Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Platforma Nieobywatelska
Aha. Czyli jak w Hyde Parku, ale tym londyńskim, powiem że pewne persony nazywają królową brytyjską k..., włos mi z głowy nie spadnie? Kultury waść bronisz... potem tylko opinia w świat idzie.
A przedmiotowa persona to termin prawniczy, tak? To poproszę o definicję. Może być przez wskazanie przykładów.
|
Pn wrz 22, 2014 13:39 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
ErgoProxy napisał(a): Aha. Czyli jak w Hyde Parku, ale tym londyńskim, powiem że pewne persony nazywają królową brytyjską k..., włos mi z głowy nie spadnie? Nie wiem, mam nadzieję, że nie. Cytuj: A przedmiotowa persona to termin prawniczy, tak? Nie.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn wrz 22, 2014 13:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Super. Czyli nie wiadomo kto nie wiadomo kogo zelżywie traktuje, ale słowo poszło w świat, z adresem "wiara.pl", a algorytmy wyszukiwarek będą wiązały je z Prezydentem i kapitalistą, bo ich nazwiska występują w pobliżu. I to wcale nie jest opluwanie, już nie Narodu nawet, ale konkretnych osób.
Tak właśnie wygląda polityka? Broni się łajdaka, ponieważ jest naszym łajdakiem? Taka gra? Nawet jeśli łajdak próbuje stół wywrócić i spalić banknoty, tak że już nie będzie o co grać? Johnny, ty się zastanów, czy ty jesteś człowiekiem odpowiedzialnym...
|
Pn wrz 22, 2014 13:55 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
ErgoProxy napisał(a): Tak właśnie wygląda polityka? Oczywiście. Politycy byli, są i będą opluwani. Tak jest na całym świecie. Cytuj: Broni się łajdaka, ponieważ jest naszym łajdakiem? (...) Johnny, ty się zastanów, czy ty jesteś człowiekiem odpowiedzialnym... Teraz akurat to chyba ty bronisz, więc chyba ty się powinieneś zastanowić.. czy "łajdaka" - tyś powiedział 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn wrz 22, 2014 14:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W jaki sposób bronię? Napisałem wprost: quas ma się z polityki wynosić. Ponieważ jest człowiekiem takiego rodzaju, który nie ma względu na nic, gotów jest zniszczyć Polskę, oczywiście przypadkiem i mimochodem, jeśli pod jej gruzami uda mu się pogrzebać swoich politycznych wrogów. No i to jest łajdactwo.
Tak samo gotów jest zniszczyć Kościół, byle wyszło na jego: że Franciszek jest Antychrystem (czy sługą Antychrysta, dawno nie sprawdzałem). Na Kościele nie bardzo mi zależy, bo Bogiem się nie karmię. Ale jestem Polakiem...
|
Pn wrz 22, 2014 14:09 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
ErgoProxy napisał(a): Ponieważ jest człowiekiem takiego rodzaju, który nie ma względu na nic, gotów jest zniszczyć Polskę, oczywiście przypadkiem i mimochodem, jeśli pod jej gruzami uda mu się pogrzebać swoich politycznych wrogów. Dlaczego tak uważasz? Cytuj: Tak samo gotów jest zniszczyć Kościół, byle wyszło na jego: że Franciszek jest Antychrystem (czy sługą Antychrysta, dawno nie sprawdzałem). Zaprawdę powiadam ci, więksi od quasa już próbowali.. więc jestem jakoś spokojny 
|
Pn wrz 22, 2014 14:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dlatego, że w swoich postach buduje obraz Polski słabej, wyniszczonej i upodlonej, a robi to tylko dlatego, że polska władza nie realizuje jego wizji Państwa Bożego. I jakkolwiek o Kościół można być spokojnym, to o Polskę niekoniecznie. Budowanie Królestwa Bożego na ziemi, czy to wprost pod takim hasłem, czy to w postaci parodii np. bolszewickiej, również ma długą historię.
|
Pn wrz 22, 2014 14:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Wszystkie znane mi osoby przez całe życie posługują się jednym i tym samym imieniem i nazwiskiem, a nie trzema różnymi, więc właściciel Polsatu spełnia dla mnie kryteria "dziwności".
Czyzby "osobami" byli tylko mezczyzni i to z tradycjonalnym podejsciem do kwestii kto czyje nazwisko ma po slubie? A zona @Johnnego99 zachowala nazwisko panienskie? Znam wiele osob, ktore zmienialy nazwisko a niektorzy nawet imie (jak np bl ks Jerzy Popieluszko) i dla mnie dziwni nie sa. Pewnie dlatego, ze ja tez zmienilam nazwisko po slubie Johnny99 napisał(a): Cytuj: A może quas usiłuje pomówić kogoś o znieważanie Narodu polskiego? Jest na to jakiś paragraf? Nie usiłuje. Oczywiscie, ze nie usiluje. @quas po prostu pomawia. To taki specjalny rodzaj prawdziwych katolikow i polskich patriotow, co pluja na wszystkich z papiezem wlacznie i chcieliby zeby wszystko bylo polskie, i dostatnie i zeby to KTOS (w zadnym wypadku oni sami) zrobil. I to ci wszyscy KTOSIE sa winni, ze quasowie nie zyja w raju. I trzeba ich sledzic, identyfikowac i stawiac pod pregierz innych prawdziwych patrioto-katolikow.
