Ochrona przed pandemią ...
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Ochrona przed pandemią ...
Robek, ogarnij sie! subadam na glowe nie upadl, ale twoja prosta, chlopska logika wyciaga bledne wnioski. Moze dlatego, ze brzydzi sie liczbami? Wirus Covid-19 przenosi sie, jak i inne wirusy, droga kropelkowa. Dlatego byly masowe zarazenia np w roznych kosciolach ze zbiorowymi spiewami, na spotkaniach chorow czy na weselach. Oczywiste jest, ze musi byc odpowiednia koncentracja wirusow w powietrzu, a ta jest zdecydowanie wieksza w zamknietych (szczegolnie nie wietrzonych) pomieszczeniach, niz na otwartej przestrzeni. Dlatego w zimie jest wiecej zarazen. Ale tu sa nie tylko w zimie. https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/Popatrz na krzywe np dla USA (na tej stronie sa dla wszystkich krajow, to mozesz je poogladac i znalezc cechy wspolne). W lecie zarazali sie takze. Popatrz na Nowy Jork i Floryde (wiesz jak klimat ma Floryda?) https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/new-york/https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/florida/Lato na Florydzie to duza fala Covid. Takze dlatego, ze tam kochaja Trumpa, a on publicznie glosil, ze wirus nie zaraza, maseczki sa do niczego i mozna pic srodki dezynfekujace! A z grypa jest wladnie tak, jak napisales. Tyle, ze nie jest az tak smiertelna, wiec na nia sie szczepi co roku, zeby oslabic jej przebieg i nikt gospodarki co roku nie zamyka. Znajdz mi dane zachorowan na grype w tym roku! Zapewniam ciebie, ze ze wzgledu na covidowy rezim sanitarny plus liczniejsze szczepienia na grype, jest znacznie mniej chorych.
|
| Pn sty 25, 2021 6:48 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Robek, ogarnij sie! subadam na glowe nie upadl, ale twoja prosta, chlopska logika wyciaga bledne wnioski. Moze dlatego, ze brzydzi sie liczbami? Robek jest dostatecznie ogarnięty, przy czym bawi go zgrywanie na forum wiejskiego głupka.
|
| Pn sty 25, 2021 8:53 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
To niech nie obraza rozmowcow! Wiejskiemu glupkowi moze ujdzie. Ale niedlugo.
|
| Pn sty 25, 2021 10:19 |
|
|
|
 |
|
Robek
|
Kael napisał(a): Wirus Covid-19 przenosi sie, jak i inne wirusy, droga kropelkowa. Dlatego byly masowe zarazenia np w roznych kosciolach ze zbiorowymi spiewami, na spotkaniach chorow czy na weselach. Oczywiste jest, ze musi byc odpowiednia koncentracja wirusow w powietrzu, a ta jest zdecydowanie wieksza w zamknietych (szczegolnie nie wietrzonych) pomieszczeniach, niz na otwartej przestrzeni. Dlatego w zimie jest wiecej zarazen. Subadam opowiadał że covid zniknie, a on nie zniknie, więc nie wiem co ty teraz do mnie mówisz? co to ma do tego, o czym wcześniej mówiłem? Kael napisał(a): Popatrz na krzywe np dla USA (na tej stronie sa dla wszystkich krajow, to mozesz je poogladac i znalezc cechy wspolne). W lecie zarazali sie takze. To jest duży kraj, tam jest kilka stref klimatycznych, więc nie wiem o jakim lecie opowiadasz? to w lipcu na Alasce jest lato? jest +30 stopni? Kael napisał(a): Znajdz mi dane zachorowan na grype w tym roku! Nawet jak ktoś jednocześnie zachoruje na covid i grypę  to i tak nikogo grypa nie obchodzi diagnozuje się covid, bo z tego szpital ma pieniądze, zresztą ochrona zdrowia upadła, nikt się raczej nie przejmuje grypą, bo niby po co? i o jakich szczepieniach na grypę mówisz? nie opowiadaj tutaj bajek, i przed pandemią i w trakcie niej, na grypę szczepił się mały odsetek populacji, więc po co o takim nieistotnym szczególe wspominać? Kael napisał(a): To niech nie obraza rozmowcow! Wiejskiemu glupkowi moze ujdzie. Ale niedlugo. Jak Alus opowiada że widzi buzie w tym tęczu, to wtedy mam obowiązek w odpowiedni sposób zareagować.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
| Pn sty 25, 2021 11:23 |
|
 |
|
Inny_punkt_widzenia
|
Ok, można lekceważyć Covida, ale kwarantanny już nie. To ogromny problem logistyczny, nie możesz pracować, ani ty, ani, żona , dzieci i wszyscy domownicy, uwięzieni są w domu przez 10 dni. To jest dopiero problem, Covid w porównaniu z tym to mały pikuś.
