Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 21, 2025 8:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 837, 838, 839, 840, 841, 842, 843 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Weźmy https://wyborcza.pl/0,0.html, jest za paywallem więc niezbyt dużo się wyczyta przez internet.
Na stronie tytułowej mamy zdjęcie "strajku kobiet" i tekst "W środę rano otrzymała skierowanie na zabieg aborcji. Kilka godzin później zaczął obowiązywać wyrok TK"
na tej samej stronie: "Wszystko, co powinnaś wiedzieć o aborcji, ale nie masz kogo zapytać. Szczegółowy informator"
"Ochrona życia" będzie wyglądała tak, że będzie więcej noworodków w zamrażarkach, lodówkach i beczkach
Wyrok TK w sprawie aborcji. Dlaczego Kaczyński poszczuł Polaków na siebie
"Idziemy po prawa kobiet!". Dziś w całej Polsce protesty po wyroku w sprawie aborcji
Magazyn Wyborczej
"On mnie namawiał do aborcji". Gdyby kobiety ujawniły facetów, to chrześcijańskie państwo by się zawaliło

Więc nie na darmo Gwiazda Śmierci Adama Michnika nazywana jest Gejzetą Aborczą.

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Cz sty 28, 2021 14:20

Cytuj:
"Wszystko, co powinnaś wiedzieć o aborcji, ale nie masz kogo zapytać. Szczegółowy informator

Dziękuję Andy za ten wpis! Jeśli jakaś czytająca to kobieta chciałaby poddać się aborcji, to przynajmniej ma teraz jasno wskazane źródło informacji.

Cz sty 28, 2021 14:58
Andy72 panstwo polskie zrobilo z umierajacego dyplomate, niejaka Kaja Godek i Krysryna Pawlowicz wzywaja z powodu jego smierci do wojny z Wielka Brytania, to co za problem zamiast setek milionow dla obywatela Rydzyka nie wiadomo na co (ale wiadomo za co) badz miliardow na TVPiS, dac te miliardy dla matek urodzonych dzieci chorych?
Ojcowie tych dzieci w 80% uciekli - tak na marginesie.

I na marginesie: czy pomagasz osobiscie (np spedzajac 2 godziny na tydzien z chorym dzieckiem) jakiejkolwiek rodzinie dotknietej nieuleczalna choroba dziecka?
Nie?
To zamilcz "obronco zycia"!

Cz sty 28, 2021 15:21

Alus napisał(a):
To nie pan Kaczyński sobie zapewnił władze, ale nasze pieniądze z podatków, za które on kupuje sobie wyborców obdzielając 500+ i 13-14 emeryturą.
Za te łapówki zapłacą dzieci, wnuki obdarowanych. Długi Gierka państwa Europy Zach po 1989r - za wyswobodzenie bloku państw komunistycznych, umorzyły w 50%, a i tak dopiero 3 lata temu Polska spłaciła cały dług. Dług po PiS będą spłacać co najmniej 3 pokolenia.
Gdyby podobnie zrobił rząd PO i podobnie finansował o. Rydzyka trwałby do dziś.

No właśnie żeby sobie zapewnić władzę to trzeba sobie kupić wyborców i tak właśnie działa demokracja. A najlepiej to było wziąć przykład z socjalistycznej Europy Zachodniej i tak to sprytny Kaczyński wpadł na pomysł uruchomienia 500+ i zostało to nawet pochwalone i docenione przez Trzaskowskiego który te łapówki jawnie poparł i pewnie dlatego aby przypodobać się ludowi.

I możesz mi to wytłumaczyć dlaczego już za poprzednich rządów narobiły się takie długi że trzeba było ograbić nas z OFE?
Wszystkie media w samych superlatywach wypowiadały się o tym programie aż tu nagle przyszli tacy co to zabrali w trosce o upadające finanse państwa.
Nie można było jakoś tę prężnie rosnącą dziurę budżetową załatać inaczej?
A dlaczego licznik długu w trosce o zdrowe finanse powstał jeszcze za czasu poprzedników?
Długi to my będziemy spłacać zarówno po PO jak i po PIS jak i też oberwie nam się za socjalistów w Europie Zachodniej i w USA ponieważ światowa gospodarka to system naczyń połączonych. Jak się drukuje gigantyczne ilości dolarów to ktoś musi za to zapłacić.
No i fajnie jeszcze byłoby tak z pięć lat dłużej popracować do emerytury bo jak się rozdaje na lewo i prawo wszelkiej maści nierobom to ktoś musi za to zapłacić a najlepiej aby konsekwencje ponieśli ci co chcą uczciwie pracować.
No ale cóż mamy ogólnoświatowy socjalizm i nic się na to nie poradzi.
Są frajerzy którym się chce pracować i są cwaniacy których państwa obdarowywują różnymi benefitami.

Jak się wprowadza restrykcje często z grubą przesadą musi się to w końcu odbić w sposób dramatyczny na nas samych i za to zapłacą zwykli obywatele a nie politycy którymi dyrygują miliarderzy.
Dane to wyraznie pokazują że miliarderzy zyskują na tym covidzie a tracą zwykli obywatele.
Tak więc czeka nas w Europie - wysokie bezrobocie, masowe upadki przedsiębiorstw jak i też oskubywanie nas z oszczędności ponieważ stopy procentowe blisko zera a inflacja będzie się rozkręcać.

Cz sty 28, 2021 15:26

Kael napisał(a):
panstwo polskie zrobilo z umierajacego dyplomate, niejaka Kaja Godek i Krysryna Pawlowicz
...
I na marginesie: czy pomagasz osobiscie (np spedzajac 2 godziny na tydzien z chorym dzieckiem) jakiejkolwiek rodzinie dotknietej nieuleczalna choroba dziecka?

Ta "niejaka" Kaja Godek to matka dwojga dzieci, w tym jednego z zespołem Downa. Sam nie mam dzieci, ale podziwiam takich ludzi jak ona.

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Cz sty 28, 2021 15:39

Andy72 napisał(a):
Kael napisał(a):
panstwo polskie zrobilo z umierajacego dyplomate, niejaka Kaja Godek i Krysryna Pawlowicz
...

Ta "niejaka" Kaja Godek to matka dwojga dzieci, w tym jednego z zespołem Downa. Sam nie mam dzieci, ale podziwiam takich ludzi jak ona.

A ja się brzydzę takimi ludźmi, szerzącymi łgarstwa i manipulacje w przestrzeni publicznej np. odnośnie homoseksualizmu.

Cz sty 28, 2021 15:47

Uważasz że z powodu upodobań seksualnych należą się jakieś przywileje dla LGBT?

Cz sty 28, 2021 15:49

Nie wiem co to ma wspólnego z tym co napisałem, ale uważam że należą im się równe prawa względem osób heteroseksualnych, chociażby prawo do poślubienia osoby, którą się kocha, tudzież prawo do adopcji dziecka w ramach tego związku.

Cz sty 28, 2021 15:55

To przywileje.
Wyobraźmy sobie że technika pozwala badając mózg płodu stwierdzić czy dziecko będzie homoseksualistą. Czy byłbyś za tym, by rodzice mogli pozbywać się takich homo, jeszcze zanim się urodzą?

Cz sty 28, 2021 15:58

To nie są przywileje, tylko równe prawa.
Jestem za pełnym prawem do aborcji i nie interesuje mnie powód z jakiego ktoś chce się jej dopuścić (o ile tym powodem nie jest przymus ze strony partnera, rodziny etc)

Cz sty 28, 2021 16:01

Dlaczego dziecko do pewnego etapu nie ma prawa do życia?

Cz sty 28, 2021 16:03

Ponieważ nie uważam go za osobę.
Poza tym nawet gdybym uważał i respektował jego prawo do życia, to wciąż popierałbym aborcje ze względu na prawo kobiety do dysponowania swoim ciałem.

Cz sty 28, 2021 16:05

To Twoje subiektywne poczucie "Ponieważ nie uważam go za osobę".

Cz sty 28, 2021 16:07

Każda definicja osoby jest subiektywna.

Cz sty 28, 2021 16:08

Jeśli ktoś zdefiniuje że Żydzi nie są osobami, może ich mordować? Albo takie powiedzenie z czasów Dzikiego Zachodu "dobry czerwony to martwy czerwony"

Cz sty 28, 2021 16:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 837, 838, 839, 840, 841, 842, 843 ... 976  Następna strona