Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 2:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Kael napisał(a):
Super. Niemcy to "kraj pedofilow", a policja po wykryciu sprawy oddala nosniki sprawcom i przeprosila za klopot!
Wiesz, ze polscy bezdomni wola zycw Berlinie niz w Warszawie czy Krakowie? Na pewno dlatego, ze sa pedofilami!

W Polsce, Wielkiej i Katolickiej, pedofilia nie istnieje!
A moze... nie jest wykrywana/zglaszana i karana?
Poza ksiezmi pedofilami sa setki sprawcow bliskich ofiarom: tatusiow, wujkow, dziadkow czy trenerow, jak - niestety - w kazdym kraju. Ale mozna udawac, ze ich nie ma.

Nikt tu nie mówi że problemu pedofilii w Polsce nie ma i proszę nie wmawiać że ktoś twierdzi inaczej.
W zjawisku pedofilii Niemcy to jednak kraj wyjątkowy.
Wspaniała owocna współpraca( eksperyment) władz Berlina z Domami dziecka aby tylko zapewnić towar dla pedofilów.
Wydawanie broszurek przez Niemieckie Ministerstwo Zdrowia zachęcających ojców do molestowania swoich dzieci to moim zdaniem skrajnie chore.
Próby Legalizacji pedofilii przez Partię Zielonych też musi szokować.
https://www.dw.com/pl/szokuj%C4%85ce-sz ... a-17023892
Swobodne wypowiedzi powszechnie szanowanego Europosła na temat doświadczeń erotycznych z dziećmi też nie powinno być dopuszczalne a miejsce tego pana powinno być w więzieniu a nie szlajać się po Europarlamencie..
https://www.youtube.com/watch?v=SQfZBV9nsNQ
Dla niego to fantastyczne doznania o których swobodnie mógł się chwalić w tewizji opisać to w swojej książce a dla dzieci to trauma.

Ciekawe ile dzieciaczków zaliczyło tych świeżo odkrytych 30 tys z siatki pedofilów w Niemczech. Ile dzieci przypadło na jednego niemieckiego pedofila? A ile może być jeszcze takich siatek?

Owszem w Polsce pedofilia istnieje i nie ma takiego kraju wolnego od tego zjawiska ale nikomu tu nie przyszło do głowy aby ją zalegalizować jak i też nikt z władz nie wpadł na pomysł aby dostarczać dzieci pedofilom w ramach eksperymentów.
Żadne ministerstwo zdrowia w Polsce nie zachęcało do czynów pedofilskich rodziców.
Ani też nie było i nie jest możliwe w Polsce chwalenie się doświadczeniami erotycznymi z dziećmi w mediach.

W Niemczech takie rzeczy się jednak dzieją.

Jak ktoś ma odrobinę empatii to zrozumie to barbarzyństwo które dzieje się w Niemczech:
https://www.youtube.com/watch?v=7Eqaqwx15JQ
To jest znęcanie się nad dziećmi przez urzędników.

Cz sty 14, 2021 16:51

Polecam "USA, pucz przeciwko republice…" początku grudnia tamtego roku: https://www.fronda.pl/blogi/jacek-km/us ... 48249.html

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Cz sty 14, 2021 16:58

Kael napisał(a):

Jakas wlasna definicja normalnosci? Przyklady na to, ze to Polska jest normalnym krajem dla wiekszosci obywateli?
Czy juz nie potraficie okreslic normalnosci i wolicie przygode z Nieznanymi Humorami Prezesa?

Dla "obroncow zycia od poczecia do narodzin" to zapewne jest normalne:

https://www.onet.pl/informacje/onetwars ... q,79cfc278
W koncu ta pani jest przeciw aborcji i to wystarczy. Zadnej odpowiedzialnosci za narazenie zycia urodzonego ponosic nie musi!

A w ogóle po co mi to tutaj wklejasz? Czy to ma być w ramach usprawiedliwienia demokratów lansujących aborcję przy porodzie?
Potrafisz sobie wyobrazić takie uśmiercanie?
Są jednak tacy zwyrodnialcy wśród szanowanych i lubianych polityków którym sumienie na to pozwala i płacz dziecka im tu wcale nie przeszkadza.

