Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr wrz 03, 2025 16:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 235 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Następna strona
 List otwarty w sprawie Szczuki! Przyłącz się! 
Autor Wiadomość

Dziękuje Piotrowi Tomczykowi i Stanisławowi Adamowi za obiektywizm
:)

To co mnie ostatnio zastanowiło to jeden z komentarzy na gazecie:

"Szczuka miała problem jak określić M. Buczek - " ni to dziecko, ni
to dziewczyna, ni to "coś", ni to człowiek ". Miała po prostu ubaw
z kalectwa. W odróżnieniu jednak od M. Buczek, Szczuka niewiele ma
innym do zaoferowania. Można by o Niej rzec: przeciętna konsumentka
cywilizacyjnej papki. Ważne by zjeść i mieć ładne paznokcie. Żadnej
refleksji nad tym co wokół się dzieje, żadnej wątpliwości wobec
własnej osoby."

Właśnie, ona nie wiedziała jak określić Magde... zaczeła wtedy sie jąkać i dukać, szukac odpowiedniego określenia, mowiłą, "to... jest...taka..stara dziewczynka..".
Poczułam wtedy, ze ona może wiedzieć cos wiecej na temat Magdy. Poza tym kilka razy mówiła jak bardzo jest nia "zafascynowana" i wynikało z rozmowy, ze juz od dłuższego czasu.. Oczywiśćie dodała, ze nie wie jak sie nazywa, ale czyż mogla powiedzieć, ze wie? Wtedy dopiero by było!!

Ona wiedziała, ze może z tego wyjsc afera ( ale nie przyszlo jej na mysl, ze az taka !!!), dlatego asekuracjia - "nie wiem jak sie nazywa".

To dziwne, przecież wiedziala ze Mada jest założycielka podwórkowych Kółelk Rozancowych dzieci, potrafila tak doskanale ją zparodiować, przytoczyć jej słowa. A nie wiedziłą jak sie nazywa??

Wystarczylo wstukac w interecie "podworkowe kola rozancowe dzieci", przeciez! jezeli byla tak zafascynowana Magdą, czyz nie mogla tego zrobic? Sprawdzic po tych kołach, kto jest ich zalozycielka?

I skad to przypuszczenie - "stara dziewczynka"? Dopiero gdy sie widzi Magde mozna ( wiadomo kto...moze..) tak powiedzieć. POza tym zawsze jest mowione w audycji kto ja prowadzi!

Zastanawia też fakt, ze Szczuka powiedziala " i to bylo godzinami", ze godzinami Magda tak mówiła. Wiec Szczuka musiala jednak sluchac dlugo tych audycji.

To wszystko jest bardzo dziwne...
Szczuka - dziennikarka, osoba bardzo inteligentna, oczytana, od dluzszego czasu zafascynowana "starą dziewczynką", a nie moze sprawdzic w internecie kim jest zalozycielka podworkowych kolek rozncowych dzieci.....??? [/url]

N mar 12, 2006 10:39
Zobacz profil WWW
Ago, powtarzasz się. Może zamiast wkółko pisać to samo, przytocz jakieś nowe fakty, bo isę nudno robi...

pozdrawiam,
michał

N mar 12, 2006 12:26

Piotr Tomczyk napisał(a):
SweetChild nie ma wątpliwości. Zna lepiej i Ciebie i mnie i pewnie każdego człowieka.

Jakim prawem wypowiadasz się w moim imieniu?

Zgadzam się, że bezprawnie. Przepraszam.
PT

N mar 12, 2006 12:41

przytocz jakieś nowe fakty, bo isę nudno robi...

Aga przytoczyła słowa pani Kazimiery Szczuki. Interesujące. Michale nie negujesz chyba inteligencji pani Szczuki? Dodatkowo, jeśli chodzi o telewizyjne występy to przecież profesjonalistka...? Zestawienie jej (przez nikogo nie negowanej!) sprawności umysłu i słów przez nią wypowiadanych jest ciekawe.
PT

P.S. Aga podobno od prawie 2 tysięcy lat nikt obiektywny na Ziemi się nie pojawił.

N mar 12, 2006 12:55
Poiotrze, oczywiście, że nie neguje inteligencji Szczuki. Jest to wręcz piiekielnie inteligentna, bystra, oczytana i elokwetna kobieta. Co więcej, bardzo ją lubię, ale nie dlatego, że jest działaczką organizacji feministycznych (w tym również homoseksualnych) - za to ją popieram, a lubie dlatego, że to jest bardzo fajna osoba. Miałem ją przyjemność spotkać w Le Madame i jest to naprawdę super osoba. Jest nieco inna niż w mediach, tam się bardziej kreuje na taką ździrę i "ostrą panią profesor", na mądralę. W realu to bardoz skromna i kulturalna osoba. Ona nie jest taka jak w programie Kuby Wojewódzkiego, jest zgoła inna. I wcale nie uwazam tego za fałsz. Po prostu media mają swoje wymagania, Kazia wie, że ludzie oczekują od niej konkretnego zavhowania, styylu bycia, jaki wyrobiła sobie w teleturnieju Najsłabsze Ogniwo, ale ona taka nie jest na co dzień.

