Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: to niegroźny chwyt propagandowy
Jesteś w głębokim błędzie.
Jest to dla mnie obrzydliwy sposób, na budowanie swojego image na potrzeby kampanii wyborczej.
Wciąganie w tą nieczystą grę Pana Boga, to - moim zdaniem - mnie ohyda.
Mam nadzieję, że Donaldzik, za ten akt obłudy będzie smażył się w piekle, bez prawa ułaskawienia.
Taki obłudnik, nie ma prawa rządzić nami, bo będzie się kląć na Boga i życie swojej matki, aby namieszać nam w głowach.
Ludzie fałszywi dbają jedynie o swoje dobro, a nie o dobro całego narodu.
Takim postępowaniem udawadnia, że nie można mu za żadne skarby ufać.
|
Pn paź 08, 2007 8:37 |
|
|
|
 |
Renata_ZG
|
Cytuj: Jest to dla mnie obrzydliwy sposób, na budowanie swojego image na potrzeby kampanii wyborczej. Cytuj: Taki obłudnik, nie ma prawa rządzić nami, bo będzie się kląć na Boga i życie swojej matki, aby namieszać nam w głowach. Ludzie fałszywi dbają jedynie o swoje dobro, a nie o dobro całego narodu. Takim postępowaniem udawadnia, że nie można mu za żadne skarby ufać.
osiris, ja dokładnie myślę to samo, ale w odniesieniu do Kaczyńskiego 
|
Pn paź 08, 2007 8:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dlatego moje oświecenie jest zbędne
Godunow postaraj się lepiej, bo to jest puste gadanie o wszystkim, i o niczym.
Zaczynasz przyjmować w dyskusji retorykę Leppera, który chwali się, że ma porażające dowody na coś, a potem wychodzi kompletna blaga.
Nie zniżaj się do poziomu Leppera, tylko napisz czarno na białym o co chodzi, zamiast wyzywać rencistów i emerytów od idiotów, którym Bóg rozum odebrał w akcie kary.
|
Pn paź 08, 2007 8:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tego "zatwardziałego ateistę" Jan Paweł II przyjmował kilkakrotnie i jak to powiedział o. dyrektor "miał wypadek" na lotnisku  ...zaprosił go do papamobile.
Powód - Kwaśniewski zawsze dotrzymywał Papieżowi danego słowa....czytałam wspomnienia kapłanów posługujących JPII w Watykanie.
Papież po kolejnym wywiązaniu się Prezydenta Kwaśniewskiego z obietnicy, później już nawet nie pytał, czy jego prośba została spełniona - bo wiedział, że ten ateista wywiązuje się ze swych zobowiazań.
Obłudny ten Papież  ....przyjmował ateistę i zapraszał do papamobile
Co wy jeszcze wymyślicie???.... kazusu Marszałka "nie dostrzegłeś"???  ....co za obłuda 
|
Pn paź 08, 2007 8:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: osiris, ja dokładnie myślę to samo, ale w odniesieniu do Kaczyńskiego
Dlatego każdy zostanie przy swoim zdaniu.
Ja nie jestem w stanie przekonać Ciebie, a Ty mnie.
Możemy jedynie popsioczyć sobie na temat naszych oponętów.
Święci garnków nie lepią, jedynie zostaje wykazać, który z nich jest gorszym łotrem.
|
Pn paź 08, 2007 8:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Papież kierował się dobrem narodu, a Kwaśniewski wyłącznie swoim.
I tu jest zasadnicza różnica.
Kwaśniewski wszystkim schlebiał, bo wszystkim chciał się przypodobać i dlatego miał tak duże poparcie.
Ale dawanie wszystkim na około ma swoją nazwę.
|
Pn paź 08, 2007 8:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co do obłudy....ludzie żyjący w związkach niesakramentalnych nie mogą przyjmować Komunii św, bo znajdują się non stop w stanie grzechu.
A p. Gosiewski - rozwodnik- w kościołach diecezji kieleckiej co kilka dni uroczyście zaszczyca swą obecnością Msze Św, zajmuje honorowe miajsca przed lub obok ołtarza, przemawia.
Wczoraj bp. Ryczan rozpoczął homilię powitaniami "premiera".
Co za obłuda.......
Ludzie mają tego serdecznie dość - w Kałkowie podczas uroczystości koronacji obrazu MB, pan premier na zakończenie Mszy św, nie omieszkał przemówic od ołtarza....reakcja tłumu była jedna - 85% ludzi odwróciło się na pięcie i odeszło.
Porównywać ślub Tuska do perfidnego wykorzystywania ołtarza przez Gosiewskiego 
|
Pn paź 08, 2007 8:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Obiecywanie gruszek na wierzbie - "zasady zobowiązują" - tez ma swoją nazwę.
Ty oceniasz serce człowieka - ja fakty...nie wiem czym kierował się Tusk, Kwaśniewski, Jan Paweł II - to wie tylko Bóg, a On nie upoważnił nikogo do wypowiadania się w Jego imieniu.
|
Pn paź 08, 2007 8:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie mam zamiaru bronić Gosiewskiego, bo go osobiście nie trawię.
