Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 5:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Witoldowski napisał(a):
Wybrać to sobie można np. co zjeść na obiad, pomiędzy pierogami a kotletem schabowym, zaś życie ludzkie to nie zabawka, a aborcja to nie zabieg kosmetyczny, tylko barbarzyństwo.
Szokujące są wasze słowa. Ale rozumiem, że wy wyraziliście swoje poglądy na ten temat, ja wyraziłem swoje i basta.

Zycie setek, czy tysięcy kobiet oskarżonych o czary i spalonych na stosach nie miało żadnej wartości. Podobnie jak życie pogan "nawracanych" mieczem.
A śp prymas Glemp w reakcji na uchwalony kompromis wyraził opinię krok w dobrym kierunku też lekceważył życie, podobnie jak śp J. Kaczyński.

Kruchy kompromis został zniszczony, ale nie z racji walki o życie nienarodzonych, ale pragmatycznie z racji politycznych - konkretnie wypchnięcia ze sceny politycznej Konfederacji - aby poza PiS żadna inna formacja prawicowa nie miała znaczenia i wpływu..

Najkrótsza droga do dechrystianizacji Polski wiedzie przez ZCHN - słowa J. Kaczyńskiego w latach 90-tych, aktualnie to on ze swoją partią doprowadza skutecznie do dechrystianizacji Polski.
Katedra ogrodzona wysokim na ponad 2 metry ogrodzeniem, bramy zamknięte, po 18,00 podchodzi na plac przed katedrą ok 5 tys manifestujących. Bp ordynariusz przez mikrofon, w trakcie Mszy św, krzyczy Wara od mojej katedry. Manifestacje ustaną, sprawa zostanie w jakiś sposób rozwiązana...ale ilu tym młodym na widok kościoła brzmieć będzie w uszach "wara" i szerokim łukiem omijać będą kościoły, a czasem i Boga :placze: :placze:

feelek napisał(a):
Chmielewska nie jest zakonnicą.

Czyli li tylko klepie głupoty, bo prawda jest tylko u mniszek i duchownych.

Wt paź 27, 2020 9:05
Witoldowski napisał(a):
Ale rozumiem, że wy wyraziliście swoje poglądy na ten temat, ja wyraziłem swoje i basta.
No właśnie. Nie chodzi o to „co mogę zrobić, żeby w Polsce był zakaz aborcji”. Chodzi o to, żeby „wyrazić swoje poglądy”, pokazać swoją wyższość moralną i odnieść „moralne zwycięstwo”. A dzieci niech tam skrobią.

Wt paź 27, 2020 9:15
Alus napisał(a):
Zycie setek, czy tysięcy kobiet oskarżonych o czary i spalonych na stosach nie miało żadnej wartości. Podobnie jak życie pogan "nawracanych" mieczem

Niech ktoś mi przypomni ile osób dostało tutaj warny za rzekome pisanie historyjek bez pokrycia? No właśnie

Cytuj:
bramy zamknięte, po 18,00 podchodzi na plac przed katedrą ok 5 tys manifestujących. Bp ordynariusz przez mikrofon, w trakcie Mszy św, krzyczy Wara od mojej katedry. Manifestacje ustaną, sprawa zostanie w jakiś sposób rozwiązana...ale ilu tym młodym na widok kościoła brzmieć będzie w uszach "wara" i szerokim łukiem omijać będą kościoły, a czasem i Boga

Dobrze że "wypie**alaj" "macie mentalność niewolników" "kur*y" spod placu Trzech Krzyży im w pamięć nie wejdą

Ostatnio edytowano Wt paź 27, 2020 9:23 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

Wt paź 27, 2020 9:20

zefciu napisał(a):
towarzyski_pelikan napisał(a):
Mylisz się.
Aha. I nie potrzeba wyjaśnienia.

Wszystkie poważne sondaże wskazują na to, że większość Polaków popiera kompromis, nie dlatego, że boją się, że rezygnując z niego zradykalizują się na stroje, tylko dlatego, że to jest ich zdaniem najlepsze wyjście.
Cytuj:
Cytuj:
Nie rozumiem.
No jak nie rozumiesz, to czemu się wypowiadasz? Zawsze można sięgnąć do słownika.
[/quote]
To, że Kael nie potrafi dyskutować to dla mnie żadna nowość i zdziwienie, ale po Tobie spodziewałam się czegoś więcej.

Wt paź 27, 2020 9:20
Wszystkie poważne sondaże wskazują na to, że większość Polaków popiera kompromis, nie dlatego, że boją się, że rezygnując z niego zradykalizują się na stroje, tylko dlatego, że to jest ich zdaniem najlepsze wyjście.
No bo to jest najlepsze wyjście. Co nie zmienia faktu, że jest to kompromis między dwiema opcjami.
Cytuj:
To, że Kael nie potrafi dyskutować to dla mnie żadna nowość i zdziwienie, ale po Tobie spodziewałam się czegoś więcej.
A czy po Tobie można oczekiwać, że będzie rozumieć statystyki, który sama wklejasz?

