Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Nergal uniewinniony
O ile wiem, obrona mniejszości jest dzisiaj modna. Sądzę, że protest prawosławnych zostałby odebrany zupełnie inaczej, niż protest katolików.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So wrz 10, 2011 11:28 |
|
|
|
 |
Witold
|
Johnny99 napisał(a): O ile wiem, obrona mniejszości jest dzisiaj modna. Sądzę, że protest prawosławnych zostałby odebrany zupełnie inaczej, niż protest katolików. Prawosławni zasadniczo zaliczają się do tej samej większości, która mogłaby sie obrazić zachowaniem Nergala, co katolicy - do wiekszości chrześcijańskiej. Równie dobrze mozna się zastanawiać, dlaczego nie protestuje Polski Narodowy Kościół Katolicki (należy do niego jakiś 1000 osób)
|
So wrz 10, 2011 11:42 |
|
 |
Johnny99
|
Ty określiłeś prawosławnych jako 1%, nie ja. Nie ja też się zastanawiam, Elbrus się zastanawia.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So wrz 10, 2011 11:45 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
albo świadkowie Jehowy - ponad 100 tys. osób
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
So wrz 10, 2011 11:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): A gdy płacono ludziom, którzy usilnie dowodzili, że kto nie z jedynie słuszną partią, to niechybnie stoją tam gdzie ZOMO było okey? A kiedy coś takiego miało miejsce? Według Ciebie to były lekcje patriotyzmu. Cytuj: W ustach Donalda Tuska jednakowoż z pewnością nie śmieszyły. A skąd wiesz co mnie śmieszy? Cytuj: Jak rozumiem, gdyby np. mieli ochotę sprofanować Hostię i dostać za to prezesurę TVP, to też należy im pozwolić, żeby nie dawać im "wody na młyn". Jest w ogóle coś takiego, przeciwko czemu wolno byłoby nam protestować? Oczywiście klasyka - jazda po bandzie.....byłam już: utrzymanką PO, w PRLu TW, propagatorką aborcji, kolej na profanatorkę, świętokradczynię. Ja mam swój sposób protestu - nie oglądam programów z udziałem ludzi głupich, podłych, fałszywych.
|
So wrz 10, 2011 11:54 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Alus napisał(a): Ja mam swój sposób protestu - nie oglądam programów z udziałem ludzi głupich, podłych, fałszywych. A Negal jest głupi, podły czy fałszywy?? A może wszystko na raz?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
So wrz 10, 2011 11:56 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Według Ciebie to były lekcje patriotyzmu. Nigdy nie użyłem określenia "lekcje patriotyzmu". A nawet jeśli, to nie przypominam sobie, bym nazywał lekcją patriotyzmu coś, co nigdy nie miało miejsca. Cytuj: A skąd wiesz co mnie śmieszy? Wnioskuję po twoich postach. Cytuj: Oczywiście klasyka - jazda po bandzie.....byłam już: utrzymanką PO, w PRLu TW, propagatorką aborcji, kolej na profanatorkę, świętokradczynię. A kto cię tak określa? Ja tylko pytam: od jakiego momentu wolno już się czynnie sprzeciwiać, np. odmawiając finansowania pensji osobie jawnie zwalczającej chrześcijaństwo? Cytuj: Ja mam swój sposób protestu - nie oglądam programów z udziałem ludzi głupich, podłych, fałszywych. Więc nieoglądanie jest sensowne - ale już wezwanie do niepłacenia abonamentu jest śmieszne. Dlaczego? A może to raczej płacenie abonamentu w zamian za nieoglądane programy z udziałem ludzi podłych jest śmieszne? (wiem wiem, co zaraz napisze Alus - coś o Kaczyńskim i PiS. fani PO już tak mają)
|
So wrz 10, 2011 12:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tylko wydaje Ci się, że wiesz co napiszę.....bo fani PiS tak mają, ze ich świat obraca się li tylko w orbicie PiS i PO Apel biskupa o niepłacenie abonamentu jest śmieszny, bo właśnie Nergalowi, Nieznalskiej o to tylko chodziło, aby wokół ich słów, czynów, "dzieł", stworzyć szum medialny - i osiągnęli sukces, uzyskali to czego pragnęli. A ubocznym "sukcesem" gry na antyklerykaliźmie jest uzyskanie list do wyborów we wszystkich okręgach przez Palikota, a przegrywają M. Jurek i Korwin Mikke. O ile watpiłam, czy partia M.Jurka i K. Mikke uzyska poparcie we wszystkich okręgach, to zdecydowanie byłam przekonana, że Palikot napewno nie uzyska tych podpisów.
|
So wrz 10, 2011 12:32 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Apel biskupa o niepłacenie abonamentu jest śmieszny, bo właśnie Nergalowi, Nieznalskiej o to tylko chodziło, aby wokół ich słów, czynów, "dzieł", stworzyć szum medialny - i osiągnęli sukces, uzyskali to czego pragnęli. No to się pytam - co musieliby zrobić Nergal czy Nieznalska, by Alus uznała, że pomimo faktu, iż jej protest spowoduje "szum medialny", jednak mimo wszystko wypada się publicznie sprzeciwić i zaprotestować. Cytuj: O ile watpiłam, czy partia M.Jurka i K. Mikke uzyska poparcie we wszystkich okręgach, to zdecydowanie byłam przekonana, że Palikot napewno nie uzyska tych podpisów. Dlaczego? Palikot miał o wiele łatwiejsze zadanie - mógł korzystać ze struktur i znajomości, jakie nabył będąc jeszcze do niedawna prominentnym członkiem Platformy Obywatelskiej.