No i nie jestem akurat zwolennikiem pani Godek ani Prezesa. Poglądy nie są zero jedynkowe.
Rozumiem że "do obrońców życia" to też się tyczy papieża Franciszka który grzmi w tej kwestii i o jakimś wynajęciu płatnego zabójcy mówi:
https://www.o2.pl/informacje/papiez-fra ... 977234880a

Cz sty 14, 2021 17:59
I zażarci zwolennicy aborcji i zażarci obrońcy życia stosują wiele przekłamań zupełnie oderwanych od rzeczywistości.
Po necie krąży "opis" byłej pielęgniarki, która ponoć opowiada jak nie mogła psychicznie przeżyć zdarzenia gdy po aborcji 15 tygodniowego płodu, przenosiła go do drugiego pomieszczenia, a ten płód płakał jeszcze kilka godzin. Takie nonsensy to można było opowiadać 40 lat temu, w dobie gdy jeszcze medycyna nie była wyposażona choćby w USG. Za pomocą którego poznano etapy rozwoju płodu ludzkiego i stwierdzono, że pęcherzyki płucne zaczynają się kształtować od 17 tygodnia życia.
Czyli ktoś niedouczony sugeruje, że 15 tygodniowy płód nie posiadający jeszcze płuc potrafi kilka godzin płakać.

So sty 16, 2021 8:58
katon napisał(a):
Poglądy nie są zero jedynkowe.

Czyżby?
Jeżeli odmawiasz prawa do czegokolwiek drugiej osobie, to jak można inaczej zrozumieć Twoje poglądy?

Może wpaść Ci do głowy, że kobiety w przyszłych wyborach nie będą miały prawa głosu. A jak już to przejdzie, to w dalszej twórczej fantazji, pomyślisz, że buzie też niech zamkną bo nie mają prawa głosu.

Mam taką fantazję, aby to mężczyźni zachodzili w ciążę i walczyli o prawa do e w e n t u a l n e j aborcji.

Jak ustosunkujesz się do faktów z życia, gdzie noworodki są bite na śmierć. Widzisz jakąś konkretną rolę państwa aby nie dopuszczało do takich potworności?

So sty 16, 2021 9:10

Ja tu nazywam zwolenników aborcji w czasie porodu zwyrodnialcami po czym Believing kieruje do mnie takie zdanie:

"Jeżeli odmawiasz prawa do czegokolwiek drugiej osobie, to jak można inaczej zrozumieć Twoje poglądy?"

To jak ja mam teraz rozumieć Twoje poglądy?
Naprawdę uważasz tak jak przyszła prezydent Kumala Harris że:

“kobieta musi mieć pełny wybór w którym miesiącu chce przerwać ciążę”

Projekt aborcji przy porodzie u demokratów powstał i był głosowany.

Czyli właściwie mówimy tu noworodkach:
https://www.youtube.com/watch?v=w54gvEYY1j0

Więc cóż są tacy ludzie za takim wolnym wyborem czy noworodka skasować czy też nie.
Można mieć tylko nadzieję że te noworodki mogłyby być zabijane jakoś humanitarnie i być może komora gazowa byłaby tu najlepszym rozwiązaniem.
No ale cóż pełny wybór to pełny wybór.

I dodatkowo zło próbujesz usprawiedliwiać innym złem. Doznasz jakiejś krzywdy a ktoś to będzie usprawiedliwiać innymi przypadkami.

So sty 16, 2021 11:28

katon napisał(a):
Naprawdę uważasz tak jak przyszła prezydent Kumala Harris

Bardzo optymistyczna wizja - mam szczerą nadzieję, że istotnie zostanie prezydentką.

katon napisał(a):

Pełna zgoda. :brawo:

So sty 16, 2021 11:38
katon napisał(a):
To jak ja mam teraz rozumieć Twoje poglądy?

katon napisał(a):
Projekt aborcji przy porodzie u demokratów powstał i był głosowany.

