Przegląd prasy i Aktualności
| Autor |
Wiadomość |
|
Johnny99
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
ErgoProxy napisał(a): Znaczy, niech mi ktoś wytłumaczy, co tutaj jest cudem. Cudem jest i jedno i drugie. Cytuj: Mnie na razie wychodzi na to, że normalnie zjadacie, drodzy katolicy, zwykłe wypieczone ciasto chlebowe i tylko przybieracie do sobie głów, że to Bóg; natomiast Pan Jezus przeistacza się w to ciasto łaskawie, no właśnie, raz na pięćset lat... Hostia staje się Ciałem Chrystusa podczas konsekracji w trakcie każdej Mszy Św., tyle że jedynie co do "substancji", a nie co do "przypadłości". Coś, co się nazywa (owszem, trochę myląco) "cudem Eucharystycznym" jest wtedy, kiedy zmieniają się także "przypadłości", tzn. coś widać. To się zdarza rzadko (o ile się nie mylę, w całej dwutysiącletniej historii Kościoła zanotowano ok. 130 takich przypadków) i jest interpretowane jako szczególny znak - najczęściej mający podkreślać realność transsubstancjacji. Cytuj: Abstrahuję tutaj od fizyki. Po prostu zastanawia mnie, dlaczego takie rzeczy nie odbywają się regularnie. Jakie? Nie mogą się odbywać regularnie, bo by ludzie nie chcieli tego jeść. Kiedy Jezus podawał apostołom chleb, powiedział: "to jest ciało moje" - ale to nadal wyglądało jak chleb, smakowało jak chleb itp. inaczej by tego raczej nie zjedli. Gdyby spektakularne cuda były codziennością, przestałyby być spektakularnymi cudami. Cytuj: Albo On traktuje poważnie Was i Wasze rytuały, albo, no cóż, Wy nie traktujecie poważnie nieprzekonanych. Mamy tylko to, co dostaliśmy. Co to więc znaczy "nie traktujemy poważnie nieprzekonanych"? Acz zgodzę się, że sposób postępowania w Legnicy trudno uznać za traktujący poważnie nieprzekonanych, ale najwyraźniej biskupowi na tym niespecjalnie zależało.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Cz kwi 14, 2016 8:32 |
|
|
|
 |
|
JedenPost
|
http://www.krytykapolityczna.pl/artykul ... ungass2016wkótce trzy dni, które mogą być w wymiarze skutków znaczące dla całego świata, acz zapewne wyjdzie jak zawsze...
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Cz kwi 14, 2016 12:19 |
|
 |
|
Robek
|
proteom napisał(a): Cytuj: Ale na konferencji prasowej głos w sprawie zabrała kardiolog dr Barbara Engel, która od dwóch lat zajmowała się hostią. I powiedziała, że badania DNA potwierdzają, że mamy do czynienia z ludzką tkanką mięśnia sercowego. Choć trudno to wytłumaczyć, to tak jest. W materiale TVN24 również czytamy: "Pewność lekarze i księża mają co do jednego: w dostarczonej do przebadania próbce hostii, która ponad 2 lata temu upadła na posadzkę, pojawił się fragment tkanki ludzkiej. I potwierdziły to badania. - Badany preparat to tkanka mięśnia sercowego pochodzenia ludzkiego - przyznaje dr Engel" W w to wszystko wierzycie? Dobrze że nikt nie zrobił badań genetycznych, tej krwi, bo by wyszło że to krew proboszcza To też ciekawe, że w tego typu cudach, znają grupe krwi, wiedzą że to kawałek mięśnia sercowego w agonii, natomiast już badań DNA nikt nie może zrobić, bo sie jakoś nie da 
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
| Cz kwi 14, 2016 19:48 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Toz przeciez wykryli grupe krwi i DNA. Mozesz zapytac jaka.
