MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA - DOBRA CZY ZŁA ?
Autor |
Wiadomość |
marcin_jarzębski
|
Cytuj: Estonia jest kraje, gdzie wierzacy maja mniejszy udzial procentowy, niz u nas ateisci. poprosze o jakies dowody bo w to nie wierzę, to jest oczywiste kłamstwo. Bezwyznaniowiec nie jest tym samym co niewierzący. Cytuj: Takie wartosci jak potepienie morderstwa, kradziezy itp, nie sa wartosciami, na jakie monopol ma katolicka postawa moralna. Sa to wartosci uniwersalne. o to chodzi że nie! Nie sa uniwersalne bo jak pokazuje antropologia takie zachowania jak kanibalizm czy rytualne morderstwa były obecne i to nie sporadycznie! Czym jest kradziż? dlatego ma być zła? Polecam definicję własności prywatnej Hannah Arendt w "Kondycji ludzkiej", Cytuj: Tak wiec w demokratycznym panstwie prawo jest wypadkowa postaw moralnych wystepujacych w tym kraju. nieprawda, prawo nie jest średnia wyciągniętą, prawo nie ma być po środku. Jesli 50% chce aby można było kraść i 50% że nie wolno to prawo zadecyduje że w dni parzyste wolno krasc a w nie prarzyste nie wolno? Nawet gdyby było 99% ateistów którzy nie uwazają aborcji za morderstwo to i tak prawo ma obowiązek byc zgdodne z IUS i uznac aborcje za zło! Ja nie akceptuje pozytywistycznej koncepsji prawa pozytywnego! Cytuj: Przyklad - gdyby w naszym kraju wiekszosc ludzi chciala zalegalizowania partnerskich zwiazkow homoseksualnych, moglaby w wyborach bezposrednich wybrac takich przedstawicieli, ktorzy by to zrobili. I nazywaloby sie to demokracja. to się nazywa OCHLOKARACJA czyli rzady motłochu! Demokracaja jest tylko wtedy kierdy jest oparczona ograniczeniami i zabezpieczeniami. Pozostawienie decyzji ludowi prowadzi do chaosu i anarchii, bo co tu mówić wystarczy przesledzic Rewolucje ze francji c się wtedy działo! Cytuj: Dodam jeszcze coś ze statutu MW. Cytat: II. CZŁONKOWIE § 5 1. Członkiem Młodzieży Wszechpolskiej, może być tylko osoba akceptująca polskie wartości narodowe i katolickie. 2. Członkiem Młodzieży Wszechpolskiej może być również obywatel innego kraju niż Rzeczpospolita Polska.
tak, znam braci z Poznania którzy sa pół-Belgami i pół-Polakami, sa w MW i nie przeszkadza im to byc Belgami,
_________________ zapraszam na blog Χριστιανος
|
N cze 18, 2006 19:42 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Kolejny odcinek serialu "Aniołki Giertycha":
Wiceprezes TVP: Nie tolerujemy tchórzów, konfidentów, Żydów
Krótka zajawka dla niezdecydowanych:
Cytuj: Farfał - 28 lat, prawnik, pochodzi z Głogowa. Ma zaufanie Romana Giertycha: w wyborach startował z numerem 1 z koszalińskiej listy LPR (bez powodzenia). Miesiąc temu z rekomendacji Ligi wszedł do władz TVP. Podlega mu Biuro Audytu i Kontroli Wewnętrznej oraz Ośrodek Dokumentacji i Zbiorów Programowych.
W życiorysie na stronie internetowej TVP Farfał przedstawia się jako autor "publikacji na łamach prasy narodowo-katolickiej". Nie wspomina, że w latach 1995-96 tworzył rasistowskie pismo. Zaglądamy więc do archiwalnych egzemplarzy "Frontu".
Numer 3 z 1995 roku. Okładka - łysy osiłek z mieczem w ręku idzie po trupach i kałużach krwi. Depcze flagi Izraela i UE, pacyfę (symbol pokoju). Na stronie 3 rysunek skinheada z ręką w geście "heil Hitler".
|
Wt cze 20, 2006 10:00 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Jeśłi tak ma wyglądać (wszech)Polska - to ja dziękuję. Nie ma normalnych ludzi na kierownicze stanowiska 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt cze 20, 2006 10:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Młodzież Wszechpolska ma dobre strony.Dlaczego tak mało osób o tym wie.Podam przykład lubelskiej MW:
Cytuj: Demonstracja poparcia dla ruchu Pro-Life02.06.2006, 08:22 Dzień 1 czerwca 2006r był bardzo pracowity dla lubelskich Wszechpolaków.
