Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 3:04

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89  Następna strona
 Wybory 2010 
Autor Wiadomość
Post Re: Wybory 2010
Cytuj:
Alus nie pisz przykładów nieadekwatnych do sytuacji, bo o brak rozumu Cię posądzić nie mogę, pozostaje zatem celowa manipulacja.

Prezydent nie ma w obowiązkach przeszukiwania pracowników swojej kancelarii, a Minister Obrony Narodowej MA W OBOWIĄZKACH dbanie o ministerstwo.

Widzę, że Alus teraz ułaskawi każdą ciemną stronę Komorowskiego...

Jednak nie odpowiedziała na pytanie, które mnie nurtuje, a skoro ALus tak ładnie tłumaczy, to pewnie wyjaśni mi dlaczego Komorowski okłamał nas, obiecując, że odejdzie z POLITYKI?

I jeszcze jedna sprawa - Palikot w pierwszym wywiadzie po katastrofie smoleńskiej obiecał, że się zmienił na dobre - jak wiemy była to bujda na resorach. Oczywiście media zapomniały o tym co mówił, więc i ludzie zapomnieli. Zaraz po wyborach w wywiadzie (chyba dla Angory) mówił, że "sie zamknie" aby było 500 dni spokoju, a krótko po tym wypowiada się chamsko o śp. Lechu Kaczyńskim i robi jakieś śmierdzące sondaże, ale jak stwierdził - jeśli skłamie (że nie będzie się odzywał) to wyborcy go rozliczą - tak jak z obietnicy przemiany, czyli W OGÓLE NIE. Media nie przypomną, a Palikot jest na tyle inteligentny, że doskonale wie, że wyborcy (może tylko jego?) są upośledzeni i nikt nie spamięta co on tam sobie mówił. Wajda przyznał, że dwie komercyjne telewizje nadają dla (tfu) PO - a teraz już nawet moloch państwowy - PO może sobie obiecywać i obiecywać - wyborcy PO, właśnie oficjalnie wasza oblubienica uznała was za stado niedorozwiniętych kretynów. Gratuluję głosu.

Kazdy pracodawca ponosi moralna odpowiedzialnośc za funkcjonowanie podległej, powierzonej mu instytucji....prezydent też dobiera sobie szefa kancelarii z klucza, nie szuka pracowników poprzez biuro pracy.
A szef kancelarii MA OBOWIĄZEK dbania o kancelarię...marny szef, marni pracownicy.
J. Kaczyński też obiecał koniec wojny polsko-polskiej, a dziś mówi, że nie nigdy nie będzie współpracował z ludźmi, którzy nie kochali jego brata, a jego wyborcy w duchu chrześcijańskim plują na wyborców PO i kierowani miłościąblixniego nazywają ich stadem niedorozwiniętych, upośledzonych kretynów.
Gratuluję swoistego pojmowania pokoju w duchu chrześcijańskim jak przystało na prawych Polaków katolików :diabel: :diabel:

Stanowisko Prezydenta zawsze jest polityczne i każdy kolejny był politykiem, nawet meldowali prezesowi swojej partii wykonanie zadania.

Słowa Wajdy o wojnie domowej potraktowałam jako przegięcie, niestety Twój post świadczy jednoznacznie, że to Wajda miał lepsze wyczucie sytuacji ode mnie :(

Ostatnio edytowano Pn lip 12, 2010 9:55 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pn lip 12, 2010 9:33

Cytuj:
Kazdy pracodawca ponosi moralna odpowiedzialnośc za funkcjonowanie podległej, powierzonej mu instytucji....prezydent też dobiera sobie szefa kancelarii z klucza, nie szuka pracowników poprzez biuro pracy.
A szef kancelarii MA OBOWIĄZEK dbania o kancelarię...marny szef, marni pracownicy.

Ale ALUS Ty porównujesz coś co leży w OBOWIĄZKU (pilnowanie przetargów?) z czymś co sobie ubzdurałaś. Prezydent również nie odkleja gum ze stolików. Wyobrażasz sobie co na to Durczok :D ?

