Człowiek niegodny na posiedzeniu BBN
Autor |
Wiadomość |
Dural
zbanowany na stałe
|
 Re: Człowiek niegodny na posiedzeniu BBN
Cytuj: Pierwszą decyzją po wyborze było iż krzyż ma zniknąć z oczu Prezydenta na Krakowskim Przedmieściu. Gdyby w Twojej profesorskiej glowie istnialo miejsce na samokrytyka, moglbys zauwazyc jak malo spojne sa Twoje poglady, Twoja PRAWORZADNOSC. Zalozmy, ze Komorowski jest ateista, pamietajmy, ze Palac jest rowniez miejscem jego zamieszkania. Ma PRAWO zadac "znikniecia krzyza z oczu" czy nie? Wlasciwie powinienem poprosic o DOKLADNA wypowiedz z tym "zadaniem" i skad wiadomo, ze akurat pierwsza, ale po co? I tak wykrecisz kota ogonem. Tobie jakakolwiek krytyka ubliza. Ty jestes Marek MBR przeciez!
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pt lis 26, 2010 12:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dzięki PO, autorytetu komunistyczne tworzące wiarygodne, rzetelne papiery, dostały w d...ę, bo zabrano im emerytury.... Wierz mi Alus, że polityka PO idzie w tym kierunku iż te emerytury zostaną przywrócone, a MY wszyscy zapłacimy za zwrot nie wypłaconych wraz z karnymi odsetkami i jeszcze trzeba będzie ich przepraszać (czyli w dużej ilości też oprawców) za tą ustawę. Kto wie czy Jaruzelski nie zostanie pośmiertnie odznaczony gradem orderów, bo już za życia praktycznie został nobilitowany tym zaproszeniem.
|
Pt lis 26, 2010 12:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wierz mi Alus, że polityka PO idzie w tym kierunku iż te emerytury zostaną przywrócone, a MY wszyscy zapłacimy za zwrot nie wypłaconych wraz z karnymi odsetkami i jeszcze trzeba będzie ich przepraszać (czyli w dużej ilości też oprawców) za tą ustawę. Kto wie czy Jaruzelski nie zostanie pośmiertnie odznaczony gradem orderów, bo już za życia praktycznie został nobilitowany tym zaproszeniem. Na kasandrycznie wieszczenia masz już monopol Bez obawy, każdy, kto logicznie rozumuje, wie, ze Jaruzelski winien odpowiadać przed sądem i ponieść zasłużoną karę. Rozumie także, że sowiecka Rosja w 1981r nigdy nie pozwoliłaby na powstanie we wschodniej Europie demokratycznego kraju. Stało się to już możliwe po 1984r po: - poświęcieniu Rosji o które tak prosiła Maryja w Fatymie i zapewniała, że ten akt będzie zaczątkiem upadku ateistycznego komunizmu i nawróceniu Rosji do Boga; - przejęciu władzy przez Gorbaczowa; - pogłębiającym się kryzysie w całym systemie państw komunistycznych. Dlatego stało się możliwe w 1989r powołanie OS, kontraktowego sejmu. Inna sprawa, że te same osoby wrzeszczące pod adresem WJ "morderca!!!"....uwielbiają Franco, Pinotcheta, mianując ich wybawicielami. Wymordowanie ludzi o lewicowych poglądach jest naturalnym, chwalebnym czynem???....nie chodzi mi o ofiary wojny domowej, ale ofiary wieloletnich represji po zakończeniu walk.
Ostatnio edytowano Pt lis 26, 2010 12:41 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pt lis 26, 2010 12:20 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Alus!:"....każdy, kto logicznie rozumuje, wie,wie, że Jaruzelski powinien odpowiadać przed sądem i poniesieć zasłużoną karę" To prawda, taka sama, jak każdy wie, że wieszałabyś psy na Kaczyńskim, gdyby on zgłupiał i zaprosił Jaruzelskiego na posiedzenie RBN. Piszę, że gdyby zgłupiał, gdyz w żadnym innym wypadku tego bynie zrobił.
