Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość
Post Re: Uchodzcy a Kosciół
ARHIZ napisał(a):
I żeby było jasne - nie chodzi mi o to, że agresywnych imigrantów należy chwalić i głaskać po główkach. Po prostu zastanawia mnie fakt rozbieżności wśród wielu Polaków, pomiędzy ich deklaracjami a faktycznie wyznawanymi wartościami.

Doskonale naszą polską gościnność, nasze rozumienie Ewangelii, a właściwie brak zrozumienia ukazuje ks. Kaczkowski:
"wyrzuć ten pusty talerz przez okno...":
http://www.deon.pl/161/art,2349,ks-kacz ... o1234.html

Pn kwi 25, 2016 21:36
Helenka napisał(a):
ARHIZ napisał(a):
I żeby było jasne - nie chodzi mi o to, że agresywnych imigrantów należy chwalić i głaskać po główkach. Po prostu zastanawia mnie fakt rozbieżności wśród wielu Polaków, pomiędzy ich deklaracjami a faktycznie wyznawanymi wartościami.

Doskonale naszą polską gościnność, nasze rozumienie Ewangelii, a właściwie brak zrozumienia ukazuje ks. Kaczkowski:
"wyrzuć ten pusty talerz przez okno...":
http://www.deon.pl/161/art,2349,ks-kacz ... o1234.html

To znaczy poprzez polską gościnność należy pozwolić na islamizację? Czy ktokolwiek z immamów przeprosił oficjalnie za te ataki? A także za prześladowanie i ludobójstwo chrześcijan które ma miejsce obecnie? Czy ktokolwiek z nich lub jacyś muzułmanie wyrazili publicznie swoje oburzenie i sprzeciw?

Czy ewangelicznie to jest poprawne aby wpuszczać ludzi którzy przejawiają roszczeniowa postawę że wszystko ma kręcić się wokół ich ideologii? I są wrogami tejże Ewangelii? Bo to raczej jest tylko politycznie poprawne działanie.

Śr kwi 27, 2016 3:45
equuleuss napisał(a):
Czy ktokolwiek z nich lub jacyś muzułmanie wyrazili publicznie swoje oburzenie i sprzeciw?

Zadajesz pytanie ze strachu i lenistwa, bo nie chciało Ci się wpisać dwa słowa w google, aby mieć całą stronę odpowiedzi. Ale po co? Przecież łatwiej jest wierzyć, że każdy muzułmanin to terrorysta, a dobry muzułmanin to martwy muzułmanin, prawda? Bo wygodnie jest żyć i mieszkać tu, w Polsce, czy Europie, gdzie nie ma wojny, gdzie mamy własny dom, może z basenem, samochód, a może kilka. Trudno byłoby zrezygnować z tego dla jakiegoś ciapatego, prawda? :?

Agata Skowron-Nalborczyk
Muzułmanie przeciwko ISIS
Najpoważniejszym przedsięwzięciem jest otwarty list do przywódcy ISIS, Abu Bakra al-Baghdadiego, który obwołał się kalifem. List ten został podpisany przez reprezentatywną – bo pochodzącą z wielu państw muzułmańskich z całego świata – grupę 126 osób, głównie szanowanych uczonych, i ogłoszony 24 września 2014 r. Wśród sygnatariuszy są m.in.: szajch Al-Azharu Szauki Allam, wielki mufti Egiptu, szajch Muhammad Ahmad Husajn, Mufti Jerozolimy i Całej Palestyny, przedstawiciele Dar al-Ifta z Egiptu, byli wielcy mufti Stambułu oraz Bośni i Hercegowiny, uczeni muzułmańscy z Jordanii, Malezji, Maroka, Nigerii, Czadu, Jemenu, Indonezji, Tunezji, Afganistanu, Sudanu, Syrii, Uzbekistanu, Zjednoczonych Emiratów Arabskich itd., a także z wielu państw europejskich i USA.

