Obietnice Tuska - próba obiektywnej analizy.
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Obietnice Tuska - próba obiektywnej analizy.
Cytuj: Ciekaw jestem co napiszesz za 10-20 lat o Tusku i Komorowskim.  Zdziwisz się. Podejdę do nich z szacunkiem żądając jednocześnie poddania ich sprawiedliwemu osądowi. Takie same podejście mam do Jaruzelskiego żądając jednocześnie sprawiedliwego sądu wobec jego dawnych poczynań. Szacunek dla siwego włosa a jednocześnie sprawiedliwego sądu jeśli wobec danej osoby są postawione zarzuty niezależnie od wieku. Gdybym spotkał Jaruzelskiego na ulicy i trzeba by było pomóc mu przejść przez przejście dla pieszych to bym mu pomógł ale dalej domagał się sprawiedliwego sądu wobec niego. Tak zostałem wychowany i już a jak ktoś tego nie rozumie to jego problem. Trzeba rozdzielić pewne kwestie jak starszy wiek i związane z tym cierpienia, choroby a ocenianie danej osoby za jej poczynania kiedy był aktywnym politykiem. Nie można deprecjonować i ośmieszać ludzi tylko dlatego że są starsi co uczyniła posłanka Mucha.
|
So lut 05, 2011 21:52 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Osiris, swiat w ktorym zyjemy, to nie swiat Don Kichota. Sprobuj isc do banku po osiagnieciu 80-siatki i wziasc pozyczke bez zastawu. Nikt nie bedzie klanial sie Twemu siwemu wlosowi (lysej pale?  ). Mucha moze i troche zle sie wyrazila, ale Ty robisz z tego afere.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
So lut 05, 2011 22:27 |
|
 |
pilaster
|
maly_kwiatek napisał(a): Zamiast śledzić i analizować mądre tabele wystarczy mi przejść się ulicami późnym wieczorem.. Czucie i wiara silniej mówi do mnie niż mędrca szkiełko i oko. Cytuj: I widzę dobrobyt kraju i jego kulturę ogólną. No to idźmy tym tropem. Kiedy kilka lat temu kupowałem działkę ma której dzisiaj stoi mój dom, zarówno sama działka, jak i cała okolica to były pola aż po horyzont. Dzisiaj, oprócz mojego, stoi tam już siedem domów i budują się kolejne. I nie są to naprawdę jakieś bieda-lepianki.  Dociągnieto do nas prąd, lada moment będzie gaz i kanalizacja, a droga została umocniona i odwodniona. Sąsiedzi powymieniali sobie samochody z jakiś starych gratów (był tam i polonez) na nowe, z górnej pólki, a kilku nawet z najwyższej. Cytuj: Dla mnie tam jest Prawda o Polsce. A dla mnie tutaj Dlatego, jedynym obiektywnym sposobem zbadaniu stanu Polski sa jednak mądre tabele i wykresy. Bo subiektywne wrażenie, to tylko subiektywne wrażenie, w dodatku zafałszowane przez z góry ustaloną tezę.
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
N lut 06, 2011 7:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czucie i wiara silniej mówi do mnie niż mędrca szkiełko i oko. Rozumiem ten sarkazm więc odpowiem tak. Jeśli nie do Ciebie to na pewno do wyborców.  Jeśli skonfrontują obietnice Tuska z rzeczywistością a nie z rzeczywistością wirtualną to będą wiedzieć co maja zrobić ze swoim głosem. I nie liczę na to że akurat zagłosują na PiS ale może na SLD. Kto wie czy sam tak nie zrobię choćby tylko dlatego żeby zabrać PO władzę. Patrząc na lata 1989-2011 odnoszę wrażenie że nawet SLD mniej szkodziło niż PO. To straszne że postkomuniści okazali się bardziej dla obywateli łaskawsi niż ludzie mający korzenie solidarnościowe. Kasa zepsuje nawet najszlachetniejszych ludzi. Władza otumania.
|
N lut 06, 2011 10:24 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Ostatni rok kilkuletniej kadencyjnej władzy, to rok podsumowań osiągnięć tej władzy przez społeczeństwo. Polacy oceniają Rząd Tuska w sondażach partyjnych. Cytuj: Gdyby wybory parlamentarne odbywały się w ten weekend na Platformę Obywatelską głosowałoby 34.1 proc. Polaków, a na Prawo i Sprawiedliwość 27.7 proc. Według sondażu Instytutu Homo Homini, przeprowadzonego na zlecenie Polskiego Radia, na Sojusz Lewicy Demokratycznej swój głos chce oddać 15.3 proc. badanych, na Polskie Stronnictwo Ludowe 7.4, a na ugrupowanie Polska Jest Najważniejsza 6.7.
