Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uchodzcy a Kosciół
Marek_Piotrowski napisał(a): Szczerość za szczerość - tak, chciałem Cię dotknąć. Chciałem, żebyś znalazła się przez chwilę w roli tych, których - być może w dobrej wierze, ale jednak - oczerniasz, pochopnie przypisując im różności. I mam nadzieję, że to dotknięcie będzie dla Ciebie przykre, ale dobre. Powiedz jeszcze, że jestem zaczadzoną michnikowszczyzna czytelniczka GW i widzem TVN. Będzie komplet. W takim razie tym bardziej będe schodziła Tobie z drogi w tym temacie. Nie ma u mnie zgody na żadne hasła propagujące przemoc, nawet te o komunistach. Moim jedynym przewodnim hasłem jest przykazanie miłości, ale ono nie oznacza głaskania po głowie, a sprzeciwianie się złu, a mowa o wieszaniu jest złem, a Ty to popierasz. Nie widzisz zagrozenia. W każdym uchodźcy widzisz terrorystę (bo nic nie znaczą jak widac słowa o zgodzie na przyjęcie "prawdziwych uchodźców" skoro chwilę potem wrzucasz wszystkich do jednego worka), a jak na razie to zamachów w Polsce dokonują Polacy. I nawet boje się o uchodźców, że nasi bracia to wykorzystają i będa na ich konto działać. Nawet nie wiesz jak bardzo chciałam i chce zrozumiec takie chamskie postepowania, takie wołajace do burd hasła, ale nie umiem.
|
So cze 11, 2016 16:35 |
|
|
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Alus napisał(a): Marek_Piotrowski napisał(a): Alus napisał(a): Podobnie jak kilka wieków temu w krucjacie dzieci. Dlatego właśnie papież Innocenty III stanowczo się sprzeciwił tym ruchawkom i nawet wyznaczył do ich powstrzymania zakon franciszkanów. Z tym że oczywiście nie ma symetrii - krucjaty były reakcją na agresję, a nie terroryzmem. A islamski terroryzm jest pokłosiem brutalnej gonitwy bogatych tego świata za kasą.[/quote]Nie chodzi o to jaka jest przyczyna, ale czym jest. Nie porównuj działań obronnych z terroryzmem. Cytuj: Dla kasy finansowali i szkolili Al Kaidę. Chyba jednak nie dla kasy (bo niby co mieli mieć z tego?). Wiele jest narodów i ludów biednych na świecie, wierzących w różne wiary - ale jakoś z tego powodu nie wysadzają budynków w Nowym Jorku ani metra w Madrycie. \
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
So cze 11, 2016 16:38 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Helenka napisał(a): Powiedz jeszcze, że jestem zaczadzoną michnikowszczyzna czytelniczka GW i widzem TVN. Będzie komplet. A co, wówczas byłoby łatwiej dyskutować ze mną, niż wyłącznie po tym co powiedziałem?  Tak samo jak łatwiej narodowcom przypisać jakieś hasła - bo wówczas nie trzeba polemizować z tym co naprawdę mówią?  Nie wiem Helenko, dlaczego wpisujesz się w tę "pedagogikę wstydu" wobec Polski - i nie jest to bardzo ważne. Po prostu pomyśl o tym. Cytuj: W takim razie tym bardziej będe schodziła Tobie z drogi w tym temacie. Nie ma u mnie zgody na żadne hasła propagujące przemoc, nawet te o komunistach. Moim jedynym przewodnim hasłem jest przykazanie miłości Tylko do obcych? Cytuj: ale ono nie oznacza głaskania po głowie, a sprzeciwianie się złu, a mowa o wieszaniu jest złem, a Ty to popierasz. Nie widzisz zagrozenia. Nie widzę zagrożenia w haśle "raz sierpem raz młotem" - choćby dlatego, że nawet po 89 roku to raczej komuniści pałują nas, niż my komunistów. Nikt żadnego komunisty w ciągu ostatnich 40 lat nie powiesił - a antykomunistów paru zastrzelili... Cytuj: W każdym uchodźcy widzisz terrorystę (bo nic nie znaczą jak widac słowa o zgodzie na przyjęcie "prawdziwych uchodźców" skoro chwilę potem wrzucasz wszystkich do jednego worka) Przykro mi, ale mijasz się z prawdą. Zacytuje gdzie wszystkich wrzuciłem do jednego worka... Cytuj: a jak na razie to zamachów w Polsce dokonują Polacy. I nawet boje się o uchodźców, że nasi bracia to wykorzystają i będa na ich konto działać. Akurat gdyby w Polsce zamachu dokonali Polacy, byłoby to normalniejsze niż gdyby byli to arabowie (ze względu na to, że u nas tych ostatnich prawie nie ma). Ale nie bardzo widze gdzie te zamachy? Masz na myśli jednego pomyleńca z szybkowarem? Cytuj: Nawet nie wiesz jak bardzo chciałam i chce zrozumiec takie chamskie postepowania, takie wołajace do burd hasła, ale nie umiem. Nie napisałaś jeszcze skąd wiesz o części haseł, które przypisałaś... A jeśli mowa o "nawoływaniu do burd" to robią to Ci, którzy mają pełne usta "tolerancji i miłości".