Wt paź 27, 2020 9:28

zefciu napisał(a):
No bo to jest najlepsze wyjście. Co nie zmienia faktu, że jest to kompromis między dwiema opcjami.

Jeśli masz na myśli to, że jest to kompromis pomiędzy opcją całkowity zakaz aborcji a całkowita dobrowolność aborcji, to masz rację. Jeśli uważasz, że Polacy dzielą się na zwolenników całkowitego zakazu i całkowitej dobrowolności i w ramach dogadania godzą się na kompromis, to jesteś w błędzie. Sama należę do zwolenników jakiejś formy kompromisu, tak po prostu, bo życie nie jest czarno białe.
Cytuj:
Cytuj:
A czy po Tobie można oczekiwać, że będzie rozumieć statystyki, który sama wklejasz?
[/quote]
Najpierw mi wykaż, że ich nie rozumiem, o co prosiłam Kael i spierniczyła z dyskusji, zmieniając temat na "wady letalne". Możesz ją wyręczyć i tym samym ja się czegoś od Ciebie nauczę.

Wt paź 27, 2020 9:36
Sama należę do zwolenników jakiejś formy kompromisu
Twoja reakcja na to, co zrobił Kaczor jakoś tego nie pokazuje.
Cytuj:
Najpierw mi wykaż, że ich nie rozumiem
Przecież sama napisałaś, że nie rozumiesz.

Wt paź 27, 2020 9:42

Alus napisał(a):
feelek napisał(a):
Chmielewska nie jest zakonnicą.

Czyli li tylko klepie głupoty, bo prawda jest tylko u mniszek i duchownych.

Tak.

Wt paź 27, 2020 9:56
I to jest wlasnie, potepiany przez papieza Franciszka i rozum dany nam przez Boga, klerykalizm.
Albo trolling...

Biskup w palacu i dobrobycie, kryjacy przestepcow i wysmiewajacy ofiary jest autorytetem moralnym feelka.

Osoba zyjaca Ewangelia w ubostwie z ubogimi i odrzuconymi przez swiat - nie.

A Pan Jezus z ktora kategoria sie utozsamial?

Zadne sluby i swiecenia nie daja nieomylnosci. Nawet papiez nie jest nieomylny w kazdej wypowiedzi.
A madrosc, jako dar Ducha sw ma kazdy bierzmowany.

Wt paź 27, 2020 10:19

Kael napisał(a):
I to jest wlasnie, potepiany przez papieza Franciszka i rozum dany nam przez Boga, klerykalizm.

Biskup w palacu i dobrobycie, kryjacy przestepcow i wysmiewajacy ofiary jest autorytetem moralnym feelka.

Nauczanie Kościoła jest autorytetem.

Cytuj:
Osoba zyjaca Ewangelia w ubostwie z ubogimi i odrzuconymi przez swiat - nie.

Nie, jeśli występuje przeciwko nauce KK.

Wt paź 27, 2020 10:47

zefciu napisał(a):
Sama należę do zwolenników jakiejś formy kompromisu
Twoja reakcja na to, co zrobił Kaczor jakoś tego nie pokazuje.

Niby dlaczego?
Cytuj:
Cytuj:
Najpierw mi wykaż, że ich nie rozumiem
Przecież sama napisałaś, że nie rozumiesz.
[/quote]
Napisałam, że nie wiem, co miał na myśli autor przez "wady somatyczne". Z samego tekstu nie da się tego wywnioskować. Termin wady somatyczne nie został użyty w żadnym miejscu tekstu jako samodzielna przesłanka do aborcji.

Wt paź 27, 2020 10:53
Moderator

@feelek
Proszę przestać trollować. Więcej upomnień nie będzie.

Wt paź 27, 2020 10:56

OK. Przepraszam.

Wt paź 27, 2020 10:58

zefciu napisał(a):
Kur… człowiek tłumaczy, że my pro-lifersi

Chyba powinno byc: Pro-lifersi, ale...
Cytuj:
A Quinque, Witoldowski i bramin
Albo stawiasz polowke albo sie obraze ze mnie pominales.

Wt paź 27, 2020 14:23
robaczek2 napisał(a):
Chyba powinno byc: Pro-lifersi
Gdyż?
Cytuj:
Albo stawiasz polowke albo sie obraze ze mnie pominales.
A co? Ty też uważasz, że nieważne życie płodów, ważne żeby idee się zgadzały?

Wt paź 27, 2020 14:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809 ... 976  Następna strona