. Po drugie nie ktoś tam założył ordynarną maseczkę, a posłowie PO posługujący się ośmioma gwiazdkami na własnych twitterach (mobilizując wyborców do takich a nie innych napisów) gzaze napisał(a): W niektórych było. Co oczywiście nie jest winą PiS-u. Jednakże pomysł, że „przecież nie mogło być oszustw, bo czuwa PKW” to absurd. Nie ja posądzałam bezpośrednio PIS o oszustwo, nie trawię przypisywania i uogólniania. gzaze napisał(a): Jeśli dla Ciebie ktoś, kto publicznie głosi, że niepodporządkowani wodzowi to nie są prawdziwi Polacy i ludzie pójdą do piekła za głosowanie przeciwko Partii jest „za słabą prawicą”, to strach pomyśleć, jak wyglądałaby „odpowiednio silna prawica” Obywatelstwa polskiego (czy to za czyny, czy wypowiedzi) nie zamierzają nikogo pozbawiać, to akurat "marzenia" pana B.Budki(więc nie jest jeszcze tak źle) Silna prawica to twarda i nieustępliwa mowa, PIS ma w zwyczaju (po trochu) naginać się w różne strony, by w stopniu minimalnym osiągnąć ich zadowolenie. Druga tura wyborów była wyborem przyszłej, dalszej państwowej tożsamości, kultury (pisze o sobie)
|
Śr lip 29, 2020 11:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Saqura napisał(a): Nie po polsku a jednak odpowiedziałeś. Mam nadzieję. Tzn. poprawiłem „w głowie” interpunkcję tak, żeby mi wyszło sensowne zdanie po polsku. Nie mam pewności, czy zrobiłem to zgodnie z Twoją intencją. Dlatego na przyszłość proszę pisać po polsku. Cytuj: Pomimo to nie dziwi twoja uszczypliwość skoro mózgi głosujących za PIS-em mają całkowicie inne okablowanie Czasami takie wrażenie się odnosi. Tzn. nie chodzi o jakieś wrodzone okablowanie, ale o wzorce cywilizacyjne, sposób myślenia. Cytuj: nie wspomnę o paskudnych mordach, ordynarnych ryjach po których łatwo można ich rozpoznać. Czyli z braku argumentów będziesz walić jakieś chochoły. Cytuj: Po drugie nie ktoś tam założył ordynarną maseczkę, a posłowie PO posługujący się ośmioma gwiazdkami na własnych twitterach (mobilizując wyborców do takich a nie innych napisów) A konkretnie o co chodzi wytłumaczysz? Bo widzę, że próbujesz rozdmuchać jakiegoś non-newsa, ale nie za bardzo wiem, jakiego. Cytuj: Nie ja posądzałam bezpośrednio PIS o oszustwo A co to znaczy „bezpośrednio PiS”? PiS to byt bezosobowy. Niczego nie może zrobić „bezpośrednio”. Zawsze czynią jego członkowie i sympatycy. Cytuj: Obywatelstwa polskiego (czy to za czyny, czy wypowiedzi) nie zamierzają nikogo pozbawiać Bo się nie da. Ale propaganda dotycząca tego, kto jest „Polakiem” i co to są „polskie interesy” jest jasna. Tylko PiS je realizuje. Cytuj: Silna prawica to twarda i nieustępliwa mowa Aha. No i właśnie tutaj widać tę różnicę w „okablowaniu”. Jak ja widzę kogoś, kto twardo i nieustępliwie gada krzywdzące głupoty, to tracę do takiej osoby zaufanie. A Ty ją podziwiasz.
|
Śr lip 29, 2020 12:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No i teraz tej państwowej tożsamości, kultury ma bronic ... Trzaskowski! Cytuj: Nie ma zgody na to, żeby unijni urzędnicy ze względu na swoje "widzimisię" i lewacką ideologię zabierali pieniądze polskim samorządom - tak o decyzjach Komisji Europejskiej mówi wiceminister aktywów państwowych Janusz Kowalski. I oczekuje reakcji... Rafała Trzaskowskiego. Janusz Kowalski był gościem programu "Graffiti" w Polsat News. Wiceminister aktywów państwowych o swoich obowiązkach mówił jednak bardzo mało. Skupił się na sprawie wypowiedzenia Konwencji Stambulskiej oraz kwestiach światopoglądowych.
