Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Jarosław nie był wyśmienity, tylko poprawny a Tusk sobie nie radzi o czym większość mówi i pisze. (a w szczególności media)
Tylko ślepy i głuchy lub nie rozumny nie raczy tego zauważyć.
|
Cz lut 26, 2009 15:44 |
|
|
|
 |
Cyryl
|
A może pora,żeby wreszcie pojawił się ktoś trzeci?
|
Cz lut 26, 2009 15:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cyryl napisał(a): A może pora,żeby wreszcie pojawił się ktoś trzeci?
Np. Putin lub Merkel?
Całkiem możliwe, że niedługo to nastąpi. 
|
Cz lut 26, 2009 15:51 |
|
|
|
 |
Cyryl
|
Niemieckich władców nie raz już sobie sami w historii wybieraliśmy bez żadnego przymusu.Jeden z patronów Polski już w wiekach średnich był można napisać zwolennikiem zbliżenia polsko-niemieckiego,a obecnie spoczywa w Katedrze Wawelskiej i prawdopodobnie jego sympatie polityczne przyczyniły się w jakimś stopniu do jego śmierci.Władców ze wschodu również wybraliśmy sobie w czasach jagiellońskich.A jak wiadomo historia lubi kołem się toczyć.
|
Cz lut 26, 2009 16:21 |
|
 |
Cyryl
|
Zastanawiałem się nad tym tematem i doszedłem do wniosku- gdyby kiedyś zwyciężyli zwolennicy Jana Muskaty,a nie Łokietka mielibyśmy taki poziom życja jak przykładowo Niemcy czy Holendrzy.
|
Cz lut 26, 2009 17:59 |
|
|
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
worek napisał(a): hmm czyli jak brat Jarosław stał na czele Polski to było syto, a teraz Tusk bezczelnie wymyślił kryzys gospodarczy na swiecie żeby w Polsce obniżyć płace i zwiększyć bezrobocie??
gratulacjię
Pogratulować to mozesz sobie, tego rządu a więc tego co się dziś dzieje.
Politycy nie są od tego rządząc naszym krajem, by sobie rządzili ale by zmieniali naszą rzeczywistość dodatnio, rządząc.
Tusk obiecał inną rzeczywistość, i nic go nie usprawiedliwia.
Szedł do wyborów z jasnymi hasłami, expose wygłosił=naobiecywał, pozniej po 100 dniach obiecał coś tam kolejny raz i dalej obiecuje.
Jeżli znasz powód po co zmieniliśmy dobry rząd na gorszy to napisz, a nie posługuj się hasełkami.
Rządy PiS=u w 20 letniej historii wolnej powojennej Polski były najlepsze, co diś jeszcze lepiej widać.
Żałuje, że własnie w czasie kryzysu nie rządzi PiS. Z pewnością byłoby dla nas lepiej.
_________________ http://www.kppis.pl/forum/index.php
|
Cz lut 26, 2009 21:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Problem w tym, że PiS chciał oderwać się w nowych wyborach od Samoobrony i LPR a w efekcie został odsunięty od władzy przez sprytne PRowskie zabiegi PO.
A teraz mamy co mamy.
PO burzy jest słońce, a po sraczce spokój.
Zleje deszczem, wyczyści kiszki i będzie nam błogo bez PO i TUSKA.
Widzę światełko w tunelu.
Może ten kryzys zadziała jak środek przeczyszczający na polską politykę.
Szybciej zostanie zatwardzenie polityczne (czytaj rządy PO) wydalone w siną dal.
|
Cz lut 26, 2009 21:44 |
|
 |
Cyryl
|
Tacy wybitni i opatrznościowi mężowie jak Kaczyńscy czy Tusk już tyle wielkich rzeczy dla kraju dokonali,że mogliby sobie już dać spokój i odpocząć.Proponuję postawić im już za życia pomniki,nazwać ich imionami ulice oraz szkoły i niech pozwolą w końcu podziałać dla kraju też innym.
|
Cz lut 26, 2009 22:24 |
|
 |
worek
|
a może mi powiesz ile kluczowych reform wprowadzili jaśnie łaskawi Panowie z PiS, czemu nie wykorzystali hossy w Polsce żeby przyśpieszyć wejście ERM2, nie zreformowali emerytur świadczeń socjialnych itd?? to no tacy wspaniali i cudowni że najbardziej spektakularnym momętem w ich czasie rządów był przystanek Włoszczowa  sex afera w koalicji i wieczne szukanie szarej sieci i układów... a dla kraju nic... no ale tak to jest jak się udaje wielkiego wojownika o niepodległość a za komuny tatuś na uniwerku wykłada i mieszkanie od znienawidzonej władzy komunistycznej przyjmuję... potrafią to oni tylko pluć na symbole tego kraju i nic więcej banda i motłoch...
dzięki Bogu że od wałdzy odsunięci zostali, bo dzi miałbyś euro po 9 PLN ich cudowny plan zmniejszenia deficytu budzetowego - upłynnić rezerwy NBP i nadwyżke na rynek wpuścić...
