Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 10:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
zefciu napisał(a):
towarzyski_pelikan napisał(a):
Wymieniłeś dwie grupy, w ramach których wyodrębniłeś po dwie podgrupy w każdej. Nie przyszło Ci do głowy, że są osoby, które są zwyczajnie za jakąś formą kompromisu.
Nikt nie jest po prostu za kompromisem. Kompromis jest z definicji między dwiema stronami.

Mylisz się.
Cytuj:
Cytuj:
Nie, z tych danych statystycznych nie wynika, że wady somatyczne są samodzielną przesłanką do wykonania aborcji, są co najwyżej przesłanką towarzyszącą w przypadku wad, które są przesłankami do aborcji.
I dlatego w statystykach widnieją aborcje wyłącznie z powodu wad somatycznych.

Nie rozumiem.

Pn paź 26, 2020 18:23
Nie, z tych danych statystycznych nie wynika, że wady somatyczne są samodzielną przesłanką do wykonania aborcji, są co najwyżej przesłanką towarzyszącą w przypadku wad, które są przesłankami do aborcji.

A teraz jeszcze raz przeczytaj tekst, ktory ty wkleiles a ja pogrubilam. Z tego tekstu nic nie wynika. Tam to jest podane wprost.
Rozumiesz teraz? Nie? To naprawde nie ma o czym rozmawiac.

Pn paź 26, 2020 18:29

Z przytoczonego tekstu nie wynika, że grupa "wady somatyczne" i "wady dwóch i więcej układów lub organów w badaniu obrazowym i "wada dotycząca jednego układu lub organu" są tożsame. Jeśli masz dane, wedle których te grupy są tożsame, to je przedstaw, zamiast mnie emocjonalne szantażować. Na mnie takie babskie foszki nie działają.

Pn paź 26, 2020 18:49
To inaczej: czym jest wedlug ciebie a czym wedlug autorow tekstu "wada somatyczna"?

Pn paź 26, 2020 18:56

Kael napisał(a):
To inaczej: czym jest wedlug ciebie a czym wedlug autorow tekstu "wada somatyczna"?

Nie mam pojęcia, Ciebie pytam, bo wypowiadasz się, jakbyś wszystkie rozumy zjadła. Masz szansę się wykazać.

Pn paź 26, 2020 19:03
[ciach.... temat o pedofilii już jest na forum. M]

Pn paź 26, 2020 19:28
Kael napisał(a):

Nie mam pojęcia, Ciebie pytam, bo wypowiadasz się, jakbyś wszystkie rozumy zjadła. Masz szansę się wykazać.

Czyli "nie wiem, ale na pewno nie sa to uszkodzenia organow!" Otoz to sa uszkodzenia organow.

Poczytaj sobie o wadach letalnych

https://www.medonet.pl/ciaza-i-dziecko/ ... 72215.html

Pn paź 26, 2020 19:50
ErgoProxy napisał(a):
dyskutowany wyrok jest tego rodzaju, żeby w Polsce zdemontować wszystkie piorunochrony, bo jak Bóg chce doświadczyć jakiś blok pożarem, no to niech doświadcza; kim my jesteśmy, żeby stawać w poprzek Jego zamysłu i woli.

Zbyt daleko wybiegasz ze swoimi interpretacjami.

Cytuj:
Ludzi Wasz Bóg wszak miłuje, jakoby; więc i Wy rozmiłujcie się w ludziach i idźcie ich ratować, bo to jest Wasz zas... obowiązek względem Waszego obrazu Boga, po prostu. Ale najpierw upewnijcie się może, że faktycznie ten obraz jest prawdziwy. Bo może to Wy kłamiecie w dobrej wierze na wszystkie strony, a prawdę odkryli, zapewne przypadkiem szczerym, powiedzmy, że wyznawcy santerii.

Co poeta miał na myśli, doprawy nie wiem, brak tu konkretów, bym mogła się do nich odnieść.

Cytuj:
Hołownia prawdę powiedział, prawdę o Polsce i Polakach AD 2020, a pani woli wygodne kłamstwa, że wcale tak nie jest, że jest inaczej? Czy może chodzi pani o to, że on przed tą prawdą klęknął, zamiast z nią wojować?