Cytuj:
J. Kaczyński też obiecał koniec wojny polsko-polskiej, a dziś mówi, że nie nigdy nie będzie współpracował z ludźmi, którzy nie kochali jego brata., a jego wyborcy w duchu chrześcijańskim plują na wyborców PO i z miłości blixniego nazywają ich kretynami.

Po pierwsze wcale nie jestem wyborcą PiSu. Po drugie nigdzie nie nazwałem wyborców PO kretynami - jedynie stwierdziłem, że za kretynów PO ma swoich wyborców, a do tego niedorozwiniętych - i to podtrzymuję.

Przypominam o tym, że prosiłem o wytłumaczenie mi dlaczego Komorowski kłamał

Proszę również o komentarz na temat Palikota - np. jak go wyboprcy rozliczyli gdy stańczyk przepoczwarzył się w chama

Pn lip 12, 2010 9:44
Cytuj:
Po pierwsze wcale nie jestem wyborcą PiSu. Po drugie nigdzie nie nazwałem wyborców PO kretynami - jedynie stwierdziłem, że za kretynów PO ma swoich wyborców, a do tego niedorozwiniętych - i to podtrzymuję.

Przypisujesz tylko swoje odczucia innym w tym wypadku PO.

Cytuj:
Przypominam o tym, że prosiłem o wytłumaczenie mi dlaczego Komorowski kłamał

Nie kłamał, odszedł z PO, a politykiem jest, jak kazdy kolejny Prezydent - może wskażesz, który z 3 poprzednich był apolityczny?

Cytuj:
Proszę również o komentarz na temat Palikota - np. jak go wyboprcy rozliczyli gdy stańczyk przepoczwarzył się w chama

Wyborcy rozliczą Palikota w wyborach parlamentarnych w 2011r, o ile dotrwa jeszcze w polityce do tego czasu.

Pn lip 12, 2010 10:00

Cytuj:
Przypisujesz tylko swoje odczucia innym w tym wypadku PO.

Za rok każdemu wyborcy PO przypnę tą łatkę, teraz jeszcze tak nie uważam.

Cytuj:
Nie kłamał, odszedł z PO, a politykiem jest, jak kazdy kolejny Prezydent - może wskażesz, który z 3 poprzednich był apolityczny?

Komorowski powiedział w 2005 roku, ze jak uniewinnią Szeremietiewa to odejdze z polityki, a nie, że jak zostanie prezydentem to odejdzie z PO. Czemu się nie wycofał?

Cytuj:
Wyborcy rozliczą Palikota w wyborach parlamentarnych w 2011r, o ile dotrwa jeszcze w polityce do tego czasu.

Obiecuję, że dotrwa, Palikot nie działa na własną rękę. A wyborcy go tak rozliczą jak w ogóle - przecież wiesz. Zresztą jak PO da go na pierwsze miejsce listy wyborczej, to chcąc wybrac PO Palikot będzie "złem koniecznym"

Pn lip 12, 2010 10:12
Cytuj:
Za rok każdemu wyborcy PO przypnę tą łatkę, teraz jeszcze tak nie uważam.

A jak się nazywa to co robisz aktualnie?

Cytuj:
Komorowski powiedział w 2005 roku, ze jak uniewinnią Szeremietiewa to odejdze z polityki, a nie, że jak zostanie prezydentem to odejdzie z PO. Czemu się nie wycofał?

Sąd uznał, że Szeremietiew nie dokonywał osobiście podchodów pod prztargi, uczyniło to jego asysten Z. Farmus ukarany prawomocny wyrokiem 2,5 roku więzienia, któremu Szeremietiew zdradzićł okoliczności przetargu.
Za co zresztą wyrokiem sądu Szeremietiwe zapłacił 3 tys. zł grzywnych.
Po owych wyrokach Szeremietiew nie wychodzi zatem na niewinnego, czystego ja łza pomówionego ministra.....niewinni nie płacą grzywien za zdradę tajemnicy służbowej.