Przez 2 lata za Polskę się wstydziłem, teraz nie muszę
_________________ Proszę o obcję "edytuj"
mój analfabetyzm utrudnia mi życie...
przepraszam za błędy...
|
Pt lut 27, 2009 9:36 |
|
 |
worek
|
Cytuj: Tusk obiecał inną rzeczywistość, i nic go nie usprawiedliwia.
no tak by kryzys to wymyśliła masoneria żydowska ...
żal mi ludzi którzy o ekonomi mają tyle pojęcia, co w Fakcie na pierwszej stronie jest napisane...,
przepraszam za błędy...
|
Pt lut 27, 2009 9:39 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: a może mi powiesz ile kluczowych reform wprowadzili jaśnie łaskawi Panowie z PiS, czemu nie wykorzystali hossy w Polsce żeby przyśpieszyć wejście ERM2 Bdura- to za rządów PiS-u zmniejszono deficyt budzetowy z 26 mld do 18 mld, co skutkowało zniesieniem tzw. "nadmiernego deficytu budżetowego" który nałożyła na nas UE w 2004 , a co dopiero natąpoło na poczatku 2008 roku, po uchwaleniu budzętu na ten rok przygotowanego przez rząd PiS. Bez tego wogóle nie można było myśleć o euro. Przeczytaj sobie wypoeiedzi Gilowskiej w sprawie euro, a nie powtarzaj idiotyzmów. Cytuj: Włoszczowa sex afera w koalicji i wieczne szukanie szarej sieci i układów... a dla kraju nic... no ale tak to jest jak się udaje wielkiego wojownika o niep
odległość a za komuny tatuś na uniwerku wykłada i mieszkanie od znienawidzonej władzy komunistycznej przyjmuję... potrafią to oni tylko pluć na symbole tego kraju i nic więcej banda i motłoch...
Dobrze się czujesz? Zaprzeczasz sam sobie i to w zdaniach występujących po sobie... Cytuj: dzięki Bogu że od wałdzy odsunięci zostali, bo dzi miałbyś euro po 9 PLN ich cudowny plan zmniejszenia deficytu budzetowego - upłynnić rezerwy NBP i nadwyżke na rynek wpuścić...
Możesz się posługiwać faktami lub choć jakimiś zbliżonymi do żródeł danymi?, bo to co piszesz to jakiś science fiction. To Tusk wróżył euro za rządów PiS, 5 zł. Nie dużo sie pomylił...jak widać Cytuj: [Przez 2 lata za Polskę się wstydziłem, teraz nie muszę
Dejże spokój...to żałosne. Przemyśl co piszesz.
|
Pt lut 27, 2009 19:41 |
|
 |
AmericanWestland
|
mysle ze do Polski troche pasuje Starotestamentalny tekst o wyjściu narodu wybranego z niewoli egipskiej, naród wybrany wszedl do ziemi obiecanej po 40 latach wtedy kiedy wymarlo pokolenie znajace niewolnictwo nawet Mojżesz nie wszedl poniewaz niewolnik nigdy nie bedzie umiał sobą ządzic a w Polsce powinno byc tak samo Lech Wałesa i "s" nie powinii zostac u władzy bo zrujnowali ten kraj wiec ludzie w nastepnych wyborach wybrali swojego starego pana i wrócili do niewolictwa i nie wiadomo czy jakby Mojzesz wszedl do ziemi obiecanej to czy ludzie nie wrocili by do egiptu, w polsce nawet nie umiemy kozystać z tej wolnosci o którą walczylismy do krwi. Wybierany rząd jest byle jaki, byle tylko by ktoś nami rządził obojetnie jak bo lepiej sie nie wtracac do wladzy przeciez ona wybierze za nas najlepiej za duzo nie myslec , zresztą po co ? przeciez media na wszystko wytlumaczą zostalo sie tylko dorabiac i odpracowywac jednostki. nie bede tu licytowall które żądy byly lepsze poniewaz polsce nie potrzeba rządów niewolników którzy chcą sie tylko dorobic i nachapac a potrzebne są rządy młodych wilków którzy chcą cos zmienic.Dotychcczasowe wladze kusza kiełbasa wyborcza która w rządach królów elekcyjnych byla rozliczana bo ludzie nie mieli mentalnosci niewolników oni wiedzieli ze decyduja o kraju a król sie z nimi musial liczyc chociaz byly tego zle