Odniósł się do decyzji Komisji Europejskiej, która we wtorek poinformowała o obcięciu funduszy dla niektórych samorządów. Jak pisaliśmy w money.pl, sześć polskich miast, które wnosiły o dofinansowanie z funduszy unijnych, a wcześniej określiły się "strefami wolnymi od LGBT" - pieniędzy nie dostanie.
- Ze względów ideologicznych Unia Europejska chce polskim samorządom zabierać pieniądze - wściekał się Kowalski. Jak dodawał, "nie ma zgody na to, żeby unijni urzędnicy ze względu na swoje widzimisię i lewacką ideologię zabierali nam pieniądze".
Od kogo oczekuje reakcji w tej sprawie? Nie od premiera, nie od szefa resortu spraw zagranicznych czy ministra ds. europejskich. Żąda wsparcia ze strony... Rafała Trzaskowskiego. (...)
Wiceminister aktywów państwowych poświęcił jedynie kilka zdań na sytuację w polskim górnictwie. Czyli na to, czym powinien zajmować się w ramach swoich obowiązków służbowych.
- Różnimy się od Platformy Obywatelskiej i PSL tym, że rozmawiamy z górnikami - tak skomentował fakt, że plan naprawczy dla Polskiej Grupy Górniczej został praktycznie wyrzucony do kosza. Po tym, jak związkowcy się na niego nie zgodzili i rozmowy ministra Jacka Sasina zostały zerwane. https://www.money.pl/gospodarka/strefy- ... 1425a.htmlTak to silna geba w kraju prawica maleje to rozkapryszonego dzieciaka na niwie miedzynarodowej: Kasa nam sie nalezy, a od "naszych wartosci" wam wara! A waszych, czyli wspolnych, unijnych, nie chcemy! U nss tylko wolne zwiazki i rozwody heteroseksualne sa przez partie i hierarchie popierane. Przed gornikami padli na kolana zanim ci zaczeli protesty, a reszta obywateli ma siedziec cicho "za miske ryzu". Kopalnie i tak padna, mam nadzieje, ze teraz. Bo kolejny rzad nie ma obowiazku dostawac za winy PiSu. Pieniedzy na cukierki dla wszystkich juz dawno nie ma.
|
Śr lip 29, 2020 12:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Kopalnie i tak padna, mam nadzieje, ze teraz. Bo kolejny rzad nie ma obowiazku dostawac za winy PiSu. Dziwne podejście. A górnicy mają dostawać za winy PiS-u?
|
Śr lip 29, 2020 12:47 |
|
 |
Saqura
|
gzaze napisał(a): Czasami takie wrażenie się odnosi. Tzn. nie chodzi o jakieś wrodzone okablowanie, ale o wzorce cywilizacyjne, sposób myślenia. Nie należę do tego gatunku soli, którą da się tak łatwo rozpuścić w świecie. gzaze napisał(a): Czyli z braku argumentów będziesz walić jakieś chochoły. To nie są chochoły, a wypowiedzi opozycyjnej inteligencji. gzaze napisał(a): A konkretnie o co chodzi wytłumaczysz? Bo widzę, że próbujesz rozdmuchać jakiegoś non-newsa, ale nie za bardzo wiem, jakiego. ***** ***, gwiazdki, którymi posługują się między innymi posłanka, przewodnicząca sejmowej Komisji Etyki, ciężko również byłoby pominąć promującego je pana T.Lisa, zastępują to samo wyrażenie które widniało na maseczkach zwolenników opozycji. Dlatego wcześniej pisałam o wszechstronnej obserwacji kampanii. gzaze napisał(a): A co to znaczy „bezpośrednio PiS”? PiS to byt bezosobowy. Niczego nie może zrobić „bezpośrednio”. Zawsze czynią jego członkowie i sympatycy. Wątpię by jedynie sympatycy PO głosowali na p.Trzaskowskiego, to samo dotyczy strony przeciwnej. gzaze napisał(a): Bo się nie da. Ale propaganda dotycząca tego, kto jest „Polakiem” i co to są „polskie interesy” jest jasna. Tylko PiS je realizuje. Według przewodniczącego B.Budki p.Kurski też nie powinien nim być. gzaze napisał(a): Aha. No i właśnie tutaj widać tę różnicę w „okablowaniu”. Jak ja widzę kogoś, kto twardo i nieustępliwie gada krzywdzące głupoty, to tracę do takiej osoby zaufanie. A Ty ją podziwiasz. Zależy co się kryje pod wyrażeniem "krzywdzące głupoty", no i skąd wiesz co ja podziwiam i jakie wartości są mi bliskie 
|
Śr lip 29, 2020 13:04 |
|
|
|