|
So cze 11, 2016 16:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A islamski terroryzm jest pokłosiem brutalnej gonitwy bogatych tego świata za kasą. Cytuj: Nie chodzi o to jaka jest przyczyna, ale czym jest. Nie porównuj działań obronnych z terroryzmem. "Czym jest" - zawsze ma jakąś praprzyczynę. Jeśli chodzi o działania obronne krucjat, to po przeczytaniu obrazów rzezi I krucjaty i bestialskich zniszczeń i grabieży IV, wiele można dyskutować o ich "obronności". Cytuj: Dla kasy finansowali i szkolili Al Kaidę. Cytuj: Chyba jednak nie dla kasy (bo niby co mieli mieć z tego?). Dostęp do złoż ropy naftowej na Kaukazie. Cytuj: Wiele jest narodów i ludów biednych na świecie, wierzących w różne wiary - ale jakoś z tego powodu nie wysadzają budynków w Nowym Jorku ani metra w Madrycie. \ Ani nie zabijają zawodników Izraela na olimpiadzie; nie detonują bomby w jugosłowiańskim samolocie; nie urządzają "krwawej niedzieli" i "krwawego piątku" w Wlk Brytanii; Japońska Armia Czerwona nie dokonuje masakry na lotnisku w Izraelu; nie dokonuje kilku zamachów w Rosji - w szkole, w teatrze i metrze; nie dokonuje zamachu na Sri Lance przez Tamilskie Tygrysy; zamachu bombowego w Indiach; nie dokonuje zamachu w tokijskim metrze; juz nie wyliczę zamachów dokonanych przez ETA, IRA i Tamilów. Terror to nie domena li tylko wyznawców islamu. Nie istniała i nie istnieje na świecie religia czy nacja, która jest jedynie zła.
|
So cze 11, 2016 17:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Marek_PiotrowskiNaprawdę już ostatni raz i nie zamierzam dyskutować z poszczególnymi Twoimi zarzutami. Zacytuje tylko jeden: Marek_Piotrowski napisał(a): Tylko do obcych? Już powiedziałam, że Pan Jezus tez nie głaskał po głowie, a nie głaskał swoich, swojego narodu mówiąc o grobach pobielanych, o plemieniu żmijowym, zgromił Piotra itp. itd. Robił to z nienawiści? Z miłości tylko do obcych? Mam świadomość, że bywam takim pobielanym grobem, ale staram się z tym walczyć i nie jestem nim na co dzień. Nie każdy kto mówi Panie, Panie..., a ten kto głodnego nakarmi, podróżnego przyjmie, spragnionego napoi itd.zastanie przyjęty do królestwa Bożego. Znaczenia tego nie muszę Ci chyba tłumaczyć. Nie będę podawać przykładów pobielanych grobów, aby nie ciągnąć tematu i aby znów nie doszło do ad personam. Ja znam swoje słabości, ale nawet moje upadki nie mogą usprawiedliwiać milczenia gdy dzieje się zło. Aby być do końca szczerą: Na dzień dzisiejszy czuję, że nie wyprę się Jezusa w żadnej sytuacji, ale Piotr też o tym zapewniał. Modlę się o taką siłę, jaką miał św. o. Kolbe i pokładam nadzieję w Bogu. A co do niby niegroźnych haseł..., chyba nie wiesz co znaczy młodość i do czego można pchnąć ich przy pomocy takich właśnie haseł. Mówisz, że jeden czub z czajnikiem? Na razie.
