Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
A teraz o rzeczach bardziej poważnych, bo to były chichy, śmichy.
"Europoseł odpowie za skandaliczne zachowanie" ZWIEFKA WZIĄŁ DIETĘ I POLECIAŁ DO POLSKI
Cytuj: - To absolutnie skandaliczne zachowanie i będą konsekwencje - zapowiedział Zbigniew Chlebowski. To komentarz do sprawy europosła PO Tadeusza Zwiefki, który wziął dietę za udział w obradach Parlamentu Europejskiego, po czym... odleciał do Polski.
Źródło: http://www.tvn24.pl/-1,1555823,wiadomosc.html
Co oni chcą od tego biednego Zwiefki.
Na pewno miał jakiś bardzo ważny powód, żeby tak zrobić jak onego czasu Tusk, by się ciupasem ożenić przed ołtarzem.
Wszystko się da racjonalnie wytłumaczyć.
Cudów nie ma.
|
Śr lip 02, 2008 20:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak - masz rację - nie ten poziom....
O wierze, duszy, szanowaniu Sakramentów poszczególnych ludzi nie będę dyskutować....nie mogę wchodzić w kompetencje Boga.
|
Śr lip 02, 2008 20:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): ......................... O wierze, duszy, szanowaniu Sakramentów poszczególnych ludzi nie będę dyskutować....nie mogę wchodzić w kompetencje Boga.
Nie musisz aż tak wysoko mierzyć, żeby kogoś oceniać.
Ludzie przez tysiąclecia oceniają innych właśnie przez pryzmat wiary, a przede wszystkim przyzwoitości.
Tej cechy zabrakło Tuskowi i Kwaśniewskiemu skoro wykorzystują sakrament małżeństwa do podreperowania swojego image.
Tyle lat żyli obok Boga i nagle zapałali chęcia obcowania z nim.
Ni z gruszki ni z pietruszki.
|
Śr lip 02, 2008 20:24 |
|
|
|
 |
Stanisław Adam
|
Skoro na małżeństwo zeszło, to też się dołożę:
Cytuj: Reżyser Paweł Pitera, mąż minister ds. korupcji Julii Pitery, był tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa o pseudonimie "Piotr" - wynika z akt Instytutu Pamięci Narodowej. Pod sygnaturami IPN BU 00328/819 oraz IPN BU 001134/1667 znajduje się teczka personalna i teczka pracy zajmującego się papieską tematyką reżysera. Z dokumentów zgromadzonych w IPN, na które powołuje się "Gazeta Polska", wynika, że zanim Paweł Pitera został tajnym współpracownikiem Służby Bezpieczeństwa, przeprowadzono z nim kilka rozmów operacyjnych, tzw. pozyskaniowych. W lutym 1980 r. przekazał SB informacje m.in. na temat łódzkiej filmówki.
Niestety nie wiem czy małżeństwo Pitera-Pitera jest sakramentalne, a jeśli tak to czy zawarte zostało ze względu na ważny interes społeczny. Jeśli ktoś wie niech uzupełni jaki interes miał na widoku Pitera żeniąc się z Piterą. Czy tylko interes Pitery, czy jeszcze jakiś inny?
Vice versa też.
Ciekawe też kto w tym związku na kogo (i do kogo) donosił?
Bo musiał - wiadomo przecież jak to było z Rainą czy Jasienicą.
Wracając jeszcze do miliardera Czarneckiego - ludzie mówią, że to on sam na siebie do mediów doniósł, by spowodować wczorajszy spadek akcji jego firm, które to akcje może sobie teraz tanio wykupić.
Ci miliarderzy spowinowaceni z SB i WSI to mają łby do interesów!
Niesamowite.
Cz lip 03, 2008 1:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja za to nie pojmuję dlaczego Alus nie rozumie tak prostych zależności?
Za komuny policjanci, wojskowi i partyjniacy wypierali się Kościoła i Boga, bo to leżało w ich interesie.
Obecnie w tym samym interesie leży, aby nawrócić się i powrócić na łono Kościoła i zjednać z Bogiem.
Przecież jest to najzwyklejszy - i w tej formie najbardziej obrzydliwy - koniunkturalizm, a Alus tu wyjeżdża z jakimś nawrotem z powodu śmierci JP II.