Gdybyś przeczytał ze zrozumieniem, nie pisałbyś bzdur, jakobym stanęła w opozycji do tego, co napisał, a jedynie oceniłam, że pojechał zbyt ostro po bandzie. Cenię jego twórczość, ale język którego zaczął od pewnego czasu używać (zdaję sobie sprawę, że on cały czas walczy o dostęp na polityczne salony) jest zbyt emocjonalny. On od zawsze jest pragmatykiem, promuje pracę u podstaw, zakasuje rękawy i działa na rzecz lokalnych społeczności, także tych, które znajdują się tysiące kilometrów stąd. I z pewnością gdyby chciał, potrafiłby podać przykłady, gdzie dzięki zapewnieniu opieki i wsparcia kobiecie, ta odstąpiła od aborcji. Nie przez przymus, lecz przez dobro, które się nie narzuca, można zachęcić człowieka, by odstąpił od zła. Stąd przepis prawny to za mało, by rozwiązać problem i uspokoić własne sumienie. Obrazek, który wrzuciła @Małgosiaa doskonale to zobrazuje, nie wystarczy górnolotnie brzmiąca ustawa, jeżeli niewiele poza przymusem i zmuszeniem do życia na marginesie ma do zaoferowania.
Mleko się już wylało i kruchy kompromis został zniszczony, władza sama na siebie ukręciła bat, paradoksalnie protestujące tłumy mogą wymusić na władzy liberalizację przepisów, jeżeli się nie dogadają, protesty będą trwały, a licznik zarażeń może gwałtownie wzrosnąć, już i tak sytuacja jest u nas zła, zajmujemy 9 lokatę pod względem przyrostu liczby nowych chorych w skali światowej.

Cytuj:
pani chce, żeby o prawdzie Bożej rozstrzygał każdy chłopek-roztropek z osobna? Ergo w ten sposób rozstrzygnął i co jemu wyszło?

Bóg nie dał wyłączności na relację z Nim tylko młodym, zdrowym, wykształconym, lecz każdemu z osobna szaremu Kowalskiemu. Każdy z nas ma sumienie i podejmuje decyzje na własną odpowiedzialność, może mieć zatwardziałe serce i wybrać to co złe, wszak już Mojżesz pozwolił napisać list rozwodowy i się rozwieść, ale to wcale nie znaczy, że Bóg popiera rozwody, wręcz przeciwnie. Jezus krytykował różne postawy, znał ludzkie słabości, ale konsekwentnie wskazywał drogę ku dobru, przy czym nikogo nie zmuszał do pójścia tą ścieżką.

Cytuj:
Po ch... nam Państwo w takim razie? Bądźmy wszyscy margotami.

Państwo mądrze zarządzane stać na wiele i o takie Państwo warto walczyć, dokładając własną cegiełkę. Sam fakt, że jest sporo do zrobienia w jakiejś sferze, nie oznacza jeszcze, że można się brać za zmiany chaotycznie, terapią szokową, bez wcześniejszych debat i zadbania o szczegóły.

Cytuj:
Noż fak. W Polsce 99.9999 procent obywateli mają stanowić katolicy, przynależący do jednego Kościoła; ludzie chrystusowi. Chce pani powiedzieć, że ten Kościół katolicki to jest pic na wodę i fotomontaż? Bo ja uważam, że tak właśnie jest, ale pani?

Ilu jest tych praktykujących katolików, którzy znają doktrynę?? Rok temu ktoś skrupulatnie wyliczał, że do kościoła co niedziela chodzi jakieś nieco ponad 30% wiernych, a do komunii przystępuje połowa z nich. Jednych laicyzacja kraju cieszy, inni się martwią. Natomiast wciąż jest grupa fanatycznych wyznawców różnych idei tak z prawa jak i z lewa, którzy jak im się podoba wycierają swoje gęby mityczną statystyką katolików w kraju. Niemniej uważam, że orzeczenie Trybunału nieprzypadkowo rzucono w twarz obywateli w takim, a nie innym momencie. Każdy polityk wie, że tłum będzie myślał tylko o aborcji, a oni w tym czasie po cichu przepchną niewygodne ustawy.

robaczek2 napisał(a):
W rzeczy samej. Ja bym zaproponowal znaczne podniesienie wydatkow z budzetu dla zakonow i organizacji koscielnych ktore zajmuja sie niepelnosprawnymi, biednymi, bezdomnymi itd. Oczywiscie zdaje sobie sprawe z tego ze
ludzie dobrej woli wspomniani w :