|
So cze 11, 2016 17:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Nie napisałaś jeszcze skąd wiesz o części haseł, które przypisałaś... A jeśli mowa o "nawoływaniu do burd" to robią to Ci, którzy mają pełne usta "tolerancji i miłości". Z plakatu na stadionie Legii.
|
So cze 11, 2016 17:55 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Marek_Piotrowski napisał(a): A ilu do tego trzeba ludzi? Nie ilość jest najważniejsza. Jednak aby promować jakąś ideologię na cały krąg cywilizacyjny, potrzeba ludzi bardzo wpływowych w wielu państwach jednocześnie. Cytuj: Nieprawda. Ja się uczyłem o homoseksualiźmie jeszcze przed zalewem politpoprawności i wówczas mówiono że przyczyny są wielorakie; zarówno wrodzone jak i behawioralne, a znaczny odsetek pochodzi z tzw. uwiedzenia młodzieńczego. Gdy Ty się uczyłeś o homoseksualizmie, to były czasy, gdy psychologia była znacznie większym szamaństwem niż dziś (w większym stopniu traktowano hipotezy jak fakty), a w seksuologii królowały pseudo-badania tego... za nic nie mogę przypomnieć nazwiska. Może Ty pamiętasz? Gdyby jedna trzecia przypadków tego tzw. uwiedzenia młodzieńczego prowadziła do homo- i biseksualizmu (dlaczego nie tylko do biseksualizmu? co wyłącza pociąg do odmiennej płci?), to by oznaczało, że ok 20% męskiej populacji była w młodości uwiedziona. Dość mocna hipoteza. A nastoletnie dziewczynki, w podobnym odsetku, uwodzą się nawzajem? Cytuj: Najprawdopodobniej jest zatem tylko efektem ubocznym ewolucji i jest uwarunkowany genetycznie. Gdyby było inaczej, homoseksualistów byłoby więcej niż te 2-3% w populacji ogólnej. Nie ma związku. Wręcz przeciwnie. To jest bardzo dobre wyjaśnienie. Skrajne wychylenie rozkładu plus inne etiologię - i nadal wychodzą bardzo małe liczby. Cytuj: Niekoniecznie. Cała współczesna psychologia homoseksualistów jest zorientowana na "ciesz się z tego że jesteś homo". Tym niemniej, gdy ktoś zechce mieć dzieci, to z drugim facetem już nie da rady. Cytuj: Cytuj: ...dobro bliźniego... Raczej niezrozumienie, co jest dobre. Tu raczej widzę niezrozumienie ze strony przeciwników homoseksualizmu - ponieważ dają alternatywę w postaci celibatu lub bardzo wątpliwego leczenia. To jest bardzo słabe. A ws. leczenia, czy w ogóle wyobrażasz sobie, że cokolwiek mogłoby zmienić Twoją orientację (bo skoro można w jedną, to można i w drugą)? I dlaczego praktycznie nie spotyka się "świadectw" wyleczonych kobiet? Cytuj: Gender to coś znacznie więcej niż pogląd o jednakowości płci (zresztą gender tak nie twierdzi...). Gender to pewna ideologia. Nie ma problemu. Tylko, w takim razie, może przytoczysz właściwą definicję? Cytuj: Komunizm też jest bzdurny - i to w czymś pomogło? Naukowo dowiedziono, że komunizm jest błędnym ustrojem? Z tego, co wiem, dowiedziono jedynie niewydolność gospodarki komunistycznej, a błędność samego komunizmu wypraktykowano po trupach całych państw. J. Kaczyński podobno do dziś uważa, że komunizm nie działał, bo to byli źli ludzie.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So cze 11, 2016 18:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kogo, Kinseya? To były pseudobadania, które całe idą do kosza? Trzeba sobie zakarbować.
Notabene w okresie młodzieńczym próbowałem tłumaczyć osobliwości swojego rozwoju (czy raczej jego braku, bo wyrzuciło mnie na obrzeża) psychospołecznego - żeby gejowszczyzną, ale transseksualizmem. Jakby dżędery sprowadzały się do wysiłku umysłu i wyobraźni, to bym się dzisiaj hajtała z equuleussem. A tu nici...
|
So cze 11, 2016 18:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Gender to coś znacznie więcej niż pogląd o jednakowości płci (zresztą gender tak nie twierdzi...). Gender to pewna ideologia.