Nie istnieje coś takiego jak aborcja przy porodzie. Poród to:

Jeżeli ktoś mówi o projekcie aborcji przy porodzie, to stracił rozum. Nasuwa się pytanie do czego potrzebny byłby taki aborcyjny poród? Do hodowania ludzkich części zamiennych?
Nie uwierzę, że jakakolwiek kobieta na świecie, która donosiła ciążę do czasu porodu podjęłaby decyzję o uśmierceniu jej dziecka.

Czy teraz rozumiesz już mój pogląd na sprawę i potrafisz oddzielić prawo do aborcji, od prawa do "aborcji przy porodzie"?
Cytuj:
I dodatkowo zło próbujesz usprawiedliwiać innym złem. Doznasz jakiejś krzywdy a ktoś to będzie usprawiedliwiać innymi przypadkami.

To jedynie niektóre fakty z polskiej rzeczywistości. Masz jakieś zdanie w tej sprawie, co powinno zrobić państwo, by nie dopuścić do takich potworności?

Ostatnio edytowano So sty 16, 2021 11:59 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So sty 16, 2021 11:55

No_Pasaran napisał(a):
katon napisał(a):

Skoro kobieta, to mężczyzna chyba też, co nie? Popieracie aborcję mężczyzn?

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Aborcja_prawna

So sty 16, 2021 11:56

feelek napisał(a):
No_Pasaran napisał(a):
katon napisał(a):

Skoro kobieta, to mężczyzna chyba też, co nie? Popieracie aborcję mężczyzn?

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Aborcja_prawna

Nie widzę dobrego powodu by ułatwiać życia przyszłym alimenciarzom. Jestem sobie jednak w stanie wyobrazić taką "aborcję" w formie umocowanej prawnie umowy, zawieranej między partnerami jeszcze przed ewentualnym poczęciem dziecka.

So sty 16, 2021 12:01

Kobieta powinna mieć wybór, a mężczyzna nie?

So sty 16, 2021 17:46

Believing napisał(a):
No to jak określić ten czyn gdy rodzi się dziecko i zaraz potem się je zabija? Termin aborcja do jakiego momentu może być używany? Czy może do momentu odcięcia pępowiny?
Jeżeli ktoś mówi o projekcie aborcji przy porodzie, to stracił rozum. Nasuwa się pytanie do czego potrzebny byłby taki aborcyjny poród? Do hodowania ludzkich części zamiennych?
Nie uwierzę, że jakakolwiek kobieta na świecie, która donosiła ciążę do czasu porodu podjęłaby decyzję o uśmierceniu jej dziecka.

To nie kwestia wiary ale przecież co jakiś czas media donoszą o noworodkach na śmietniku porzuconych przez matki.
To też nie kwestia wiary że demokraci przygotowali taki projekt ustawy na mocy którego można zabić noworodka w czasie narodzin. Kathy Tran bardzo wyraznie o tym mówi i zostały jej zadane konkretne pytania aby nie było tu żadnych wątpliwości.
https://www.youtube.com/watch?v=t0kC1B__CJ4

Dokładnie jest tak jak twierdzi Kamala Harris pełny wybór kobiety nie może mieć ograniczeń do którego miesiąca ciąży.
Te poważniejsze wady rozwojowe są o wiele łatwiej wykrywalne za pomocą specjalistycznych aparatów. Natomiast jak jest mniejsze upośledzenie to z tym mogą być kłopoty.
Nie wszystkie wady rozwojowe dziecka jest wykrywanych w okresie płodowym a resztę możemy zdiagnozować to dopiero po urodzeniu.
Owszem proceder handlu organami dzieci nienarodzonych istnieje:

"Skandal wokół handlu organami nienarodzonych dzieci trwa w Stanach Zjednoczonych od kilku dni. Z opublikowanych dotychczas materiałów wynika, że największa w USA klinika aborcyjna Planned Parenthood handluje tkankami usuniętych płodów.
https://www.rp.pl/Swiat/307309897-Hande ... azany.html
Chodzi tu o optymalizacje dochodów.
No i jest wsparcie polityków:
https://wpolityce.pl/swiat/522027-mario ... dentem-usa

Believing napisał(a):
Czy teraz rozumiesz już mój pogląd na sprawę i potrafisz oddzielić prawo do aborcji, od prawa do "aborcji przy porodzie"?

