Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 08, 2025 17:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
 Kwestionowanie wielkości JP II - szok? 
Autor Wiadomość
Ważne, by nie powstał ani jeden więcej.......

Więc powystrzelaj ludzi, kórzy dalej mają ochotę czcić w ten sposób papieża, bo chyba inaczej ich nie powstrzymasz. :D
Możesz też wybrać w następnych wyborach SLD, ale to też może nie zaradzić temu "problemowi"
Chyba tylko nadzieja w PO, która równie zajadle walczy (a może i skuteczniej) z klerem i moherową zarazą co SLD.

N sie 10, 2008 15:50

Meritus, co z tego skoro Sereneth ma wiadomości całkiem odwrotne i będzie twierdził, że każdy co głosi inne informacje jest kłamcą.
Rośnie nam niezła konkurencja dla Agory i to na naszym forum. :D
mój drogi. Mógłbyś sobie mną swojej gęby nie wycierać? Pisz na temat, a nie tocz nic nie dającą dyskusję z Alus, polegającą na obrażaniu i przekręcaniu wypowiedzi. Umiesz czytać ze ZROZUMIENIEM? Zastanawia mnie również SKĄD meritus ma swoje dane. Oto nie zapytałeś. No bo skoro potwierdza twoją mądrą inaczej teże to cóż... proponuję jeszcze, abyś poczytał sobie post Alus.

A dlaczego nie wolno stawiać pomników papieżewi? Czy ktokolwiek mówi, że nie wolno? Ja mówię, że nie powinno się, ponieważ jest tylu innych ważnych Polaków, ponieważ za pieniądze przeznaczone na budowę pomnika można wykorzystać na inne cele (np. na caritas), ponieważ odsłanianie pomników jest miejscem "szopek poliycznych, (rozpoczynanych przez ulubioną partię osirisa i stanisława Adama), ponieważ jest to chwyt marketingowy mający na celu "spopularyzowanie" miasta i ponieważ sam papież powiedział "wy mi nie klaszczcie". Bo NAJLEPSZYM sposobem pamiętania o papieżu i jego naukach jest zbudowanie mu pomnika. A w mieście dziury na drogach, dzieci głodne, syf na ulicach, więc co zróbmy? Walnijmy se pomnik!! To takie modne ostatnio...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

N sie 10, 2008 16:54
Przeczytaj co odpowiedziałem Dr Fil Fob w poście poprzedzającym Twoje wywody.
To samo Ciebie dotyczy.

N sie 10, 2008 17:26

Powiedziałem, że pomników JP-II można postawić nawet milion, albo i trylion, byle by nie były finansowane z budżetu państwa.
Kto chce czcić papieża Jana Pawła ma do tego pełne prawo, ale z własnych pieniedzy, zgoda?

N sie 10, 2008 18:57
Kto chce czcić papieża Jana Pawła ma do tego pełne prawo, ale z własnych pieniedzy, zgoda?

I tak generalnie jest, a nie - jak twierdzicie - odwrotnie.
Inną strona medalu jest deklarowanie przez 90% Polaków, iż są katolikami, więc nie wiem z czego ta burza.
Problem w tym, że deklaracje nijak się maja do rzeczywistości, jak zresztą we wszystkim u Polaków.
Zakłamanie totalne.
Wszyscy kochaja papieża, prawie wszyscy katolicy, ale niech kasę wykłada kto inny, np. eskimosi.
Podobnie jest w Niemczech, gdzie Polacy - nagminnie - aby nie płacić podatku na kościół (bo to spory wydatek) deklarują, iż występują z kościoła.
Nasi rodacy są katolikami na pokaz i jak się opłaca, a jak nie, to od razu totalny odwrót.
Normalnie rzygać się chce. (przepraszam jeśli ktoś jadł przy kompie)
[/quote]

N sie 10, 2008 19:10

O tak. Jak nigdy zgadzam się z Tobą. Polacy - katolicy są nimi tylko jak im wygodnie. Kiedy im wygodnie mówią o miłości, tolerancji itd. Kiedy im wygodnie stosują nauki Waszego miłosiernego Boga...

