Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 6:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość
Post Re: Uchodzcy a Kosciół
Dziękuję za informację. Nie muszę pisać elaboratów w jednym poście. A Ty jak chcesz to sobie pisz.

Pn cze 06, 2016 8:23
Najgorzej to jest jak ktoś nie mieszka w Polsce a chce narzucać swoje myślenie Polakom. Mieszka się w Niemczech wypowiadać się na tematy niemieckie w mediach niemieckich.

Pn cze 06, 2016 8:25
Hominibus napisał(a):
Najgorzej to jest jak ktoś nie mieszka w Polsce a chce narzucać swoje myślenie Polakom. Mieszka się w Niemczech wypowiadać się na tematy niemieckie w mediach niemieckich.

Najgorzej jest gdy chrześcijanin zapomina - byłem głodny a daliście mi jeść...pukałem do drzwi, a przyjęliście mnie....

Pn cze 06, 2016 8:32
Hominibus napisał(a):

Ja mieszkam w Polsce, więc wg Twojej sugestii, jak najbardziej mogę, robie to i będe robić.
Hominibus napisał(a):
A Papież to jest nieomylny gdy mówi dogmatem i gdy się wypowiada w sprawach wiary.
A tak to jest Jego luźna wypowiedź. Zresztą Papież również jest grzesznikiem i może się co do muzułmanów mylić.

Przykazanie miłości bliźniego, przykazanie miłości nieprzyjaciół i przypowieść o miłosiernym Samarytaninie nie są wymyślone przez papieża. Takie zasłanianie się nieomylnością i omylnością papieża jest bardzo wygodne. W takim razie po kie lichio słuchasz kazań zwykłego księdza? Ten tym bardziej nie jest nieomylny optując za PiSem (oczywiście nie wszyscy są pro).
To takie polskie, wybiórcze słuchanie Ewangelii. Alekatolicyzm ma się dobrze :? .

Pn cze 06, 2016 8:34
Helenka napisał(a):
Cytuj:
Ja mieszkam w Polsce, więc wg Twojej sugestii, jak najbardziej mogę, robie to i będe robić.

O to się rozchodzi ,że ja również. I nie widzę żadnego powodu i racji ,że Twoje myślenie co do imigrantów jest lepsze od mojego. Dodatkowo myślę, że jesteś w mniejszości.

Cytuj:
Przykazanie miłości bliźniego, przykazanie miłości nieprzyjaciół i przypowieść o miłosiernym Samarytaninie nie są wymyślone przez papieża.

Jest również napisane ,że trzeba najpierw miłować siebie i nie szkodzić sobie.

Pn cze 06, 2016 8:43
Hominibus napisał(a):

Nie ma to jak dopasowywać Ewangelię do własnego wygodnictwa. Co w takim razie powiedziałbyś:
1. rodzinie Ulmów
2. setkom, a pewnie i tysiącom rozstrzelanych lub zamordowanych w obozach zagłady za pomoc Żydom? itp. itd.
Naiwniacy czy prawdziwi uczniowie Chrystusa?

Pn cze 06, 2016 8:51
Nie widzę związku tak napiszę bardzo kulturalnie.

Pn cze 06, 2016 8:54
Hominibus napisał(a):
Nie widzę związku tak napiszę bardzo kulturalnie.

i tyle w temacie. Oficjalnie przyznałeś, że nic nie rozumiesz z Ewangelii.

Pn cze 06, 2016 8:56
Chyba o sobie piszesz.

Pn cze 06, 2016 8:56
https://www.youtube.com/watch?v=FToBPOw66xg

Pn cze 06, 2016 8:59
Hominibus napisał(a):
Chyba o sobie piszesz.

Żenada. Piłeczka trafiła w płot. No, ale skoro nawet papieża oceniasz jako tego, który nie ma pojecia o Ewangelii, to nie mamy o czym rozmawiać.
Hominibus napisał(a):
https://www.youtube.com/watch?v=FToBPOw66xg

Żenada. Polecam to:
https://forumemjot.wordpress.com/2014/0 ... ia-milcza/

Pn cze 06, 2016 9:09
Hominibus napisał(a):

Nie w Ewangeliach wchodzących do kanonu biblijnego KK.

Pn cze 06, 2016 9:59
Czyżby?
1. Pan Jezus nie przyszedł znieść Prawa i Proroków. ,,Miłuj bliźniego swego jak siebie samego".
2. Święty Paweł Apostoł napisał w Liście do Koryntian ,, Nie o to bowiem idzie, żeby innym sprawiać ulgę, a sobie utrapienie"
3.Że już co pisze Syrach to nie wspomnę.

Wt cze 07, 2016 8:17
Hominibus napisał(a):
Czyżby?
1. Pan Jezus nie przyszedł znieść Prawa i Proroków. ,,Miłuj bliźniego swego jak siebie samego".

Czyli ani mniej ani bardziej - bliźni obejmowani tą samą miłością co siebie osobiście..
Cytuj:
2. Święty Paweł Apostoł napisał w Liście do Koryntian ,, Nie o to bowiem idzie, żeby innym sprawiać ulgę, a sobie utrapienie"

Lecz, żeby była równość (2 Kor 8,13)....pomijanie wybiórcze wersów Biblii stanowi jedynie durne nie ma Boga.

Wt cze 07, 2016 8:26
Właśnie nie ma równości pomiędzy krajami arabskimi. ZEA i inne kraje arabskie są bardzo bogate powinny wspierać swoich ziomków w Syrii.
Szukają sobie naiwnych(?) popleczników w krajach chrześcijańskich wykorzystując do tego nawet Ewangelię a sami nic nie robią by wspomóc swoich.

Wt cze 07, 2016 9:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 182  Następna strona