Nie wykazujmy się dziecięcą naiwnością li tylko dlatego, że tak postępuje między innymi nasz idol. (pisząc nasz mowa o Alus)
|
Cz lip 03, 2008 6:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
À propos Pitery.
Drgawki mnie biorą na jej widok a to z powodu tego, iż kobita ma niesamowite, niepohamowane parcie na szkło.
Boję się załączyć TV, żeby znów na nia nie wpaść.
Gdzie jakaś debata i dyskusja ona tam niezawodnie jest.
Po prostu rzygam już nią z tego właśnie powodu.
A to, że do władzy pchają się ludzie z różnymi pokrętnymi życiorysami, to całkiem inna para kaloszy.
Do władzy od zawsze pchają się ludzie o niezbyt dobrej lub wręcz złej reputacji.
Jest tam malutki odsetek obywateli o nieskazitelnej opini.
Nie mam odwagi wskazać którzy, bo nie pracuję w służbach specjalnych.
|
Cz lip 03, 2008 6:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: À propos Pitery.
Miało być A propos, ale forum nie umie odczytać znaków specjalnych. 
|
Cz lip 03, 2008 6:53 |
|
 |
SweetChild
|
Stanisław Adam napisał(a): Wracając jeszcze do miliardera Czarneckiego - ludzie mówią, że to on sam na siebie do mediów doniósł, by spowodować wczorajszy spadek akcji jego firm, które to akcje może sobie teraz tanio wykupić. Ci miliarderzy spowinowaceni z SB i WSI to mają łby do interesów! Niesamowite. Jak masz takie informacje, to kupuj. A jak sam nie kupujesz, to po co rozpowszechniasz plotki, na które nie postawisz paru gorszy własnego kapitału? Już pomijam fakt, że takie "naganianie" może być karalne, więc czuję się w obowiązku Cię ostrzec: Należy również podnieść prawny aspekt tego rodzaju działalności - narusza ona przepisy Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715) oraz art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, który stanowi, m. in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu w tym internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd.
|
Cz lip 03, 2008 9:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Miłosierdzie według "Gazety Wyborczej"
Cytuj: Dziesięć lat milczałam o okolicznościach choroby i śmierci Jacka Kalabińskiego, korespondenta "Gazety Wyborczej" w Waszyngtonie w latach 1991-1997. Teraz przerywam milczenie - pisze dziś w "Rzeczpospolitej" żona Jacka, Barbara Kalabińska.
"Uważałam, że nie mam moralnego prawa oceniać postępowania innych. Zarazem było mi bardzo trudno przez te dziesięć lat zapomnieć obraz Jacka w cierpieniu i chorobie" - pisze Barbara Kalabińska.
"Przerywam milczenie sprowokowana sprawą Maleszki. W tej historii, jak w soczewce, skupia się dwuznaczność kryteriów, jakimi kieruje się kierownictwo "Gazety Wyborczej". Z jednej strony "Gazeta" latami kryje, chroni i opłaca gangstera moralnego, jakim jest Maleszka, nazywając to "aktem miłosierdzia chrześcijańskiego" oraz stosowaniem kryteriów "socjalnych i humanitarnych". Określa ponadto samą siebie jako "ofiarę", a Maleszkę jako "tragiczną postać". i dalej: Cytuj: "Z drugiej strony to samo kierownictwo "Wyborczej" - pisze w "Rz" Kalabińska - pozbawiło pracy swojego wieloletniego korespondenta Jacka Kalabińskiego, gdy był śmiertelnie chory i Jego życie zbliżało się do końca. Wobec Jacka Kalabińskiego "GW" nie zdobyła się ani na "akt miłosierdzia chrześcijańskiego", ani na zastosowanie kryteriów "socjalnych i humanitarnych".
Źródło: http://fakty.interia.pl/polska/news/zachorowal-na-raka-wyrzucili-go-z-wyborczej,1139817
A może wcale nie miłosierdzie sprawiło, że zostawiono Maleszkę w GW.
