Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Idziemy na wybory
Cytuj: Jaką woltę zrobił Duda? Prezydent "wszystkich Polaków" nie unika z nikim rozmowy w sprawach państwowych dotyczącej wszystkich Polaków. Cytuj: A Ty jak zwykle wracasz do dalekiej przeszłości, w/g zasady, nie mam argumentów, więc atakuję, nawet niedorzecznymi argumentami. A może by tak do epoki kamienia łupanego?  Nie tak dalekiej  .....nie tęsknie jak twój guru za czasami panów przywiązanych do polskości, do patriotyzmu, do polskich interesów narodowych, świadomości, że trzeba ich bronić, sprzed 1989r.
|
Pt paź 09, 2015 14:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@medieval_man: PAD zrobil radykalna wolte w najwazniejszym dzis w polskim Kosciele (dla hierarchii, no poza gender) tenacie: in vitro. Chyba nawet na poczatku tego watku o tym jest.
|
Pt paź 09, 2015 15:06 |
|
 |
Dariusz-555
|
Beata juz spokojnie ustala sklad swojego rzadu . nie ma opcji by " kopaczka " po 25.10.15 dalej demolowala nasza Ojczyzne .
|
Pt paź 09, 2015 15:38 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Kael napisał(a): @medieval_man: PAD zrobil radykalna wolte w najwazniejszym dzis w polskim Kosciele (dla hierarchii, no poza gender) tenacie: in vitro. Chyba nawet na poczatku tego watku o tym jest. No, ale moment.... bo już nie pamiętam... ta volta to kieruje go bardziej w stronę nauki Kościoła czy oddala? Ze wcześniej podpisywał się pod projektem ustawy, która przewidywała karanie więzieniem za in vitro, a "voltę" wykonał przed wyborami prezydenckimi? "Voltę" w sensie, że nadal był przeciwny in vitro, ale wycofał się z karania? Mnie taka "volta" nie przeszkadza.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pt paź 09, 2015 15:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Kael napisał(a): @medieval_man: PAD zrobil radykalna wolte w najwazniejszym dzis w polskim Kosciele (dla hierarchii, no poza gender) tenacie: in vitro. Chyba nawet na poczatku tego watku o tym jest. No, ale moment.... bo już nie pamiętam... ta volta to kieruje go bardziej w stronę nauki Kościoła czy oddala? Ze wcześniej podpisywał się pod projektem ustawy, która przewidywała karanie więzieniem za in vitro, a "voltę" wykonał przed wyborami prezydenckimi? "Voltę" w sensie, że nadal był przeciwny in vitro, ale wycofał się z karania? Mnie taka "volta" nie przeszkadza. O wolcie w kwestii in vitro przekonamy się po 25 października.....gdy PiS przejmie władzę, Duda wniesie projekt o zakazie in vitro. Gdy PiS nie będzie rządził, Duda nic nie zrobi.
|
Pt paź 09, 2015 16:15 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Duda już zapowiedział, że choć jako człowiek jest przeciwny ustawie o in vitro to jako prezydent (polityk chrześcijański, który w myśl nauki moralnej Kościoła Evangelium Vitae musi szukać rozwiązań ograniczających szkodliwość wcześniejszego ustawodawstwa) popiera ustawę o in vitro w wersji okrojonej, czyli bez zamrażania zarodków. Cytuj: Polityk po raz kolejny wyznał, że konieczne jest uregulowanie sprawy bioetycznej tak, by chronić ludzkie życie. Jego zdaniem, rządowy projekt robi to w sposób niewystarczający "Dopuszczam możliwość, że tworzy się tyle zarodków, ile jest potrzebnych do tego, by kobieta mogła zajść w ciążę. Nie zgadzam się na ich zamrażanie " Zdziwiłbym się, gdyby Duda wniósł projekt o całkowitym zakazie in vitro ps. Uwielbiam krytykowanie innych za to, co się stanie... Może tak poczekamy, co się wydarzy? Jak Saska Kępa zostanie przemianowana na Beatę Kempę?