http://www.wiez.pl/czasopismo/;s,czasop ... ,art,16114
Pakistański teolog muzułmański, ul-Qadri przedstawił w Londynie orędzie przeciwko dżihadowi. Z coraz większą krytyką spotyka się dżihad wśród młodych muzułmanów
http://www.rp.pl/Panstwo-Islamskie/3062 ... kosci.html
Młodzi brytyjscy muzułmanie i muzułmanki z fundacji Active Change wyrażają solidarny sprzeciw wobec ISIS i jego działań.
http://codziennikfeministyczny.pl/not-i ... iwko-isis/
Muzułmanie wyjdą na poznańskie ulice, by zaprotestować przeciwko terroryzmowi
http://wiadomosci.onet.pl/poznan/muzulm ... owi/329wlv
„Ekstremiści bluźnią. Nie dajmy się” – taki napis widnieje na Muzułmańskim Centrum Kulturalno-Oświatowym przy ul. Kasprowicza we Wrocławiu. Spod niego w piątkowe popołudnie wyruszył pochód pod hasłem: „Nie w naszym imieniu”. Wśród niesionych transparentów można było dostrzec m.in. hasła: „Jestem muzułmaninem, jestem sunnitą, jestem przeciw ISIS”, „Nie dla ISIS”, „Razem przeciw terroryzmowi” (obok krzyża, półksiężyca i gwiazdy Dawida), a także „Stop demonizacji islamu”.
http://wroclaw.gosc.pl/doc/2845979.Muzu ... a-nie-ISIS
Setki brytyjskich muzułmanów pod własnymi nazwiskami wyśmiewa na Twitterze apel przywódcy tzw. państwa islamskiego Abu-Bakra al-Baghdadiego o podjęcie dżihadu i wsparcie muzułmańskiego kalifatu w Iraku i Syrii.
Samozwańczy kalif spotkał się na hasztagu Sorry#ISIS z kpiącym i ironicznymi przyjęciem. "Przepraszam ISIS, ale mam w niedzielę bilety na 'Gwiezdne wojny', mogę dołączyć później?" – pyta jeden z tweetujących brytyjskich muzułmanów.
"Czy mogę się przyłączyć w przyszłym roku? Chciałbym obejrzeć piłkarskie mistrzostwa Europy". "Przepraszam, ten muzułmanin jeszcze się nie przebudził. Musi najpierw wypić kawę" – można przeczytać na hasztagu. Inne powody to: "Sorry, mam mokre włosy". "Tata kazał mi być w domu przed ósmą. Zdążymy do tego czasu?".

http://www.dziennik.com/wiadomosci/arty ... -islamskie
Wystarczy, czy chcesz jeszcze?

Śr kwi 27, 2016 5:54
Cytuj:
Przecież łatwiej jest wierzyć, że każdy muzułmanin to terrorysta, a dobry muzułmanin to martwy muzułmanin, prawda?

Lepiej jest wierzyć prawdzie czym jest islam w swojej istocie.

Cytuj:
Bo wygodnie jest żyć i mieszkać tu, w Polsce, czy Europie, gdzie nie ma wojny, gdzie mamy własny dom, może z basenem, samochód, a może kilka. Trudno byłoby zrezygnować z tego dla jakiegoś ciapatego, prawda? :?

Jedź do Arabii Saudyjskiej i zapytaj czy oni zrezygnują ze swojego bogactwa dla Ciebie. Nawet Cię nie wpuszczą aby tam żyć bo musiałabyś zmienić wyznanie. Tam nawet posiadanie Biblii jest zakazane a niedawno ukrzyżowano młodego chłopaka za to że był chrześcijaninem. A drugą sprawą jest to że większość domniemanych ''uchodźców'' wcale nie ucieka z terenów objętych wojną.