|
Pt lis 26, 2010 12:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Alus!:"....każdy, kto logicznie rozumuje, wie,wie, że Jaruzelski powinien odpowiadać przed sądem i poniesieć zasłużoną karę" To prawda, taka sama, jak każdy wie, że wieszałabyś psy na Kaczyńskim, gdyby on zgłupiał i zaprosił Jaruzelskiego na posiedzenie RBN. Piszę, że gdyby zgłupiał, gdyz w żadnym innym wypadku tego bynie zrobił. Mylisz się  ....konieczność odpowiedzialności, a racje polityczne traktuję oddzielnie. Wbrew pozorom w Rosji wpływy dawnego systemu są jeszcze znaczące. Putin pochodzi z rodziny KGB, jego dziadek był tak cwany, że jako jedyny był przez kilka lat osobistym kucharzem Stalina - a powszechnie wiadomo, że Stalin w ramach profilaktyki, każdego kucharza nakazywał rozstrzeliwać po ok 6 miesiącach. Aktualny prezydent Rosji jest z nadania Putina. W. Jaruzelski pośród naszych polityków ma największe rozeznanie, a byli towarzysze z Rosji zapewne przychylnym okiem patrzą na obecność WJ na posiedzeniu RBN. Jesli dzięki temu uzyskamy więcej informacji, dokumentów o losach Polaków i okolicznosciach tragedii pod Smoleńskiem, to może lepiej "przełknąć tą żabę". PS. widziałaś w 1983r podczas spotkania z JPII, jak WJ trząsł się cały, z trudem wyduszał z siebie słowa?......
|
Pt lis 26, 2010 12:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Bez obawy, każdy, kto logicznie rozumuje, wie, ze Jaruzelski winien odpowiadać przed sądem i ponieść zasłużoną karę. Ta sytuacja wytworzona przez Komorowskiego wpłynie także na postrzeganie oskarżonego przez sąd i części społeczeństwa. Już teraz wielu się nad nim użala a nie nad jego ofiarami co jest kuriozalne. Zresztą praktycznie jeszcze żadnemu z komuchów nie spadł włos z głowy za swoje czyny w tamtych latach więc jestem jakby spokojny o cokolwiek w tej sprawie. Jaruzelski szybciej umrze niż doczeka wyroku albo sprawa się przedawni i nie są to kasandryczne wieszczenia tylko realizm. Dodatkowe uhonorowanie go tym zaproszeniem jest policzkiem przynajmniej dla 8 milionów obywateli.
|
Pt lis 26, 2010 12:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ta sytuacja wytworzona przez Komorowskiego wpłynie także na postrzeganie oskarżonego przez sąd i części społeczeństwa. Już teraz wielu się nad nim użala a nie nad jego ofiarami co jest kuriozalne. Zresztą praktycznie jeszcze żadnemu z komuchów nie spadł włos z głowy za swoje czyny w tamtych latach więc jestem jakby spokojny o cokolwiek w tej sprawie. Jaruzelski szybciej umrze niż doczeka wyroku albo sprawa się przedawni i nie są to kasandryczne wieszczenia tylko realizm. Dodatkowe uhonorowanie go tym zaproszeniem jest policzkiem przynajmniej dla 8 milionów obywateli. Sądy opierają się na dowodach, nie na uczuciach. O brak dostatecznych dowodów zadbano przed 1989r. Umrze - ale od sądu nie ucieknie, a tam nie będą potrzebne dowody materialne...."krzywdy ofiar wołają o pomstę do nieba".... Rozdzielanie policzków z różnych stron formacji politycznych trwa non stop. J. Kaczyński zachowuje sie jakby działał na zlecenie sowieckich komunistów.....ci protestują przeciw uchwale Dumy o wymordowaniu przez stalinowców oficerów polskich, grożąc, że Polacy w ślad za taą uchwałaą zarządają odszkodowań. I JK już zareagował żadając odszkodowań.
