Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 9:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 663 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 45  Następna strona
 Strajk nauczycieli 
Autor Wiadomość
Post Re: Strajk nauczycieli
akruk napisał(a):
Jakim cudem może kłamać w żywe oczy, zmyślając historyjki dla ciemnego ludu na poziomie średniowiecza

Też mnie to zadziwia, jak dalece zdemoralizowani są księża, jeśli chodzi o siódme przykazanie. Acz jeśli Prymas Tysiąclecia raczył był wygłosić do kleryków na święceniach słowo, że (z pamięci piszę) dostali w ręce straszliwą władzę, bo sam Bóg na ich znak będzie zstępował na ołtarze, to jakiś wgląd w księży stan umysłu taka tyrada daje.

Cóż, kannushi po prostu śpiewem i tańcem zabawiają Duchy; Duch może się poczuć wobec tego zobowiązany, ale nie musi.

So kwi 13, 2019 16:31
akruk napisał(a):
Alus napisał(a):
Tomek44 napisał(a):
https://wiadomosci.wp.pl/ksiadz-do-nauczycieli-na-mszy-swolocz-wyszli-z-kosciola-6369918763689601a

W głowach się przewraca "prawowitym" katolikom....
Sądzisz, że wszyscy duchowni, bez żadnego wyjątku, to ludzie wierzący kierujący sie ewangeliczną zasadą miłuj bliźniego jak siebie samego.
Wybitnie trafnie ujął to o. G. Kramer - Nie buduj wiary i życia na księdzu. Buduj na fundamencie jakim jest Jezus. Ksiądz jest tylko pomocą w twojej drodze....a czasem może być zawadą :placze:
Taktyczne sypanie piaskiem po oczach. Ponieważ do wiary w Boga kler, księża w ogóle nie są potrzebni. Setki aroganckich facetów, przeświadczonych, że są wyższymi istotami niż ich "owieczki". Teraz Alus pomniejsza ich znaczenie, wskazując na wiarę w Boga i Jezusa, co nie będzie przeszkadzać Alus, żeby za jakiś czas powoływać się na to, co powiedział Kościół -- czyli właśnie księża. I tak ad mortem defaecatam, naprzemiennie, zależnie od sytuacji.

Hola, hola nie pomniejszam, jedynie urealniam rolę kapłanów, kapłanów wspaniałych i głęboko wierzących, ale i niestety i takich, którzy daleko odeszli od Boga, tworząc sobie po drodze bożki.
Nie wciskaj mi zatem słów i przekonań, które są jedynie Twoimi poglądami i przekonaniami.

Andy72 napisał(a):
A jak jeden biskup bardzo chamsko powiedział o premier Szydło to było w porządku?

Najpierw przytocz co konkretnie powiedział, a uzyskasz ocenę.

So kwi 13, 2019 17:09

Nie ma w Google, poza tym nie będę donosił.
Możemy odnieść sie do wypowiedzi Lemańskiego: "Szydło łże jak bura suka"

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

So kwi 13, 2019 17:52
Andy72 napisał(a):
Nie ma w Google, poza tym nie będę donosił.
Możemy odnieść sie do wypowiedzi Lemańskiego: "Szydło łże jak bura suka"

Czyli obrona oderwanego od Ewangelii franciszkanina poprzez atak na innego nie lubianego księdza.
A zakon nie znalazł słów obrony i w wydanym Komunikacie odcina się od polityka franciszkanina.
Owszem, ks Lemański wyraził się paskudnie, mówiąc prawdę słowami klasyka, ale nie jest to zachowanie właściwe żadnemu duchownemu...ani temu lubianemu, hołubionemu, ani odrzucanemu.

So kwi 13, 2019 19:29

Zarobki polskich nauczycieli wg OECD
za https://www.money.pl/gospodarka/polscy- ... 9937a.html
Obrazek

Obrazek

Obrazek

So kwi 13, 2019 19:33
Zobacz profil WWW
Moderator

@Marek_Piotrowski
No i?

So kwi 13, 2019 19:35
Małgosiaa napisał(a):
@Marek_Piotrowski
No i?

I nauczyciele francuscy, norwescy, szwajcarscy zarabiają mniej niż polscy...ciekawe jak wielki był udział przedstawicieli polskich instytucji rządowych w tym opracowaniu...nauczyciel nauczania początkowego w Polsce miał wedle tegoż wykazu zarabiać ok 6 tys zł :D

Ostatnio edytowano So kwi 13, 2019 20:03 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So kwi 13, 2019 19:56

W "bogatym" Meksyku zarobki nauczycieli są jeszcze lepsze, niż w "biednej" Francji, ot cała filozofia.

...