Cytuj:
Muzułmanie przeciwko ISIS
Najpoważniejszym przedsięwzięciem jest otwarty list do przywódcy ISIS, Abu Bakra al-Baghdadiego, który obwołał się kalifem. List ten został podpisany przez reprezentatywną – bo pochodzącą z wielu państw muzułmańskich z całego świata – grupę 126 osób, głównie szanowanych uczonych, i ogłoszony 24 września 2014 r. Wśród sygnatariuszy są m.in.: szajch Al-Azharu Szauki Allam, wielki mufti Egiptu, szajch Muhammad Ahmad Husajn, Mufti Jerozolimy i Całej Palestyny, przedstawiciele Dar al-Ifta z Egiptu, byli wielcy mufti Stambułu oraz Bośni i Hercegowiny, uczeni muzułmańscy z Jordanii, Malezji, Maroka, Nigerii, Czadu, Jemenu, Indonezji, Tunezji, Afganistanu, Sudanu, Syrii, Uzbekistanu, Zjednoczonych Emiratów Arabskich itd., a także z wielu państw europejskich i USA.[/i]

Tak, list jest najpoważniejszym przedsięwzięciem. A ja pytam ponownie - czy ktoś z nich przeprosił publicznie rodziny ofiar zamachu za to co się stało. Czy ktoś z nich wspomniał o ludobójstwie chrześcijan. A tymczasem kurdyjskie kobiety walczą z ISIS. Bo jakoś ten świat muzułmański nie kwapi się do realnej walki z nimi. A z tymi ludźmi można tylko w taki sposób, listy nie robią na nich wrażenia.

Cytuj:
Pakistański teolog muzułmański, ul-Qadri przedstawił w Londynie orędzie przeciwko dżihadowi. Z coraz większą krytyką spotyka się dżihad wśród młodych muzułmanów

Aha, w Londynie. Ale robi wrażenie w ich krajach. W tym samym Londynie i w Anglii są immamowie nawołujący do jihadu. I mają swoich wyznawców.

Cytuj:
Młodzi brytyjscy muzułmanie i muzułmanki z fundacji Active Change wyrażają solidarny sprzeciw wobec ISIS i jego działań.

Aha, i znów brytyjscy, czyli już z brytyjskim paszportem i obywatelstwem. A tymczasem ci ludzie którzy napływają tutaj są z samego serca tegoż jihadu.

Cytuj:
Muzułmanie wyjdą na poznańskie ulice, by zaprotestować przeciwko terroryzmowi

W Poznaniu, a dlaczego nie w Iraku, Arabii Saudyjskiej, w Iranie, Pakistanie? I iluż tych polskich muzułmanów jest? Potomków Tatarów?

Cytuj:
„Ekstremiści bluźnią. Nie dajmy się” – taki napis widnieje na Muzułmańskim Centrum Kulturalno-Oświatowym przy ul. Kasprowicza we Wrocławiu. Spod niego w piątkowe popołudnie wyruszył pochód pod hasłem: „Nie w naszym imieniu”. Wśród niesionych transparentów można było dostrzec m.in. hasła: „Jestem muzułmaninem, jestem sunnitą, jestem przeciw ISIS”, „Nie dla ISIS”, „Razem przeciw terroryzmowi” (obok krzyża, półksiężyca i gwiazdy Dawida), a także „Stop demonizacji islamu”.

No i dalej jesteśmy w Polsce, tym razem Wrocław. Ciekawe jak liczny to był protest i ciekawe czy ISIS wzięło to sobie do serca. I znów cisza w temacie wyrażenia ubolewania i przeprosin za to co się stało i za to co się dzieje nadal, szczególnie na tych terenach Bliskiego Wschodu.

Cytuj:
Setki brytyjskich muzułmanów pod własnymi nazwiskami wyśmiewa na Twitterze apel przywódcy tzw. państwa islamskiego Abu-Bakra al-Baghdadiego o podjęcie dżihadu i wsparcie muzułmańskiego kalifatu w Iraku i Syrii.
Samozwańczy kalif spotkał się na hasztagu Sorry#ISIS z kpiącym i ironicznymi przyjęciem. "Przepraszam ISIS, ale mam w niedzielę bilety na 'Gwiezdne wojny', mogę dołączyć później?" – pyta jeden z tweetujących brytyjskich muzułmanów.
"Czy mogę się przyłączyć w przyszłym roku? Chciałbym obejrzeć piłkarskie mistrzostwa Europy". "Przepraszam, ten muzułmanin jeszcze się nie przebudził. Musi najpierw wypić kawę" – można przeczytać na hasztagu. Inne powody to: "Sorry, mam mokre włosy". "Tata kazał mi być w domu przed ósmą. Zdążymy do tego czasu?".