Jest dla mnie nie do pomyślenia, aby KAzia nabijała się z niepełnosprawności tamtej osoby. To wykluczone. Onan abijałą się z głosu i tylko z głosu, a nawet jak ktoś to odebrał inaczej to było to niezamierzonee, bo Kazia taka nie jest. Byłoby to sprzxeczne z jej światopoglądem.

Jestem niemal pewien, że gdyby aga_agnes pogadała z Kazią w realu to by się przekonała jaka to jest fajna i miła osoba i raz dwa by aga zaprzestała krucjaty.

pozdrawiam,
michał

N mar 12, 2006 16:16

Znowu się wetnę ni w pięć, ni w dziewięć w to dyskusji. Ale to wynika z niemożliwości bieżącego udziału, jak bym chciał.
Wydaje mi się, że cała dyskusja o tym incydencie odbywa się przy dwu niejawnych założeniach:
1. Incydent był transmitowany, na żywo.
2. Incydent miał charakter spontaniczny.

Ad 1.

Oglądając telewizję, przyjmujemy za oczywiste że np. transmisje sportowe, transmisje obrad Parlamentu, wiele koncertów i większość 'wiadomości' to natychmiastowy - bezpośredni przekaz. I często przenosimy tę 'oczywistość' na zwykłe programy rozrywkowe typu teleturnieje, gadające głowy itp.

Otóż w rzeczywistości tak nie jest. Bywa tak, że program wcześniej jest rejestrowany i w zaplanowanym czasie idzie na wizję. Pozwala to realizatorom również (dlatego, że są i inne powody) popracować nad nagraniem by go bardziej 'urozrywkowić'. Nadać dynamikę itd.

Jest jeszcze stosowany inny zabieg, szczególnie w programach z udziałem 'nieobliczalnych' uczestników. Program idzie na wizję z kilku- kilkunastosekundowym opóźnieniem. Pozwala to realizatorom, na reakcję w niepożądanych sytuacjach: przerwanie rozmowy telefonicznej, zagłuszenie wypowiedzi nagranymi brawami, skierowanie kamery na coś innego.

Ad 2.

Często przed różnymi programami prowadzący uzgadnia z zaproszonymi gośćmi przebieg spotkania. W krańcowym przypadku udostępnia mu pytania, które zada.

Gdyby w przypadku incydentu Szczuka+Wojewódzki+Polsat, miała miejsce któraś z ww. sytuacji to w zupełnie innym świetle należałoby ją oceniać.

Ja nie wiem jak było faktycznie. Z pewnością wie to Polsat, wiedzą uczestnicy programu.
Jeśli ktoś z uczestników dyskusji zna jakieś fakty, związane z tym aspektem, niech je ujawni. Będzie to z pożytkiem dla prawdy.

N mar 12, 2006 17:43
Zobacz profil WWW

Program ze Szczuka u Wojewodzkiego nie byl na żywo. byly tam ewidentne ciecia. takie programy z reguly nigdy nie sa na zywo

pozdrawiam,
aga

Pn mar 13, 2006 15:08
Zobacz profil WWW

Ago, powtarzasz się. Może zamiast wkółko pisać to samo, przytocz jakieś nowe fakty, bo isę nudno robi...

widocznie akcja słabo się rozwija i trzeba ją sztucznie podsycać co jakiś czas ...

Wt mar 14, 2006 11:35

"List otwarty i zebrane podpisy zostaną przesłane do Polsatu, a także do mediów oraz KRRiTV oraz innych instytucji i osób, które powinny być o tym poinformowane.

List zebrał 324 głosy poparcia.

Będziemy informować o skutkach naszego listu." - za http://www.prawica.net

Akcja Szczuka i PAN - trwa nadal !

