Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Idziemy na wybory
andej napisał(a): Alus napisał(a): P
Pan Zelnik ...
Jak rozumiem uważasz, Zelnika za prawicę. Zapewne masz ku temu jakieś podstawy. A może należy do jakiejś organizacji prawicowej? Czy jest to osoba z otoczenia Korwina? Jeśli uważasz, że poglądy jakiegoś aktora mogą służyć do potępienia prawicy, to co powiesz o Niesiołowskim? Wszak oficjalnie reprezentuje lewicę. Jest członkiem lewicowej partii. Czy o oznacza, że cała jego partia jest tak samo kulturalna? A Zelnika nie oceniam. Ocenianie człowieka jest niezgodne z moją religią. Mogę oceniać jego czyny. Ale musiałbym wysłuchać całego nagrania. Staram się nie komentować komentarzy. Zwłaszcza, gdy są elementem gry wyborczej lub czyjegoś ataku względnie nagonki. Ten "jakiś" aktor we wszystkich mediach od lat prezentuje sie jako żarliwy zwolennik PiS - stale jest czołowym członkiem komitetów wyborczych J. Kaczyńskiego, teraz A. Dudy. Ocenianie człowieka jest niezgodne z moją religią ....zależy którego człowieka, bo Tuska i jego wiarę już należy oceniać.
|
Pt paź 16, 2015 12:38 |
|
|
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): Ocenianie człowieka jest niezgodne z moją religią ....zależy którego człowieka, bo Tuska i jego wiarę już należy oceniać.
Wybacz, staram się trzymać własnych zasad. Ta też nie oceniam, ale oceniam jego stosunek do religii. Uważam, że jego zachowanie świadczy o instrumentalnym stosunku do wiary. Jego wiarę oceniam na podstawie faktów. Gdy kamery włączone, to demonstracyjnie przystępuje do Komunii świętej. I bez problemu podejmuje działania sprzeczne z Nauką Kościoła. Oceniam też działania Tuska. Sądzę, że mogła mi się kiedyś wymknąć jakaś ocena. Jeśli tak, to się wstydzę. W swojej pracowitości zapewne znajdziesz taki kwiatek i zacytujesz. I bardzo dobrze. Trzeba ponosić konsekwencje własnych błędów.
|
Pt paź 16, 2015 15:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wybacz, staram się trzymać własnych zasad. Ta też nie oceniam, ale oceniam jego stosunek do religii. Uważam, że jego zachowanie świadczy o instrumentalnym stosunku do wiary. Jego wiarę oceniam na podstawie faktów. Gdy kamery włączone, to demonstracyjnie przystępuje do Komunii świętej. I bez problemu podejmuje działania sprzeczne z Nauką Kościoła. Tak czyni przeważająca część prawicowych polityków..... Cytuj: Oceniam też działania Tuska. Jeśli oceniasz ślub jako działanie, to musisz dołączyć kapłana udzielającego sakramentu pokuty Tuskowi....i albo uznać szczerość petenta, albo obłudę spowiednika. Cytuj: Sądzę, że mogła mi się kiedyś wymknąć jakaś ocena. Jeśli tak, to się wstydzę. W swojej pracowitości zapewne znajdziesz taki kwiatek i zacytujesz. I bardzo dobrze. Trzeba ponosić konsekwencje własnych błędów. Każdemu sie zdarza 
|
Pt paź 16, 2015 16:18 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Założyłem sobie konto na Twitterze. Polecam, bo bywa zabawnie. Mam tam np. Balcerowicza i Roberta Gwiazdowskiego.
Dziś: Leszek Balcerowicz @LBalcerowicz, 8 godzin temu Model Putina to m.in.: niski wiek emerytalny, rozszerzona interwencja państwa. Spójrzmy na niektóre partie polityczne w Polsce.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt paź 16, 2015 18:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): Założyłem sobie konto na Twitterze. Polecam, bo bywa zabawnie. Mam tam np. Balcerowicza i Roberta Gwiazdowskiego.
Dziś: Leszek Balcerowicz @LBalcerowicz, 8 godzin temu Model Putina to m.in.: niski wiek emerytalny, rozszerzona interwencja państwa. Spójrzmy na niektóre partie polityczne w Polsce. Konto na Twitterze mam już ponad rok i nie zauważyłam, że jest tam zabawnie, być może dlatego, że mam mądrych obserwujących i obserwowanych , podzielających moje poglądy. Zdecydowana większość w wyborach 25 października poprze Prawo i Sprawiedliwość, Solidarną Polskę i PR Gowina.
|
Pt paź 16, 2015 18:39 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
To może weź przykład z prezydenta i dobierz sobie także przedstawicieli odmiennych światopoglądów?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt paź 16, 2015 18:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): To może weź przykład z prezydenta i dobierz sobie także przedstawicieli odmiennych światopoglądów? kogo np. człowieka pani premier-Michała Kamińskiego? https://www.youtube.com/watch?v=WxFRiYGG8XM
|
Pt paź 16, 2015 18:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Soul33 napisał(a): Założyłem sobie konto na Twitterze. Polecam, bo bywa zabawnie. Mam tam np. Balcerowicza i Roberta Gwiazdowskiego.