Poczekaj kiedy kalifat wejdzie do Europy - oni wszyscy będą śpiewać inaczej bo będą postawieni pod wyborem - albo będziesz czynił jihad albo twoja szanowna głowa poleci. Islam jest radykalny. Jakoś ci swobodni muzułmanie inaczej zaczynają zachowywać się i radykalizują się w środowiskach sobie podobnych, wtedy ich wiara nagle staje się najważniejsza.

Cytuj:
Wystarczy, czy chcesz jeszcze?

Przejrzyj na oczy czym jest islam.

Śr kwi 27, 2016 15:35
equuleuss napisał(a):
Cytuj:
Przecież łatwiej jest wierzyć, że każdy muzułmanin to terrorysta, a dobry muzułmanin to martwy muzułmanin, prawda?

Lepiej jest wierzyć prawdzie czym jest islam w swojej istocie.

Św Jan Paweł II był laikiem, nie znającym "czym jest islam w istocie" zwracając się Drodzy Muzułmanie moi Bracia.....

Cytuj:

Podobnie ja ci, którzy posługują się sloganem mściwy jak polski katolik.....oni zapewne poznali czym jest katolicyzm w swojej istocie.

Śr kwi 27, 2016 16:26
Moderator

Alus napisał(a):
Św Jan Paweł II był laikiem, nie znającym "czym jest islam w istocie" zwracając się Drodzy Muzułmanie moi Bracia.....

A co ma jedno wspólnego z drugim?
JPII nie zwracał się w ten sposób do tych wszystkich, którzy podkładają bomby, ścinają innym głowy przed kamerami TV, krzyżują za wyznawanie chrześcijaństwa....
A może jednak, twoim zdaniem, chciał te wszystkie czyny pochwalić?
Alus napisał(a):
Podobnie ja ci, którzy posługują się sloganem mściwy jak polski katolik.....oni zapewne poznali czym jest katolicyzm w swojej istocie.

Kto się takim sloganem posługuje? Alus? Ktoś jeszcze?

Śr kwi 27, 2016 16:31
Zobacz profil WWW
equuleuss napisał(a):
I znów cisza w temacie wyrażenia ubolewania i przeprosin za to co się stało i za to co się dzieje nadal, szczególnie na tych terenach Bliskiego Wschodu.
To znaczy co? Wszelcy muzułmanie mają nas przepraszać za to, ze niektórzy mordują się wzajemnie w Syrii?

Śr kwi 27, 2016 16:40
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):

JPII nie zwracał się w ten sposób do tych wszystkich, którzy podkładają bomby, ścinają innym głowy przed kamerami TV, krzyżują za wyznawanie chrześcijaństwa....
A może jednak, twoim zdaniem, chciał te wszystkie czyny pochwalić?

Bo uchodźcy to nie ofiary terrorystów......

Alus napisał(a):

Cytuj:
Kto się takim sloganem posługuje? Alus? Ktoś jeszcze?

Poczytaj komentarze na wielu portalach, a zobaczysz.

Śr kwi 27, 2016 16:49
Moderator

Czyli, Alus nie wie kto.... no chyba, że ma na myśli wrogów chrześcijaństwa i katolicyzmu?
Wtedy przyznam ci rację: wielu wrogów katolicyzmu obrzuca katolików różnymi wyzwiskami. Alus się do nich chyba jednak nie zalicza?

Śr kwi 27, 2016 17:10
Zobacz profil WWW
equuleuss napisał(a):

Oczywiście Ty doświadczyłeś na własnej skórze i dlatego masz tak kategoryczny pogląd na sprawę uchodźców - każdy to terrorysta.
medieval_man napisał(a):

Wg Ciebie też j.w? Zasada: ty ukradłeś czy tobie ukradli .... nieważne. Ważne, że jesteś zamieszany w kradzież - tak?