|
Pt paź 09, 2015 17:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Natomiast same procedury, uważam, powinny być, bo małżonkowie zasługują na tę możliwość, by móc mieć dzieci, a wielu ludzi dzisiaj ma z tym problem" - podkreśla prezydent elekt. https://info.wiara.pl/doc/2623423.Duda- ... rzebne-aleTo jest radykalne odrzucenie wykladni Kosciola.. W tym artykule nie mowy o szczegolach, ktore musza byc zrealizowane. Na marginesie: okreslenie pani premier “kopaczka“ tutejszej moderacji nie przeszkadza? Jak zwykle.
|
Pt paź 09, 2015 18:05 |
|
 |
Dariusz-555
|
droga " szwajcarska misjonarko " . wobec tak zwanej pani premier uzylem najdelikatniejszego sformulowania , jakie uzywaja aktualnie Polacy .
|
Pt paź 09, 2015 18:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mam nadzieje, ze to moderacja tez uwzgledni.
|
Pt paź 09, 2015 18:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Aktualnie Polacy - ci mieszkający w kraju, nie pyskacze z Bawarii - na pytanie kto byłby lepszym premierem wskazują: - 50% Kopacz - 30% Szydło.
|
Pt paź 09, 2015 18:40 |
|
 |
Dariusz-555
|
jezeli to sondaze na zlecenie " metnego nurtu " to rzeczywiscie moze byc tak jak opisane wyzej .
Antek pyskacz z Bawarii pozdrawia nasza ulubiona Alus.
|
Pt paź 09, 2015 19:01 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Alus napisał(a): Aktualnie Polacy - ci mieszkający w kraju, nie pyskacze z Bawarii - na pytanie kto byłby lepszym premierem wskazują: - 50% Kopacz - 30% Szydło. Komorowski 70% Duda 10% Tak było kiedyś
|
Pt paź 09, 2015 22:10 |
|
 |
niewiarek
|
Dariusz-555: Cytuj: ...wobec tak zwanej pani premier uzylem najdelikatniejszego sformulowania , jakie uzywaja aktualnie Polacy . Mów za siebie i ewentualnie swoich znajomych. Jestem Polakiem, ale słowo "kopaczka" nie przechodzi mi przez gardło. Nie sympatyzuję z tą Panią. Ale moja wewnętrzna etyka ateisty mówi mi, że takie określenia nie powinny być używane. To zaczynek do tworzenia nienawiści w stosunku do tego kto myśli inaczej niż ja. Jest takie słowo "kultura". Sięgnij, jeśli masz dostęp, do słownika j. polskiego i przeczytaj co ono znaczy. Dasz radę być kulturalnym, czy to za wysoki próg jak na Twoje możliwości? I co jeszcze, cały czas mnie zastanawia - dlaczego takie nienawistne hasła tak często padają na stronie mającej w swojej nazwie "wiara"? Jacyż są ci "wierzący"?
|
So paź 10, 2015 7:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Alus napisał(a): Aktualnie Polacy - ci mieszkający w kraju, nie pyskacze z Bawarii - na pytanie kto byłby lepszym premierem wskazują: - 50% Kopacz - 30% Szydło. Komorowski 70% Duda 10% Tak było kiedyś Właśnie....Kopacz 50%, Szydło 30%....PiS 36%, PO 19%......tyle warte są sondaże, a co poniektórzy już świętują wygraną PiS.
|
So paź 10, 2015 8:00 |
|
 |
bert04
|
@niewiarek
Pamięc krótka czy dziurawa? Określenia niewerzących (i nie tylko) wobecJarkacza czy, pardon moderacjo, Zimnego Lecha to wyraz sympatii i miłości bliźniego? Znowu tworzyszteorie wyższości niewierności na statystycznie grząskich podstawach.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
So paź 10, 2015 8:14 |
|
|
|