Dziś: Leszek Balcerowicz @LBalcerowicz, 8 godzin temu Model Putina to m.in.: niski wiek emerytalny, rozszerzona interwencja państwa. Spójrzmy na niektóre partie polityczne w Polsce. Konto na Twitterze mam już ponad rok i nie zauważyłam, że jest tam zabawnie, być może dlatego, że mam mądrych obserwujących i obserwowanych , podzielających moje poglądy. Zdecydowana większość w wyborach 25 października poprze Prawo i Sprawiedliwość, Solidarną Polskę i PR Gowina. Nie jestem na biezaco, a chcialbym dokonac dobrego wyboru. Jakie sa sztandarowe idee partii bioracych udzial w wyborach? Mysle ze nalezalo by takze poddac sprawdzeniu jak sie maja osobiste poglady kandydatow do ideii partii ktra rerezentuja i ktorej idea bedzie uskuteczniana w ich ewentualnym rzadowym dzialaniu gdy wygraja wybory. Mam tu na mysli wyluskanie charakterow ktore nie pasuja do ideii partii ktora reprezentuja, a tym samym sa tzw. karierowiczami, podszywajacymi sie pod bardziej popularne idee. Co mogla bys na ten temat powiedziec odnosnie kandydatow roznych partii?
|
Pt paź 16, 2015 18:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No cóż sapper, każdy choć trochę kumaty wszystko znajdzie w internecie, również na temat kandydatów różnych partii. Powodzenia!
|
Pt paź 16, 2015 18:59 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
gita napisał(a): Soul33 napisał(a): To może weź przykład z prezydenta i dobierz sobie także przedstawicieli odmiennych światopoglądów? kogo np. człowieka pani premier-Michała Kamińskiego? https://www.youtube.com/watch?v=WxFRiYGG8XMSpróbuj Gwiazdowskiego: https://twitter.com/RGwiazdowskiNierzadko jedzie zarówno po rządzie, jak i opozycji. Bywa zabawnie.
|
Pt paź 16, 2015 19:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): To może weź przykład z prezydenta i dobierz sobie także przedstawicieli odmiennych światopoglądów? Nie zauważyłeś mądrych PAD trochę zgłupiał bo nie zaszczycił obecnością rozpoczęcia roku akademickiego w Toruniu, zatem naturalne zgłupienie i wybór Rotfelda.....
|
Pt paź 16, 2015 19:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): No cóż sapper, każdy choć trochę kumaty wszystko znajdzie w internecie, również na temat kandydatów różnych partii. Powodzenia! Piszac ten post mialem mysli Twoja pomoc i obiektywna ocene kandydatow wedlug moich podanych kryteriow. Jest to w pewnym sensie kredyt zaufania do Twoich sadow, ale moze byc rownoczesnie krytyka, co szczerze podaje do wiadomosci.
|
Pt paź 16, 2015 19:16 |
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): Cytuj: Wybacz, staram się trzymać własnych zasad. ... Tak czyni przeważająca część prawicowych polityków..... I chwała im za to. Tylko bieda w tym, że prawicowych polityków ze świecą by szukać. Nie zauważyłem, aby lider prawicy pokazywał się na jakichkolwiek uroczystościach religijnych. A tym bardziej przyjmował jakieś sakramenty. Zresztą wpisz sobie w wyszukiwarce: Korwin i religia. Alus napisał(a): Cytuj: Oceniam też działania Tuska. Jeśli oceniasz ślub jako działanie, to musisz dołączyć kapłana udzielającego sakramentu pokuty Tuskowi....i albo uznać szczerość petenta, albo obłudę spowiednika. Twoje oskarżenia są słuszne. Ale czy masz przekonanie, że spowiednik mógł jednoznacznie rozpoznać intencje penitenta? A na myśli miałem przyjmowanie Komunii świętej. I chyba to nawet napisałem. Ale skoro przywołujesz ślub (na fali ślubu Kwaśniewskiego), to od tamtego czasu zacząłem baczniej przyglądać się Tuskowi. I systematycznie tracił on moją życzliwość. Mój błąd, ale początkowo bardzo go ceniłem.
|
So paź 17, 2015 7:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Soul33 napisał(a): To może weź przykład z prezydenta i dobierz sobie także przedstawicieli odmiennych światopoglądów? Nie zauważyłeś mądrych PAD trochę zgłupiał bo nie zaszczycił obecnością rozpoczęcia roku akademickiego w Toruniu, zatem naturalne zgłupienie i wybór Rotfelda..... Ten komentarz to nie tylko off top, ale tekst o żenująco niskim poziomie.
|
So paź 17, 2015 8:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Do wyborów 25 października pójdą również ludzie młodzi i przede wszystkim w nich jest nadzieja na zmiany. Ludzie młodzi zorganizowani przede wszystkim w organizacjach poza rządowych są całkowicie dyskryminowani w mediach "publicznych", słusznie nazywanych mediami mętnego nurtu. Do głosu dopuszczani są jedynie w telewizji Republika oraz w telewizji Trwam. W piątki w TVTrwam jest program:"Westerplatte młodych", program powtarzany w sobotę rano. Tematem ostatniego programu to:"Jakie cech powinien mieć polityk". Wypowiadali się studenci oraz absolwenci WSKSiM. To co usłyszałam jest budujące i optymistyczne, tym bardziej, że niektórzy z nich startują z list PiS-ZP do sejmu.
|
So paź 17, 2015 8:14 |
|
|
|