Śr kwi 27, 2016 18:04
medieval_man napisał(a):
Czyli, Alus nie wie kto.... no chyba, że ma na myśli wrogów chrześcijaństwa i katolicyzmu?
Wtedy przyznam ci rację: wielu wrogów katolicyzmu obrzuca katolików różnymi wyzwiskami. Alus się do nich chyba jednak nie zalicza?

Slogan - znany, utarty i oklepany zwrot, który poprzez nadmierne używanie w wypowiedziach publicznych stracił na swoim znaczeniu, stając się czystym formalizmem.
Slogan - czym jest islam w swej istocie - czyli islam religia szatana, czy islam religia wojny jest tak samo bezzasadne jak mściwy jak polski katolik. i nie posługują się jedynie wrogowie danej religii.

Śr kwi 27, 2016 18:45
Cytuj:
Oczywiście Ty doświadczyłeś na własnej skórze i dlatego masz tak kategoryczny pogląd na sprawę uchodźców - każdy to terrorysta.

Powiedz w takim razie dlaczego policja boi się wejść do muzułmańskich dzielnic? Uzbrojeni policjanci z tarczami, ale boją się.

Ty jako kobieta możesz jechać do jakiegoś muzułmańskiego kraju i spróbować tam żyć - szybko zmienisz zdanie jak zobaczysz pewne rzeczy na własne oczy, a nie oczyma poprawnie politycznych mediów które próbują wciskać pusty i kłamliwy slogan o tym że że islam to religia pokoju. Islam to ideologia, bardzo niebezpieczna. A często mówią to ludzie którzy naprawdę wiedzą czym to jest, ludzie którzy mają styczność z tą ideologią.

Muzułmanin może udawać twojego przyjaciela, może udawać wszystko w imię świętego kłamstwa które pozwala nawet na takie rzeczy jak oszustwo, aby nawrócić niewiernych na jedyną właściwą drogę prowadzącą do Allaha.

Otóż obliczono ile już jest terrorystów w Europie dzięki temu zalewowi ''uchodźców''. Liczba idzie w tysiące. Wystarczy teraz że każdy z nich zorganizuje wystrzałową imprezę w różnych punktach Europy i mamy wojnę, chaos i wiele niewinnych ofiar. Dopiero niedawno przechwycono ciężarówki z tonami mundurów dla jihadistów w Europie. Gdzieś tam pomiędzy nimi były nawet te mundurki w pomarańczowym odcieniu dla ofiar egzekucji.

Tak, lepiej jest zamknąć oczy, zakryć uszy i usta i potem tylko zmieniać sobie profilowe flagi na Facebooku, która następna? Jakie kolory obstawiamy? Oni nie muszą nawet przeprowadzać terrorystycznych ataków, ale wystarczy że urosną w siłę w Europie i tym samym osiągną większe prawa, także obstawiając swoich ludzi w rządach. A wtedy Europa ma szanse stać się kalifatem, w przyszłych pokoleniach. Islam jest narzucający się.

Irak jest w posiadaniu najgroźniejszej i najbardziej śmiercionośnej broni - jad kiełbasiany, toksyna gdzie wystarczą nanoczasteczki aby zabić. Mają tego na tyle że ta ilość jest w stanie zabić całą ludzkość trzy razy. Używa się tego w aerozolu jako broń, wystarczy to rozpylić w powietrzu i koniec. To jest - bioterroryzm.

Już coś takiego próbowano przeprowadzić w Japonii, jakaś sekta próbowała zorganizować taki atak ale nie udało im się sprowadzić toksyny do postaci aerozolu.

I teraz na jednym z video gdzie możesz sobie objerzeć na Youtube, jeden z terorystów ISIS, a jak wiesz oni mają taki ''komitet medialny'', tak więc jeden z nich mówi takie oto słowa - zatruwajcie ich żywność i wodę. To dotyczyło Europejczyków.

Cytuj:
Bo uchodźcy to nie ofiary terrorystów......

Niewielu jest realnych uchodźców wśród tych ludzi którzy tutaj napływają. YPG Rojawa mówią - tysiące a nawet miliony mężczyzn ucieka do Europy a nasze kobiety walczą z ISIS.