To nie gender ale queer. I to jest nagminnie mylone, te pojęcia. To co masz na myśli to teoria queer. Wpisz queer w Google a wyświetli ci największy potral LGBT i strona Google z tęczową flagą. Natomiast gender studies jest feministyczne w założeniu o czym możesz przeczytać w załączonych cytatach. Teoria queer
Uważana jest ona za alternatywę esencjalistycznego podejścia do tożsamości seksualnej, które głosi, że tożsamości/orientacje seksualne istnieją obiektywne i jedynie czekają na nazwanie. Jednocześnie w nurcie esencjalistycznym utożsamia się te pojęcia z rzeczywistością. Podnosi się jednak kwestię, że w tym ujęciu np. termin "heteroseksualny" dla każdego może znaczyć coś nieco innego. A zatem ludzką różnorodność płciową znacznie lepiej opisuje teoria queer. Zakłada ona ludzką niepowtarzalność i fakt, że każdy jest indywidualny i różni się od innych wskutek wpływów biologicznych, psychologicznych i społecznych. W świetle powyższego definiowanie tożsamości seksualnej jest wytworem kultury i jedynie wtórnie kreuje rzeczywistość. Wskutek takiego definiowania dochodzi do wyższego wartościowania jednych tożsamości, a niższego innych, co prowadzi do sztucznej kategoryzacji. W odpowiedzi na to teoria wysuwa następujące postulaty:
należy odejść od sztywnego kategoryzowania tożsamości na rzecz uznania ich naturalnej różnorodności; ludzie mają prawo nie podlegać społecznemu naciskowi do określenia własnej tożsamości seksualnej; ludzie powinni mieć prawo do samookreślenia, czy to przez pojęcia wypracowanie kulturowo, czy przez ich modyfikację, czy przez pojęcia stworzone samodzielnie; należy odejść od ignorowania lub modyfikowania tego, co nie mieści się w konstruktach społecznych, dotyczących seksualności; istnieją osoby, które postrzegają własną płeć i seksualność jako niejednorodną i zmienną; wszystkie tożsamości seksualne i płciowe są równowartościoweGender studies
Ważnym paradygmatem studiów gender jest teoria społeczeństwa patriarchalnego, zgodnie z którą kobiety są ofiarami instytucjonalnie utrwalonej męskiej dominacji w społeczeństwie i kulturze. Dominacja ta, uzasadniana naturalną nierównością biologiczną płci, prowadziła do wykluczenia kobiet z najważniejszych obszarów życia społecznego (przede wszystkim z nauki, gospodarki, polityki i religii). Kobiecość konstruowana była jako odwrotność i uzupełnienie męskości, przypisywano jej cechy związane z wycofaniem, biernością i słabością, rezerwując dla kobiet podrzędne role w strukturze społecznej. Z tego powodu studia gender stanowią ważny element gender mainstreamingu, czyli strategii politycznej zmierzającej do likwidacji przejawów dyskryminacji kobiet i wypracowania stanu zrównoważonych relacji pomiędzy mężczyznami i kobietami.
Studia gender podejmowane są w obrębie wielu dyscyplin akademickich, m.in. w filozofii, historii, socjologii, psychologii, antropologii kultury, literaturoznawstwie, historii sztuki, ekonomii i in. Teoretycy gender studies przyjmują założenie, że wszystkie aspekty ludzkiego życia uwarunkowane są konsekwencjami obowiązywania społecznych i kulturowych norm płci.