Trudno znaleźć miejsce dla ciężko niepełnosprawnego dorosłego w takich miejscach, najczęściej mają do wyboru płacić kilka tysięcy miesięcznie za pobyt w prywatnej placówce lub DPS, gdzie standard opieki jest na niskim poziomie względem potrzeb chorego, w dodatku bardzo trudno tam się dostać, tyle wiem z rozmów z rodzicami takich dorosłych już dzieci z ciężkimi upośledzeniami, zapytaj ich sam, jeżeli mi nie wierzysz.
A co do ludzi dobrej woli, którzy wpłacają datki na turnusy... owszem to zawsze coś, ale te dwa tygodnie na letni odpoczynek to kropla w morzu codziennych potrzeb rodziny. Jak się słucha co mają do powiedzenia rodzice, to doprawdy są to najczęściej smutne historie, zwłaszcza gdy rodzice się starzeją, a ich dorosłe dziecko staje się dla nich coraz większym obciążeniem z uwagi na to, że sami zaczynają niedomagać, a chętnych do pomocy brak.

Pn paź 26, 2020 19:51
Upadek monolitu vs urodzony prezydent Polaków.
Cytuj:
https://www.youtube.com/watch?v=LtCzsVZJdM4

Jak zwykle, zachęcam do czytania komentarzy.

Pn paź 26, 2020 19:55

Kael napisał(a):
Kael napisał(a):

Czyli "nie wiem, ale na pewno nie sa to uszkodzenia organow!" Otoz to sa uszkodzenia organow.

Ja nie stwierdziłam, że na pewno nie są, tylko że nic takiego nie wynika z tekstu. Ty na mnie naskoczyłaś, twierdząc, ze w tym tekście jest to wyjaśnione. I w dalszym ciągu nie podałaś żadnego uzasadnienia.

A więc?
Cytuj:

W nosie mam wady letalne. Rozmawiamy o wadach somatycznych.
Potrafisz uzasadnić swoje zadnie czy nie?

Pn paź 26, 2020 20:19
[ciach... daruj sobie idiotyczne komentarze, które można zinterpretować jako wyszydzanie wiary, a to jest łamanie regulaminu. Kolejny taki komentarz nie skończy się wyłacznie wyciachaniem. M]

Pn paź 26, 2020 21:00

Mrs_Hadley napisał(a):
Nie przez przymus, lecz przez dobro, które się nie narzuca, można zachęcić człowieka, by odstąpił od zła. Stąd przepis prawny to za mało, by rozwiązać problem i uspokoić własne sumienie. Obrazek, który wrzuciła @Małgosiaa doskonale to zobrazuje, nie wystarczy górnolotnie brzmiąca ustawa, jeżeli niewiele poza przymusem i zmuszeniem do życia na marginesie ma do zaoferowania. ............................Każdy z nas ma sumienie i podejmuje decyzje na własną odpowiedzialność,

Tak sobie mysle czy aby na pewno. Czy nie jest tak ze Gora (Bog, dyrekcja, przepisy panstwowe) zadecydowala - nie kradnij, nie zabijaj, zaczynamy prace o osmej, zakaz skretu w lewo, ograniczenie szybkosci do 80 itd. I dopiero nasze sumienie wskazuje ze sa sytuacje gdy tego przepisu nie bede przestrzegal.

Pn paź 26, 2020 22:03
Mylisz się.
Aha. I nie potrzeba wyjaśnienia.
Cytuj:
Nie rozumiem.
No jak nie rozumiesz, to czemu się wypowiadasz? Zawsze można sięgnąć do słownika.

Wt paź 27, 2020 8:35

Małgosiaa napisał(a):
Siostra Chmielewska tez chce przypodobać się liberałom i innym lewakom? https://wtv.pl/zakonnica-251020-mk-abor ... VacWXN8tOM

Chmielewska nie jest zakonnicą.

Wt paź 27, 2020 8:50
Najwazniejsza w Chrystusie jest papierologia i przepisy, co nie feelek?

I dlatego ty zawsze uwierzysz w kazde slowo np kard Dziwisza, ze nigdy nic o pedofilii i dewiacjach u zaifanych papieza nie slyszal, niz w zyciowa madrosc osoby, ktora zycie poswiecila Jezusowi i najbiedniejszym, takze ciezko uposledzonym.
Zle na tym wyjdziesz, ale to twoj wybor. Tego ci nikt nie zabroni.

Wt paź 27, 2020 9:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808 ... 976  Następna strona