Cytuj:
To znaczy co? Wszelcy muzułmanie mają nas przepraszać za to, ze niektórzy mordują się wzajemnie w Syrii?

Mówiłem to w kontekście ataków terrorystycznych w Europie i w kontekście ludobójstwa chrześcijan które ma miejsce na Bliskim Wschodzie i w Afryce.

Cytuj:

Czy jakikolwiek przywódca religijny w islamie powiedział takie oto słowa - Drodzy Chrześcijanie moi Bracia? Ale była sytuacja gdzie właśnie taki muzułmański przywódca prosił w Watykanie o zwycięstwo Allaha nad niewiernymi podczas wspólnej modlitwy z chrześcijanami... taki afront mały. Oczywiście potem próbowano jakoś to zatuszować i wyjaśniać że on co prawda miał co innego na myśli, bynajmniej te słowa są jednak jednoznaczne w swoim wyrazie. Bo to jest tak że chrześcijanie otwierają ramiona a dostają maczetą. I te kobiety które tak ładnie witały panów ''uchodźców'' w Kolonii, potem miały ładne podziękowanie za to powitanie, spoźnione ale szczere.

Śr kwi 27, 2016 19:06
No tak.....muzułmanie żyją wedle zasady oko za oko, ząb za ząb.....a Ja wam powiadam.....nadstaw drugi policzek...miłuj nieprzyjaciół......ale tak prawił 2 tysiące lat, a dla wielu chrześcijan liczy sie jedynie tu i teraz., więc lepiej hołdować uznawanej w islamie i judaiźmie sprawdzonej zasadzie oko za oko.
Po drugiej stronie pozostanie jedynie pytanie gdzie widzieliśmy Cię Panie głodnego, spragnionego, wygnańca, bezdomnego.....

Cz kwi 28, 2016 7:38

Co ma religia do uchodzców wojennych? Sytuacja jest analogiczna do takiej ze płyniemy sobie statkiem i widzimy rozbitków z innego statku który zatonął. Trza ich zabrać na pokład nie pytając w co wieżą. Nie tylko prawo międzynarodowe tak każe ale też przyzwoitość. Choćby nawet mieli oni okazać się piratami to trza ich zabrać o czy okażą się piratami czy nie martwić się później.
Ale gdy już ich zabierzemy na pokład to wysadzić w najbliższym porcie i nie brać ich do domu. Niech wracają do siebie. Podobnie uchodzców z Syrii po obaleniu ISIS należy odesłać do ich kraju. Nie przyjmować ich na stałe do Polski. Tak jak Iran podczas IIWS przyjął uchodzców z Polski ale po wojnie Polacy wrócili do siebie.

Śr maja 25, 2016 23:54
Vacarius napisał(a):
Tak jak Iran podczas IIWS przyjął uchodzców z Polski ale po wojnie Polacy wrócili do siebie.

Gdzieś ty wyczytał takie historie? :-D

Iran nie przyjmował żadnych uchodźców podczas II wojny światowej ponieważ sam znajdował się od 1941 r. pod okupacją wojsk brytyjskich i radzieckich. Irańczycy nie mieli nic do powiedzenia w kwestii tego, czy życzą sobie obecności na własnym terytorium armii gen. Andersa wraz ciągnącymi za nią cywilami. A zapewne by sobie tego nie życzyli, bo któż chce gościć obce wojska u siebie? O tym decydował Stalin wraz z Brytyjczykami. Polska armia ewakuowana wiosną 1942 r. do Iranu nie zabawiła tam długo, wkrótce została przerzucona do Iraku, aby chronić tamtejsze instalacje naftowe, następnie przetransportowano ją do Palestyny, a stamtąd w grudniu 1943 r. trafiła do Włoch. Tak w skrócie wygląda rzeczywistość kryjąca się za popularnym w ostatnich miesiącach mitem, o tym jak to muzułmańskie kraje udzielały schronienia polskich uchodźcom wojennym podczas II wojny światowej :) .

Cz maja 26, 2016 23:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 182  Następna strona