PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Dariusz-555
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
do Kael . tak , Niemcy sa jeszcze w Unii ale dawna waluta ( D - Mark ) juz wydrukowana a nastroje anty-unijne rosna . . . .
ja tez ignoruje " nauki " Tomka i Niewiarka .
|
So sty 02, 2016 13:13 |
|
|
|
 |
niewiarek
|
Ah! Jakże czuję się zaszczycony, że Pani gita zechciała o mnie wspomnieć.
Tak mi brakuje sprawozdań Pani gita z tego co PAD jadł na śniadanie.
|
So sty 02, 2016 13:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Oczywiście masz rację. P.S.Co do komentarzy niejakiego Tomka44, to ignoruję je podobnie jak komentarze niewiarka, szkoda czasu na komentowanie niedorzeczności. Widzisz a ja nie mogę się doprosić od Twojego współwyznawcy aby zaprzestał pisać o mnie....może masz większą siłę perswazji i skłonisz go do przychylenia się do mojego życzenia.
|
So sty 02, 2016 13:26 |
|
|
|
 |
Tomek44
|
Dariusz i Gita http://sciaga.pl/tekst/81620-82-konstyt ... insurekcjaCytuj: Autor książki "Papiestwo wobec sprawy polskiej" Otton Beiensdorf - pisze: "Zaskoczony uchwaleniem dnia 3 maja 1791 roku konstytucji, nuncjusz papieski, Saluzzo, natychmiast donosił do Rzymu, że ustawa majowa była zamachem stanu dokonanym przy udziale aprobującego tłumu, a więc miała pozór rewolucji." Zwracając się do papieża, nuncjusz zalecał wstrzymanie się od sformułowań, które mogłyby pochwalić lub aprobować Konstytucję 3go maja. Nazywał też H.Kołłątaja, St.Staszica i Scypiona Piattolego (osobisty sekretarz króla) "jakobinami i złymi duchami króla." Kuria rzymska i polski kler obawiali się, że Polacy nie poprzestaną na Konstytucji, lecz pójdą dalej - wzorem rewolucji francuskiej - pozbawią wszelkich funkcji państwowych, zlikwidują przywileje kleru, położą rękę na jego majątku, a księży przeniosą na państwowe pensje. Co już częściowo miało miejsce po uchwaleniu w roku 1789 przez Sejm Wielki ustawy przeznaczającej dochody z diecezji krakowskiej na wojsko polskie. Zaborcy zaś gwarantowali Kościołowi nienaruszalność praw i dóbr. Papież Pius VI dał Rosji zielone światło do wojny z Polską i jej rozbioru, kierując 24.02.1792 r. brewe dziękczynne do Katarzyny II, w którym nazwał ją heroiną stulecia i sławił jej podboje. Wśród nich wymienił pierwszy rozbiór Polski. Katarzyna II zareagowała na Konstytucję, wspierając polskich przeciwników reform, magnatów (ultrakatolicki beton) i dostojników kościelnych, którzy 27 kwietnia 1792 roku zebrali się w Petersburgu (!) i ogłosili manifest unieważniający Konstytucję 3go maja oraz wzywający Rosję do zbrojnej interwencji w Polsce. W celu zatajenia faktu, że spisek zawiązano w Petersburgu manifest opatrzono datą 14 maja i ogłoszono w Targowicy na Ukrainie. (...) Ciąg dalszy w linku. Ignorowanie prawdy o poparciu KK dla Targowicy nie będzie skutkować usunięciem tej prawdy.
|
So sty 02, 2016 13:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To co Dariusz: zostajesz honorowo w kraju, zeby Niemcom kasy nie nabijac? Czy dalej bedziesz “na nich“ pracowac, ciagnac dla siebie kase i ... pluc? Na zwykla przyzwoitosc, ze szanuje sie kogos, kto do ciebie wyciagnal reke, daje ci prace za normalne pieniadze i nie traktuje ciebie jak pariasa ale normalnie, mimo ze jestes imigrantem ekonomicznym, ciebie nie stac?
Ostatnio edytowano So sty 02, 2016 13:37 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
|
|
|
 |
niewiarek
|
@Alus: Może poproś o relację z tego co PAD wyznaje "tatusiowi" z Torunia;)
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Od poniedziałku, czyli od 4 stycznia 2016 r pełną parą ruszą dobre zmiany dla Polski. Prezydent Andrzej Duda podpisze nowe ustawy, między innymi tymczasową ustawę medialną, a sejm zacznie pracować nad nowymi ustawami dobrymi dla Polaków i Polski. Mam nadzieję, a nawet jestem pewna, że współczesnym Targowiczanom nie uda się zatrzymać tych dobrych dla Polski zmian.
|
So sty 02, 2016 13:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Te “dobre ustaway“, takie jak ta przez ciebie wymarzona, ktora bedzie zmuszala kobiety do przejscia na glodowa emeryture w wieku lat szescdziesieciu.
Wiecej takich! Twoje wnuki ci podziekuja... Jezeli w ogole w pisowskiej Polsce zostana.
|
So sty 02, 2016 13:46 |
|
 |
Dariusz-555
|
ta ustawa nie zmusza , kto chce moze pracowac dluzej , nawet do stu lat .
|
So sty 02, 2016 13:57 |
|
 |
andej
|
Kael napisał(a): Te “dobre ustaway“, takie jak ta przez ciebie wymarzona, ktora bedzie zmuszala kobiety do przejscia na glodowa emeryture w wieku lat szescdziesieciu.
Wiecej takich! Twoje wnuki ci podziekuja... Jezeli w ogole w pisowskiej Polsce zostana. Homo sowieticus krytykuje, bo tak każą eurolewicowe media. Nie myśli, bo skoro ktoś napisał, to po co. Nie czytają ustaw, bo wiedzą lepiej. Dobrowolność nie oznacza przymusu. O dawanie prawa, nie jest nakładaniem obowiązku. Gdyby głupota umiała fruwać, to gołąbeczka byłaby już w kosmosie (to taka parafraza z czeskiego filmu).
|
So sty 02, 2016 14:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz, chyba ciebie juz dlugo w Polsce nie ma. Pracodawca bedzie sie pozbywal kobiet w wieku lat 60, bo przeciez juz “maja emeryture“. Ile ja znam takich “wczesniejszych“ emerytek, ktore po nabyciu uprawnien mogly, a owszem, decydowac: emerytura, czy ... bezrobocie.
Podobnie rodzice beda mogli “decydowac“, czy poslac szesciolatka do szkoly, czyli juz wczesniej do zerowki w przedszkolu, czy dopiero siedmiolatka. Bo panstwo Elbanowscy nie majac jeszcze dzieci w szkole histerycznie rotestowali przeciw “przymusowi“. A nie bylo zadnym problemem uzyskanie zwolnienia dla szescioöatka z tego “przymusu“ w poradni.
|
So sty 02, 2016 14:09 |
|
 |
ARHIZ
|
Strasznie dziwnie mi się czyta ten wątek, możliwe, że dlatego, że również noszę imię pewnego perskiego władcy 
_________________ ॐ नमः शिवाय
"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction: http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage
|
So sty 02, 2016 14:16 |
|
 |
Dariusz-555
|
moje imie tez pochodzi od perskiego krola ale nie widze symetrii do tego watku .
|
So sty 02, 2016 14:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ARHIZ, tu dzialasz pod nickiem. Dlatego posty do Dariusza nie maja ciebie na mysli.
|
So sty 02, 2016 15:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
So sty 02, 2016 15:07 |
|
|
|