Tzn co mam rozróżnić? Życie człowieka według wiedzy medycznej zaczyna się od poczęcia czy też kilka dni po poczęciu.
Natomiast jako taką świadomość i zalążki osobowości człowiek nabywa w kilka miesięcy po urodzeniu.
Najprostszym rozwiązaniem jest prawo oparte na przecięciu pępowiny i tak to funkcjonuje w Kanadzie.
Wszelkie tego typu terminy trzeci czy szósty, dziewiąty miesiąc ciąży jako przyzwolenie do aborcji są sztuczne i dla dziecka nie ma to właściwie żadnego znaczenia. Znaczenie ma czy dasz mu szansę czy też nie. Tyle i aż tylko tyle.

Ja tu chciałem jedynie zwrócić uwagę na problem uśmiercania noworodków ponieważ niektórzy demokraci w USA mają taki pogląd i być może zostanie wcielone to w życie.

So sty 16, 2021 20:12

Believing napisał(a):
To jedynie niektóre fakty z polskiej rzeczywistości. Masz jakieś zdanie w tej sprawie, co powinno zrobić państwo, by nie dopuścić do takich potworności?

A dlaczego piszesz że z polskiej rzeczywistości? Tak jakby to była jakaś nasza narodowa cecha.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1492550/
Państwo to co może zrobić to postawić na odpowiednia edukację psychologiczną. Nikt tym jednak w żadnym państwie zainteresowany nie będzie. Przybywa nam narcyzów ludzie coraz większe mają problemy natury psychologicznej i gdzieś to trzeba odreagować. Jest też alkohol czy inne uzależnienia które wpływają na agresję.

So sty 16, 2021 20:17

No_Pasaran napisał(a):
Bardzo optymistyczna wizja - mam szczerą nadzieję, że istotnie zostanie prezydentką.

No Kamala Harris zostanie prezydentką ponieważ Biden cierpi na demencję która się posuwa i według prawa amerykańskiego wiceprezydent zostaje prezydentem jakby coś się wydarzyło.
Nie wiem tylko czy ta optymistyczna wizja Cię w pełni zadowala ponieważ demokraci nie wykraczają aż tak daleko i zabicie dziecka będzie możliwe tylko przy narodzinach.
Więc do którego miesiąca życia według Ciebie można by zabić takiego noworodka?
I co sądzisz o wykorzystaniu organów?

So sty 16, 2021 20:29

feelek napisał(a):
Kobieta powinna mieć wybór, a mężczyzna nie?

"Aborcja mężczyzn" jest aborcją tylko z nazwy. To potencjalne prawo dotyczy diametralnie innej sfery niż faktyczna aborcja u kobiet, toteż nie widzę podstawy by mówić tu o jakiejkolwiek nierówności. Gdyby ciąża dotyczyła autonomii cielesnej mężczyzn to gwarantuję, że również zabiegałbym o ich prawo do aborcji.

katon napisał(a):
Nie wiem tylko czy ta optymistyczna wizja Cię w pełni zadowala ponieważ demokraci nie wykraczają aż tak daleko i zabicie dziecka będzie możliwe tylko przy narodzinach.

Jest do dla mnie, mimo wszystko, zadowalająca propozycja.

katon napisał(a):
Więc do którego miesiąca życia według Ciebie można by zabić takiego noworodka?

Jak napisałem, możliwość eutanazji zaraz po porodzie byłaby dla mnie zadowalająca. Jednak, pomimo iż nie jestem jakimś psychofanem kompromisów, to w tym wypadku byłbym nawet skłonny się na takowy tymczasowo zgodzić: pełne prawo do aborcji na życzenie bez możliwości eutanazji po porodzie.

katon napisał(a):
I co sądzisz o wykorzystaniu organów?

Niezły pomysł - czemu miałyby gnić w ziemi tudzież w innym pojemniku na odpady medyczne?

N sty 17, 2021 1:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833 ... 976  Następna strona