Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 0:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 71  Następna strona
 PiS - Populizm i Socjalizm 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS- Populizm i Socjalizm.
Gita2 napisał(a):
Czy jakaś partia podniesie mi emeryturę?
Nie tego się nie spodziewam. Spodziewam sie natomiast tego, że dzięki rządom PiS w Polsce będzie żyło się lepiej niezależnie od mojej emerytury.

To zależy co która z nas rozumie przez słowo "lepiej".
Ja nie oczekuję jakieś cudownej poprawy materialnej, ale nie chcę, aby ewentualny rząd znów wskazywał mi, że stoję po stronie ZOMO, albo jestem "katolewicą", bo wizja państwa i Koscioła prezentowana przez opcję PiS+RM zupełnie mi nie odpowiada.
W wolnym kraju, to ja mam prawo decydowac kogo popieram i jak rozumię naukę Chrystusa i tak popularne "wartości chrześcijańskie".
- Wolnośc człowieka i Boże prawo nie są ze sobą sprzeczne, ale przeciwnie - wzajemnie się do siebie odwołują. Uczeń Chrystusa wie, że jego powołanie jest powołaniem do wolności. Wy zatem, bracia, powołani zostaliście do wolności (Ga 5,13), woła z radością i dumą apostoł paweł,,"Veritas splendor, 1993r, JPII.

Cz wrz 22, 2011 9:03

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):
Nie tego się nie spodziewam. Spodziewam sie natomiast tego, że dzięki rządom PiS w Polsce będzie żyło się lepiej niezależnie od mojej emerytury.

Ja nie oczekuję jakieś cudownej poprawy materialnej, ale nie chcę, aby ewentualny rząd znów wskazywał mi, że stoję po stronie ZOMO, albo jestem "katolewicą", bo wizja państwa i Koscioła prezentowana przez opcję PiS+RM zupełnie mi nie odpowiada.
W wolnym kraju, to ja mam prawo decydowac kogo popieram i jak rozumię naukę Chrystusa i tak popularne "wartości chrześcijańskie".
- Wolnośc człowieka i Boże prawo nie są ze sobą sprzeczne, ale przeciwnie - wzajemnie się do siebie odwołują. Uczeń Chrystusa wie, że jego powołanie jest powołaniem do wolności. Wy zatem, bracia, powołani zostaliście do wolności (Ga 5,13), woła z radością i dumą apostoł paweł,,"Veritas splendor, 1993r, JPII.

W tym jestes dobra Alus:w powoływanie się na naukę Chrystusa.
Szkoda, że te slowa nie poparte sa czynami. np zamierzasz głosować na partię, która w przeważającej częsci ma te nauki w niskim poważaniu.

Cz wrz 22, 2011 9:26
Gita2 napisał(a):
Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):

W tym jestes dobra Alus:w powoływanie się na naukę Chrystusa.
Szkoda, że te slowa nie poparte sa czynami. np zamierzasz głosować na partię, która w przeważającej częsci ma te nauki w niskim poważaniu.

Przynajmniej nie udaje....
Osobiście nie wyobrażam sobie głosowania na partię, która na Mszy św odmawia - I odpuśc nam nasze winy,JAKO I MY ODPUSZCZAMY - po zakończeniu Mszy wychodzi w marszu z pochodniami z krzyżami, obrazami Jezusa i plakatami kipiącymi nienawiścią, skandując wszelbie obelgi, złożeczenia p-ko ludziom, których nienawidzą.

Cz wrz 22, 2011 10:58

Alus! Mam pytania. Czy Jezus kipiał nienawiścią, gdy powrozem przeganiał kupców w kruzganku światyni?
Czy ci z pochodów po mszy św. w katedrze św. Jana walą kogoś powrozami?
Czy pokazywanie prawdy na transparentach to przejaw nienawiści?