|
| Pn sty 25, 2021 13:16 |
|
|
|
 |
|
krzysiekniepieklo
|
Inny_punkt_widzenia napisał(a): Ok, można lekceważyć Covida, ale kwarantanny już nie. To ogromny problem logistyczny, nie możesz pracować, ani ty, ani, żona , dzieci i wszyscy domownicy, uwięzieni są w domu przez 10 dni. To jest dopiero problem, Covid w porównaniu z tym to mały pikuś. Kiedyś było tak, że oskarżonemu trzeba było udowodnić winę. Dzisiaj jest tak, że oskarżony musi udowadniać, że jest niewinny, a do tego czasu jest skazany bez wyroku.
|
| Pn sty 25, 2021 13:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Robek idiote z siebie umiesz robic koncertowo. Specjalnie dla ciebie palcem pokazalam Floryde. Ale jesli ktos wagaruje cale zycie, to ( jak nasz rzad, udaje, ze opozycja jest winna zlej logistyce szczepien) wymysla, ze rozmowca nic nie mowil o Florydzie, a wrecz wyboldowal Alaske.
Rob z siebie idiote dalej.
Nie szczep sie na nic, nie myj rak i nie zakladaj maseczek. Jak ci rodzina (oczywiscie bez kwarantanny i bez izolacji) poumiera, to przeciez bez znaczenia dla ciebie na co i czy mogles swoim zachowaniem sie do tego przyczynic. Baw sie dobrze.
|
| Pn sty 25, 2021 15:09 |
|
 |
|
Inny_punkt_widzenia
|
Krzysiek...Kiedyś było tak, że oskarżonemu trzeba było udowodnić winę. Dzisiaj jest tak, że oskarżony musi udowadniać, że jest niewinny, a do tego czasu jest skazany bez wyroku.
To wygląda śmiesznie, ale dużo w tym prawdy, dodam jeszcze, że prawo jest przestępczogenne. Chroni przestępców. Notoryczny przestępca, który się dorobił, najmuje dzięsięciu obrońców, którzy go wyciągną z największej wpadki. My, kochany przestępco będziemy cię bronić, daj nam zajęcie, abyśmy mieli rację bytu, kradnij , oszukuj, zabijaj, wyłudzaj itp. Nie bój się, daj nam zajęcie, bo bez ciebie przestępczusiu będziemy niepotrzebni. A w więzieniach będą tracić czas tylko biedaki, których nie stać , aby nas prawników , utrzymywać.
|
| Pn sty 25, 2021 15:58 |
|
 |
|
Robek
|
Inny_punkt_widzenia napisał(a): Ok, można lekceważyć Covida, ale kwarantanny już nie. To ogromny problem logistyczny, nie możesz pracować, ani ty, ani, żona , dzieci i wszyscy domownicy, uwięzieni są w domu przez 10 dni. To jest dopiero problem, Covid w porównaniu z tym to mały pikuś. Trzeba zadać sobie pytanie, czy gorsze jest umrzeć na kwarantannie z głodu, czy zarazić covidem sąsiada, i tutaj widać że rząd jednak chce żeby sąsiad się nie zaraził, a koszty tego zawsze jakieś muszą bić. Oczywiście to jest jedynie obraz tego, w jakim kierunku podąża PiS, bo stan faktyczny jest taki że trzeba za wszelką cenę powstrzymać pandemię, więc może ktoś siedzieć bez przerwy w domu, stracić pracę, w konsekwencji zostać bezdomnym, to nie jest istotne, kogo to obchodzi, ważne jest, że nikogo nie zaraził. Kael napisał(a): Specjalnie dla ciebie palcem pokazalam Floryde. Puknij się tym palce w swoją głowę, ja też mogę ci wskazać jakiś region Polski czy też gdzieś indziej za granicą, gdzie prawie nie ma covida, no i niby co z tego? przecież to jest choroba sezonowa, jak nie ma sezonu na covida, to jest wtedy dużo mnie zarażeń niż zwykle, natomiast nie będę ci teraz dokładnie analizował tego co się dzieje na Florydzie, bo to nie tylko kwestia temperatury jaka tam panuje, no ale wilgotność powietrza również ma znaczenie, nie wspominając o migracji ludzi z Ameryki Południowej, gdzie jest sporo osób zarażonych tym całym covidem, mam tutaj na myśli choćby Kolumbie, gdzie chorych jest bardzo dużo, a migracja na Florydę jest czymś co trwa od wielu lat. Kael napisał(a): Ale jesli ktos wagaruje cale zycie, to ( jak nasz rzad, udaje, ze opozycja jest winna zlej logistyce szczepien) wymysla, ze rozmowca nic nie mowil o Florydzie, a wrecz wyboldowal Alaske. O czym ty mówisz? zaszczepienie ułamka procenta całej populacji  to jest przecież zasługa rządu, dlaczego odbierasz im ten zaszczyt? bo przy takiej ruinie służby zdrowia jaka jest obecnie, to i tak