Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.4
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Reszta służb nadzorowała i sporządzała systematycznie raporty - ABW i CBŚ sporządziło w tym czasie 28 raportów odnośnie przetargów na stocznie.
1. Skąd masz tak szczegółowe informacje?
2. Jeżeli dwie służby zajmowały się tym tematem, to nie widzę tutaj żadnej roboty dla CBA, chyba żeby zostały odkryte korupcyjne sytuacje.
Wg starego powiedzenia, gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść.
Wyszło dokładnie jak z kucharkami, ponieważ teoretycznie 3 służby nadzorowały przetarg a wyszło co wyszło.
Chyba ten nadzór i tych 28 raportów miało taką wartość jak raport Pitery.
Służby specjalne ochraniały - niby - przetarg a jak wiemy urzędnicy w trakcie przetargu szukali po internecie informacji o oferentach.
Ktoś sobie jaja robi.
|
Pt paź 23, 2009 13:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ty możesz mniemać, że nie było roboty dla CBA, ale pismo zlecające nadzór jest faktem.
O raportach ABW I CBŚ, mówi: p. Cichocki, min.Grad, rzecznik Graś i p. Dabrowskiz ARP.
Wyszło jak wyszło, z tym samym panem, z którym minister prezydencki podrózowła do Gruzji i wspólnie załatwiali konkrakt na sprzęt zbrojeniowy.
A Pitera to wielka pomyłka.....wiele szumu i...nic...
|
Pt paź 23, 2009 14:11 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Alus, spróbuj nie robić kabaretu. Faktów i logiki nie pokonasz. Chociaż spróbuj. Wiem, że trudne.
Naprawdę, wystarczy tragifarsy którą urządza nam Twój rząd i Twoja Platforma. Już łez i boków (na zrywanie) nie starcza. Musisz się jeszcze do tego dokładać! Okaż trochę litości. Please.
Pt paź 23, 2009 14:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Stanisław Adam napisał(a): Okaż trochę litości. Please.
Masz rację wypada okazać litość, zwłaszcza z uwagi, że na ponowne dojście do władzy "prawie polskiego rządu" szans własciwie nie ma żadnych.
|
Pt paź 23, 2009 15:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ty możesz mniemać, że nie było roboty dla CBA, ale pismo zlecające nadzór jest faktem.
Faktem jest, że to nie żadne zlecenie, czy tez polecenie lecz li tylko łagodnie sformułowana PROŚBA.
Prośbę można spełnić a nie wykonać.
Widocznie Kamiński doszedł do wniosku, że jeżeli przetarg zabezpieczają dwie służby to dołożenie trzeciej mija się jakby z celem.
I tutaj się właśnie mylił co chyba o wiele za późno skonstatował stąd ta opóźniona o miesiące reakcja.
Ale było po herbacie i żadne ruchy nic by tutaj nie zmieniły.
Zadziwiający jest za to bezsprzeczny fakt, że dwie służby dały d............... i nasuwanie się pytanie czy celowo czy przypadkowo?
Jedno i druga odpowiedź powinna dyskwalifikować te służby.
|
Pt paź 23, 2009 17:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Doszedłem do oczywistej prawdy, że nasz spec służby zamiast chronić interesu i bezpieczeństwa narodowego zajmują się jedynie obroną interesów pewnych grup politycznych oraz własnych interesów.
Dlatego debata o parasolu antykorupcyjnym jest bezcelowa, bo korupcja dotyczy w tej sprawie osób z rządu i urzędników państwowych czyli swojaków, którzy mogli mieć wpływ na przebieg przetargów.
Jeżeli TUSK zachowuje się tak jak zachowuje to staje się oczywistym, że ten parasol gdyby nawet istniał miałby taką moc jak działania antykorupcyjne minister Pitery, czyli żadną.
Walka z korupcją w Polsce to czysta fikcja i gra pod publiczkę.
Przecież każda władza nie będzie na siebie samych zakładać sideł.
Czy opozycja ma jakiś wpływ na przetargi?
Żaden!
A czy urzędnicy mają jakiś wpływ?
Przemożny!
Więc przeciwko komu miał działać ten parasol?
