Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 22:40

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 135  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2 
Autor Wiadomość
Cieszę sie, że wreszcie przyznajesz, że kaczyści niewiele różnią się od komunistów

Ja nie piszę o PiS, tylko o całym społeczeństwie, że pewne nawyki będzie trzeba tępić dziesięciolecia.
Chyba nie umiesz czytać, co już nie raz wyłapałem.
Reszta Twoich wywodów nie warta jest komentarza.
Szkoda mi tylko Alus, że tak się zaperzyła, iż rozum poszedł gdzieś na spoczynek i wypisuje dyrdymały nie godne jej inteligencji.

Pt kwi 11, 2008 15:09
Dziekuję za uwagę o mojej inteligencji :) ...ale nie zaprzeczysz, że toczy się postępowanie i chyba już postawiono zarzuty 2 byłym policjantom.
"trzeba będzie tępić przez dziesięciolecia"...guzik prawda :D ...dopuki nie wymrze pokolenie wychowane w PRLu, zadne tępienie nie odniesie skutek - wszyscy nosimy w sobie piętno tej inwiligacji.
Podobnie jak pokolenie Izraelitów o mentalności niewolników, musieli wymrzeć w ciągu 40 lat na pustyni.

Pt kwi 11, 2008 15:43

Dziekuję za uwagę o mojej inteligencji :) ...ale nie zaprzeczysz, że toczy się postępowanie i chyba już postawiono zarzuty 2 byłym policjantom.
"trzeba będzie tępić przez dziesięciolecia"...guzik prawda :D ...dopuki nie wymrze pokolenie wychowane w PRLu, zadne tępienie nie odniesie skutek - wszyscy nosimy w sobie piętno tej inwiligacji.

Po 1. Wypraszam sobie. Mów za siebie. Ja żadnego piętna nie noszę.
Po 2. Nie pojmuję jak ma się inwigilacja do nadużywania stanowisk, do traktowania mienia publicznego jak swoje. Ja tu związku nie widzę.
Po 3. Uwaga Osirisa o twojej inteligencji to był zwykły komplement. Nie przeżywaj tego za mocno.

Alus napisał(a):
Podobnie jak pokolenie Izraelitów o mentalności niewolników, musieli wymrzeć w ciągu 40 lat na pustyni.

Co gorsze nie mieli internetu. Na forum nie mogli popisać. Tylko palące słońce w dzień, przenikliwy chłód w nocy, skały, piasek i manna. Manna na śniadanie, manna na obiad, manna na kolację. W takich warunkach to się musieli wykończyć dużo szybciej niż po 40 latach. Coś tam biblista dziejopis pokręcił.
A mentalność niewolników, przyzwyczajonych do fizycznych trudów, raczej musiała im pomagać przetrwać tę próbę.

Pt kwi 11, 2008 22:42
Zobacz profil WWW
1. nosisz tylko sam o tym nie wiesz...a ten obrazeczek Tuska i Donalda przy Twoim kazdym poście, to wypisz wymaluj metoda komunistów wywieszania portretów wrogów :D
2. ja też nie pojmuję, bo piszę o nadużywaniu stanowisk, nie o żadnej inwigilacji, lustracji, dekomunizacji - nie zawłaszczam ukochanych haseł PiSu.
3. nie przeżywam :D ...a osirisa przynajmniej stać na komplement :)
Ponoszenie trudów wzmocniło fizyczną kontycję Izraelitów ale pozbawiło odwagi, męstwa - dlatego chcieli wrócić do Egiptu, gdzie była praca ale także zapewniona micha żarcia.
Manna i przepiórki...a kogo teraz stać aby przepiórki wcinać na sniadanie, obiad i kolację :D

Pt kwi 11, 2008 23:29
Stanisław Adam napisał(a):
(...)
Gruby, do Twojej wypowiedzi też się ustosunkuję, ale sam rozumiesz, koszula bliższa ciału, najpierw trzeba brudy w rodzinie uprać.quote]
W porządku, będę cierpliwie czekał - byle nie ad mors…
Jeżeli więc będziesz zbytnio zwlekał, to będę Ci przypominał ;-)
(...)

Kolejna strona, więc kolejne przypomnienie ;-)

.

So kwi 12, 2008 5:54
zbanowany na stałe

Sczegóły tutaj...
http://www.aspiryna.salon24.pl/

So kwi 12, 2008 7:58
Zobacz profil WWW
W lutym 2008 roku spadła sprzedaż największych dzienników ogólnopolskich m.in. "Faktu", "GW", "Dziennika" i "Rz". Na przeciwnym biegunie "Super Express", "Gazeta Prawna" i "Przegląd Sportowy". Zapraszamy do zapoznania się z raportem Wirtualnemedia.pl.