Jeśli jednak - Alus - w wyborach partii, kierujesz się sympatiami personalnymi, to dziekuję Ci bardzo za tak subiektywne wybory.
|
|
 |
Renata_ZG
|
Cytuj: Dlatego każdy zostanie przy swoim zdaniu. Ja nie jestem w stanie przekonać Ciebie, a Ty mnie. Możemy jedynie popsioczyć sobie na temat naszych oponętów. Święci garnków nie lepią, jedynie zostaje wykazać, który z nich jest gorszym łotrem.
i tu się z Tobą zgodzę

|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: a On nie upoważnił nikogo do wypowiadania się w Jego imieniu.
Ja nie wypowidama się w jego imieniu, tylko wyłącznie w swoim.
Wiem co widzę.
Komuniści dla władzy przemalują się we wszystkie kolory tęczy i są w stanie przyjąć każdą wiarę, aby dopiąć swego.
Kwaśniewski wywodzi się z tej opcji, więc nie wmawiaj mi, że jest wyjątkiem w regule.
Tylko ślepiec tego nie widzi, lub ten który nie chce widzieć.
Porównywanie morale Kwaśniewskiego z Papieżem, to obrzydliwość z Twojej strony.
Apage satanas!
|
Pn paź 08, 2007 9:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A czym mam się kierować w wyborach? - chyba tylko moim subiektywnym odczuciem.
Nie porównuję morale Kwaśniewskiegi i JPII - tylko nie doszukuję się na siłę zła w agnostyku.
A "z tej opcji" wywodzą się ministrowie w rządzie Kaczyńskich, ojciec min. Ziobry przez lata swego życia też należał do "tej opcji"
A rodzic wiadomych bliźniaków kierował studium w Warszawie, które za okres 2 lat "studiów" dawała ludziom "tej opcji' dyplomy ukończenia uczelni technicznej  ....nie nauka lecz chęć szczera....
A co poniektórzy w swej pracy doktorskiej przytaczali "myśli" wodzów "tej opcji"
Nie da się wydzielić na "czarne - białe" w życiu jest więcej szarości.
|
Pn paź 08, 2007 9:22 |
|
 |
SweetChild
|
osiris napisał(a): Mam nadzieję, że Donaldzik, za ten akt obłudy będzie smażył się w piekle, bez prawa ułaskawienia.
A ja się obawiam, czy takie nadzieje nie podpadają pod konkretny paragraf KKK. Chyba, że Ojciec Dyrektor będzie ławnikiem na Sądzie Ostatecznym, wówczas zapewne możesz liczyć na wstawiennictwo
Przy okazji, dla niezdecydowanych proponuję pomoc wirtualnego doradcy politycznego. Dla mnie wyliczył 88% PO 
|
Pn paź 08, 2007 9:45 |
|
 |
Ukyo
|
PO - 78%
LiD - 73%
PPP - 53%
LPR (Liga Prawicy RP) - 48%
Samoobrona - 43%
PiS - 28%
PO czy LiD?
A tak na poważnie, to wszystkie partie prawicowe w Polsce (W ogóle to w Pl nie ma prawdziwej prawicy, tyko jakieś katolicko-konserwatywno-liberalno-socjalistyczne twory) w mniejszym lub większym stopniu próbuja odwoływać sie do wiary. a co jak co, ale ostatnio to partia Jarosława Kaczyńskiego najczęściej (no, nie liczę Prawic RP i innych "oszołomów") "flirtowała" z Kościołem. Choćby RM, czy anwet wystapienia Gosiewskiego na ambonie, ważnego członka PiS i vicepremiera!
|
Pn paź 08, 2007 11:14 |
|
 |
godunow
|
Cytuj: Nie zniżaj się do poziomu Leppera, tylko napisz czarno na białym o co chodzi, zamiast wyzywać rencistów i emerytów od idiotów, którym Bóg rozum odebrał w akcie kary. Niedługo będzie i dane przejrzeć na oczy
Jak w sejmie nowej kadencji światło dzienne ujrzy bodzęt na 2008 rok .. Ewidentny wzrost na władzę to jest Sejm , Prezydent I Rząd IV RP
Na razie bardzo skromniutka Zyta ogłasza projekt rządowy który juz zapowiada poważne cięcia w wydatkach.. I z kiełbasy zostanie jeno flak..~!!
Rząd i mlodzi ludzie sobie poradzą
Młodzi wyjadą rząd sie sam wyżywi..
a renciście pozostanie wegetacja i słuchanie .. radia.. pod warunkiem ,ż e starczy im na prąd.. Za rządów PiS-u żywność zdrożała prawie 100 procent..
Co do Lepera nie był on moim pupilkiem.. Jeno PIS-u i Ojca dyrektora ( to
A PiS , żeby miec władzę gotów nawet z dialem paktować a co dopiero z Lepperem
|
Pn paź 08, 2007 11:27 |
|
|
|