Politolog. dr Bartłomiej Biskup podkreśla, że taki wynik świadczy o ustabilizowaniu notowań większości partii na polskiej scenie politycznej. (...) Sondaż wskazuje, że gdyby wybory odbyły się w ten weekend frekwencja wyniosłaby 54.2 procent. Z sondażu wynika, że Ruch Poparcia Palikota - Nowoczesna Polska uzyskałby poparcie 2 proc. Progu 1 proc. nie przekroczyłyby: Unia Polityki Realnej (0.5), Krajowa Partia Emerytów i Rencistów (0.3), Prawica Rzeczpospolitej (0.2), Stronnictwo Demokratyczne (0.2), Ruch Autonomii Śląska (0.2), Stowarzyszenie Ordynacka (0.2), Partia Regionów (0.2). W badaniu nikt nie wskazał Socjaldemokracji Polskiej, Samoobrony RP, partii Wolność i Praworządność oraz demokraci.pl. 5.2 proc. badanych nie wie na kogo oddałoby swój głos. Sondaż przeprowadzono telefonicznie 4 lutego na grupie 1100 osób, reprezentatywnej dla ogółu Polaków. Błąd opracowania wynosi 3 procent poziom ufności 0.95. Źródło: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/sondaz-p ... omosc.htmlŻarty pomału się kończą, mili państwo... I nie mówcie, że w tych sondażach głosują śmietniki ...
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N lut 06, 2011 13:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tendencja spadkowa jest ale wszystko może się obrócić na korzyść PO. Już nad tym pracują piarowcy PO pełna parą. Tylko czekać jak wybuchnie jakaś medialna bomba. 
|
N lut 06, 2011 14:36 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Wystarczy puścić w mediach plotę, ze kot Jarosława Jest homoseksualny. Przedstawić fałszywych świadków i tłuc temat w czołowych mediach przez 2 tygodnie. Temat dla sądów nie do wzięcia - bezprzedmiotowe, a ludziska to kupią i w podświadomości zamienią na spadek poparcia dla PIS.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N lut 06, 2011 15:10 |
|
 |
Gita2
|
Saxon zamknął wątek:"Wybory 2011", a tymczasem różnica w sondażach pomiędzy PO i PiS maleje. To również skutek niezrealizowanych obietnic Tuska i ta prawda powoli dociera do świadomych wyborców. Na razie nie ma powodu do radości, gdyż Tusk podpisując pakiet związany z CO2 doprowadził do tego, że prąd drożeje i w roku 2013 może kosztować o 80% więcej. Dopóki biedni i nierozumni będą siedzieć w domu i nie głosować, dopóty nadal budowana będzie Polska na wzór III świata, gdzie bogaci się bogacą, a biedni biednieją. Jeszcze kilka miesięcy. Czy Polacy rozliczą Tuska z niezrealizowanych obietnic? http://www.palade.pl/index.php?p=1_104_ ... WYBORCZYCH
|
N lut 06, 2011 15:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Spadek notowań nie wynika wcale z niezrealizowanych obietnic bo to przykrył nienawiścią do PiS-u jak straszenie nim. Niestety (czy raczej stety), ale to już nie wystarczyło do przykrycia skoku na OFE, podwyżek VAT-u, czy nawet - może i słusznego - posunięcia ograniczenia bezpłatnego studiowania na kilku kierunkach na raz co uderza bezpośrednio - w jego przecież - młody elektorat. Całkiem możliwe żę przed samymi wyborami wycofa się z wszystkiego i wtedy zdobędzie lepsze notowania, bo cóż nie robi się dla wyborów a potem i tak wróci do starych pomysłów.
|
N lut 06, 2011 16:08 |
|
 |
Geonides
Dołączył(a): Pt mar 26, 2010 11:38 Posty: 473 Lokalizacja: Rio de Świebodzineiro
|
pilaster napisał(a): No to idźmy tym tropem. Kiedy kilka lat temu kupowałem działkę ma której dzisiaj stoi mój dom, zarówno sama działka, jak i cała okolica to były pola aż po horyzont. Dzisiaj, oprócz mojego, stoi tam już siedem domów i budują się kolejne. I nie są to naprawdę jakieś bieda-lepianki.  Dociągnieto do nas prąd, lada moment będzie gaz i kanalizacja, a droga została umocniona i odwodniona. Sąsiedzi powymieniali sobie samochody z jakiś starych gratów (był tam i polonez) na nowe, z górnej pólki, a kilku nawet z najwyższej. To świadczy tylko o jednym. Jak łatwo można teraz nakraść w Polsce pod rządami Tuska. Kręcić lody, auta, domy. A uczciwi obywatele coraz biedniejsi...