Liderem sprzedaży ogółem dzienników ogólnopolskich pozostaje "Fakt", wydawany przez Axel Springer Polska. Sprzedaż gazety w lutym 2008 r. wyniosła 522 396 egzemplarzy, czyli o 1,8 proc. mniej niż w analogicznym okresie 2007 roku - wynika z najnowszych danych Związku Kontroli Dystrybucji Prasy opracowanych przez portal Wirtualnemedia.pl.
(...)

Całość VIDE:
http://www.wirtualnemedia.pl/article/22 ... uje_SE.htm

[/img]

So kwi 12, 2008 8:20
"My grupa blogerów"...ta "grupa" jest anonimowa czy jednoosobowao przemawia "my król ogłaszamy"???.. :D :lol:

So kwi 12, 2008 8:38
Dlaczego ten plakat kojarzy mi sie z haslami typu:
"nie kupuj u Zyda"?
Proponuje pomyslodawcom, zeby nie uzywajac "brudnych zagranicznych" pieniedzy sami od zera cos zbudowali. Nawet "jedynie prawdziwy" ND nie moze sie obejsc bez kapitalu zagranicznego, a i pieniadze z Unii by nie smierdzialy.
Klamstwo mozna zawsze udowodnic (prawda zawsze sie obroni), a bez niezaleznych (od szalonych nacjonalistow) mediow, bedziemy tam, gdzie teraz sa np. Chinczycy w kwestiach informacji.

So kwi 12, 2008 10:41

"nie kupuj u Zyda"?

Ale to i tak o klasę wyżej od "powieś swojego posła".

So kwi 12, 2008 12:20
zbanowany na stałe

"nie kupuj u Zyda"?

Jeżeli Ci się tak wszystko kojarzy...to gratuluje.

Cytuj:
Proponuje pomyslodawcom, zeby nie uzywajac "brudnych zagranicznych" pieniedzy sami od zera cos zbudowali. Nawet "jedynie prawdziwy" ND nie moze sie obejsc bez kapitalu zagranicznego, a i pieniadze z Unii by nie smierdzialy.

A ja proponuję by komentatorzy nauczyli się po...
1 Czytać ze zrozumieniem
2.Nie decydować o tym kto co ma czytać i co jest słuszne...
3.Nie nazywac pieniedzy Polaków "brudnymi". Nasz wkłąd w UE, był napewno o wiele większy niż pańtwa niemieckiego.

Cytuj:
Ale to i tak o klasę wyżej od "powieś swojego posła".

Ale Twój post napewno jest o klasę niżej....

So kwi 12, 2008 17:08
Zobacz profil WWW
"Nie decydować o tym kto ma co czytać i co jest słuszne"...a czymże jest ten plakacik o bojkocie..."przyłącz się do nas"...to nie decydowanie o "słusznych" i "niesłusznych" mediach?
Nasz wkład w UE większy od niemieckiego - lepszego kuriozum jak żyję nie słyszałam...chyba, że liczysz razem z tym co zrabowali hitlerowcy??

So kwi 12, 2008 17:45
Cytuj:
Proponuje pomyslodawcom.........

A ja Tobie proponuję, żebyś używał(ła) polskich znaków diaktrycznych zanim zaczniesz dawać rady Polakom, czyli nam.
Kultura osobista oraz słowa wymaga szacunku dla adwersarzy oraz (chociażby) ojczystego języka, bo bez tego nie masz prawa komukolwiek prawić morały i udzielać porad.

So kwi 12, 2008 22:47
Owszem dobrze byłoby aby wszyscy posługiwali się pięknym językiem ojczystym - ale wiesz, że niektórzy przebywaja poza granicami kraju, inni mogą mieć dysgrafię.
Nie deprecjonuje to jednak nikogo i nie niweczy ich prawa do prawienia morałów :) .
Gorsi są tacy, którzy pięknym ojczystym językiem robią paskudne wycieczki osobiste pod adresem ludzi, którzy nie podzielają ich zdania, gustu, poglądów i kwestionują stan umysłu interlokutora (nie odnoszę w żaden sposób tego do Ciebie :)

So kwi 12, 2008 23:06
ale wiesz, że niektórzy przebywaja poza granicami kraju, inni mogą mieć dysgrafię.

Właśnie szczególnie Ci za granicą mają wypaczony obraz polskiej rzeczywistości i dlatego najmniej nadają się do zajmowania stanowiska w stosunku do naszej obecnej rzeczywistości. (klawiatura i używany system operacyjny mają mało do tego)
Na razie dobranoc, bo idę spać. :spie:
Dobrej nocy wszystkim tym tutaj i za granicą!!! :D

So kwi 12, 2008 23:35
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 135  Następna strona