Ten grzyb i te wlokna blonnika, to jaka maja grupe krwi?
|
| Cz kwi 14, 2016 20:11 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"Bolkowi" znowu odbija. Słuchałam go wczoraj i nie wiedziałam, czy śmiać się, czy płakać, czy oburzać.Tutaj fragment jego wypowiedzi: http://www.fronda.pl/a/walesa-chce-wyjs ... 69825.html
|
| Pt kwi 15, 2016 7:40 |
|
|
|
 |
|
mikkel
|
Wałęsa ma spore doświadczenie w tym, jak się obala bolszewickie reżimy w sposób bezkrwawy. To doświadczenie może być teraz ponownie wykorzystane. Szczególnie, że obecna opozycja jest taka naiwna.
|
| Pt kwi 15, 2016 8:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
mikkel napisał(a): Wałęsa ma spore doświadczenie w tym, jak się obala bolszewickie reżimy w sposób bezkrwawy. To doświadczenie może być teraz ponownie wykorzystane. Szczególnie, że obecna opozycja jest taka naiwna. Słuchałeś tego w programie:'Fakty po faktach" w jaki sposób Wałęsa obalać będzie obecny rząd? Każdy średni kumaty mógł stwierdzić, że była to wypowiedź głupia i ŻENUJĄCA!
|
| Pt kwi 15, 2016 8:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
To dla odmiany posłuchaj wywiadu z Suskim w Polsat News.....chyba bliżej Ci będzie do płaczu - pojechał po Kaczyńskim równo 
|
| Pt kwi 15, 2016 8:37 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): To dla odmiany posłuchaj wywiadu z Suskim w Polsat News.....chyba bliżej Ci będzie do płaczu - pojechał po Kaczyńskim równo  Tak powiedział w listopadzie 2014 roku i nadal jest w PiS???  To co to za tyran z tyran Kaczyńskiego???
|
| Pt kwi 15, 2016 9:11 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): To dla odmiany posłuchaj wywiadu z Suskim w Polsat News.....chyba bliżej Ci będzie do płaczu - pojechał po Kaczyńskim równo  Tak powiedział w listopadzie 2014 roku i nadal jest w PiS???  To co to za tyran z tyran Kaczyńskiego??? Nie przeczytałaś dokładnie - tak powiedział Kaczyński w 2014r o braku demokracji za rządu PO+PSL, a Suski słysząc cytat zrozumiał, że to aktualne słowa kogoś z PO, a mając przekaz dnia mówić o zdradzie i targowicy, przemówił 
|
| Pt kwi 15, 2016 9:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! Nie ucz księdza pacierza! Błagam! Doskonale wiem o co chodzi, zupełnie się pogubiłaś, po tym, gdy Twoja faworytka Platforma przegrała wybory. P.S. Korekta powinno być w moim komentarzu z "tego", wyszło dwa razy "tyran"
|
| Pt kwi 15, 2016 12:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! Nie ucz księdza pacierza! Błagam! Doskonale wiem o co chodzi, zupełnie się pogubiłaś, po tym, gdy Twoja faworytka Platforma przegrała wybory. P.S. Korekta powinno być w moim komentarzu z "tego", wyszło dwa razy "tyran" I niezawodna metoda - atak. Wiesz o co chodzi pisząc: gita napisał(a): Tak powiedział w listopadzie 2014 roku i nadal jest w PiS???  To co to za tyran z tyran Kaczyńskiego??? Kaczyński miał wyrzucić "tyrana" Kaczyńskiego? 
|
| Pt kwi 15, 2016 13:00 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! A więc łopatą do głowy:Tak powiedział Suski w listopadzie 2014 roku i nadal jest w PiS??? To co to za tyran z tego Kaczyńskiego??? Teraz zrozumiałaś??? Co do aktualności, to Papież Franciszek jest dzisiaj na wyspie Lesbos: http://wpolityce.pl/kosciol/289005-papi ... pem-grecji
|
| So kwi 16, 2016 9:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! A więc łopatą do głowy:Tak powiedział Suski w listopadzie 2014 roku i nadal jest w PiS??? To co to za tyran z tego Kaczyńskiego??? Teraz zrozumiałaś??? @gita. Albo nie czytałaś artykułu, albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Łopatą do głowy: tak powiedział Suski teraz, bo myślał, że to są słowa opozycji a nie Kaczyńskiego. Teraz zrozumiałaś?
|
| So kwi 16, 2016 9:47 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jest własnie dobrej jakości transmisja na TVN24. Już na lotnisku na Franciszka czekał m.in. Patriarcha Konstantynopola Bartłomiej I i towarzyszy cały czas.
|
| So kwi 16, 2016 9:53 |
|
|
|