O 12:45 zorganizowaliśmy pikietę przed sądem okręgowym w Lublinie w obronie Łukasza Wróbla – działacza Pro-Life, autora i organizatora wystawy „Wybierz Życie”. Wystawa została zorganizowana 13 lipca 2005r na jednym z głównych placy Lublina. Pokazywała zdjęcia płodów ludzkich po dokonaniu aborcji. Dwóch działaczy „demokraci.pl” (śmieszna nazwa partii) złożył wniosek do sądu o popełnieniu przestępstwa: wywołanie zgorszenia w miejscu publicznym. Sąd uznał Łukasza Wróbla winnym i ukarał grzywną. Wyrok nie jest prawomocny. Ludzie zgromadzeni na sali i przed salą rozpraw (nie było miejsca w środku dla wszystkich zainteresowanych sprawą) byli rozczarowani i wzburzeni wyrokiem oraz jego uzasadnieniem. Łukasz zapowiedział, że będzie się odwoływał.
Na pikiecie przed sądem było nas ok. 15-os osób. Dodatkowo wspierali nas członkowie innych organizacji w Lublinie o zbliżonych poglądach i sympatycy ruchu Pro-Life. Razem ok. 20 osób. Przyszliśmy z dużym transparentem z napisem „Jesteśmy Pro-Life, aresztujcie nas” i trzema dyktami z napisami: „Łukasz jesteśmy z Tobą”, „Mamy prawo bronić życia”, „Prawo do życia bez wyjątków”. Zakleiliśmy sobie usta taśmami z napisem Pro-Life, jako protest przeciw wolności wypowiedzi i cenzurze treści broniących życia ludzkiego. Rozdaliśmy ok. 300 ulotek ludziom przechodzącym obok naszej pikiety. Wielu przechodniów utożsamiało się z naszymi poglądami. Przybyło na naszą pikietę kilkunastu dziennikarzy z lokalnych gazet, radia i telewizji. Pikieta trwała ok. 1 godziny. Następnie udaliśmy się na salę sądową i nagraliśmy uzasadnienie wyroku.
Następnie udaliśmy się pod Urząd miasta w Lublinie na miejsce zapowiedzianej manifestacji lewków przeciw Ministrowi Edukacji Romanowi Giertychowi.
Karol Wołek - Wiceprezes koła Lublin MW
|
Wt cze 20, 2006 10:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu nie krytykuj ale dostrzeż też dobro.Tak jak w człowieku dobro i zło,tak też w każdej organizacji dobrzy i źli.Nie potępiam MW z powodu osób,chcę przywrócić MW dobre imię.
|
Wt cze 20, 2006 10:12 |
|
|
|
 |
marcin_jarzębski
|
Piotr Farfał nie był i nie jest neonazistą, GW pisze o wydarzeniach z lat 1995-96 zatem sprzed 10 lat, kiedy miał 17 lat! To jakas kpina.
|
Wt cze 20, 2006 10:14 |
|
 |
SweetChild
|
HAUNEBU III napisał(a): Młodzież Wszechpolska ma dobre strony.Dlaczego tak mało osób o tym wie.Podam przykład lubelskiej MW:(...)
Nie dostrzegam nic dobrego w podanym cytacie.
|
Wt cze 20, 2006 10:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dlaczego nie zauważyłeś w cytacie o lubelskiej MW nic dobrego? Przecież stanęli w obronie życia.Popieram ich.
|
Wt cze 20, 2006 10:21 |
|
 |
SweetChild
|
marcin_jarzębski napisał(a): Piotr Farfał nie był i nie jest neonazistą, GW pisze o wydarzeniach z lat 1995-96 zatem sprzed 10 lat, kiedy miał 17 lat! To jakas kpina. Był czy nie był neonazistą, podpisał się jako redaktor "Frontu". A "Front" ma chyba charakter nazistowski? 17 lat to już nie jest dziecko, niewiele dzieli ten wiek od uzyskania prawa wyborczego. HAUNEBU III napisał(a): Dlaczego nie zauważyłeś w cytacie o lubelskiej MW nic dobrego? Przecież stanęli w obronie życia.Popieram ich.
Nie zawsze cel uświęca środki. I nie wszystkie.
|
Wt cze 20, 2006 11:36 |
|
 |
marcin_jarzębski
|
Cytuj: Był czy nie był neonazistą, podpisał się jako redaktor "Frontu". A "Front" ma chyba charakter nazistowski?
nie wiem jaki ma, ty widzę też więc skąd te autorytarne sądy?