skutki z powodu debilizmu szlachty, ale teraz to ledwie kto gebe otworzy ze cos jest nie tak to i tak w mediach wytłumaczą jaka jest prawda i kogo sluchac, nawet nam pokarza kogo wybrac w wyborach to po co myslec przeciez moje media mi powiedzialy kogo mam wybrac nie bede sie spieral z statystykami socjologów jezeli w mentalnosci polaków nie bedzie odpowiedzialnosci za panstwo i buntu przeciw wladzy w duchu patriotycznym to znowu dojdzie do rozbiorów. czesto słyszymy takie hasło "bo za komuny bylo lepiej" jak ruski batem smagal bylo lepiej bo ruski urodzil sie panem nie niewolnikiem on wydawal rozkazy a nie sluchal. demokracja w pl wyglada tak my rządzimy wy jestescie żadzeni demokracja rządy elit a nie ludu. takie jest moje zdanie na temat Polski i rządzących w niej

|
So lut 28, 2009 1:12 |
|
 |
worek
|
dałem ...
z PiS-o fanatykami o politycę nie da się dyskutować...
Cytuj: Włoszczowa sex afera w koalicji i wieczne szukanie szarej sieci i układów... a dla kraju nic... no ale tak to jest jak się udaje wielkiego wojownika o niep
odległość a za komuny tatuś na uniwerku wykłada i mieszkanie od znienawidzonej władzy komunistycznej przyjmuję... potrafią to oni tylko pluć na symbole tego kraju i nic więcej banda i motłoch...
Dobrze się czujesz? Zaprzeczasz sam sobie i to w zdaniach występujących po sobie...
a przepraszam bardzo w kórym miejscu?
przepraszam za błędy...
|
Pn mar 02, 2009 11:12 |
|
 |
Cyryl
|
Problem wg.mnie tkwi w tym,że brak w Polsce partii liberalnej w sensie ekonomicznym,któraby promowała klasę średnią.PIS ma wyrażne ciągoty prosocjalistyczne z sferze gospodarki o zabarwieniu nacjonalistycznym.PO pomimo fasadowych deklaracji o zabarwieniu liberalnym p[osiada głębiej również pokłady socjalizmu tylko o zabarwieniu bardziej prounijnym.Opowieści o Mojżeszu mają sens ,porównując byłego niewolnika z homo sovieticusem wyprodukowanym w PRL.Ruski urodził się jescze bardziej niewolnikiem od Polaka,bo maja taką historię,a nie panem.Jeśli wracasz do czasów staropolskich to nieszczęściem Polski nie była głupota szlachty ale niedocenianie i ograniczanie roli mieszczaństwa,które jako stan trzeci na zachodzie zbudowało fundamenty pod gospodarkę kapitalistyczną.Polska do 1939 roku pozostawała w wiekszości krajem rolniczym,a póżniej robotniczo -chłopskim.Stad brak w naszej historii tradycji liberalnych.
|
Pn mar 02, 2009 13:58 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
worek napisał(a): dałem ... z PiS-o fanatykami o politycę nie da się dyskutować... Cytuj: Włoszczowa sex afera w koalicji i wieczne szukanie szarej sieci i układów... a dla kraju nic... no ale tak to jest jak się udaje wielkiego wojownika o niep
Dobrze się czujesz? Zaprzeczasz sam sobie i to w zdaniach występujących po sobie...
a przepraszam bardzo w kórym miejscu?
a no z PiS-owcami nie da się durnowato dyskutowac, bo to nie idioci, co byle co usłysza i juz łykają jak małe misie.
Co to za seks afera w koalicji? pierwszy raz słysze.
W jednym zdaniu piszesz, że Pis szuka układów i wysmiewasz to, w drugim już układy Ci przeszkadzają....
PiS, że niby na symbole oluje, nic dla kraju nie robią...czy Ty sobie zdajesz sprawę, że włąsnie wiekszosc uważa, tępartię za bardzo az nadto narodową? Która za bardzo chce dbac o gospodarke narodową, nie chce dopuscić do powstania państwa europejskiego, ale Europy narodów.
Doucz się, dokształć worek, a potem takie idiotyzmy powielaj.
|
N mar 08, 2009 2:23 |
|
|
|