Odpowiedź chyba znacie.
Kto miał więc w tym interes żeby taki parasol w ogóle nie powstał lub tylko dla pozoru?
Pytania można mnożyć a odpowiedzi nasuwają się same.
|
So paź 24, 2009 7:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Faktem jest, że to nie żadne zlecenie, czy tez polecenie lecz li tylko łagodnie sformułowana PROŚBA. Prośbę można spełnić a nie wykonać.
Brawo ...w tekstach satyrycznych jesteś nie do przebicia.
Trzeba prosić o pracę służbę, której jedynym sensem istnienia jest wyłapywanie afer i preferencja.
A one nawet mogą mieć kaprys i nie wysłuchac prośby.
Litości osiris......równie dobrze może należy prosić o pracę ludzi we wszystkich zawodach i brańżach  ....potrzebujesz wizyty u lekarza wyslij mu prośbę, aby zechciał Cię przyjąć...
|
So paź 24, 2009 8:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Potwierdzają się moje przypuszczenia, że cała ta tarcza antykorupcyjna to zwykła ściema i fikcja na potrzeby marketingowe.
Taką fikcją była działalność Pitery tak też jest i w tym przypadku.
PO i TUSK chcieli tylko zrobić wrażenie, iż przetargi mają jakąś osłonę antykorupcyjną.
Nic takiego nie istnieje i Kamiński nie chciał brać udziału w tej farsie.
Potwierdzeniem tego faktu jest sytuacja gdy urzędnicy szukali w internecie za pomocą Googli informacji o oferentach.
Przecież powinni mieć podane te informacje na tacy przez chociażby ABW skoro istaniała rzekomo tarcza.
A ponieważ nie istniała więc działo się to co się działo.
Dobrze, że szef CBA nie dał się wmanewrować w te wygłupy.
Za TVN24:
Cytuj: Projekt tarczy antykoprupcyjnej nie ma sformalizowanego, biurokratycznego charakteru związanego z wyznaczeniem sił i środków ani z zatwierdzeniem planów lub harmonogramów działań" - tak kancelaria premiera odpowiedziała największym pozarządowym organizacjom antykorupcyjnym, proszącym o jakiekolwiek dokumenty w sprawie tarczy. Kilkukrotnie odmówiono im podania jakichkolwiek szczegółów. Organizacje poskarżyły się na premiera do sądu administracyjnego.
Blamaż, wstyd i skandal!!!
|
So paź 24, 2009 9:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Dobrze, że szef CBA nie dał się wmanewrować w te wygłupy. Dał  ....w sprawozdaniu rocznym dla Senatu z działań CBA w 2006r wymienia działania podjęte w ramach tarczy antykorupcyjnej. Zatem komu własciwie nalezy zafundować Cytuj: Blamaż, wstyd i skandal!!
|
Pn paź 26, 2009 9:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jedyną głupotę jaką zrobił to markowanie działań w tym kierunku, bo podejrzewam, iż żadnych działań w tym kierunku nie podjął jak zresztą większość służb.
Markowanie roboty to specjalność prawie każdej władzy.
Najczęściej władza zajmuje się sama sobą a służby skupiają się na szukaniu haków a potem wychodzą z tego takie pasztety.
Tak było, jest i prawdopodobnie dalej będzie.
|
Pn paź 26, 2009 9:48 |
|
 |
Fat Morgan
|
Jerzy Buzek Przewodniczący PE podejrzany o korupcję , pranie brudnych pieniędzy. Media nie informują .
http://www.demotix.com/news/jerzy-buzek ... irty-money
|
Wt paź 27, 2009 16:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Fat Morgam dopóki polskie media się tym nie zajmą to nie uwierzę.
A wracając do rzeczywistości, to muszę stwierdzić, że TUSK nie przestaje mnie zadziwiać.
Jego PR pracują pełną parą.
Najnowszy przebój tej jesieni:
Cytuj: Tusk: Wypowiadamy wojnę hazardowi w Polsce
Gdybym nie znał TUSKA to byłbym skłonny uwierzyć, ale znając jego wszystkie zagrywki, wiem, że jest to tylko najnowsze hasełko marketingowe mające klęskę zamienić w wielki, medialny sukces.