Cytuj:
Obiecuję, że dotrwa, Palikot nie działa na własną rękę. A wyborcy go tak rozliczą jak w ogóle - przecież wiesz. Zresztą jak PO da go na pierwsze miejsce listy wyborczej, to chcąc wybrac PO Palikot będzie "złem koniecznym"

Nie koniecznie pierwsze miejsce gwarantuje zwycięstwo....przykład przegrana Krzaklewskiego wystawionego na pierwszym miejscu listy w wyborach do parlamentu UE.

Pn lip 12, 2010 10:22

Cytuj:
A jak się nazywa to co robisz aktualnie?

Obiektywnie wskazuje miejsce gdzie członkowie partii polityczne PLATFORMA OBYWATELSKA przechowują swoje uczucia względem wyborców. (i tak lepiej tam niż jakby miał spotkać ich los miliona podpisów pod inicjatywą 4xTAK).

Cytuj:
Sąd uznał, że Szeremietiew nie dokonywał osobiście podchodów pod prztargi, uczyniło to jego asysten Z. Farmus ukarany prawomocny wyrokiem 2,5 roku więzienia, któremu Szeremietiew zdradzićł okoliczności przetargu.
Za co zresztą wyrokiem sądu Szeremietiwe zapłacił 3 tys. zł grzywnych.
Po owych wyrokach Szeremietiew nie wychodzi zatem na niewinnego, czystego ja łza pomówionego ministra.....niewinni nie płacą grzywien za zdradę tajemnicy służbowej.

Rewelacja, teraz ten Szeremietiew napewno nie będzia brał łapówek.

A Komorowski może spokojnie uprawiać politykę - winni dostali za swoje.

PS: Żałosne i żenujące. SĄD UNIEWINNIŁ SZEREMIETIEWA OD WSZYSTKICH GŁÓWNYCH ZARZUTÓW! Szeremietiew został UNIEWINNIONY.

Cytuj:
Nie koniecznie pierwsze miejsce gwarantuje zwycięstwo....przykład przegrana Krzaklewskiego wystawionego na pierwszym miejscu listy w wyborach do parlamentu UE.

Przekonamy się za rok.

Pn lip 12, 2010 10:30
Cytuj:
Obiektywnie wskazuje miejsce gdzie członkowie partii polityczne PLATFORMA OBYWATELSKA przechowują swoje uczucia względem wyborców. (i tak lepiej tam niż jakby miał spotkać ich los miliona podpisów pod inicjatywą 4xTAK).

Subiektywnie.

Cytuj:
Rewelacja, teraz ten Szeremietiew napewno nie będzia brał łapówek.

A Komorowski może spokojnie uprawiać politykę - winni dostali za swoje.

PS: Żałosne i żenujące. SĄD UNIEWINNIŁ SZEREMIETIEWA OD WSZYSTKICH GŁÓWNYCH ZARZUTÓW! Szeremietiew został UNIEWINNIONY.

I tylko dla kaprysu wymierzył mu grzywne 3 tys. złotych ? :D

Pn lip 12, 2010 10:40

Cytuj:
Subiektywnie.

Subiektywnie by było gdybym miał głębopkie przekonanie o tym, że PO ma wyborców w odbycie (nie spełni obietnic), a obiektywnie jest teraz gdyż po prostu wiem, że PO ma wyborców w odbycie (nie spełnili obietnic).

Cytuj:
I tylko dla kaprysu wymierzył mu grzywne 3 tys. złotych ?

Alus wymierzyli grzywnę, wymierzyli, ale to nie za ustawianie przetargów. Udowodniono, że facet wydał o conajmniej kilkaset tysięcy więcej niż zarobił i wlepili mi 3 tys. grzywny za inny zarzut. No bez żartów... ale mu narobili...

Z GŁÓWNYCH ZARZUTÓW ZOSTAŁ UNIEWINNIONY.

A co o Komorowskiego, to sam udzielał informacji tajnych osobom bez certyfikatu bezpieczeństwa.

ogólnie zrobił sobie z Ministerstwa Obrony Narodowej spółkę z ograniczona odpowiedzialnością...

