Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 15:42

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 93  Następna strona
 Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli 
Autor Wiadomość
Post Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Widzę że pierwszy raz zaczynasz pisać z sensem.

So paź 02, 2010 11:34
osiris, gdybys czytal nie tylko posty, ktore napadaja wprost na rzad, to moze bys sie doczytal, ze rozne osoby na forum to samo co Dural teraz, pisaly juz 4-5 miesiecy temu: ze winny jest bajzel organizacyjny obu krajow, zaniedbania po obu stronach i ze nie ma jednej, jedynej przyczyny tej katastrofy.

So paź 02, 2010 13:15
Kamala napisał(a):
osiris, gdybys czytal nie tylko posty, ktore napadaja wprost na rzad, to moze bys sie doczytal, ze rozne osoby na forum to samo co Dural teraz, pisaly juz 4-5 miesiecy temu: ze winny jest bajzel organizacyjny obu krajow, zaniedbania po obu stronach i ze nie ma jednej, jedynej przyczyny tej katastrofy.

I co z tego?
Czy to jest wytłumaczenie dla rządu i dlatego tylko ma być bezkarny?
Czy mamy na to wszystko przymykać oczy i spuścić miłościwe zasłonę milczenia dając przyzwolenie do dalszego burdelu?
O to Wam chodzi?
Ile jeszcze ważnych i mniej ważnych ludzi ma stracić życie i zdrowie?
Dla śmierci Blidy stworzono specjalną śledcza komisję a dla powołania komisji do zbadania odpowiedzialności w tej katastrofie nikt nie chciał wyrazić zgody.
Wychodzi na to że Blida miała większą wartość - dla posłów - niż te 96 ofiar.

So paź 02, 2010 13:23
osiris, cierpliwosc nie jest twoja mocna strona? To niedobrze. Machaniem szabelka niewiele mozna zdzialac.
Prawda i tak wyjdzie na jaw, nawet jezeli bedzie potrzebowala wiecej czasu. Na to pytanie, co mozna bylo zrobic inaczej (zeby bylo lepiej, a nie gorzej) zaraz po katastrofie, nie dales konkretnej odpowiedzi. Zadac mozna bylo duzo i moze byloby tak, jak teraz z dziennikarzami...
A przynajmniej nasi prokuratorzy i inne osoby mogly od razu byc przy sledztwie.

So paź 02, 2010 13:33
Bajzel bajzlem, ale gdyby ktoś reprezentujący rząd zadecydował o odwołaniu lotu, lub zmianie lotniska z racji pgody uniemożliwiającej lądowanie, okrzyknięte zostałoby zamachem na godność prezydenta i spisek, aby nie dopuścić do uroczystosci w Katyniu.
Tak żle i tak niedobrze.....

So paź 02, 2010 14:15
zbanowany na stałe

Cytuj:
Wniosek jest prosty, chcialby po kursie Aurokumanie miec mozliwosc poznania po aurze belfra czy bedzie klasowka, czy nie. Poniewaz stara sie byc dobrym katolikiem zapytuje. Tak ja to widze.

No wiesz co oziris? Niedlugo zaczne przypuszczac, ze Tobie chodzi wylacznie o dokopanie POi! Przeciez to prawda byc nie moze! Idealny Polak, w czasach rzadow obcej mu duchowo partii, milczy (szczeki moze miec zacisniete). Nie wolno brudzic we wlasne gniazdo lub nosic majtki w bialo-czerwonych kolorach! "Ruskie" patrza!
Alus, strzelilas w dziesiatke! Powiem wiecej. Wypadek spowodowal sam Kaczynski. Moze i ktos widzial blad w ladowaniu calej elity do samolotu, ale i milczal. Kaczynski byl czlowiekiem nielubianym, raz. Tylko jego widzi mi sie bylo liczone, dwa. Pilot wiedzac jakiego gagatka transportuje wolal zaryzykowac niz narazic sie na konkretny opier-papier po odlocie na inne lotnisko. To i wszystko

So paź 02, 2010 14:22
zbanowany na stałe

Alus napisał(a):
Bajzel bajzlem, ale gdyby ktoś reprezentujący rząd zadecydował o odwołaniu lotu, lub zmianie lotniska z racji pgody uniemożliwiającej lądowanie, okrzyknięte zostałoby zamachem na godność prezydenta i spisek, aby nie dopuścić do uroczystosci w Katyniu.
Tak żle i tak niedobrze.....

Alus, to oznacza ni mniej ni więcej, jak bardzo chorym społeczeństwem jesteśmy, jak bardzo mamy nienormalne chore reakcje. Zatem wszyscy jesteśmy odpowiedzialni jako Naród Polski za śmierć tych ludzi...