N lut 06, 2011 16:29 |
|
 |
stanislav
zbanowany na stałe
|
Geonides napisał(a): To świadczy tylko o jednym. Jak łatwo można teraz nakraść w Polsce pod rządami Tuska. Kręcić lody, auta, domy. A uczciwi obywatele coraz biedniejsi... Ja bym powiedział nieporadni zamiast uczciwi.
|
N lut 06, 2011 17:01 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Saxon zamknął wątek:"Wybory 2011", a tymczasem różnica w sondażach pomiędzy PO i PiS maleje. To daje duzo do myslenia!!! 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
N lut 06, 2011 17:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ja bym powiedział nieporadni zamiast uczciwi. ... i odmiennie zaradni poprzez nieuczciwość, czy też nieuczciwość zaradnością. 
|
N lut 06, 2011 17:10 |
|
 |
pilaster
|
osiris napisał(a): Cytuj: Czucie i wiara silniej mówi do mnie niż mędrca szkiełko i oko. Rozumiem ten sarkazm więc odpowiem tak. Jeśli nie do Ciebie to na pewno do wyborców.  Niestety. Mało kto kieruje się przy podejmowaniu decyzji wyborczej obiektywną analizą i rozumem. Większosć emocjami i histerią medialną. Dokładnie tak, jak wy tutaj. Cytuj: Jeśli skonfrontują obietnice Tuska z rzeczywistością a nie z rzeczywistością wirtualną to będą wiedzieć co maja zrobić ze swoim głosem. I pójdą za rzeczywistością wirtualną, czyli za histerycznym pieniem mediów. Fakty was nie interesują. Cytuj: Patrząc na lata 1989-2011 odnoszę wrażenie że nawet SLD mniej szkodziło niż PO. Acha. Czucie, wiara i wrażenie osirisa. To sa dopiero obiektywne dowody Czasy SLD to jedyny okres w historii Polski po 1989 roku, kiedy polski wzrost gospodarczy spadł poniżej średniej unijnej. Nawet bolszewicy z PiSa nie potrafili tego dokonać maly kwiatek Cytuj: Polacy oceniają Rząd Tuska w sondażach partyjnych. Czy to nie wy powtarzacie w kółko że sondaże kłamią? Polacy ocenią zarówno rząd, jak i opozycję w wyborach. Gita2 Cytuj: Tusk podpisując pakiet związany z CO2 doprowadził do tego, że prąd drożeje i w roku 2013 może kosztować o 80% więcej. Albo może kosztowac mniej. Zresztą energia powinna być droga, bo to jedyny bodziec do jej oszczędzania. Cytuj: Dopóki biedni i nierozumni będą siedzieć w domu i nie głosować, No prosze, wg gity, kiedy nierozumni pójdą zagłosować, wynik wyborów od razu będzie lepszy Wreszcie któryś z wyznawców PiSa przyznał się w jaki elektorat celuje. Cytuj: Czy Polacy rozliczą Tuska z niezrealizowanych obietnic? A może wystarczą im te zrealizowane? Geonides Cytuj: Jak łatwo można teraz nakraść w Polsce pod rządami Tuska. Kręcić lody, auta, domy. A uczciwi obywatele coraz biedniejsi... Czy to było wężykiem? Jeżeli nie, to jaka jest definicja "uczciwosci" wg Geonidesa?
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
N lut 06, 2011 21:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Acha. Czucie, wiara i wrażenie osirisa. To sa dopiero obiektywne dowody  Pomyliłeś tematy. To nie jest o śledztwie smoleńskim gdzie dowody powinny grać główną rolę a nie odczucia. Zaś co do wyborów jest dokładnie odwrotnie, dlatego media grają na emocjach a nie kierują swój przekaz do rozumu. Na nikim nie robią już wrażenia słupki i wykresy z GUS-u. Za to plucie jadem do mikrofonu przy blasku fleszów jest jak najbardziej pożądane w kampanii wyborczej.
|
Pn lut 07, 2011 7:45 |
|
|
|