ErgoProxy napisał(a): Jakby dżędery sprowadzały się do wysiłku umysłu i wyobraźni, to bym się dzisiaj hajtała z equuleussem. A tu nici... No, ba... 
|
So cze 11, 2016 19:38 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Alus napisał(a): Marek_Piotrowski napisał(a): Nie napisałaś jeszcze skąd wiesz o części haseł, które przypisałaś... A jeśli mowa o "nawoływaniu do burd" to robią to Ci, którzy mają pełne usta "tolerancji i miłości". Z plakatu na stadionie Legii. O któym haśle mówisz? I na jakiej zasadzie przypisujesz go konkretnej opcji politycznej? Soul33 napisał(a): Marek_Piotrowski napisał(a): A ilu do tego trzeba ludzi? Nie ilość jest najważniejsza. Jednak aby promować jakąś ideologię na cały krąg cywilizacyjny, potrzeba ludzi bardzo wpływowych w wielu państwach jednocześnie. Urząd Unii wystarczy?  Cytuj: Cytuj: Nieprawda. Ja się uczyłem o homoseksualiźmie jeszcze przed zalewem politpoprawności i wówczas mówiono że przyczyny są wielorakie; zarówno wrodzone jak i behawioralne, a znaczny odsetek pochodzi z tzw. uwiedzenia młodzieńczego. Gdy Ty się uczyłeś o homoseksualizmie, to były czasy, gdy psychologia była znacznie większym szamaństwem niż dziś (w większym stopniu traktowano hipotezy jak fakty), a w seksuologii królowały pseudo-badania tego... za nic nie mogę przypomnieć nazwiska. Może Ty pamiętasz? U nas wówczas jeszcze nie darzono atencją Kinsleya. Cytuj: Gdyby jedna trzecia przypadków tego tzw. uwiedzenia młodzieńczego prowadziła do homo- i biseksualizmu (dlaczego nie tylko do biseksualizmu? co wyłącza pociąg do odmiennej płci?), to by oznaczało, że ok 20% męskiej populacji była w młodości uwiedziona. Dość mocna hipoteza. Po pierwsze, żonglujesz dwoma liczbami, z których żadna nie jest pewna. Po drugie mówiłem już, że przyczyny homoseksualizmu są różnorakie - zarówno wrodzone jak i behawioralne. Po trzecie wreszcie, liczba 20% wcale nie wydaje mi się nieprawdopodobna. Cytuj: A nastoletnie dziewczynki, w podobnym odsetku, uwodzą się nawzajem? Dlaczego nawzajem? Cytuj: Cytuj: Najprawdopodobniej jest zatem tylko efektem ubocznym ewolucji i jest uwarunkowany genetycznie. Gdyby było inaczej, homoseksualistów byłoby więcej niż te 2-3% w populacji ogólnej. Nie ma związku. Wręcz przeciwnie. To jest bardzo dobre wyjaśnienie. Skrajne wychylenie rozkładu plus inne etiologię - i nadal wychodzą bardzo małe liczby. Nie. To jest żonglerka - podobnie jak poprzednio - wymyślonymi liczbami. Nic z takiej żonglerki nie wynika. Cytuj: Cytuj: Niekoniecznie. Cała współczesna psychologia homoseksualistów jest zorientowana na "ciesz się z tego że jesteś homo". Tym niemniej, gdy ktoś zechce mieć dzieci, to z drugim facetem już nie da rady. Musiałbyś założyć, że jest to pragnienie powszechne w środowisku homo. Nie jest. Cytuj: Cytuj: Raczej niezrozumienie, co jest dobre. Tu raczej widzę niezrozumienie ze strony przeciwników homoseksualizmu - ponieważ dają alternatywę w postaci celibatu lub bardzo wątpliwego leczenia. To jest bardzo słabe. No cóż, jak jest patologia, to naturalną reakcją jest wstrzymanie się od patologii. A czy to "jest słabe" to już kwestia oceny. Cytuj: A ws. leczenia, czy w ogóle wyobrażasz sobie, że cokolwiek mogłoby zmienić Twoją orientację (bo skoro można w jedną, to można i w drugą)? Według mnie, leczenie może być skuteczne u biseksualistów. Co, zważywszy na to że jest ich olbrzymi odsetek, daje duże szanse. Cytuj: I dlaczego praktycznie nie spotyka się "świadectw" wyleczonych kobiet? Dlaczego według Ciebie? Cytuj: Cytuj: Gender to coś znacznie więcej niż pogląd o jednakowości płci (zresztą gender tak nie twierdzi...). Gender to pewna ideologia. Nie ma problemu. Tylko, w takim razie, może przytoczysz właściwą definicję? A co nam powie definicja? Gdybyś chciał zdefiniować "ekologię" to jest to " nauka o strukturze i funkcjonowaniu przyrody, zajmująca się badaniem oddziaływań pomiędzy organizmami a ich środowiskiem oraz wzajemnie między tymi organizmami Czy, według Ciebie, powyższe określa działania Greenpeace? Cytuj: Cytuj: Komunizm też jest bzdurny - i to w czymś pomogło? Naukowo dowiedziono, że komunizm jest błędnym ustrojem? Z tego, co wiem, dowiedziono jedynie niewydolność gospodarki komunistycznej, a błędność samego komunizmu wypraktykowano po trupach całych państw. Widzę, że nie czytałeś "kapitału". Cytuj: J. Kaczyński podobno do dziś uważa, że komunizm nie działał, bo to byli źli ludzie. Bo w czasach Kaczyńskiego już tylko źli ludzie mogli być komunistami.