Takie nasuwa się - dziwne - pytanie po tej lekturze.
|
Cz lip 03, 2008 10:41 |
|
 |
Stanisław Adam
|
SweetChild napisał(a): czuję się w obowiązku Cię ostrzec:
Nie ograniczaj się w obowiązku tylko do ostrzegania. Jeśli widzisz przestępstwo to jak w dym - do prokuratury (lub innego właściwego organu).
Byłby to ciekawy przypadek: Wolność słowa (tu komentowania zaszłych zdarzeń) contra Rozpowszechnianie informacji nieprawdziwych lub wprowadzających w błąd.
Cz lip 03, 2008 12:11 |
|
 |
SweetChild
|
Stanisław Adam napisał(a): SweetChild napisał(a): czuję się w obowiązku Cię ostrzec: Nie ograniczaj się w obowiązku tylko do ostrzegania. Jeśli widzisz przestępstwo to jak w dym - do prokuratury (lub innego właściwego organu).
Ja przestępstwa w tym konkretnym przypadku nie widzę, ale jak jakiś agent Układu wpadnie na trop, to kto wie. Dlatego ostrzegam
Zresztą o obowiązującym prawie dobrze wiedzieć przed popełnieniem wykroczenia, bo potem może być za późno.
|
Cz lip 03, 2008 13:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): A teraz o rzeczach bardziej poważnych, bo to były chichy, śmichy. "Europoseł odpowie za skandaliczne zachowanie" ZWIEFKA WZIĄŁ DIETĘ I POLECIAŁ DO POLSKICytuj: - To absolutnie skandaliczne zachowanie i będą konsekwencje - zapowiedział Zbigniew Chlebowski. To komentarz do sprawy europosła PO Tadeusza Zwiefki, który wziął dietę za udział w obradach Parlamentu Europejskiego, po czym... odleciał do Polski. Źródło: http://www.tvn24.pl/-1,1555823,wiadomosc.htmlCo oni chcą od tego biednego Zwiefki. Na pewno miał jakiś bardzo ważny powód, żeby tak zrobić jak onego czasu Tusk, by się ciupasem ożenić przed ołtarzem. Wszystko się da racjonalnie wytłumaczyć. Cudów nie ma. Nie bedę odkrywał na nowo Ameryki, tylko jak na najbardziej leniwego w drugim batalionie przystało, wykorzystam to, co 3 lipca napisałem na forum mojej rodzinnej wsi
VIDE:
http://www.forum.pulawy.pl/viewtopic.ph ... 4&start=50
|
N lip 06, 2008 8:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gruby, na siłę dorabiasz do tej sprawy jakąś wydumaną ideologię, a to tylko zwykłe, polskie cwaniactwo i nic ponad to.
Iluż posłów euro i tutejszych robi podobnie.
Wielu.
Zresztą wielu traktuje to jako dobry interes dla siebie i swoich rodzin (mowa o posłowaniu), a nie walkę o dobro Polski i ich obywateli.
Po co żyć złudzeniami i mrzonkami Gruby.
Zejdź na ziemię.
|
N lip 06, 2008 12:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Gruby, na siłę dorabiasz do tej sprawy jakąś wydumaną ideologię, a to tylko zwykłe, polskie cwaniactwo i nic ponad to. Iluż posłów euro i tutejszych robi podobnie. Wielu. Zresztą wielu traktuje to jako dobry interes dla siebie i swoich rodzin (mowa o posłowaniu), a nie walkę o dobro Polski i ich obywateli. Po co żyć złudzeniami i mrzonkami Gruby. Zejdź na ziemię.
Prawdziwie toruńsko-katolicka wiara w człowieka
Pytałem Cię czy znasz zasadę kontradyktoryjności, ale nawyraźniej nie znasz jej tak samo jak przykazań Boga Jana Pawła II
Postarałeś sie znaleźć to co o tej sprawie mówił Zwiefka
Ja trafiłem na wywiad z nim i obstawiam, że pismacy tak jak to czesto bywa, albo pisali o nim brednie bo nie znaja procedur zwiazanych z rozliczeniem delegacji albo swiadomie zrobili aferę i kłamali ze Zwiefka nie poszedł na posiedzenie ktorego zreszta w ogole tego dnia nie było.
Tyle o pismakach a jezeli chodzi o Ciebie, to.... 
|
Pn lip 07, 2008 8:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pn lip 07, 2008 8:31 |
|
|
|