|
So wrz 10, 2011 12:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): O ile watpiłam, czy partia M.Jurka i K. Mikke uzyska poparcie we wszystkich okręgach, to zdecydowanie byłam przekonana, że Palikot napewno nie uzyska tych podpisów. Według ostatniego sondażu TNS OBOP partia Palikota ma już 3 % poparcia. Kto wie może jeszcze załapie się do parlamentu  . Poparcie rośnie być może dla tego, że pojawiły się w końcu jakieś merytoryczne propozycje i to nawet niegłupie np. likwidacja senatu, zmiejszenie liczby posłów i radnych, wprowadzenie systemu wyborczego opartego o wzór niemiecki, połączenie KRUS-u i ZUS-u, likwidacja powiatów, legalizacja miękkich narkotyków, zaprzestanie finansowania partii politycznych z budżetu państwa, wprowadzenie kadencyjności w samorządach itd. Swoją drogą to ciekawe, że w tej zdominowanej ponoć przez żywioł katolicki Polsce partia antyklerykalna zyskuje poparcie, a ugrupowanie arcykatolickie taki jak PR Marka Jurka nie potrafi nawet zebrać wystraczajacej ilości podpisów by wystartować w całym kraju.
|
So wrz 10, 2011 13:40 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Swoją drogą to ciekawe, że w tej zdominowanej ponoć przez żywioł katolicki Polsce partia antyklerykalna zyskuje poparcie, a ugrupowanie arcykatolickie taki jak PR Marka Jurka nie potrafi nawet zebrać wystraczajacej ilości podpisów by wystartować w całym kraju. Na pewno jest to bardzo ciekawe dla antyklerykałów, wołających, iż Polska jest "państwem wyznaniowym", w którym rządzi Kościół.
|
So wrz 10, 2011 13:46 |
|
 |
Witold
|
Część społeczeństwa, z jakichś niezrozumiałych powodów, uważa PiS za ugrupowanie arcykatolickie. Być może to jest częściowe wyjasnienie.
|
So wrz 10, 2011 14:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: No to się pytam - co musieliby zrobić Nergal czy Nieznalska, by Alus uznała, że pomimo faktu, iż jej protest spowoduje "szum medialny", jednak mimo wszystko wypada się publicznie sprzeciwić i zaprotestować. Jeszcze niedawno kruszyłam kopie o termin koncertu Madonny w Polsce - niepotrzebnie, koncert okazał sie kompletna chałą. Bóg nie pozwoli kpić z siebie, kwestia tylko czasu. Nieznalską nikt by nie zauważył - może tylko gremium uczelni, koledzy, rodziny i kilku dziennikarzy. Praca dyplomowa powisiałaby miesiąc i finito. Proces zrobił z przeciętnej absolwentki ASP przesladowaną "artystkę". To samo z Nergalem - ile % Polaków zna cokowliek z jego twórczości?...i znów proces wypromował "artystę". Apel o niepałacenie abonamentu w sytuacji, gdy 3/4 ludzi od lat nie płaci, napędza jedynie widzów. Miarą człowieka jest stosunek do drugiego człowieka....ludzie, którzy kpią, wyśmiewają innych z racji rasy, narodowości, wyznania, sami pozbywają się przynaleznego im szacunku. Nie tłumaczy się w szpitalach psychiatrycznych pacientom, że nie sa Napoleonami, podobnie szkoda czasu na tłuczenie 'artystom" arogantom, że od sztuki przez duże "S" dzielą ich lata świetlne. Cytuj: Dlaczego? Palikot miał o wiele łatwiejsze zadanie - mógł korzystać ze struktur i znajomości, jakie nabył będąc jeszcze do niedawna prominentnym członkiem Platformy Obywatelskiej. Gdyby poprzestał na PO byłby bez szans. Antyklerykalizm, przylgnięcie do srodowisk feministycznych, homoseksualnych napędziło mu wyborców. Nie sądzę jednak, aby wystarczyło na zdobycie min 5%.....obym znów się nie myliła.
|
So wrz 10, 2011 15:31 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Jeszcze niedawno kruszyłam kopie o termin koncertu Madonny w Polsce - niepotrzebnie, koncert okazał sie kompletna chałą. Bóg nie pozwoli kpić z siebie, kwestia tylko czasu. Nieznalską nikt by nie zauważył - może tylko gremium uczelni, koledzy, rodziny i kilku dziennikarzy. Praca dyplomowa powisiałaby miesiąc i finito. Proces zrobił z przeciętnej absolwentki ASP przesladowaną "artystkę". To samo z Nergalem - ile % Polaków zna cokowliek z jego twórczości?...i znów proces wypromował "artystę". Apel o niepałacenie abonamentu w sytuacji, gdy 3/4 ludzi od lat nie płaci, napędza jedynie widzów. Miarą człowieka jest stosunek do drugiego człowieka....ludzie, którzy kpią, wyśmiewają innych z racji rasy, narodowości, wyznania, sami pozbywają się przynaleznego im szacunku. Nie tłumaczy się w szpitalach psychiatrycznych pacientom, że nie sa Napoleonami, podobnie szkoda czasu na tłuczenie 'artystom" arogantom, że od sztuki przez duże "S" dzielą ich lata świetlne. A gdzie odpowiedź na moje pytanie? Cytuj: Gdyby poprzestał na PO byłby bez szans. Przeciwnie - miałby znacznie większe szanse niż teraz. W PO nie miał żadnych problemów z wchodzeniem do parlamentu.
|
So wrz 10, 2011 15:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A gdzie odpowiedź na moje pytanie? Nie potrafię wczuć się Twoje oczekiwania. Piszę jak ja postrzegam to zagadnienie, nie pasuje do Twojej konepcji - trudno.
|
So wrz 10, 2011 15:44 |
|
|
|