Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 18:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Oczywiście łgarstwem jest jakoby ustawa zabraniała usuwać martwe dzieci. No ale to przed Chrystusem będziecie odpowiadac za swoje czyny i wtedy żaden lewacki trybunał czy inny polityk z UE nie pomoże

Pn paź 26, 2020 14:57
towarzyski_pelikan napisał(a):
Nie zgadzam się z Twoim podziałem na dwie grupy. Moim zdaniem są 3 grupy.
A ja przecież wymieniłem 4.
Cytuj:
Nie można, bo wady somatyczne nie są przesłanką do aborcji
Przecież sama podałaś dane statystyczne pokazujące, że są.

Quinque napisał(a):
Oczywiście łgarstwem jest jakoby ustawa zabraniała usuwać martwe dzieci.
Nikt tego nie twierdzi przecież.

Pn paź 26, 2020 15:07
Wybrać to sobie można np. co zjeść na obiad, pomiędzy pierogami a kotletem schabowym, zaś życie ludzkie to nie zabawka, a aborcja to nie zabieg kosmetyczny, tylko barbarzyństwo.
Szokujące są wasze słowa. Ale rozumiem, że wy wyraziliście swoje poglądy na ten temat, ja wyraziłem swoje i basta.

Pn paź 26, 2020 16:02
Moderator

Zdanie zdaniem, a co z adopcją takiego dziecka? Zaadoptujesz? Zapytałam o to. Zignorowałeś. Czekam na odpowiedź.

Pn paź 26, 2020 16:10
A niby dlaczego miałby to robić? To że ktoś jest biedny nie znaczy że może karść. To że ktoś nie potrafi zająć się swoim dzieckiem to nie znaczy że je może zabić

Pn paź 26, 2020 16:29
Moderator

Naucz się czytać ze zrozumieniem, a potem zabieraj głos, ok?

Pn paź 26, 2020 16:35
Quinque napisał(a):
A niby dlaczego miałby to robić? To że ktoś jest biedny nie znaczy że może karść. To że ktoś nie potrafi zająć się swoim dzieckiem to nie znaczy że je może zabić

Powiedziane w punkt!

Pn paź 26, 2020 16:36
Witoldowski napisał(a):
Powiedziane w punkt!
Kur… człowiek tłumaczy, że my pro-lifersi troszczymy się o życie dzieci, a nie że chcemy kobiety wziąć za mordę jak usiłują wmówić feministki. A potem przylezą Quinque i Witoldowski i przyznają feministkom rację. I niedługo w Polsce będziemy mieli aborcję na żądanie. I będą skrobać dzieci zdrowe, chore, w pierwszym, drugim i trzecim trymestrze. A Quinque, Witoldowski i bramin będą z siebie dumni, że nie ulegli „moralności sytuacyjnej”, czy innemu pustemu filozoficznemu hasłu.

Pn paź 26, 2020 16:52
Moderator

Czyli Witoldowski chowa głowę w piasek, kiedy przychodzi podjąć konkretną decyzję. Cóż, nie spodziewałam się niczego innego jak:

Obrazek

Pn paź 26, 2020 17:11
Moderator

Czyli Witoldowski choiwa głowę w piasek, kiedy prtzychodzi podjąć konkretną decyzję. Cóż, nie spodziewałam się niczego innego jak:
Obrazek

Pn paź 26, 2020 17:11

zefciu napisał(a):
Nie zgadzam się z Twoim podziałem na dwie grupy. Moim zdaniem są 3 grupy.
A ja przecież wymieniłem 4.

Wymieniłeś dwie grupy, w ramach których wyodrębniłeś po dwie podgrupy w każdej. Nie przyszło Ci do głowy, że są osoby, które są zwyczajnie za jakąś formą kompromisu.
Cytuj:
Cytuj:
Nie można, bo wady somatyczne nie są przesłanką do aborcji
Przecież sama podałaś dane statystyczne pokazujące, że są.

Nie, z tych danych statystycznych nie wynika, że wady somatyczne są samodzielną przesłanką do wykonania aborcji, są co najwyżej przesłanką towarzyszącą w przypadku wad, które są przesłankami do aborcji.

Pn paź 26, 2020 18:03

Małgosiaa napisał(a):
Witoldowski napisał(a):
A ty z jakiej racji chcesz decydować o czyimś życiu? Może nie jesteś katolikiem, ale jeśli tak, to nie skomentuję tej postawy.