jest wielki sukces. Kael napisał(a): Nie szczep sie na nic, Na choroby to się zaszczepiłem, tyle że mówiąc choroby mam na myśli jakieś prawdziwe choroby, bo covid jak dla mnie to jest jakiś żart, to mam się szczepić co roku, na bezobjawową chorobę, i może jeszcze mam za to płacić? Kael napisał(a): nie myj rak i nie zakladaj maseczek. Co to ma do czegokolwiek? jak w listopadzie był szczyt pandemii to ludzie nie myli rąk i nie nosili maseczek, a teraz jak jest mniej zarażeń, to już noszą maseczki myją ręce? bo z tego co widzę na ulicach to jest przecież odwrotnie, i dzisiaj coraz mniej ludzi nosi maseczki, a w listopadzie to prawie każdy je miał, przemyślałeś to co tutaj opowiadasz? Kael napisał(a): Jak ci rodzina (oczywiscie bez kwarantanny i bez izolacji) poumiera, to przeciez bez znaczenia dla ciebie na co i czy mogles swoim zachowaniem sie do tego przyczynic. Baw sie dobrze. Bo jakby każdy Polak przeszedł kwarantannę, to nagle virus by zniknął? i wszyscy by byli zdrowi? jak ludzie noszą maseczki i myją ręce to nie ma możliwości żeby sie zarazić covidem?
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
| Pn sty 25, 2021 16:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Robek napisał(a): Kael napisał(a): Specjalnie dla ciebie palcem pokazalam Floryde. Puknij się tym palce w swoją głowę, ja też mogę ci wskazać jakiś region Polski czy też gdzieś indziej za granicą, gdzie prawie nie ma covida, no i niby co z tego? przecież to jest choroba sezonowa, jak nie ma sezonu na covida, to jest wtedy dużo mnie zarażeń niż zwykle, natomiast nie będę ci teraz dokładnie analizował tego co się dzieje na Florydzie, bo to nie tylko kwestia temperatury jaka tam panuje, no ale wilgotność powietrza również ma znaczenie, nie wspominając o migracji ludzi z Ameryki Południowej, gdzie jest sporo osób zarażonych tym całym covidem, mam tutaj na myśli choćby Kolumbie, gdzie chorych jest bardzo dużo, a migracja na Florydę jest czymś co trwa od wielu lat. Sorry, ale inaczej sie nie da. Na Florydzie, w lato, bylo wiecej przypadkow covid niz na wiosne! W Nowym Jorku tez. Suche stany USA tez mozesz sobie zobaczyc. Ale po co? Lepiej glupka z siebie robic.
|
| Pn sty 25, 2021 20:27 |
|
 |
|
krzysiekniepieklo
|
Inny_punkt_widzenia napisał(a): Krzysiek...Kiedyś było tak, że oskarżonemu trzeba było udowodnić winę. Dzisiaj jest tak, że oskarżony musi udowadniać, że jest niewinny, a do tego czasu jest skazany bez wyroku.
To wygląda śmiesznie, ale dużo w tym prawdy, dodam jeszcze, że prawo jest przestępczogenne. Chroni przestępców. Notoryczny przestępca, który się dorobił, najmuje dzięsięciu obrońców, którzy go wyciągną z największej wpadki. My, kochany przestępco będziemy cię bronić, daj nam zajęcie, abyśmy mieli rację bytu, kradnij , oszukuj, zabijaj, wyłudzaj itp. Nie bój się, daj nam zajęcie, bo bez ciebie przestępczusiu będziemy niepotrzebni. A w więzieniach będą tracić czas tylko biedaki, których nie stać , aby nas prawników , utrzymywać. Widzisz, problem jest niestety dużo większy, jak tylko przestępcy. Taką nową inteligencję przywieziono nam na ruskich czołgach i przez 45 lat nam ją implantowano. Generalnie we władzach zajęli prawie wszystko i okrzepli. W wymiarze "sprawiedliwości" są kastą i nikt z boku nie ma szans się tam wkręcić. Sprzedają "sprawiedliwość" za pieniądze. W administracji też łamią prawo, a jak idziesz do sądu (no bo przecież państwo nie odpowiada za łamanie prawa przez urzędników), to musisz się z nimi podzielić swoim majątkiem. Notariat też jest w ich rekach. Słono sobie liczą za każdą usługę, bo przecież umowa pomiędzy ludźmi nie jest ważna bez potwierdzenia u notariusza. Długo jeszcze by można pisać, za co trzeba im zapłacić. No a RODO wprowadzono po to żeby mogli bezkarnie kraść i żeby nikt im na ręce nie mógł patrzeć. Covid to dla nich jest interes, który planowali ponad dwadzieścia lat. Wcześniej to było testowanie reakcji społeczeństw.