17 lat to czas kiedy w umyśle młodego człwoeika miesza się wszystko, prubuje sie odnalesc, to chyba najgorszy czas w procesie dorastania wiec mi tu nie pisz że gdy miał 17 lat był świadom co pisze bo w to nie uwierze bo sam dobrze wiem jak się zachowywałem kiedy miałem 17 lat, najwięcej głupot w swoim zyciu popełniłem własnie w tym wieku!
Ocenianie dorosłego faceta, który ma 28 lat przez jego działalnośc gdy miał lat 17 jest kpiną, człowiek rozsądny wie że czas dorastania to czas trudny kiedy człowiek radykalizuje swoje poglady. Pytanie brzmi czy dziś Farfał ma takie poglądy jakkie miał w wieku 17 lat, jesli nie ma to po co ta prowokacja "GW"?
|
Wt cze 20, 2006 11:45 |
|
 |
filippiarz
|
marcin_jarzębski napisał(a): Piotr Farfał nie był i nie jest neonazistą, GW pisze o wydarzeniach z lat 1995-96 zatem sprzed 10 lat, kiedy miał 17 lat! To jakas kpina.
Przestępstwo to przestępstwo. Jakby kogoś zabił te 10 lat temu, to też byś go tak bronił?
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Wt cze 20, 2006 11:46 |
|
 |
SweetChild
|
marcin_jarzębski napisał(a): Cytuj: Był czy nie był neonazistą, podpisał się jako redaktor "Frontu". A "Front" ma chyba charakter nazistowski? nie wiem jaki ma, ty widzę też więc skąd te autorytarne sądy? "Chyba" to nie jest żaden autorytarny sąd, ale przypuszczenie. Takie wrażenie odniosłem na podstawie relacji GW (parę cytatów i okładka). Wedlug Ciebie jest to uzasadnione przypuszczenie czy też nie? Załóżmy przy tym, że GW nie minęła się z faktami. marcin_jarzębski napisał(a): 17 lat to czas kiedy w umyśle młodego człwoeika miesza się wszystko, prubuje sie odnalesc, to chyba najgorszy czas w procesie dorastania wiec mi tu nie pisz że gdy miał 17 lat był świadom co pisze bo w to nie uwierze bo sam dobrze wiem jak się zachowywałem kiedy miałem 17 lat, najwięcej głupot w swoim zyciu popełniłem własnie w tym wieku! Ocenianie dorosłego faceta, który ma 28 lat przez jego działalnośc gdy miał lat 17 jest kpiną, człowiek rozsądny wie że czas dorastania to czas trudny kiedy człowiek radykalizuje swoje poglady. Pytanie brzmi czy dziś Farfał ma takie poglądy jakkie miał w wieku 17 lat, jesli nie ma to po co ta prowokacja "GW"?
W przypadku polityków, do tego na tak ważnych stanowiskach jak wiceprezes TVP, powinny mieć zastosowanie podwyższone standardy. Pod takimi hasłami "sprzedawano" ideę IVRP Solidarnej.
Oczywiście, że człowiek w wieku 17 lat nie jest jeszcze ukształtowany, że w wieku 28 lat może być innym człowiekiem. Ale też nie można zupełnie zapominać o przeszłości. Czy w MW nie ma lepszych kandydatów? Czy każdy ma młodość podobną do Farfała?
|
Wt cze 20, 2006 12:12 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
filippiarz napisał(a): marcin_jarzębski napisał(a): Piotr Farfał nie był i nie jest neonazistą, GW pisze o wydarzeniach z lat 1995-96 zatem sprzed 10 lat, kiedy miał 17 lat! To jakas kpina. Przestępstwo to przestępstwo. Jakby kogoś zabił te 10 lat temu, to też byś go tak bronił?
Zgodnie z kodeksem karnym - po ukończeniu lat 17 odpowiada się już za przestępstwa.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Wt cze 20, 2006 12:37 |
|
 |
marcin_jarzębski
|
jakie przestępstwo....nawet jakby było juz dawno sie przedawniło...hehe
|
Wt cze 20, 2006 13:39 |
|
 |
filippiarz
|
Przedawnienie nie neguje faktu zaistnienia przestępstwa (wykroczenia przeciwko prawu). Politycy nie mają być czyści bo im się winy przedawniły, politycy mają po prostu być czyści.
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Wt cze 20, 2006 13:45 |
|
|
|