Moja propozycja: zaadoptuj dziecko bez mózgu, roślinkę, a potem się wymądrzaj i pouczaj innych. Schrzaniłbyś z domu, jeśli urodziłoby się Tobie takie dziecko, zostawiłbyś żonę z problemem samą, ale wymądrzać się, jak każdy facet, potrafisz.
Ciekawe, że TK nie zabronił aborcji dzieci poczętych w wyniku gwałtu, niejednokrotnie zupełnie zdrowych, które spokojniemożna oddać do adopcji.

"To jest coś w tym stylu że jak zwrócisz uwagę jakiemuś alkoholikowi że za dużo pije to on ci odpowie że sąsiad pije więcej. (Katon)"

Pn paź 26, 2020 18:05
Jakby tak t_p czytal i rozumial co wkleja, to mozna by z nim dyskutowac. A tak, to szkoda czasu.
Źródło: Puls Medycyny
https://pulsmedycyny.pl/oficjalne-dane- ... 9-r-999603
Cytuj:
Z 1110 aborcji wykonanych w minionym roku zdecydowaną większość – 1074 zabiegi – przeprowadzono po tym, jak badania prenatalne lub inne przesłanki medyczne wskazały na duże prawdopodobieństwo ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu.

Najczęstszym rozpoznaniem była trisomia 21, czyli zespół Downa: w 271 przypadkach bez współistniejących wad somatycznych, a w 164 przypadkach z wadami somatycznymi.

Innym częstym rozpoznaniem - 200 przypadków - były wady dwóch i więcej układów lub organów w badaniu obrazowym.

W 156 przypadkach rozpoznano wadę dotyczącą jednego układu lub organu.

W 88 przypadkach rozpoznanie wskazywało na trisomię 13 lub trisomię 18 ze współistniejącymi wadami somatycznymi, a w 60 przypadkach na trisomię 13 lub trisomię 18 bez współistniejących wad.

Pozostałe rozpoznania to m.in. zespoły genetyczne z obrzękiem płodu i zespół Turnera ze współistniejącymi wadami somatycznymi.

Nie robaczek2 aktualna sytuacja to ujawnienie obludy i tego pseudo "TK" z nielegalnymi sedziami i PiSu i biskupow, co to o pedofilii w swoich szeregach nigdy nie slyszeli, a jak slyszeli to nie wierzyli, albo kolesiom miekkie ladowanie zalatwiali, ale akurat chorych nieuleczalnie plodow bronia cudzym kosztem. Sami z niczego nie zrezygnuja, zadnej zlotowki, pomocy, rehabilitacji chorym, urodzonym dzieciom nie dodadza i, jak Malgosiaa zauwazyla, zdrowe dzieci z gwaltu to juz nie ta sama bajka.

Tu w ogole nie chodzi o dzieci tylko o chorego z nienawisci pana, ktory zniknal, kiedy mu sie pod tylkiem zaczelo palic, a za bezpieczenstwo kraju ponoc odpowiada! I o jego obludnych slugusow.

Pn paź 26, 2020 18:06
Wymieniłeś dwie grupy, w ramach których wyodrębniłeś po dwie podgrupy w każdej. Nie przyszło Ci do głowy, że są osoby, które są zwyczajnie za jakąś formą kompromisu.
Nikt nie jest po prostu za kompromisem. Kompromis jest z definicji między dwiema stronami.
Cytuj:
Nie, z tych danych statystycznych nie wynika, że wady somatyczne są samodzielną przesłanką do wykonania aborcji, są co najwyżej przesłanką towarzyszącą w przypadku wad, które są przesłankami do aborcji.
I dlatego w statystykach widnieją aborcje wyłącznie z powodu wad somatycznych.

Pn paź 26, 2020 18:16

Kael napisał(a):
Jakby tak t_p czytal i rozumial co wkleja, to mozna by z nim dyskutowac. A tak, to szkoda czasu.

To napisz, czego t.p. nie zrozumiał. Bo t.p. nie rozumie. Pogrubiłaś randomowo jakiś fragment z zacytowanego tekstu bez słowa komentarza. Ja nie siedzę Tobie w główce i nie wiem, co Ci po niej chodzi. Więc, enigmatyczna Kael, o co Ci biega?

Pn paź 26, 2020 18:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807 ... 976  Następna strona