Cz wrz 22, 2011 11:09
Gita2 napisał(a):
Alus! Mam pytania. Czy Jezus kipiał nienawiścią, gdy powrozem przeganiał kupców w kruzganku światyni?
Czy ci z pochodów po mszy św. w katedrze św. Jana walą kogoś powrozami?
Czy pokazywanie prawdy na transparentach to przejaw nienawiści?

Uwielbiany fragment Pisma św przez słuchaczy RM i wielbicieli PiS....nie zauważaja jedynie, że tym gestem Jezus pogonił sprzedajnych kapłanów - biznes frymarczenia należał do nich.
"Prawda na transparentach"....istnieje czysta prawda, prawda i g***o prawda....plakaty należą to tej trzeciej prawdy - zwłaszcza w kontekście JAKO I MY ODPUSZCZAMY.

Cz wrz 22, 2011 12:21

Gita2 napisał(a):
Straciłam pół domu

W jaki sposób Gita2 straciła na rządach PO pół domu?

Cytuj:
i teraz od ponad roku mieszkam w małym mieszkanku, ale za to nie umieram z głodu, gdyż co miesiąc dokładam do nędznej emerytury/nauczycielskiej emerytury/ środki, które mi zostały jako nadwyżka z transakcji kupno-sprzedaż.

Czyli gita wcale nie straciła owej połówki domu, tylko najzwyczajnie w świecie ją sprzedała. :(

Pilaster natomiast stracił na rządach PiS i dzięki PiSowi, jakieś 200 tys PLN licząc na dzisiejsze pieniądze. :(

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz wrz 22, 2011 12:57

pilaster napisał(a):
Gita2 napisał(a):
Straciłam pół domu

W jaki sposób Gita2 straciła na rządach PO pół domu?

Cytuj:
i teraz od ponad roku mieszkam w małym mieszkanku, ale za to nie umieram z głodu, gdyż co miesiąc dokładam do nędznej emerytury/nauczycielskiej emerytury/ środki, które mi zostały jako nadwyżka z transakcji kupno-sprzedaż.

Czyli gita wcale nie straciła owej połówki domu, tylko najzwyczajnie w świecie ją sprzedała. :(

Pilaster natomiast stracił na rządach PiS i dzięki PiSowi, jakieś 200 tys PLN licząc na dzisiejsze pieniądze. :(

No to mnie przebiłes pilaster.
Szczególnie tym stwierdzeniem:"licząc na dzisiejsze pieniądze"

Cz wrz 22, 2011 13:03

Mam pytanie do autora tytułu tego wątku. Czy socjaliści deklarują obronę wartości chrześcijańskich?

http://niezalezna.pl/16594-kaczynski-br ... cijanskich

Pt wrz 23, 2011 20:31
Gita2 napisał(a):
Mam pytanie do autora tytułu tego wątku. Czy socjaliści deklarują obronę wartości chrześcijańskich?

http://niezalezna.pl/16594-kaczynski-br ... cijanskich

Skończył się modlić....i odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy....i już nie upatruje śmiertelnego wroga w osobach: Wałęsy, Tuska, PO....
Co jest z tymi chrześcijanami, że nie potrafią pojąć, że chrześcijaństwo to obowiązek przebaczania 77 razy - czyli zawsze.

Pt wrz 23, 2011 20:41

Gita2 napisał(a):
Czy socjaliści deklarują obronę wartości chrześcijańskich?
Mogą, jeśli chcą.
Żeby nie offtopować:
viewtopic.php?f=37&t=27024&p=627348#p627348 - Irracjonalny podział ludzi na lewicę i prawicę

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt wrz 23, 2011 21:54

Gita2 napisał(a):

TAK.

Niby dlaczego nie? Co stoi na przeszkodzie?