(Koh 3:1nn)

So kwi 13, 2019 20:01
Moderator

Cóż, propaganda rządowej telewizji jak widać działa, a elektorat wierzy we wszystko. Tak działają media typu tv i radio: "słuchasz i myślisz żeś mądry, a ty - płyta nagrana". Dlatego ja nie oglądam żadnej telewizji, bo czytając różną prasę w necie mam czas pomyśleć, porównać, poczytać komentarze, nad wszystkim się zastanowić i wyciągnąć wnioski. Elektorat jednej slusznej partii szuka w necie potwierdzenia swojej ścieżki nagrania i nawet nie poda źródła wykresów. No to ja podam: https://www.money.pl/gospodarka/polscy- ... KaoJcgSoDQ

I mamy powrót komuny: https://www.money.pl/gospodarka/men-chc ... e7zfYqHvAs
Kiszczak też chciał danych strajkujących w 1980 r.

A tu mamy dowód jak p. Zalewska zmieniła zdanie: https://www.facebook.com/watch/?v=1007401946314009

So kwi 13, 2019 20:18

Trochę suchych danych statystycznych (money.pl nie ma nic wspólnego z rządem, nie mówiąc już o OECD)bez żadnego komentarza z mojej strony - a ile złości, wyparcia i hejtu :brawo:
Dalej twierdzicie, że jesteście obiektywni? :mrgreen:

So kwi 13, 2019 20:39
Zobacz profil WWW
Moderator

Suche dane statystyczne nic nie mówią i należałoby je omówić, a przynajmniej rozpocząć dyskusję (to jest forum dyskusyjne, a nie tablica informacyjna). Po drugie należało podać źródło. Po trzecie: Money już nie jest tym bezstronnym Moneyem, jakim był, a nawet gdyby nie zmienił retoryki, to i tyak należałoby podejść krytycznie (nie chodzi o krytykowanie). Po czwarte: przemilczę na temat hejtu itp. Co do złości: wypowiedziałam się bardzo spokojnie wykazując jak działają media i podałam fakty jak próbuje rząd inwigilować strajkujących nauczycieli oraz jakie zdanie na temat edukacji miała w przeszłości p. Zalewska. Podałam prawdę, która najwyraźniej nie jest dla Ciebie wygodna.

So kwi 13, 2019 20:44

Podałem źródło, więc proszę odwołać ten zarzut. Najpierw należy czytać, a potem odpowiadać a zwłaszcza zarzucać.
Reszta... money nie jest już - jak widać - dla Ciebie tym dawnym moneyem, od kiedy dane statystyczne pokazują zasadność tego, co robi PiS. W ogóle statystyka zrobiła się be, nie? ;)

So kwi 13, 2019 21:01
Zobacz profil WWW
Marek_Piotrowski napisał(a):
Podałem źródło, więc proszę odwołać ten zarzut. Najpierw należy czytać, a potem odpowiadać a zwłaszcza zarzucać.
Reszta... money nie jest już - jak widać - dla Ciebie tym dawnym moneyem, od kiedy dane statystyczne pokazują zasadność tego, co robi PiS. W ogóle statystyka zrobiła się be, nie? ;)

Przeanalizował dokładnie te dane statystyczne o. Kryspin i wygłosił podczas mszy opinię na temat „swołoczy”.
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/zlotory ... za/vdvsgxd

So kwi 13, 2019 23:16
Marek_Piotrowski napisał(a):
Trochę suchych danych statystycznych (money.pl nie ma nic wspólnego z rządem, nie mówiąc już o OECD)bez żadnego komentarza z mojej strony - a ile złości, wyparcia i hejtu :brawo:
Dalej twierdzicie, że jesteście obiektywni? :mrgreen:

Suche dane nie spadły z kosmosu, przygotowują je ludzie o określonych poglądach politycznych, za określoną kasę i wychodzą takie chochoły, jakoby nauczyciele w Polsce zarabiali średnio po 6-8 tys. zł.
Większość społeczeństwa ma w rodzinie nauczycieli, zatem ma wiedzę jak się odnoszą ich realne zarobki do "ekstremum" (jak napisał autor felietonu) podanych w "wyliczeniach" money, które od jakiegoś czasu pieje z zachwytu nad sukcesami dobrej zmiany.

N kwi 14, 2019 7:44
Małgosiaa napisał(a):
Cóż, propaganda rządowej telewizji jak widać działa, a elektorat wierzy we wszystko. Tak działają media typu tv i radio: "słuchasz i myślisz żeś mądry, a ty - płyta nagrana". Dlatego ja nie oglądam żadnej telewizji, bo czytając różną prasę w necie mam czas pomyśleć, porównać, poczytać komentarze, nad wszystkim się zastanowić i wyciągnąć wnioski.

Ja też informację raczej czerpię z netu, na żadnym kanale nie oglądam wypowiedzi czy dyskusji jazgocących nienawistnie polityków, ale wczoraj przerzucając kanały przez nieuwagę wrzuciłam TVInfo. Leciał jakiś program dyskusyjny, wszyscy na wszystkich wrzeszczeli, natrafiłam akurat na krzyczącą M. Ogórek wdeptującą w ziemię głupich nauczycieli, przez których ona musi płacić dzieciom horrendalne kwoty za korepetycje.
I... szok, ta niema kukiełka w wyborach prezydenckich, dukająca pojedyncze wyrazy, wydaje z siebie długi, nienawistny słowotok. :zdziwko:

N kwi 14, 2019 8:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 663 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 45  Następna strona