|
So cze 11, 2016 19:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Widzisz Soul, masz przypadek "uwiedzionego przez prawicowy idealizm", któremu możesz przedkładać twarde dane, a on Ci odpowie, że "żonglerka", botak; bo nie dociera do niego, że liczba jest silniejsza od idei. Powodzenia w dyskusji życzę.
Zresztą z tego co kojarzę, istnieje pogląd, jakoś tam podbudowany, że podział na lewicowość i prawicowość ma źródła w neurobiologii mózgu. W takim wypadku kolega Piotrowski jest Obcym w ludzkim ciele. Zwalczamy? ^_^
|
So cze 11, 2016 20:08 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
ErgoProxy napisał(a): Widzisz Soul, masz przypadek "uwiedzionego przez prawicowy idealizm", któremu możesz przedkładać twarde dane, a on Ci odpowie, że "żonglerka", botak; bo nie dociera do niego, że liczba jest silniejsza od idei. Powodzenia w dyskusji życzę. Jakie twarde dane? Czym innym są dane, a czym innym "twarde dane" pochodzące z działań matematycznych na dwu "danych" wymyślonych (założonych). Cytuj: Zresztą z tego co kojarzę, istnieje pogląd, jakoś tam podbudowany, że podział na lewicowość i prawicowość ma źródła w neurobiologii mózgu. W takim wypadku kolega Piotrowski jest Obcym w ludzkim ciele. Zwalczamy? ^_^ Rzeczywiście, lewicowość ma coś z choroby mózgu...
|
So cze 11, 2016 20:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pan jesteś patologia i nie próbuj pan wywodzić że jest inaczej. A skoro zarzucasz Soulowi, że dane ssie z palucha, to przedstaw linka do twardej statystyki potwierdzającej Twoje słowa, a nie, że zarzucasz nierzetelność, bo Ci do idei nie pasuje.
|
So cze 11, 2016 21:09 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
ErgoProxy napisał(a): Pan jesteś patologia i nie próbuj pan wywodzić że jest inaczej. Jakże bym mógł, skoro Pan to stwierdził tak autorytatywnie? Cytuj: A skoro zarzucasz Soulowi, że dane ssie z palucha, to przedstaw linka do twardej statystyki potwierdzającej Twoje słowa, a nie, że zarzucasz nierzetelność, bo Ci do idei nie pasuje. Na razie Saul nie przedstawił żadnej "twardej statystyki". Wywodzenie o źródle wyłącznie wrodzonym na podstawie (zresztą niepewnej, ale nie czepiajmy się) procentowej liczbie osób dotkniętych zboczeniem homoseksualizmu w społeczeństwie to kpina ze statystyki. Gdyby przyjąć to za dobrą monetę oznaczałoby to, ze KAŻDA cecha występująca w społeczeństwie w tym samym procencie jest "wrodzona".
|
So cze 11, 2016 22:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Cytuj (Soul): "A ws. leczenia, czy w ogóle wyobrażasz sobie, że cokolwiek mogłoby zmienić Twoją orientację (bo skoro można w jedną, to można i w drugą)?" Według mnie, leczenie może być skuteczne u biseksualistów. Co, zważywszy na to że jest ich olbrzymi odsetek, daje duże szanse.
Myślałam, że Soul pytał o hetero. ------------------------------------------------------------------------------------- Moze czegos nauczą nas chrześcijanie z Syrii: http://www.deon.pl/religia/kosciol-i-sw ... manom.html
|
So cze 11, 2016 22:12 |
|
|
|