Pn lip 12, 2010 10:58

Kamala napisał(a):
To nie ja dziele Polakow na jasnych i oswieconych, i nie ja dziele na prawych i innych. (...)A tak naprawde Polska moze przezyc tylko jako ojczyzna wszystkich Polakow, a nie tylko "swoich".

Wlasnie. Niektorzy nie potrafili znalezc sobie miejsca po 89 roku w kraju. Ich frustracja rosla w sile az stala sie zarazliwa. Do 89 roku ich sensem istnienia byla walka z wrogiem. Teraz przeklada sie na walke z biznesem, politykami, ludzmi o odmiennych pogladach, o lepszej sytuacji bytowej.
W dazeniu do osiagniecia prywatnych celow niebezpiecznie gra sie na nastrojach spolecznych szczujac ludzi ninawiscia i uprzedzeniami. Potem mamy podzial Polski na dobra i zla, ale ta Polska to czesto jest rodzinny stol, wies, nawet chocby i to forum.
Dziwie sie ludziom, ktorzy tak latwo wierza w kazde haslo, populistyczny belkot. Czy Polacy naprawde nie maja (jeszcze) wlasnego rozumu? Jak dlugo jeszcze bedziemy dawali soba manipulowac przez PO, PiS, SLD itp? Przeciez oni graja tylko dla siebie, dla wlasnych potrzeb, dla wladzy. Do tego potrzeba im milionow glosow naiwnych marionetek...

Pn lip 12, 2010 11:51
Cytuj:
Subiektywnie by było gdybym miał głębopkie przekonanie o tym, że PO ma wyborców w odbycie (nie spełni obietnic), a obiektywnie jest teraz gdyż po prostu wiem, że PO ma wyborców w odbycie (nie spełnili obietnic).

Wiesz tylko tyle ile sam wykoncypujesz...zawsze jest to tylko subiektywne odczucie :D

Cytuj:
Alus wymierzyli grzywnę, wymierzyli, ale to nie za ustawianie przetargów. Udowodniono, że facet wydał o conajmniej kilkaset tysięcy więcej niż zarobił i wlepili mi 3 tys. grzywny za inny zarzut. No bez żartów... ale mu narobili...

Z GŁÓWNYCH ZARZUTÓW ZOSTAŁ UNIEWINNIONY.

Te INNY zarzut to ujawnienie tajemnicy przetargu Z. Farmusowi....jeśli to wedlug Ciebie dowód niewinności :o .....to piekło zapełniają sami "niewinni" :D

Cytuj:
A co o Komorowskiego, to sam udzielał informacji tajnych osobom bez certyfikatu bezpieczeństwa.

Konkretnie komu, kiedy?

Pn lip 12, 2010 12:06

Mała dygresja:interlokutorzy się zmieniają a Alus tkwi i to jest pytanie z gatunku teorii spiskowych :D

Pn lip 12, 2010 12:17

Cytuj:
Wiesz tylko tyle ile sam wykoncypujesz...zawsze jest to tylko subiektywne odczucie

Wiem co widzę :)

Cytuj:
Te INNY zarzut to ujawnienie tajemnicy przetargu Z. Farmusowi....jeśli to wedlug Ciebie dowód niewinności .....to piekło zapełniają sami "niewinni"

Za wikipedią:

sąd I instancji uniewinnił go od głównych zarzutów: korupcji oraz zarzutu przekroczenia uprawnień i działanie na szkodę interesu publicznego

Czyli udowodnili mu, że wydał o wiele więcej niż zarobił, ale korupcji nie było :D

A tak właściwie 3 tys. za takie przekręty? Za nie wydanie paragonu można chyba więcej dostać...

Cytuj:
Konkretnie komu, kiedy?

Konkretnej daty Ci nie podam, ale nazwiska owszem: pułkownikowi Zenonowi Paszkowskiemu i pułkownikowi Andrzejowi Małeckiemu. A dane dotyczyły dokładnego rozlokowania polskich wojsk.