|
| Pn sty 25, 2021 20:36 |
|
 |
|
subadam
|
Kael nie denerwuj sie, to tylko male, niszowe forum na ktorym nikt jeszcze nikogo do niczego nie przekonal.  No i nie zapominaj ze 70% suwerena to funkcjonalni analfabeci niezwykle podani na teorie spiskowe. Zobacz jak zadzialalo na nich zaszczepienie kilkunastu znanych osob poza kolejka, nastapilo cos czego przedtem skomasowana propaganda rzadpwa nie byla w stanie dokonac - nagle szczepionki staly sie pozadane. Teraz ich brak zadziala podobnie.
|
| Wt sty 26, 2021 1:43 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Inny_punkt_widzenia napisał(a): Ok, można lekceważyć Covida, ale kwarantanny już nie. To ogromny problem logistyczny, nie możesz pracować, ani ty, ani, żona , dzieci i wszyscy domownicy, uwięzieni są w domu przez 10 dni. To jest dopiero problem, Covid w porównaniu z tym to mały pikuś. Tak wiele ludzi narzeka na kwarantannę, owszem uciążliwa, ale daje okazję zrozumienia cierpienia innych ludzi - choćby podczas II wojny światowej Żydów ukrywanych przez miesiące, głodnych, bez odpowiedniej ilości wody, toalety, środków higieny, ubrań, zawszonych. subadam napisał(a): Kael nie denerwuj sie, to tylko male, niszowe forum na ktorym nikt jeszcze nikogo do niczego nie przekonal.  No i nie zapominaj ze 70% suwerena to funkcjonalni analfabeci niezwykle podani na teorie spiskowe. Zobacz jak zadzialalo na nich zaszczepienie kilkunastu znanych osob poza kolejka, nastapilo cos czego przedtem skomasowana propaganda rzadpwa nie byla w stanie dokonac - nagle szczepionki staly sie pozadane. Teraz ich brak zadziala podobnie. Dokładnie - czipy, zmiana płci, szczepionka z abortowanych dzieci gwarantująca zaszczepionym wieczne piekło...etc.
|
| Wt sty 26, 2021 8:31 |
|
 |
|
katon
|
subadam napisał(a): Zobacz jak zadzialalo na nich zaszczepienie kilkunastu znanych osob poza kolejka, nastapilo cos czego przedtem skomasowana propaganda rzadpwa nie byla w stanie dokonac - nagle szczepionki staly sie pozadane. Teraz ich brak zadziala podobnie. Zobacz też jak zadziała fałszywa propaganda i to nawet z udziałem wirusologów że głosowanie korespondencyjne niesie za sobą zagrożenie życia. Wielu to łyknęło. Strach gazetę było kupić w kiosku i odebrać paragon w markecie.
|
| Wt sty 26, 2021 16:16 |
|
 |
|
subadam
|
Kilka lat temu czytajac relacje z pogromu kieleckich Zydow w 46r spytalem mojej tesciowej, ktora byla przed wojna rzeska i fertyczna 18 latka czy w przedwojennej Polsce ktos rzeczywiscie wierzyl ze Zydzi porywaja dzieci by utoczyc z nich krew na szabasowa mace. Tesciowa stwierdzila ze bylo to ugruntowane przekonanie na co szczeka mi opadla i uderzyla o stolik z kawa. Spytalem o to poniewaz to byl powod tego pogromu - zaginiecie chlopca, ktory mial byc porwany przez Zyda czy Cygana, a w wyniku tej plotki zginelo 42 Zydow i podobna ilosc zostala ranna. Czytajac posty niektorych uczestnikow forum mam wrazenie jakbym sie cofnal do tych czasow, kazda najbardziej nieprawdopodobna plotka i wymysl przedstawia sie jako fakt, glownie dlatego ze zostalo to przedstawione w necie. Racje mial Lem mowiac ze przed powstaniem internetu nie mial pojecia ilu idiotow jest na swiecie.
|
| Wt sty 26, 2021 17:21 |
|
|
|