Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wybory 2010
Ale mało kto zostaje prezydentem z założeniem, że podczas prezydentury podpisze się pod ograniczeniem własnych kompetencji i zrezygnuje z próby reelekcji  No, chyba, że tak właśnie się stanie  Crosis
|
Pn mar 22, 2010 12:43 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Już wiemy kto będzie prezydentem. Sondaże podały, a Palikot w dzisiejszym programie "Kawa na ławę" powiedział, że Komorowski wygra w pierwszej turze, a więc wszystko juz zostało ustalone. To po co właściwie te wybory? Wystarczą przeciez sondaże i pierwszy decydent platformy-Palikot. Koszta niewielkie, a zachodu jeszcze mniej. Przypominają mi sie wybory w okresie stanu wojennego, w których nie brałam udziału, ale za to brałam udział w obserwacji lokalu wyborczego i z tych obserwacji wynikalo, że frekwencja wynosiła około 40%. W południe ówczesny Geabels reżimu-Urban powiedział, że frekwencja w/g jego prognoz wyniesie 75%. Nie pomylił się. KW taka frekwencję ogłosiła. Czy Palikot jest uczniem Urbana?
|
N mar 28, 2010 12:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Już wiemy kto będzie prezydentem. Sondaże podały, a Palikot w dzisiejszym programie "Kawa na ławę" powiedział, że Komorowski wygra w pierwszej turze, a więc wszystko juz zostało ustalone. To po co właściwie te wybory? Wystarczą przeciez sondaże i pierwszy decydent platformy-Palikot. Koszta niewielkie, a zachodu jeszcze mniej. Przypominają mi sie wybory w okresie stanu wojennego, w których nie brałam udziału, ale za to brałam udział w obserwacji lokalu wyborczego i z tych obserwacji wynikalo, że frekwencja wynosiła około 40%. W południe ówczesny Geabels reżimu-Urban powiedział, że frekwencja w/g jego prognoz wyniesie 75%. Nie pomylił się. KW taka frekwencję ogłosiła. Czy Palikot jest uczniem Urbana? A od kiedy to Palikot jest wyrocznią? I Urban nie był wyrocznią....powszechny zwyczaj w tamtych czasach to sołtys wrzucający głosy za niemal cała wieś  (autentyk - znam od członka komisji wyborczej). A wrzucał, bo wieś miałaby obcięte przydziały, dotacje, za niską frekwencję. Ja w PRL nigdy nie głosowałam .....pierwszy raz do wyborów poszłam 4 czerwca 1989r 
|
N mar 28, 2010 12:14 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Tego się nikt nie spodziewał, że wybory prezydenckie odbęda się najpóźniej na początku lipca. Zaskoczyła mnie informacja, a właściwie dewagacje senatora Andrzejeswskiego, czy to będą wybory na pełną kadencję, czy na kilka miesięcy, wywiad w Naszym Dzienniku www.naszdziennik.pl
|
Wt kwi 13, 2010 7:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Tego się nikt nie spodziewał, że wybory prezydenckie odbęda się najpóźniej na początku lipca. Zaskoczyła mnie informacja, a właściwie dewagacje senatora Andrzejeswskiego, czy to będą wybory na pełną kadencję, czy na kilka miesięcy, wywiad w Naszym Dzienniku http://www.naszdziennik.plA z jakiej racji na kilka miesięcy?......nie mamy na co wydawac nadmiar kasy w budżecie?
|
Wt kwi 13, 2010 7:35 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na kilka miesięcy to jest p/o (czy też PO) Komorowski i mam nadzieję, że tak zostanie.
|
Wt kwi 13, 2010 11:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Na kilka miesięcy to jest p/o (czy też PO) Komorowski i mam nadzieję, że tak zostanie. Nie na kilka - konkretnie na dwa miesiące. A po wyborach może okazać się, że na pięc lat.
|
Wt kwi 13, 2010 11:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A po wyborach może okazać się, że na pięc lat. "Może" - to najlepsze określenie.
|
Wt kwi 13, 2010 12:01 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): osiris napisał(a): Na kilka miesięcy to jest p/o (czy też PO) Komorowski i mam nadzieję, że tak zostanie. Nie na kilka - konkretnie na dwa miesiące. A po wyborach może okazać się, że na pięc lat. Boże! Uchowaj nas od takich życzeń!
|
Wt kwi 13, 2010 12:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na razie możemy się powstrzymać od snucia przypuszczeń ponieważ po żałobie i ogłoszeniu terminu wyborów, mogą dopiero czekać nas niespodzianki. Kogo wystawi PiS i SLD?
|
Wt kwi 13, 2010 13:52 |
|
 |
SweetChild
|
osiris napisał(a): Kogo wystawi PiS i SLD? PiS pewnie Jarosława. SLD się (moim zdaniem) nie liczy, więc nie chce mi się zastanawiać.
|
Wt kwi 13, 2010 13:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Boże! Uchowaj nas od takich życzeń! Wyemigrujesz?..... 10 letnią kadencję Kwaśniewskiego też spędziłaś na emigracji?
|
Wt kwi 13, 2010 14:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: PiS pewnie Jarosława. SLD się (moim zdaniem) nie liczy, więc nie chce mi się zastanawiać. Z Pis-em nic do końca nie wiadomo. Może się rozlecieć, może wystawić Jarosława, może Ziobrę.......................etc? Przecież cały czas mówiło się o Ziobrze, tyle tylko że mając za głównego kandydata Lecha Kaczyńskiego Ziobro nie mógł stawać w szranki z nim. A SLD? Karta z rękawa i Jolanta na Prezydenta? Cimoszewicz? Każdy z tych kandydatów może rozgromić Komorowskiego, ale boję się że służby specjalne będące w rękach PO mają mnóstwo haków na swoich oponentów, więc mogą się nie odważyć.
|
Wt kwi 13, 2010 14:17 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Dla mnie warianty obecnie są dwa: 1) Wygrywa Komorowski, bo PiS nie decyduje się na nowego wyrazistego kandydata, albo ich kandydat przegrywa minimalnie z Komorowskim. Może druga tura 2) Wygrywa J. Kaczyński, na fali współczucia z powodu straty brata, starając się zająć jego miejsce i kontynuować jego politykę. Inna sprawa - PiS stracił swój trzon, kluczowe postacie. Czyżby konieczny był powrót do struktur krajowych znanych twarzy, obecnie w Europarlamencie 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt kwi 13, 2010 14:27 |
|
 |
Gita2
|
Akceptuję wariant 2, ale czy Jarosław zdecyduje się na to???
|
Wt kwi 13, 2010 14:42 |
|
|
|