Pn lip 12, 2010 12:31
Cytuj:
Wiem co widzę :)

To zależy z której strony patrzysz, jak obrazowo tłumaczył śp. ks J. Tischner :)
"Gazda w nocy słyszy pukanie do okna i wołanie - "gazdo babę ci gwałco".
Patrzy obok a jego gaździna spi spokojnie. Odwrócił się i zasnął.
Po drugim stukaniu i tych samych słowach i spiącą obok gaździną, odwrócił się i zasypia.
Ale gdy po raz trzeci usłyszał pukanie i wołanie - "gazdo, babę ci gwałco" - nie zdzierżył i wypadł przed dom.
Obleciał chałupe wkoło - nikogo. Przystanął....i ponownie pobiegł w koło chałupy - nikogo.
Odczekał i na paluszkach przeleciał trzeci raz - i znów nic.
Uznał, że to omam i postanowił wrócić do chałupy....spojrzał przez okno do izby......a tam mu babe gwałco...."

Cytuj:
Za wikipedią:

sąd I instancji uniewinnił go od głównych zarzutów: korupcji oraz zarzutu przekroczenia uprawnień i działanie na szkodę interesu publicznego

Czyli udowodnili mu, że wydał o wiele więcej niż zarobił, ale korupcji nie było :D

A tak właściwie 3 tys. za takie przekręty? Za nie wydanie paragonu można chyba więcej dostać...

Może i można, ale fakt grzywny jest niekwestionowany.
Dobry fachowiec to spreparuje korupcję za którą odpowie asystent, inaczej zwany "słupek", a on uchodzi za pokrzywdzonego :D
Taki schemat stosowany jest przy przetargach.....ryzyko, ewentualną odpowiedzialność ale i perspektywę zysku ceduje się na "słupka" - asystenta, pełnomocnika.
Uda się zarobią wszyscy, nie uda się "słupek" bierze winę na siebie.

Cytuj:
Konkretnej daty Ci nie podam, ale nazwiska owszem: pułkownikowi Zenonowi Paszkowskiemu i pułkownikowi Andrzejowi Małeckiemu. A dane dotyczyły dokładnego rozlokowania polskich wojsk.

I oczywiście informacja pochodzi z raportu Macierewicza, którego drugiej części nawet śp. L. Kaczyński nie ujawnił, bo za pierwszą po przegranych procesach MON wyłożył spore kwoty odszkodowań, pochodzących oczywiście z naszych podatków.
Awa napisał(a):
Mała dygresja:interlokutorzy się zmieniają a Alus tkwi i to jest pytanie z gatunku teorii spiskowych :D

Gdy stanie się to forum Twoim prywatnym zniknę, jak narazie mam prawo tkwić.

Pn lip 12, 2010 14:24

[quote][Gdy stanie się to forum Twoim prywatnym zniknę, jak narazie mam prawo tkwić./quote]a gdzież tego prawa Ci odmawiam? :o

Pn lip 12, 2010 16:01
Cytuj:
a gdzież tego prawa Ci odmawiam? :o

Piszesz jakby Ci wadziła moja obecność.
Polityka interesuje mnie od lat, moja rodzina była czynnie zaangażowana podczas wojny w ruch oporu,w oddziałach AK.
Przez co niektórzy z rodziny musieli obligatoryjnie w PRLu zmienić miejsce zamieszkania.
Od dziecka uczono mnie prawdziwej historii, wiedziałam co to było AK, BCH, AL, armia Andersa. Monte Cassino, Katyń....i wiedziałam, że ta wiedzą nie należy się dzieliś ze wszystkimi napotkanymi ludźmi.
Przebrnełam przez PRL, nie chodząc nigdy na wybory, i tylko w okresie edukacji pod przymusem na pochody 1 Majowe.
Nie lubiłam tamtego załganego systemu, biernie i czynnie na ile mogłam, brałam udział w ruchu oporu.
Żyję w wolnej Polsce i los mojego kraju nie przestał mnie interesować, dysponuję wolnym czasem to i dyskutuję o interesujących mnie zagadnieniach z dziedziny polityki, historii.
Tej wolności pragnęłam przez lata i korzystam z niej.
Forum "wiara" jest jedynym na którym się wypowiadam....tkwię :)

Pn lip 12, 2010 16:14
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89  Następna strona