Nam nie wolno uogólniać, a tobie wolno? Skąd dane, że "wszyscy kochają papieża"?

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

N sie 10, 2008 19:23
Skąd dane, że "wszyscy kochają papieża"?

Przecież to media nam wmawiały podczas żałoby, że tak jest, stąd te dane. :)
Bratali się nawet najbardziej zagorzali kibole różnych drużyn w ramach tej miłości.
To te media - na które tak się powołujecie udowadniając, że pomniki powstają za nasze pieniądze - wbiły nam do głowę bezwarunkową miłość wszystkich Polaków do JP II, a teraz wątpisz w ich wiarygodność.

N sie 10, 2008 22:06

Pn sie 11, 2008 10:21
myślałeś o tym, aby się leczyć?

Z miłości do papieża - NIE.
Z miłości do rodaków już się wyleczyłem dość dawno. :D

Pn sie 11, 2008 10:53

Wiesz mój drogi skończ ten bełkot, bo to się robi nudne i głupie. już takie wywody stosujesz w temacie o opozycji, czym doprowadziłeś do rozmowy z jedną osobą. Bądź łaskaw tutaj tego nie robić... Stosujesz dane podawene przez media, ale sam podawać ich innym nie pozwalasz. szczyt kultury i inteligencji...

Pn sie 11, 2008 11:51
Stosujesz dane podawene przez media, ale sam podawać ich innym nie pozwalasz. szczyt kultury i inteligencji...

Powszechnie znane fakty - o których piszę - nie wymagają dowodu.
Mowa tu o epatowaniu nas przez wszystkie media informacjami o rzekomej powszechnej miłości do papieża, co docelowo okazało się wielkim nadużyciem.
Zaś twierdzenie, że postawiono tysiące pomników za publiczne pieniądze wymaga dowodów.

Pn sie 11, 2008 14:46

1. http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article ... /506091282
2. http://pl.wikipedia.org/wiki/Pomnik_Papieża_Jana_Pawła_II_w_Katowicach
3. http://www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2005041803
4. http://www.wegliniec.pl/archiwum.html
5. http://www.nowysacz.pl/files/wydawnictw ... 2005_1.pdf
6. http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/art ... 6/71128034
7. http://www.opocznianie.pl/archiwum.php? ... st-archive
i wiele, wiele innych.
Starczy?

Pn sie 11, 2008 20:21
i wiele, wiele innych.

Na marne poszły Twoje wysiłki.
Na tysiące pomników, tylko tyle dowodów?
Ile to promili?

Pn sie 11, 2008 22:08

Przykład z punktu 6. dotyczy miasteczka, z którego pochodzę :) Cieszę się, że pomnik pod ratuszem w końcu nie stanął nie dlatego, że kwestionuję postać papieża-Polaka, a dlatego, że katolicy stanowią jedynie połowę społeczności, którą tworzą (drugą stanowią przeciwni pomysłowi prawosławni). Postawienie takiego pomnika burzy moim zdaniem równowagę w przestrzeni symbolicznej miasteczka. Dla równowagi należałoby postawić naprzeciw pomnik osoby ważnej dla prawosławia, jakiegoś patriarchy, metropolity - a może cara Mikołaja II? Ciekawe co na to powiedzieliby miejscowi katolicy.

sorry za offtop.
pzdr

Pn sie 11, 2008 22:27
a dlatego, że katolicy stanowią jedynie połowę społeczności, którą tworzą (drugą stanowią przeciwni pomysłowi prawosławni).

Teraz jak Polacy się otrząsną, to nagle wszyscy skonstatują, że w Polsce jest nie 90% a 20-30% katolików.
Zmieniają się trendy i mody.
Czas na scjentologów i inne wynalazki, które idą z Warszawki.

Pn sie 11, 2008 22:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona