Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Idziemy na wybory
andej napisał(a): gita napisał(a): 25 października idźmy na wybory i wybierajmy ludzi sumienia, kierujących się przesłaniem BÓG HONOR OJCZYZNA. Trochę mi głupio, że to piszę. Ale, wybacz, nie wierzą w szlachetność żadnej partii. Napisałam:WYBIERAJMY LUDZI SUMIENIA Na liście z której wybiorę człowieka sumienia będzie 28 nazwisk i zdecydowana większość z nich to ludzie sumienia kierujący się przesłaniem BÓG HONOR OJCZYZNA.
|
Wt paź 13, 2015 9:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): gita napisał(a): A czy Ty wiesz, gdzie, kiedy i co pisze się wielką literą?
Wiem co to jest wolność, podam konkretny przykład; Ty będziesz głosować na skompromitowaną Platformę, która przez osiem lat zrobiła wiele złego w naszej Ojczyźnie, a ja będę głosowała na partię, która będzie chciała naprawić to co popsuła Platforma. Twoja ocena poszczególnych partii zupełnie nie przekłada sie na moje ocenę. Adekwatnie jak moja ocena PiS. A wolność dana nam od Boga, pozwala nam wybierać wedle własnych osobistych postrzegań. Jeśli ktoś nie potrafi tego uszanować, to tylko jego osobisty problem, a ukazuje tym sposobem niezrozumienie istoty chrześcijaństwa. Jeśli się powołujesz na Boga, to pamiętaj, że jest 10 Przykazań Boskich, a piątym przykazaniem:NIE ZABIJAJ! Mądremu dość!!! A ósme - nie mów fałszywego świadectwa - wdeptywanie wyborców innych partii poza PiS to kłamstwa, fałszywe oszczerstwa. MĄDREMU DOŚĆ!!!...aby pojąć, ze Bóg chroni każde życie, nie ograniczając sie jedynie do nienarodzonych.
|
Wt paź 13, 2015 10:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! "wdeptywanie wyborców innych partii poza PiS to kłamstwa oszczerstwa"; jak mam to rozumieć? Kto kogo wdeptuje, i gdzie??? Napisałam, że będziesz głosować na skompromitowaną partię, czy tym powiedzeniem wdeptałam Cię???
|
Wt paź 13, 2015 11:05 |
|
|
|
 |
niewiarek
|
Zawiodłem się na PO. Ale PiS? Boję się tych ludzi.
|
Wt paź 13, 2015 11:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! "wdeptywanie wyborców innych partii poza PiS to kłamstwa oszczerstwa"; jak mam to rozumieć? Kto kogo wdeptuje, i gdzie??? Napisałam, że będziesz głosować na skompromitowaną partię, czy tym powiedzeniem wdeptałam Cię??? Skoro Ty wstydzisz się za wyborców PO, to czy nie jest to wdeptywanie ludzi pozbawiając ich miana ludzi sumienia????
|
Wt paź 13, 2015 13:02 |
|
|
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Alus! "wdeptywanie wyborców innych partii poza PiS to kłamstwa oszczerstwa"; jak mam to rozumieć? Kto kogo wdeptuje, i gdzie??? Napisałam, że będziesz głosować na skompromitowaną partię, czy tym powiedzeniem wdeptałam Cię??? Skoro Ty wstydzisz się za wyborców PO, to czy nie jest to wdeptywanie ludzi pozbawiając ich miana ludzi sumienia???? Nadwrażliwość. Zapewne chodzi o przymiotnik. Może Gita uogólnia. Ale faktem jest, że dla większości Polaków PO jest skompromitowaną partią. Oczywiście, poprawniej byłoby napisać, że wg niej. Ale z wdeptywaniem to nie ma nic wspólnego. Jeśli Gita wstydzi się za wyborców PO, to też nie wdeptuje. Ma prawo do wyrażania swoich uczuć i odczuć. Nie masz prawa jej dyskryminować. W wypowiedzi Gity nie znalazłem twierdzenia, jakoby wyborcy PO byli pozbawienie miana ludzi sumienia. Więc postawiona teza jest insynuacją (chyba, że kiedyś tam, Gira tak się wyraziła). Znajdź biblijny cytat z VIII przykazaniem.
|
Wt paź 13, 2015 13:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Alus! "wdeptywanie wyborców innych partii poza PiS to kłamstwa oszczerstwa"; jak mam to rozumieć? Kto kogo wdeptuje, i gdzie??? Napisałam, że będziesz głosować na skompromitowaną partię, czy tym powiedzeniem wdeptałam Cię??? Skoro Ty wstydzisz się za wyborców PO, to czy nie jest to wdeptywanie ludzi pozbawiając ich miana ludzi sumienia???? Faktycznie karkołomny wniosek. Żeby nie było, że się wycofuję, powtórzę, TAK, wstydzę się tego, że w moim mieście wygrywa skompromitowana Platforma, jeśli to się po najbliższych wyborach zmieni, będę dumna. Są na to pewne szanse, gdyż z Rumi na liście PiS są dwie osoby, w tym pod nr 8 kandydat PR Marka Jurka Z listy PO, mieszkanką Rumi jest Krystyna Kłosin, która głosowała za aborcją i za demoralizującymi ustawami. Te demoralizujące ustawy popierała niedawno, a więc myślę, że mieszkańcy Rumi jeszcze pamiętają, a ci co zapomnieli będą mogli sobie przypomnieć, gdyż narodowcy w sobotę 17 października organizują przed jej biurem pikietę.
|
Wt paź 13, 2015 14:12 |
|
 |
niewiarek
|
Gita, czy ty jesteś chrześcijanką? Przecież od Ciebie nienawiść bije w każdym słowie.
Jak tak ma być po 25 pazdziernika, to ja już dzisiaj załatwiam sobie hełm i chowam się w pinicy
|
Wt paź 13, 2015 14:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Narodowcy z PiS i to na Kaszubach. I to ma byc ta swietlana przyszlosc Polski!
|
Wt paź 13, 2015 14:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): gita napisał(a): Alus! "wdeptywanie wyborców innych partii poza PiS to kłamstwa oszczerstwa"; jak mam to rozumieć? Kto kogo wdeptuje, i gdzie??? Napisałam, że będziesz głosować na skompromitowaną partię, czy tym powiedzeniem wdeptałam Cię??? Skoro Ty wstydzisz się za wyborców PO, to czy nie jest to wdeptywanie ludzi pozbawiając ich miana ludzi sumienia???? Faktycznie karkołomny wniosek. Żeby nie było, że się wycofuję, powtórzę, TAK, wstydzę się tego, że w moim mieście wygrywa skompromitowana Platforma, jeśli to się po najbliższych wyborach zmieni, będę dumna. Są na to pewne szanse, gdyż z Rumi na liście PiS są dwie osoby, w tym pod nr 8 kandydat PR Marka Jurka Z listy PO, mieszkanką Rumi jest Krystyna Kłosin, która głosowała za aborcją i za demoralizującymi ustawami. Te demoralizujące ustawy popierała niedawno, a więc myślę, że mieszkańcy Rumi jeszcze pamiętają, a ci co zapomnieli będą mogli sobie przypomnieć, gdyż narodowcy w sobotę 17 października organizują przed jej biurem pikietę. Wstydzisz za drzazgę w cudzych oczach...... Nie miej względu na osobę ze szkodą dla swej duszy i nie wstydź sie aż tak, by to było twoim upadkiem......Nie sprzeciwiaj sie prawdzie, ale wstydź sie swojej nieumiejętności!(Syr) Nieumiejętności pojęcia sensu wolności człowieka.
|
Wt paź 13, 2015 15:15 |
|
 |
proteom
|
Alus napisał(a): Nie żałuj sobie - margines, menel, kanalia, zdrajcy, bezmózgowcy ....jeszcze wiele możesz dopisać.....oczywiście pod ikonką "Jezu ufam Tobie".  Skąd u Ciebie tyle frustracji, przecież rządzi PO. 
|
Wt paź 13, 2015 16:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
niewiarek napisał(a): Gita, czy ty jesteś chrześcijanką? Przecież od Ciebie nienawiść bije w każdym słowie.
Jak tak ma być po 25 pazdziernika, to ja już dzisiaj załatwiam sobie hełm i chowam się w pinicy Znajdę Cię!
|
Wt paź 13, 2015 16:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Narodowcy z PiS i to na Kaszubach. I to ma byc ta swietlana przyszlosc Polski! Niestety, tu wygrywa skompromitowana Platforma, a więc nie żadna świetlana przyszłość.
|
Wt paź 13, 2015 16:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
proteom napisał(a): Alus napisał(a): Nie żałuj sobie - margines, menel, kanalia, zdrajcy, bezmózgowcy ....jeszcze wiele możesz dopisać.....oczywiście pod ikonką "Jezu ufam Tobie".  Skąd u Ciebie tyle frustracji, przecież rządzi PO.  Frustracja???  ....chyba nie jesteś psychologiem, bo aż strach pomyśleć o ewentualnych twoich pacjentach 
|
Wt paź 13, 2015 16:50 |
|
 |
Dariusz-555
|
media Ojca Dyrektora nadal melduja uprzejmie o sztuczkach jakie maja zamiar stosowac " Ewa i przyjaciele " w wyborach . a PiS skutecznie straszy Platforma , brawo . kto zaglosuje na PO bedzie mial jak jest . a jak jest kazdy widzi . byla sobie kopalnia kamieni szlachetnych w woj. swietokrzyskim . " Ewa i przyjaciele " przyjrzeli sie tej kopalni i . . . . juz po kopalni .
|
Wt paź 13, 2015 22:48 |
|
|
|