Hasło "Afera hazardowa" przekuto na "Wojnę z hazardem"
Nie na darmo pisałem kiedyś o TUSKU, że to lisek chytrusek, ale ja nie dam się zwieść i wiem, że to tylko wyłącznie słowa, słowa, słowa.
Jak zawsze zresztą.
Miliony słów i zero konkretów.
To jest znak rozpoznawczy PO i TUSKA.
|
Wt paź 27, 2009 21:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Nie na darmo pisałem kiedyś o TUSKU, że to lisek chytrusek, ale ja nie dam się zwieść i wiem, że to tylko wyłącznie słowa, słowa, słowa. Jak zawsze zresztą. Miliony słów i zero konkretów. To jest znak rozpoznawczy PO i TUSKA.
Ależ non stop dajesz się zwodzić  .....już wszystko wiesz o PO i Tusku i dalej piszesz zauroczony PR.
A SLD czyści TVPInfo - zniknie R. Ziemkiewicz....a taką ładną puścił wiązanę, znacznie lepszą niż Durczok 
|
Śr paź 28, 2009 8:28 |
|
 |
micked
|
Alus napisał(a): Reszta służb nadzorowała i sporządzała systematycznie raporty - ABW i CBŚ sporządziło w tym czasie 28 raportów odnośnie przetargów na stocznie. To ciekawe dlaczego mimo tylu raportów nie odkryli, że ten "nasz" inwestor to ścigany listami gończymi handlarz bronią, który nie zajmuje się wcale produkcją statków, za to chce odzyskać jakieś należności od Bumaru. Cytuj: CBA ani jednego, bo dopiero pod koniec wrzesnia załapali i zaczęli spisywać podsłuch z maja. Cóż, dostali zlecenie na śledzenie 230 prywatyzacji, stocznia była tylko jedną z nich, co innego ABW, które miało zająć się specjalnie właśnie stocznią. Cytuj: Biedni superszpiedzy...nikt chłopakom nie wskazał odpowiedniego kwadracika do pomalowania, a sami zreflektowali się dopiero 28 maja 2009r:D Ja wspólczuję naszym rządowym służbom. Chłopaki skazani są na ciągłe poszukiwanie informacji w necie i albo nic nie mogą znaleźć, albo dają się nabrać (jak w raporcie ABW o Achalgori). Cytuj: A PiS spalił całą akcję - rzucili sie gremialnie, nawet europosłowie ściagnęli na łowy na Tuska, jak nie ułozony pies mysliwski. Zamiast poczekać na ustrzeloną zwierzynę. Zwierzyną okazał się szef CBA, główny winny aferom hazardowej i stoczniowej. A ustrzelili go rzeszowscy prokuratorzy, którzy nie wiedzieć czemu przez pół roku czekali na postawienie Kamińskiemu spreparowanych już wcześniej zarzutów.
I zastanawia mnie dlaczego nasi rządzący nie chcą dopuścić do konfrontacji Kamińskiego i Tuska przed komisją śledczą podając jakieś marksistowskie tlumaczenia (różnica klas)  Kiedyś premier Miller stanął przed komisją i krzywdy mu to nie przyniosło.
|
Cz paź 29, 2009 6:44 |
|
 |
micked
|
osiris napisał(a): Najnowszy przebój tej jesieni: Cytuj: Tusk: Wypowiadamy wojnę hazardowi w Polsce
Według ekspertów na likwidacji jednorękich bandytów skorzystają właściciele kasyn, a więc "Rysio" Sobiesiak
http://www.tvn24.pl/12690,1626065,,,rza ... omosc.html
Dla mnie wojna z hazardem to typowy przykład przerzucania odpowiedzialności, zamiast zająć się wyeliminowaniem korupcyjnych zachowań urzędników państwowych wypowiada się wojnę wszystkim wokól (CBA, PiSowi, teraz właścicielom salonów gier). Jak kiedyś w PRL-u: winna kryzysowi była opozycja i spekulanci.
|
Cz paź 29, 2009 7:06 |
|
|
|