|
Pt lis 26, 2010 13:13 |
|
 |
Gita2
|
osiris napisał(a): Cytuj: Bez obawy, każdy, kto logicznie rozumuje, wie, ze Jaruzelski winien odpowiadać przed sądem i ponieść zasłużoną karę. Ta sytuacja wytworzona przez Komorowskiego wpłynie także na postrzeganie oskarżonego przez sąd i części społeczeństwa. Już teraz wielu się nad nim użala a nie nad jego ofiarami co jest kuriozalne. Zresztą praktycznie jeszcze żadnemu z komuchów nie spadł włos z głowy za swoje czyny w tamtych latach więc jestem jakby spokojny o cokolwiek w tej sprawie. Jaruzelski szybciej umrze niż doczeka wyroku albo sprawa się przedawni i nie są to kasandryczne wieszczenia tylko realizm. Dodatkowe uhonorowanie go tym zaproszeniem jest policzkiem przynajmniej dla 8 milionów obywateli. Sądzę, że tych osób jest nawet więcej, gdyż nawet wśród wyborców PO, są ludzie, dla których jeśli nie policzek, to przynajmniej poczucie niesmaku. Są to ci, których Kaczyński przeprosił za ZOMO. Trudno powiedzieć ilu ich jest.
|
Pt lis 26, 2010 13:46 |
|
 |
arcana85
|
Alus napisał(a): Inna sprawa, że te same osoby wrzeszczące pod adresem WJ "morderca!!!"....uwielbiają Franco, Pinotcheta, mianując ich wybawicielami. Wymordowanie ludzi o lewicowych poglądach jest naturalnym, chwalebnym czynem???....nie chodzi mi o ofiary wojny domowej, ale ofiary wieloletnich represji po zakończeniu walk. O i te slowa powinien sobie przeczytac każdy wielbiciel prawicy zanim zacznie cokolwiek pisać o generale Jaruzelskim czy personalnie o innych włodarzach PRLu.
_________________ [b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b] "Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"
|
Pt lis 26, 2010 14:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Inna sprawa, że te same osoby wrzeszczące pod adresem WJ "morderca!!!"....uwielbiają Franco, Pinotcheta, mianując ich wybawicielami. Wymordowanie ludzi o lewicowych poglądach jest naturalnym, chwalebnym czynem???....nie chodzi mi o ofiary wojny domowej, ale ofiary wieloletnich represji po zakończeniu walk.  O i te slowa powinien sobie przeczytac każdy wielbiciel prawicy Tym klaskaniem obrażasz ludzi, bo wrzucacie do jednego wora wszystkich ludzi prawicy łącznie ze mną. Od kiedy to Alus posiadła wiedzę że wszyscy ludzie prawicy uwielbiają Franco i Pinocheta? Nawet nie potrafi poprawnie napisać nazwisko dyktatora a dokładnie policzyła wielbicieli onego. To zaiste ciekawe. Czy WY w swojej zapalczywości nie macie choć odrobiny przyzwoitości? Cytuj: Sądy opierają się na dowodach, nie na uczuciach. Czyżby, to dlaczego skazały tytlu niewinnych ludzi na śmierć? I nie piszcie że mamy inne czasy. Tam pracują ludzie tacy jak my którzy ulegają różnym naciskom niekoniecznie bezpośrednim. Jest coś takiego jak trend i oczekiwania pewnych grup społecznych i politycznych. To tylko ludzie mający swoje rodziny, obawy i oczekiwania. Znaki dawane przez władzę całemu społeczeństwu maja potem odzwierciedlenie w pracy rożnych instytucji, organów i urzędów. Gdyby nie to nie powstały by komisje np. naciskowa bo przecież prokuratura i sądy sa niezawisłe i niezależne to po co te komisje? Alus gdybym myślał że jesteś mało rozumna nie pisałbym tego, ale wiem że jest inaczej a to znaczy iż mamy do czynienia ze zwykłą demagogią.
|
Pt lis 26, 2010 15:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Od kiedy to Alus posiadła wiedzę że wszyscy ludzie prawicy uwielbiają Franco i Pinocheta? A gdzie tak napisałam? Cytuj: Nawet nie potrafi poprawnie napisać nazwisko dyktatora Schodzimy do tego poziomu?  ...."tytlu" - nie znam tego słowa:D Poważnie...po co komisje?...też nie wiem, bo jedynie wymierny efekt osiągnęła tzw komisja rywinowska. Pozostałe to czysty PR i dodatkowa kasa.