Ostatnio edytowano Pt wrz 23, 2011 23:31 przez Witold, łącznie edytowano 2 razy

Pt wrz 23, 2011 23:16
Moderator

Raczej: też. A w Polsce socjaliści to chyba wszystkie partie z wyjątkiem UPR.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pt wrz 23, 2011 23:23

http://wybory.wp.pl/title,Kaczynski-ost ... caid=1d161

Kaczyński zaczyna wojnę, wojnę z inaczej myślącymi, wojnę z innowiercami i ango-atei. Kaczyński to furiacki fanatyk religijny przepełniony nienawiścią do innych!
Moim zdaniem jest on już niebezpieczny i zaczyna się zachowywać jak Terlikowski...

I tu mam prztyczek wobec Pilastra, Pilaster sądzi iż Kaczyński nie popiera KK. Myli się bowiem Kaczyński zachowuje się tak jakby był na krucjacie.

N wrz 25, 2011 8:55

Cytuj:
Kaczyński zaczyna wojnę, wojnę z inaczej myślącymi, wojnę z innowiercami i ango-atei. Kaczyński to furiacki fanatyk religijny przepełniony nienawiścią do innych!

A na dodatek zjada koty na śniadanie. Znaczy, psy. A nocami wysysa krew.

Cytuj:
I tu mam prztyczek wobec Pilastra, Pilaster sądzi iż Kaczyński nie popiera KK. Myli się bowiem Kaczyński zachowuje się tak jakby był na krucjacie.

Kaczyński to figura Szatana. Zatem opinia w tym temacie fanatyka PO zależy od tego, kim ów fanatyk PO jest. Jeśli jest np. katolikiem (to Pilaster albo Alus), to dla niego Kaczyński zwalcza Kościół i zabija arcybiskupów. Jeżeli natomiast jest antyklerykałem, to dla niego Kaczyński jest fanatykiem religijnym, który najchętniej całą władzę w państwie oddałby biskupom. Do wyboru, do koloru. Fakty są bez znaczenia - ważne, żeby walić w Kaczora.

Pilaster napisał(a):
Ile stracili na rządach PO ci z górnej półki?

Ile stracił Johnny99?

Jak mówiłem - to się dopiero okaże. Teraz już nawet Tusk i Rostowski przestali p..... o "zielonej wyspie" i nawijają, że "idą ciężkie czasy", może nawet "wojna", więc trzeba szybko wyszarpać z Unii co się da (300 mld), inaczej będzie źle.

Aha - czekam na polemikę Pilastra z JKM-em, który nieźle Pilastra zjechał w ostatnim numerze NCz! (powtarzając zresztą po mnie część argumentów, choćby co do mitycznego "uniosceptycyzmu" Kaczorów albo "obiektywizmu" rankingów IEF, mających z rzeczywistością zapewne tyle wspólnego, co osławione depesze wikileaks, stanowiące niemal słowo w słowo przepisane artykuły z Gazety Wyborczej, przedstawiane teraz jako "opinie Amerykanów" :D). A najbardziej mi się podobała odpowiedź JKM-a na zarzut, że UPRowcy "walą w PO". Walimy w PO bo.. rządzi. Kiedy rządził PiS, waliliśmy w PiS - takie oczywiste oczywistości musi teraz JKM tłumaczyć zaślepionym "słoneczkiem Peru" ludziom. Bo tego, że Władzy należy patrzeć na ręce (a nie opozycji) już prawie nikt w Polsce nie rozumie.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N wrz 25, 2011 9:30

Johnny99 napisał(a):
Kaczyński to figura Szatana. Zatem opinia w tym temacie fanatyka PO zależy od tego, kim ów fanatyk PO jest. Jeśli jest np. katolikiem (to Pilaster albo Alus), to dla niego Kaczyński zwalcza Kościół i zabija arcybiskupów. Jeżeli natomiast jest antyklerykałem, to dla niego Kaczyński jest fanatykiem religijnym, który najchętniej całą władzę w państwie oddałby biskupom. Do wyboru, do koloru. Fakty są bez znaczenia - ważne, żeby walić w Kaczora.

Proszę podaj zatem fakty. Jestem ciekawy.

N wrz 25, 2011 10:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 71  Następna strona