|
Pn wrz 22, 2014 14:30 |
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): A zona @Johnnego99 zachowala nazwisko panienskie? Może się Kael nie zorientowała, ale pan Zygmunt jak-go-zwał jest mężczyzną. Cytuj: To taki specjalny rodzaj prawdziwych katolikow i polskich patriotow, co pluja na wszystkich E, chyba nie wszystkich. Cytuj: i chcieliby zeby wszystko bylo polskie, i dostatnie Faktycznie, dramat.
|
Pn wrz 22, 2014 14:46 |
|
 |
Johnny99
|
ErgoProxy napisał(a): Dlatego, że w swoich postach buduje obraz Polski słabej, wyniszczonej i upodlonej, a robi to tylko dlatego, że polska władza nie realizuje jego wizji Państwa Bożego. Jak dla mnie, to trochę mało, żeby kogoś oskarżać o "gotowość do zniszczenia Polski".
|
Pn wrz 22, 2014 14:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Skrajny nacjonalizm jest dramatem, generuje większość konfliktów i wojen. Johnny99 napisał(a): ErgoProxy napisał(a): Dlatego, że w swoich postach buduje obraz Polski słabej, wyniszczonej i upodlonej, a robi to tylko dlatego, że polska władza nie realizuje jego wizji Państwa Bożego. Jak dla mnie, to trochę mało, żeby kogoś oskarżać o "gotowość do zniszczenia Polski". Oczywiście za wyjątkiem Tuska i PO 
|
Pn wrz 22, 2014 14:54 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Skrajny nacjonalizm jest dramatem, generuje większość konfliktów i wojen. A nie skrajny? Cytuj: Oczywiście za wyjątkiem Tuska i PO  A Tusk i PO budują obraz Polski słabej, wyniszczonej i upodlonej? Musiało mi coś umknąć 
|
Pn wrz 22, 2014 15:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to zastanówy się. Człowiek po zetknięciu się z plastyczną wizją quasa, o ile krew go jasna nie zaleje, może mu uwierzyć lub nie. Jeśli nie uwierzy, to w zasadzie witamy w ekskluzywnym klubie lemingów. Jeśli uwierzy, może zrobić dwie rzeczy.
Może dojść do wniosku, że sprawa jest pogrzebana, a wszelki opór - bezcelowy. W ten sposób quas wynarodowi nam Polaka.
Może dojść również do wniosku, że należy walczyć, włącznie z wysadzaniem w powietrze Parlamentu. W ten sposób quas wyhoduje nam człowieka gotowego zabijać Polaków. Osobliwie będą to ci Polacy, którzy najlepiej odnaleźli się w nowym systemie, odnieśli w nim sukcesy, są najbogatsi itd. - krótko mówiąc, stanowią sól tej ziemi, najwartościowszych członków naszego Narodu.
Kwestię skuteczności quasa odłóżmy w tym momencie na bok. Albo nasze forum jest internetowym śmietniskiem, na którym każdy może pyszczyć w dowolny sposób pod dowolnym adresem - albo jednak trzyma pewien poziom. Czy Johnny gotów jest bronić owego poziomu, czy też jest mu obojętne, czy kąpie się w perfumach, czy też tapla w (mniejsza)?
|
Pn wrz 22, 2014 15:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Johnny99 toz przeciez pisalam, ze osoba dla ciebie sa mezczyzni A jak z przykladem ks Jerzego? Tez "dziwna osoba"? Ludzie obu plci maja rozne powody dla zmiany nazwisk (najprostszy to slub albo rozwod, a jezeli mezczyzna nazywal sie np Alfons albo Adolf Kupa, to moze chciec zaoszczedzic i dzieciom i sobie dalszych glupawych uwag). I to raczej nie powinno byc dziwne. Owszem, dla osob o mocno tradycyjnym nastawieniu moze sprawiac pewne problemy, ale kultura osobista nakatywalaby "nie wytykac palcami" osob o pogladach czy przekonaniach odmiennych od naszych. A dramat, co oczywiscie @Johnny99 zrozumial, polega na tym, ze u quasow te pobozne zyczenia, same w sobie oczywiscie niekaralne, koncza sie nie tylko na zyczeniach ale wrecz na pretensjach do wszystkich "wrogow" ( w kraju i za granicami), ktorzy tego polskiego raju quasom na talerzu nie podali. Bo im sie "nalezy", a nie ma, czyli KTOS jest winny ( quasowie?nigdy)
|
Pn wrz 22, 2014 15:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A nie skrajny? Rozmowa o konkretnej osobie prezentującej właśnie skrajny nacjonalizm. Nie będziemy chyba pisać rozprawki o nacjonaliźmie. Cytuj: Oczywiście za wyjątkiem Tuska i PO  A Tusk i PO budują obraz Polski słabej, wyniszczonej i upodlonej? Musiało mi coś umknąć  Cytuj: Jak dla mnie, to trochę mało, żeby kogoś oskarżać o "gotowość do zniszczenia Polski". Ale Tuska i PO można oskarżać o gotowość do zniszczenia Polski nie dbając o ilość i jakość argumentów.
|
Pn wrz 22, 2014 16:29 |
|
|
|