So paź 02, 2010 14:23
maly_kwiatku, w ten sposob rozumujac, masz calkowita racje. Mentalnosc i nasza i Rosjan jest taka, ze zamiast kierowac sie przepisami i prawem, kierujemy sie emocjami i chwila.
Dlatego doszlo min do katastrofy nad Überlingen w Niemczech, bo system ostrzegania nakazal obu samolotom prawidlowe zmiany wysokosci, a jednoczesnie kontroler lotu, ktory za pozno zauwazyl niebezpieczna sytuacje wydal zalodze rosyjskiej nakaz zmiany wysokosci lotu inny, niz system ostrzegania i pilot posluchal ... czlowieka.

Sytuacje, kiedy przepisy sa ponad emocjami masz teraz w Niemczech, w Stuttgarcie, gdzie po 15 latach demokratycznych studiow i prac nad nowym dworcem kolejowym, rozne partie i grupy, probuja staranowac podjete decyzje i zablokowac budowe. Min Zieloni, ktorzy w ten sposob:
a) dzialaja niedemokratycznie, bo mieli 15 lat, zeby to zablokowac
b) sa przeciw rozbudowie i zwiekszeniu atrakcyjnosci podrozy koleja, co jest jednym z ich sztandarowych hasel (wiecej komunikacji publicznej, mniej samochodow)

Co robi policja? Uzyla sily przeciw demonstrantom, ktorzy zablokowali budowe zgodna z prawem i przepisami.
I teraz mozesz sie zastanowic, ktore z tych rozwiazan bardziej ci sie podoba

So paź 02, 2010 14:40
zbanowany na stałe

Mnie się w ogóle nie podoba kretynizm ludzki. Dlatego występuję na forum raczej w dyskusjach filozoficznych niż politycznych. Zerkam czasem na tematy polityczne i słabo mi się robi jak widzę co piszą i co robią emocjonalnie uczestnicy tych dyskusji.
Dyskusja, jak każde spotkanie z ludźmi powinna mieć na celu przyniesienie wartości dodanej uczestnikom. A co niesie nieraz?

Obowiązkiem naszego narodu jest wyjaśnić przyczyny katastrofy i podjąć jak najszybciej decyzje które zabezpieczą przedstawicieli Państwa Polskiego przed tego rodzaju zdarzeniami, jakie miały miejsce w Smoleńsku.

Rząd własnymi piersiami i własną odpowiedzialnością na miarę odpowiedzialności przed Trybunałem Stanu zasłania szczegóły śledztwa, które, dziś już wiemy, w ogóle z początku nie było prowadzone przez Polskich prokuratorów, bo ci nie mieli dostępu do niczego.
I po co było kłamać, że prokuratorzy w liczbie 30 kilku pracują w pocie czoła?
Po co było kłamać, że Rząd Polski dopilnował przekopania ziemi w Smoleńsku na metr wgłąb?
PO CO ???

Tymczasem u nas Pan Komorowski, skądinąd Prezydent Polski, ponad pól roku po katastrofie, twierdzi, że będzie latał pozostałym Tupolewem, bo jest to tanio. Jednocześnie media donoszą, że nikt z polskich pilotów nie ma uprawnień do prowadzenia tego typu samolotów. Ci co uprawnienia mieli, stracili je, bo nie mieli możliwości latania.

W międzyczasie Rząd, władze Warszawy, Policja, tajne służby zajęte są jakimiś ludźmi, którzy mają ideę, by na Krakowskim Przedmieściu stanął Pomnik poległych w katastrofie pod Smoleńskiem. Pani Gronkiewicz Waltz chwali się w mediach, że wydała na walkę z tymi ludźmi już 100 milionów złotych.

Ja przepraszam, wysiadam. Mnie się taka Polska nie podoba. To Polska kretyńska.

So paź 02, 2010 14:53
Dural napisał(a):
Cytuj:
Wniosek jest prosty, chcialby po kursie Aurokumanie miec mozliwosc poznania po aurze belfra czy bedzie klasowka, czy nie. Poniewaz stara sie byc dobrym katolikiem zapytuje. Tak ja to widze.

No wiesz co oziris? Niedlugo zaczne przypuszczac, ze Tobie chodzi wylacznie o dokopanie POi! Przeciez to prawda byc nie moze! Idealny Polak, w czasach rzadow obcej mu duchowo partii, milczy (szczeki moze miec zacisniete). Nie wolno brudzic we wlasne gniazdo lub nosic majtki w bialo-czerwonych kolorach! "Ruskie" patrza!
Alus, strzelilas w dziesiatke! Powiem wiecej. Wypadek spowodowal sam Kaczynski. Moze i ktos widzial blad w ladowaniu calej elity do samolotu, ale i milczal. Kaczynski byl czlowiekiem nielubianym, raz. Tylko jego widzi mi sie bylo liczone, dwa. Pilot wiedzac jakiego gagatka transportuje wolal zaryzykowac niz narazic sie na konkretny opier-papier po odlocie na inne lotnisko. To i wszystko

Dlaczego odnosisz się nie do mojego posta przypisując mi autorstwo onego?