Wt mar 14, 2006 16:47
Zobacz profil WWW
NIe jestem prawnikiem ale jak nie bedzie jeszcze z dwoch zer w tej cyfrze z listami poparcia akcji - to mozna ja sobie smialo darowc...

a tak apropo... Pani Kazimiera z tego co widziałem, nawet nie była w stanie przytoczyć Nazwiska ww osoby... nie robi takze tego w sposob wymierzony w sama osobe... ona krytykuje pomysl tych kolek podworkowych, rozancowych... jako narzedzie obrala smieszny sposob mowy danej osoby... zreszta dosyc ciekawe ze w radiu pozwalaja takim ludziom mowic, a potem maja pretensje ze ludzie to krytykuja ^^ radio to 100% przekazu dzwiekowego... trudno jest po tym ocenic czy ktos jest na wozku... pozostaje sprawa tego iz osoba na wozku czy nie na wozku prawa ma dokladnie takie same - zadne wieksze... gdyby nieudolnego dziennikarza tam puscili i mowil by z taka maniera - po slowach krytyki wypinkolili by go z tego radia a nie zaskarzali krytykow...

walka z wiatrakami - albo ktoś chciał zarobić...ale boje się że nie wyjdzie

pozdrawiam

Wt mar 14, 2006 17:21

Po pierwsze. Krytykować niby wolno. Tyle że gdybym ja krytykowała muzułmanów, że się tak modlą w dziwnej pozycji, to by była burza z piorunami. Pozwól że zapytam - co pani Szczuce przeszkadza w tym, że dzieci się razem modlą? To chyba nie szkodzi?

Po drugie. Jeśli pani Szczuka krytykuje podrówkowe kółka różańcowe, to czemu tego nie powie wprost, zamiast nabijać się z głosu?

Po trzecie. Ta dziewczyna nie jest dziennikarką. Nie jest od tego, żeby mieć nienaganną dykcję i intonację. Zresztą - pięknych i gładkich widać wszędzie, i dobrze że gdzieś się jeszcze pojawiają tacy bardziej ludzcy ludzie...

Wt mar 14, 2006 19:29

Zgadzam się z oburzeniem zachowaniem Szczuki bo to nie była krytyka tylko obelżywe wyśmiewanie się z cech, kóre dziewczynka nabyła wskutek swej choroby. Jest to więc ewidentne nabijanie się z ludzkiej niepełnosprawności i nie ma żadnego porównania z krytyką czyiś kompetencji dziennikarskich.

Natomiast fakt, że to poszło w Polsacie moim zdaniem jeszcze nie obwinia tej stacji, i należałoby się zastanowić czy nie należałoby wysłać protestów do TVN-u, który prowadzi aż dwa programy z udziałem tej pani i jest odpowiedzialny za jej wypromowanie. Ja osobiście daże sympatią TVN, ale w tym wypadku to ewidentnie ich należałoby pociągnąć do odpowiedzialności, za to że nawet po tym żałosnym wydarzeniu dalej promują to obrażającą niepełnosprawnych nazi-feministkę.

Wt mar 14, 2006 20:08

Zgadzam się z oburzeniem zachowaniem Szczuki bo to nie była krytyka tylko obelżywe wyśmiewanie się z cech, kóre dziewczynka nabyła wskutek swej choroby. Jest to więc ewidentne nabijanie się z ludzkiej niepełnosprawności i nie ma żadnego porównania z krytyką czyiś kompetencji dziennikarskich.

Ta kwestia juz byla wielokrotnie dyskutowana w tym watku i konkluzja jest taka, ze Szczuka nie wiedziala o kalectwie dziewczyny.
Cytuj:
Ja osobiście daże sympatią TVN, ale w tym wypadku to ewidentnie ich należałoby pociągnąć do odpowiedzialności, za to że nawet po tym żałosnym wydarzeniu dalej promują to obrażającą niepełnosprawnych nazi-feministkę.

Konkretnie za co nalezaloby pozwac TVN? Ciezko chyba od nich wymagac, zeby kontrolowali wszystko, co mowia ich pracownicy o kazdej porze dnia i nocy.

Wt mar 14, 2006 20:19

należałoby się zastanowić czy nie należałoby wysłać protestów do TVN-u, który prowadzi aż dwa programy z udziałem tej pani i jest odpowiedzialny za jej wypromowanie. Ja osobiście daże sympatią TVN, ale w tym wypadku to ewidentnie ich należałoby pociągnąć do odpowiedzialności, za to że nawet po tym żałosnym wydarzeniu dalej promują to obrażającą niepełnosprawnych nazi-feministkę.

Chyba namawiasz do złego. To nie jest wątek sądu nad Szczuką za całokształt, tylko dyskusja - 'tylko dyskusja' o konkretnym przejawie zachowania się Szczuki, Wojewódzkiegi i emitenta programu - Polsatu !

Wt mar 14, 2006 20:33
Zobacz profil WWW
Czytanie ze zrozumieniem nie boli... ONA NIE WIEDZIAŁA nawet czy to jest dziewczynka czy chłopczyk - pozatym próbowała tylko naśladować głos- ironizując przy okazji... a tego jaka była tego intencja to nie wie nikt oprócz samej Kazimiery - proponuje najpierw zobaczyć to nagranie a potem dopiero czytać wzruszający życiorys biednej dziewczyny na wózku... bo emocje nie są obiektywne...

pozdrawiam

Wt mar 14, 2006 20:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 235 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Następna strona