Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Idziemy na wybory
bert04 napisał(a): @niewiarek
Pamięc krótka czy dziurawa? Określenia niewerzących (i nie tylko) wobecJarkacza czy, pardon moderacjo, Zimnego Lecha to wyraz sympatii i miłości bliźniego? Znowu tworzyszteorie wyższości niewierności na statystycznie grząskich podstawach. Zimny Lech to jedynie reklama browaru Lecha. Akurat zauważona obok Wawelu po pogrzebie śp L. Kaczyńskiego. Wcześniej nikomu nie wadziła.
|
So paź 10, 2015 8:19 |
|
|
|
 |
niewiarek
|
@bert04:
Chciałbym abyś pokazał gdzie użyłem określenia "Zimnego Lecha". Wygląda, że masz pamięć lepszą ode mnie, więc możesz mi przypomnieć?
|
So paź 10, 2015 8:25 |
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): Właśnie....Kopacz 50%, Szydło 30%....PiS 36%, PO 19%......tyle warte są sondaże, a co poniektórzy już świętują wygraną PiS.
Słusznie, sondaże fałszują rzeczywistość. I czynią to z konkretnego powodu. Są przekazem dla osób pragmatycznych, które nie chcą, aby ich głosy przepadły. Dlatego, zauważ, zawsze sondaże pokazują większe poparcie dla lewicy (PO, PLS, SLD, Nowoczesna, ZL) niż uzyskają po wyborach. Liczę, że i tym razem, tak będzie.
|
So paź 10, 2015 8:29 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
za 2 tygodnie Polska odsunie kopaczke od wladzy . oby miala trybunal stanu za doprowadzenie Rzeczpospolitej do stanu katastrofy .
|
So paź 10, 2015 8:51 |
|
 |
Dariusz-555
|
dzis rano wlaczam TV i co widze , aresztowania rolnikow protestujacych przeciwko wyprzedazy polskiej ziemi obcokrajowcom . zarzut - udzial w zorganizowanej grupie przestepczej . czyli dowiadujemy sie ze polscy rolnicy to zorganizowana grupa przestepcza . co na to pro-kopaczkowi hejterzy ?
|
So paź 10, 2015 9:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jakis link? Bo ja znalazlam http://www.rygiel.mpolska24.pl/wiadomos ... protestachCytuj: Szczecińska prokuratura zarzuca 12 osobom stworzenie gangu, który ustawiał przetargi na sprzedaż ziemi z Agencji Nieruchomości Rolnych. Jesli to prawda, to po prostu chcieli wyrzucic konkurencje. Niech Dariusz555 za nich poreczy. Na pewno chcieli po prostu zarobic, a ze nieuczciwie? Co tu nieuczciwego. Wazne, ze “polskiej ziemi“ (z dziada, pradziada moze?) bronili.
|
So paź 10, 2015 11:18 |
|
 |
Dariusz-555
|
ten link nazywa sie TV TRWAM . wczoraj pani premierzyca uroczyscie zameldowala ze za 2 tygodnie Polacy wybiora pomiedzy fanatyzmem a zdrowym rozsadkiem . ma racje ?
|
So paź 10, 2015 15:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): ten link nazywa sie TV TRWAM . wczoraj pani premierzyca uroczyscie zameldowala ze za 2 tygodnie Polacy wybiora pomiedzy fanatyzmem a zdrowym rozsadkiem . ma racje ? Pani premierzyca dwoi się i troi, aby udowodnić, że czarne jest białe, ale nic już jej nie pomoże. Rządząca sitwa nie tylko straszy Macierewiczem i PiSem, ale wczoraj podległa sitwie władza policyjna aresztowała protestujących rolników, a więc Platforma pokazuje, że ma pazury i to groźne pazury. Czy to spowoduje, że po 25 października powstanie anty-pisowaka koalicja strachu? Zobaczymy.
|
So paź 10, 2015 15:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jezeli protestujacy lamia prawo, to moze im odznaczenia trzeba dac?
|
So paź 10, 2015 15:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Jezeli protestujacy lamia prawo, to moze im odznaczenia trzeba dac? W tym rzecz, że nie łamali prawa, a więc komu dać odznaczenia?
|
So paź 10, 2015 15:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A skad gita wie, ze nie lamali? Zna ich osobiscie?
|
So paź 10, 2015 16:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): A skad gita wie, ze nie lamali? Zna ich osobiscie? A skąd Kael wie, że łamali prawo?
|
So paź 10, 2015 16:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Kael napisał(a): Jezeli protestujacy lamia prawo, to moze im odznaczenia trzeba dac? W tym rzecz, że nie łamali prawa, a więc komu dać odznaczenia? Zmowa skutkująca nie dopuszczeniem nikogo spoza kręgu spiskowców do możliwość zakupu ziemi i ustawianie przetargów skutkujące radykalnym obniżeniem cen ziemi, to oczywiście nie łamanie prawa.....bo tak podała "nasza" nieomylna tv.
|
So paź 10, 2015 16:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to przeciez pisalam, ze chodzilo im o wlasne zyski. A to jest w Polsce chwalebne, jesli dotyczy “naszych“.
|
So paź 10, 2015 16:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coraz więcej plakatów skompromitowanej Platformy wisi na słupach w moim mieście. Mnie jedynie denerwują te, które wiszą blisko kościoła, gdyż jak pisałam w notce:"WSTYD MI! W moim mieście prawdopodobnie wygra Platforma", szczególnie eksponowane są plakaty pani Kłosin, która głosowała za aborcją oraz za demoralizującymi ustawami. Dzisiaj idąc do kościoła zauważyłam, że kilka plakatów kandydatów PO zostało pomalowanych białą farbą/nie wiem dlaczego białą, a nie czerwoną/, a jeden zupełnie zerwany. Okazuje się, że nie tylko mnie nie podobało się to, że plakaty kandydatów skompromitowanej partii wiszą blisko kościoła.
|
N paź 11, 2015 17:16 |
|
|
|