|
Pt lis 26, 2010 15:51 |
|
 |
arcana85
|
osiris napisał(a): Cytuj: Inna sprawa, że te same osoby wrzeszczące pod adresem WJ "morderca!!!"....uwielbiają Franco, Pinotcheta, mianując ich wybawicielami. Wymordowanie ludzi o lewicowych poglądach jest naturalnym, chwalebnym czynem???....nie chodzi mi o ofiary wojny domowej, ale ofiary wieloletnich represji po zakończeniu walk.  O i te slowa powinien sobie przeczytac każdy wielbiciel prawicy Tym klaskaniem obrażasz ludzi, bo wrzucacie do jednego wora wszystkich ludzi prawicy łącznie ze mną. Od kiedy to Alus posiadła wiedzę że wszyscy ludzie prawicy uwielbiają Franco i Pinocheta? Ani w tym co ja ani w tym co Alus napisała nie ma takiego założenia. Jednak niestety bardzo wielu prawicowców, zarówno 'szarych' jak i tych z mandatami parlamentarnymi stosuje taką hipokryzje. Więc jak sobie te słowa zwolennik prawicy przeczyta i zda sobie sprawę ze swojego stosunku do prawicowych dyktatorów to powinien zdać sobie równierz sprawę że w temacie tych lewicowych powinien milczeć.
_________________ [b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b] "Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"
|
Pt lis 26, 2010 16:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja nie muszę milczeć, bo dla mnie nie ma różnicy czy dyktator jest lewicowy czy prawicowy. Dyktator to dyktator. Rozmawia ze swoim społeczeństwem przez użycie siły i terror. Mam nadzieję, że PO nie pójdzie tą drogą bo powoli idzie w tym kierunku aby mieć pełnię władzy w państwie bez żadnej kontroli co ludzi deprawuje niemiłosiernie. Nie podoba mi się ten gest w stronę Jaruzelskiego, bo daje jakby sygnał, że przebaczamy i zapraszamy na salony. Nie wiem po co te niepotrzebne nikomu manifestacje? Chyba że to szachy pod tytułem, ugłaskamy do końca SLD (jedyna pseudo-opozycja), PSL jest już dawno nasz a PIS zmarginalizujemy do tego stopnia iż nie będzie znaczył nic lub zdelegalizujemy. Będziemy mieli powtórkę z PRL-u lub Rosję Bis z jej pseudo demokracją. Jedna i druga koncepcja mi się nie podoba.
|
Pt lis 26, 2010 16:25 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Osiris, a czy Ty w ogole wiesz czym jest to BBN? Robicie z zaproszenia Jaruzelskiego skandal na miare zdrady narodowej. Prawdopodobnie nikt z Was Rejtanow nie wie o co konkretnie w tym wszystkim chodzi. Ja Ci tylko napisze tyle; robicie z igly widly. To biuro wlasciwie ma za zadanie obrone kraju i wcale bym sie nie zdziwil gdyby na ktores posiedzenie zaproszono generala rosyjskiego, czeskiego czy Tanzanii, bo taka potrzeba moze istniec. Na marginesie, jego kierownictwo zmienia sie co pare miesiecy, az taaaakie wazne. Jeszcze jedna rada, komisja, organ - niepotrzebne skreslic.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pt lis 26, 2010 17:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Osiris, a czy Ty w ogole wiesz czym jest to BBN? Robicie z zaproszenia Jaruzelskiego skandal na miare zdrady narodowej. Ja tego nie traktuje jako zdrady narodowej tylko jako niepotrzebny gest i nie zasłużone uhonorowanie osoby stojącej pod poważnymi zarzutami. A argumenty że to demokratycznie wybrany Prezydent są kpiną, ponieważ wybrał go kontraktowy (niedemokratyczny) sejm co było farsą a nie demokracją. Ów sejm nie był demokratyczny bo nie ma częściowej demokracji jak i częściowej ciąży. Rozumiem że wtedy nie można było inaczej co nie oznacza żeby przez to Jaruzelski stał się bardziej lub mniej demokratycznie wybrany. Stał się Prezydentem z przymusu i uzgodnień Okrągłego stołu, ale na pewno nie został wybrany w sposób demokratyczny.
|
Pt lis 26, 2010 17:32 |
|
|
|