Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 429 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Następna strona
 Aborcja u 14-latki 
Autor Wiadomość

można było zabić

Posługujmy się proszę w dyskusji terminologią fachową. Takie tragizowanie nic do dyskusji nie wniesie.

Cytuj:
"toto" nie było jeszcze człowiekiem, a po - już było.

Był to płód. Zarówno dzień wcześniej, jak i później.
Trzeba dodać również, iż płód ów nie mógłby przeżyć poza organizmem matki( z tego co wiem, mógłby dokonać tego najwcześniej w 21 pierwszym tygodniu od poczęcia, oczywiście z pomocą lekarzy).

Wracając do tematu GN. Jego redakcja chyba uczyła się teorii propagandy u samego Goebbelsa...

Pt cze 20, 2008 22:32

Crevan - znasz bardziej fachowe i oddające rzeczywistość określenie na przerwanie ludzkiego życia niż "zabić"?

A jeśli porównujesz "propagandę" GN do Goebbelsa, to żeby zachować proporcje, od kogo uczyła się manipulacji i kłamstw GW?
Nie mam zamiaru dalej dyskutować na takim poziomie.

Mam nadzieję, że sprawa Agaty i jej dziecka, mimo całej medialnej akcji lobby proaborcyjnego, poruszy ludzkie sumienia i spowoduje przemianę serc. Bo bez przemiany serc, żadne ustawy nie będą w stanie skutecznie bronić godności ludzkiego życia.

Tak na marginesie. Przyczyny postaw proaborcyjnych znaczącej części naszego społeczeństwa stają się zrozumiałe jeśli popatrzymy na statystyki. Ilość aborcji w Polsce w latach 70-tych i 80-tych była tak duża, że nie mogła pozostać bez wpływu na stan świadomości i moralności społecznej.

Pt cze 20, 2008 23:14
I pomyśleć, że gdyby wyskrobano pewnych obywateli, to pewne gazety nie miały by racji bytu.

Pt cze 20, 2008 23:28

na przerwanie ludzkiego życia niż "zabić"?

To było przerwanie ciąży a nie życia. Płód Agaty nie mógłby żyć bez matki, co oznacza, że był od niej w pełni uzależniony. A Ty zupełnie niepotrzebnie tragizujesz.

So cze 21, 2008 9:39

I pomyśleć, że gdyby wyskrobano pewnych obywateli, to pewne gazety nie miały by racji bytu.

Hehe, normalka. Bronimy dzieci, ale jak by była możliwość to fajnie by było gdyby wyskrobali Kwaśniewskiego, Millera, Michnika i Kaczyńskich. ;]

So cze 21, 2008 9:55

GW próbuje teraz "odzyskać twarz" publikując takie teksty:

http://wyborcza.pl/1,88975,5328669,Prze ... enia_.html

Jak dla mnie, po całej tej sprawie, pisanie takich artykułów do GW jest niewłaściwe. A już po takim opluciu księży i Kościoła, noga żadnego księdza nie powinna stanąć w GW.

So cze 21, 2008 10:42
Hehe, normalka. Bronimy dzieci, ale jak by była możliwość to fajnie by było gdyby wyskrobali Kwaśniewskiego, Millera, Michnika i Kaczyńskich

Zawsze znalazłyby się jakieś niewyskrobane szuje, żeby ograć porządnych obywateli.

So cze 21, 2008 10:42
noga żadnego księdza nie powinna stanąć w GW.

No tak, bo może wpaść tam na rabina, lub zostać poczęstowanym macą. :D

So cze 21, 2008 10:48

Osiris- dałeś się sprowokować do poziomu dyskusji który ośmiesza sprawę której broniłeś. Odpuść.

So cze 21, 2008 10:51
Przez ten sarkazm, chce wykazać zakłamanie GW i środowiska okołowybiórczego.

So cze 21, 2008 10:55

Chodziło mu o Twoją poprzednią wypowiedź. Zaliczyłeś ostrego faila. Pokazałeś, że chcesz bronić życia, ale jak byś mógł to byś wyskrobał Michnika.

Żenua.

So cze 21, 2008 12:27

Naprawdę uważasz że to o Michniku to było poważnie?

So cze 21, 2008 12:50

Naprawdę uważasz że to o Michniku to było poważnie?

osiris napisał(a):

Owszem.

So cze 21, 2008 15:01

Nie żebym specjalnie jakoś bronił tych słów ale...

Ja jestem przeciwko stosowaniu antykoncepcji ale nie rozpaczałbym zbytnio jakby rodzice Hitlera to zrobili. Co nie znaczy, że ja propaguje antykoncepcję.

To samo (wydaje mi się ) jest z zdaniem poprzednim - szkoda że wielu ludzi się urodziło,a le to nie zmienia faktu, że ktoś jest za aborcją.

So cze 21, 2008 16:26

To było przerwanie ciąży a nie życia. Płód Agaty nie mógłby żyć bez matki, co oznacza, że był od niej w pełni uzależniony

A sory, to był płód psa czy człowieka? Jeśli płód człowieka nie jest człowiekiem, to od kiedy staje się człowiekiem? Kto to ma niby stwierdzić? Już tacy byli, to chcieli innym odmawiać człowieczeństwa - jak to się skończyło, wiemy aż za dobrze

Druga rzecz - to było przerwanie życia. Bo nie powiesz mi chyba, że ten płód był martwy? I co niby ma do rzeczy fakt, że nie mógłby przeżyć poza organizmem matki? Właśnie dlatego tak to natura umyśliła, że się rozwija w organizmie matki - i nikt nie ma prawa tego zmieniać, nawet ta matka

So cze 21, 2008 16:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 429 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Następna strona