So paź 02, 2010 15:07
maly_kwiatek napisał(a):

A nie pracują?....
Cytuj:
Po co było kłamać, że Rząd Polski dopilnował przekopania ziemi w Smoleńsku na metr wgłąb?
PO CO ???

http://wpolityce.pl/view/2229/Co_napraw ... 0_04_.html

So paź 02, 2010 15:16
zbanowany na stałe

Cytuj:
Dlaczego odnosisz się nie do mojego posta przypisując mi autorstwo onego?

Bo to bylo tak pieknie, madrze, dostojnie, z wyczuciem, zawadiacko, przekonywujaco i wnikliwie sformuowane, ze pomyslalem nikt inny nie napisal, tylko oziris! To i sie pomylilem. :)
W uwagach do moderacji jest czemu.

So paź 02, 2010 16:02
zbanowany na stałe

Alus napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):

A nie pracują?....

Zdaje się, ze teraz pracują, z tym że liczba ich do mnie nie dotarła.
Zbulwersowanie moje (i wielu innych dających o sobie znać w najróżniejszy sposób) dotyczy nie tego, ze aktualnie toczy się postępowanie śledcze w Polsce w sprawie katastrofy, tylko tego, ze Rząd zapewniał, od kwietnia br., że 30 kilku prokuratorów polskich pracuje w Rosji w ramach wspólnego śledztwa polsko rosyjskiego, co było nieprawdą.

Czy masz jeszcze pytania do mnie, Alus?

So paź 02, 2010 16:11
zbanowany na stałe

[quote][Jakkolwiek brzydko by to zabrzmiało, mimo wszystko w WTC nie zginął prezydent USA, całe dowództwo wojsk amerykańskich itp. /quote]

A jaka jest różnica pomiędzy śmiercią "Johna Browna", a Lecha Kaczyńskiego? Ja nie widze żadnej, tymbardziej, że Lech Kaczyński był miernym prezydentem.

Pomijając jednak sprawy techniczne. Można zauważyć umysłową miałkość Jarosława Kaczyńskiego, który na antenie tzw "Prawdziwie Polskiego" Radia Maryja śmiał porównać śmierć ofiar Smoleńskiej katastrofy do śmierci bł. Jerzego Popiełuszki.
Na dodatek ten człowiek chce by w całym kraju powstały pomniki ofiar katastrofy ( w domyśle brata). To naprawdę odrażające i godne pożałowania.
Nie wiem czy on dalej jest na prochach, czy to efekt odstawienia prochów, w każdym bądź razie pan Jarosław Kaczyński jest człowiekiem chorym i powinien zamilknąć.

N paź 03, 2010 12:56
Za WP:
Cytuj:
Po sześciu miesiącach leżenia na płycie lotniska wszystkie ślady, jakie były na wraku tupolewa zostały zniszczone - mówi "Faktowi" prof. Brunon Hołyst (80l.) specjalista ds. kryminalistyki i kryminologii. Według naukowca, to że Rosjanie teraz zabezpieczą wrak, nie ma już dla śledztwa żadnego znaczenia.

– Jakiekolwiek ważne ślady, które znajdowały się na wraku rozbitego samolotu uległy zniszczeniu wskutek oddziaływania pogody – mówi Faktowi prof. Hołyst. –
Po pół roku na słońcu i deszczu nie ma tam śladów, które będą wartościowe dla prowadzonego śledztwa w sprawie katastrofy.

– Chodzi np. o ewentualne dowody użycia broni, substancji wybuchowych – tłumaczy profesor. – Zniszczone zostały też ślady, które powstały na samolocie po zetknięciu z drzewami, w konkretnych miejscach skrzydeł czy kadłuba oraz ślady termiczne po wybuchu ognia czy też odkształcenia części wraku z powodu działania wysokiej temperatury.

Teraz jednak działania chemiczne wywołane wpływem pogody spowodowały całkowita zmianę struktury śladów.

Zabezpieczenia wraku tupolewa przez stronę rosyjska polskie władze domagały się od pół roku. Jednak mimo apeli prokuratury i rządu, Rosjanie nic w tej sprawie nie zrobili. Dopiero teraz, w przeddzień pielgrzymki 10 października do Smoleńska rozpoczęli zabezpieczanie szczątków samolotu. – To ma już niestety tylko symboliczne znaczenie – mówi profesor.

Mam nadzieję, że ktoś kiedyś beknie za te haniebne zaniechania przed sądem lub trybunałem.

Pn paź 04, 2010 7:25
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 93  Następna strona